Ok, zdiagnozowałem błąd. Napiszę, może komuś się przyda i uratuje go przed zepsuciem swojej gry (mnie przepadło kilkanaście h).
1. Poszedłem z kosą do wolnej kopalni, zostałem kretem, Okyl każe pozbyć się szpiegującego cienia.
2. Zaprowadziłem cienia do SO. "Zadanie Okyla" - nieudane. Thorus resetuje przynależność do kretów. Misja ścieżka kreta jest 'zawieszona'.
3. Robiłem długo questy dla wszystkich obozów. Zapomniałem o tym, że już raz dołączyłem do kretów.
4. Przed dołączeniem do bractwa, poszedłem do Okyla powiedzieć mu, że zabiłem Flinta.
5. Poszedłem do Swiney i dołączyłem do kretów jeszcze raz. Misja "Ścieżka kreta" ponownie aktywna, ale niemożliwa do ukończenia bo już Okyl został poinformowany o śmierci Flinta.
6. Lecę na bagna, staję przed Cor Kalom, zapisuje grę na wszystkich slotach (3) z których korzystałem. Rozpoczynam z nim rozmowę i....
7. Nic.
8. Game Over.
Jakby ktoś miał save z wykonanymi zadaniami 1 rozdziału i minimalnym użyciem PN, przed dołączeniem do któregoś z obozów, byłbym BARDZO wdzięczny za podesłanie na PW.