Gothic Edycja rozszerzona RecoverySymbol wersji: 1.40 RecoveryKonkrety i fakty:- projekt tworzony bez kontroli społeczności (nie informujemy o postępach prac, nie odpowiadamy na pytania, nie podajemy daty premiery)
- finalna wersja umieszona wyłącznie na ModDB, Modbase i GOL
- zgodność z lore (analiza dotychczasowych elementów pod kątem zgodności i wycięcie zbędnej zawartości)
- rozbudowane niektóre zadania (więcej opcji wyboru, skutki)
- więcej dialogów niezwiązanych z zadaniami
- być może rozbudowa zestawu tekstur
- sprawdzenie pod kątem zgodności z System-Pack
- zachowanie oryginalnej struktury rozwoju postaci i równowagi gildii (prawdopodobnie
na pohybel pójdą: możliwość zostanie Magnatem, ale zadania z obozu Moroka zostaną,
możliwość zastania Guru,
bronie wymagające zręczności oraz możliwe, że
kilka zadań pobocznych, przypominam przy tym, że
Czarny Mag i Nowicjusze Ognia zostali wycięci z modyfikacji)
- w dalszym ciągu nie będzie wykorzystywany Ikarus
- w modyfikacji na pewno pozostaną: Obóz Bandytów, możliwość zostanie Kretem, Kopaczem, zamieszanie ze Strażnikami na czwartym rozdziale, Łowcy Orków, Opuszczona Kopalnia, zadania z Corristo, zadania poboczne w obozie Bractwa, obozowisko myśliwych (to nie jest gildia), obozowisko myśliwych-najemników (część Nowego Obozu), większość zadań pobocznych w modyfikacji
- po premierze modyfikacji prawdopodobnie zostanie wydany G1ERMDK (podobnie jak w sytuacji z BSM) oraz zestaw rozszerzonych o wycięte wątki skryptów, będziecie mogli budować własne mody w oparciu o Er! Rosjanie tak robią (chociażby to, że skrypty podstawowego globala są w innych modach itd.) i nie narzekają
- modyfikacja nie będzie zawierać solucji
Nie chce mi się tłumaczyć czy ten mod jest w końcu dla graczy, czy dla mnie. Powiem tyle: co zrobię dla siebie, tym się i z wami podzielę. Amen.
Jeszcze tak nawiązując do myślnika pierwszego: po ostatniej burzliwej dyskusji w temacie obowiązuje zasada
dowiesz się jak zagrasz. Ja, oraz członkowie zespołu nie będą odpowiadać na żadne zapytania z waszej strony. Sprawa druga, wszelakie daty, spekulacje, czerwce, nie czerwce związane z premierą zostają anulowane. A to całe
Recovery to moje widzimisię. Nazwałem tak moje nowe spojrzenie na ten projekt.

To chyba tyle. Pozdrawiam i proszę o zachowanie kultury wypowiedzi w temacie, bo jak nie to ponownie go zamknę.