Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3071991 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3071991

Odpowiedzi 7439

Calzonee

Calzonee

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zna ktoś rozwiązanie problemu  instalacją? Nie mogę kliknąć ok, więc wychodzi że nie mogę zainstalować 

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Myślę, że za bardzo nie zaspoileruję, jeżeli nadmienię że zostanie Kopaczem/Kretem wiąże się z obraniem konkretnego obozu.

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Nieeeee :D, tyle czasu zaglądam do tego wątku licząc na jakieś skąpe informacje na temat daty premiery a teraz gdy został mi tydzień do sesji który zamierzałem wyłącznie poświęcić na naukę, okazuje się, że mod już wyszedł. Przede mną wielka próba charakteru, dzięki Outlander... :D. Oczywiście najszczersze gratulacje za  wydania moda i dzięki za możliwość ponownego przeniesienia się do uniwersum Gothica. Mimo nowego kompa, nie czekałem na żaden nowy tytuł jak na tego moda. Po wejściu na ostatnią stronę tematu i lekkiej dezorientacji poprzednimi postami, automatycznie pojawił mi się banan na twarzy gdy zorientowałem się, że mod już wyszedł. Bezcenne uczucie, za to również wielki props dla Ciebie.

gothic1210
  • Gość
*****WAŻNY POST*****

Z tego system packa to więcej szkód niż korzyści.
Tutaj jest wątek o System Packu na forum: http://themodders.org/index.php?topic=20751.0 / http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1340357-Release-Gothic-%C2%BD-%C2%97-SystemPack-(ENG-DEU)
Proszę się z nim zapoznać. Zwróćcie uwagę, że dla wersji steamowej są inne wymagania.
Krążą plotki, że do instalacji Syestem Packa wymagany jest FPS Patch (dla mnie to abstrakcja bo System Pack już go niby zawiera, ale to Gothic więc warto spróbować):
http://themodders.org/index.php?topic=15015.0
Niektórym to ponoć pomogło.

*****WAŻNY POST*****

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Mam prośbę dotyczącą Gothica, chodzi o to, że gdy już pobrałem, uruchomiłem instalator i po pewnym czasie pojawiło mi się okno z treścią " Instalator ZAINSTALUJE program GOTHIC1 - Wersja klasyczna - 'Pakiet systemowy' w podanym niżej folderze..." A problem w tym,  że gdy wybiorę folder to nie mogę nacisnąć przycisku "Zainstaluj"
Mam nadzieję, że ktoś pomoże, z góry dzięki.
Zainstaluj  FPS patch

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Mayonezorro

Mayonezorro

Użytkownicy
Niewiedza jest błogosławieństwem.
posty85
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Niewiedza jest błogosławieństwem.
Zna ktoś rozwiązanie problemu  instalacją? Nie mogę kliknąć ok, więc wychodzi że nie mogę zainstalować

Zainstaluj playerkita.

Zuchi

Zuchi

Użytkownicy
posty15
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W końcu mi się udało i wszystko działa.
Dobra robota chłopaki lecz grając w MT mam odniesienie ponieważ MT to praktycznie ten sam mod który poprawia błędy i dodaje te rzeczy których stwórcy nie dodali.
W ER nie podoba mi się jedynie poziom trudności zawsze Bezi dawał radę z Kretoszczurem a teraz. nawet z jednym ma problemy.
Ale i tak dobra robota !

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś jak zlikwidować to oddalanie się kamery przy bieganiu, po wgraniu system packa i fps patcha? Przepraszam za takie trywialne pytania, ale jak wspominałem, nie grałem w Goticzka masę czasu i nie pamiętam już takich rzeczy, z góry dzięki :>

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Wie ktoś jak zlikwidować to oddalanie się kamery przy bieganiu, po wgraniu system packa i fps patcha? Przepraszam za takie trywialne pytania, ale jak wspominałem, nie grałem w Goticzka masę czasu i nie pamiętam już takich rzeczy, z góry dzięki :>

Włącz użycie myszki w grze.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
A ogólnie ścieżka NO daje jakieś questy z Bandytami i coś nowego i fajnego? 

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Tak, w 4 rozdziale każdy obóz ma swój indywidualny questline związany z Opuszczoną Kopalnią :)

lukas_k

lukas_k

Użytkownicy
posty14
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przypomniała mi się jeszcze jedna kwestia: czy będąc członkiem Starego Obozu jest możliwość wzięcia udziału w szturmie na Wolną Kopalnię? I odwrotnie, czyli możliwość odparcia szturmu w przypadku przynależności do najemników?

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Nie, ze Starego Obozu normalnie wylatujemy w 4 rozdziale. W tej kwestii nic się nie zmienia.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Zaraz zaraz... czyli przyjecie testu zaufania u Diego dyskwalifikuje dolaczenie juz do bandytów i na odwrót tyle, że z testem Draxa? Toż to czysty nonsens, w oryginale moglismy smialo przyjac. BA, bylo to wymagane jezeli chcielismy dolaczyc do Nowego Obozu, musielismy dać liste Laresowi co wiazalo sie z tym, że MUSIELISMY przyjac test zaufania u Diego.

Poza tym - gdzie ten program do edycji INI itd? Bo jakos nie moge znalezc w katalogu Gothica po zainstalowaniu ER.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Vincent93

Vincent93

Użytkownicy
posty103
Propsy82
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rozbudowano za to wątek Placu Wymian. W zależności od tego czy zagramy Bandytami czy Starym Obozem będziemy uczestniczyć w walkach o tę lokację i tylko od nas zależy  w jakiej z tych grup się znajdziemy i kogo będziemy siekać xD.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Mi się modyfikacja jak narazie bardzo podoba, może na początku było w chuj trudno, to teraz jest o wiele lepiej, dobrze zrobiliście, że zablokowaliście po przyjęciu testu draxa zadania w SO chciałem wsiąść rude świstaka i dać dyla a tu nie da  się, przynajmniej od Dextera można wyfarmić 50 bryłek rudy, mi system pack pomógł bardzo dużo, gra się o wiele lepiej, jest mniej sztywne to wszystko.

Vincent93

Vincent93

Użytkownicy
posty103
Propsy82
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najlepiej moim zdaniem pierwszy raz w modzie  zagrać Bandytą następnie SO gdyż tam jest najwięcej fajnych nowinek i złożonych zadań. W Bractwie i NO też jest co robić , jednak jest tego mniej.  Może kiedyś uda mi się namówić resztę chłopaków by z równie wielkim rozmachem potraktować NO i Bractwo. Gdyż trochę pomysłów jeszcze mamy w odwodzie. Ale na razie niech Outlander i pozostali zasłużenie odpoczywają po tym wszystkim czego udało im się dokonać , z moją minimalną pomocą.

Zuchi

Zuchi

Użytkownicy
posty15
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Szczerze liczyłem ,że ER będzie coś w stylu MT.
Rozbudowane tereny przed kopalnią itp. ale nie jest źle.
Najlepiej wpierw zagrać w ER a potem MT.

Sulti

Sulti

Użytkownicy
posty17
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nwm czy wy też tak macie, ale gdy ja chce handlowac z tym poslańcem magów w starym obozie na tzw. Rynku to wywala mnie z gry bo niema teksturki jakiejś :P

gothic1210
  • Gość

0 użytkowników
Do góry