Jakie macie sposoby na niechęć? 3361 9

O temacie

Autor DominikT

Zaczęty 27.06.2012 roku

Wyświetleń 3361

Odpowiedzi 9

DominikT

DominikT

Użytkownicy
posty161
Propsy69
  • Użytkownicy
Witam . Mam ogromny wstręt do Maxa , jeżeli mi coś nie wychodzi w modelu to odrazu wyłączam maxa i zaczynam grać . Nie mogę się zmusić do pracy w Maxie a mam zlecenia wymodelowania ciężarówki więc podzielcie się ze mną jakie macie sposoby na odciągnięcie się od gier (cs-a cod-a ) , oczywiście nadal chce grać ale chciałbym też jakoś się zmienić , abym jak coś mi nie wychodzi to robił to dalej :)  . i 2 małe pytanie Czy grafik 3d musi być idealistą ?

Spoiler
Programie nasz, któryś jest w pamięci

Swięć się nazwa twoja

Bądź system operacyjny twój

Wykonuj funkcje swoje

I na drukarce i na ekranie

I daj nam nasze dane

I wybacz nam nasze błędy

Jako i my wybaczymy

Twoim programistom

I prowadź nas do swego końca

Bo twój jest algorytm

I pętla, i rozwiąnie

Na wieku wieków (jak się zwiesisz)

ENTER

Intel i5 3,2 duo 8 gb ram karta gts250 1gb

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Witam . Mam ogromny wstręt do Maxa , jeżeli mi coś nie wychodzi w modelu to odrazu wyłączam maxa i zaczynam grać . Nie mogę się zmusić do pracy w Maxie a mam zlecenia wymodelowania ciężarówki więc podzielcie się ze mną jakie macie sposoby na odciągnięcie się od gier (cs-a cod-a ) , oczywiście nadal chce grać ale chciałbym też jakoś się zmienić , abym jak coś mi nie wychodzi to robił to dalej :)  . i 2 małe pytanie Czy grafik 3d musi być idealistą ?

Ja mam o tyle łatwiej, że nie grywam w gry, ale od forumca np uzależniony po części jestem, więc gdy na prawdę trzeba było przysiąść poprosiłem o bana XD.

Czy musi być idealistą? Nie ma to żadnego związku z byciem grafikiem. Osobiście nie lubię idealistów, bo najczęściej są w błędzie.

Może chodziło ci o bycie perfekcjonistą, tutaj to zależy w jakim zakresie zajmujesz się tą grafiką. Przy gamearcie zachęcam do fuszerki, bo kiedy terminy gonią i trzeba jak najwięcej zrobić w jak najkrótszym czasie zbytnie wdawanie się w szczegóły mija się po prostu z celem, zwłaszcza jeśli się nie robi rzeczy, na które gracz nie spojrzy dłużej niż przez ułamek sekundy.

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Jeżeli nie chce Ci się tego robić, to rzuć to całkowicie, bo tylko później będziesz narzekał że nie ma pracy dla grafików i w ogóle oh ah eh, jak to dzisiaj jest z ludźmi po studiach, którzy myslą, że bez wkłady własnego po studiach będą mieli prace od ręki. Ja sam gram w gry, dość dużo, ale mimo to te kilka godzin dziennie przy tym 3D siedzę, a jak mi coś nie wychodzi to siedze do momentu aż wyjdzie, chyba że jest to już 40sta godzina, wtedy trzeba iść spać :)

Edit: A co do bycia perfekcjonistą(bo chyba o to chodziło) to do portfolio tak, w pracy - rób na tyle na ile Ci płacą.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Mi się zazwyczaj odechciewa pracować gdy komp tak zmula, że wszystko trwa kilkakrotnie dłużej, bo ciągle muszę na coś czekać. Obecnie przy większości prac tak mam. Otwieram PSa z psdkiem i UDK do podglądu zmian na teksturze i już mam zawalone 95% RAMu. Wszystko zmula jak cholera. Wiele rzeczy bym zrobił ładniej, gdyby nie problem, że jeśli bym chciał sobie poeksperymentować, to zajęłoby mi to kilkadziesiąt minut zamiast kilku-kilkunastu.

Mi się dobrze pracuje przy muzyce z YT, ale jak mam zawalony cały RAM to filmiki się zapychają i stają w miejscu, a to frustruje jeszcze bardziej.

Więc jak ktoś zna jakieś dobre techniki motywujące to też bym chętnie posłuchał.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Korzystasz z wersji YT na flashu czy HTML5?

Co do bycia idealistą, nie polecam. Jednego "idealistę" mamy(mieliśmy?) na forum- niejaki emace. Większość forum o nim dobrego zdania bynajmniej nie ma.:lol2:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

DominikT

DominikT

Użytkownicy
posty161
Propsy69
  • Użytkownicy
Chyba poprosze o bana na niektorych serverach :] MuszE jednak chyba sam narzucic sobie ze mam to zrobic a nie grac za odp dziex

Spoiler

Swięć się nazwa twoja

Wykonuj funkcje swoje

I daj nam nasze dane

I wybacz nam nasze błędy

Jako i my wybaczymy

Twoim programistom

Bo twój jest algorytm

I pętla, i rozwiąnie

ENTER

DominikT

DominikT

Użytkownicy
posty161
Propsy69
  • Użytkownicy
I mam jeszcze jedno pytanie : jeżeli coś modelujecie ,to czy wam się to niepodoba ? . Ja jak coś modeluje to mi się to poprostu nie podoba , ale jeżeli ktoś nieznający się na tym powie mi że to fajne to myśle że tak jest naprawdę :)  .

Spoiler

Swięć się nazwa twoja

Wykonuj funkcje swoje

I daj nam nasze dane

I wybacz nam nasze błędy

Jako i my wybaczymy

Twoim programistom

Bo twój jest algorytm

I pętla, i rozwiąnie

ENTER

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Odnosząc się do tematu to niechęć spowodowana jest głównie tym że coś ci nie wychodzi... Dopóki nie będziesz miał z tego  jakichś korzyści lub nie będziesz z tego zadowolony, nic nie będzie ci się chciało robić  :wink:  

Dziwnie się czuję pisząc to bo chyba każdy z was powinien to już wiedzieć xD

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Większość rzeczy mi się nie podoba. A jak coś mi się podoba, to po 3 miesiącach już mi się nie podoba. Tak było z mechem i tak było z T-90 :)

Z tego co wiem, to każdy grafik tak ma :)

Popisuje się ciągle menda jedna...

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Co do odciągnięcia się od csa, postaraj się w miarę długiego bana na swoim ulubionym serwie, a jeśli grasz mixy czy coś to mam jeszcze lepszy pomysł, odpal jakiegoś starego haxa i pozwól żeby cię valve zbanowało, skuteczna metoda, a jeśli grasz na nonsteamie to w ogóle weś to wywal bo tylko czas tracisz na tą głupotę. Co do coda to nie znam dobrych sposobów, ewentualnie możesz usunąć cały swój profil z levelem co mas ;X

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry