Dubbing do Złotych Wrót 195008 603

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 24.05.2012 roku

Wyświetleń 195008

Odpowiedzi 603

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
to zalezy ile maja dialogow. jak malo to moge i kilka

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Dobra, wysłałem na PW

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy

DarthWojt

Dubbing do Złotych Wrót
#382 2012-12-12, 23:53(Ostatnia zmiana: 2012-12-13, 00:15)

;d  

no dobra przesadziłem ale jego głos jest naprawdę dobry...to jaki wyszedł w modzie jest wyłącznie winą złej obróbki...jego barwa i intonacja jest bardzo podobna do oryginalnego bezia...

Dubbing bezia musi po prostu brzmieć dobrze podobnie do reszty, bo jak nie to będzie dziwne tzw.wszystko w porządku, a głównego bohatera słabo. Jednak myślę, że twórcy moda to zmienią, przecież ciągle udoskonalają, więc efekt końcowy może być bardzo pozytywny.

DaReakwon

DaReakwon

Użytkownicy
posty17
Propsy5
  • Użytkownicy
Dalej można zgłaszać swoje próbki?

Crooleeck

Crooleeck

Użytkownicy
posty57
Propsy13
  • Użytkownicy
Próbuj, potrzebują jeszcze wyjątkowo dobrych głosów, które będą pasować do znanych nam juz postaci gothica. Może ci się uda?:)

Coś tu było... Teraz nie ma nic!

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
fajnie byloby dostac pod choinke Złote Wrota :) )

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Smolo

Dubbing do Złotych Wrót
#386 2012-12-20, 18:22(Ostatnia zmiana: 2012-12-20, 18:23)
W gameplayu dubbing jest na naprawdę wysokim poziomie, właściwie wszystkie głosy mi się podobają, wiadomo Bezi ma słabą jakość, ale głos zajebisty i podobny do oryginału. Na pewno jest po prostu hujowy mikrofon, więc obróbka za dużo tutaj nie da, a jak wiadomo z gówna czerniny nie ugotujesz :) .
BTW. przyjrzałem się ostatnio szczegółom w gameplayu i jak niektórzy narzekali na niebo, to mi wogóle nie przeszkadza. Jedyne co mi coś tam nie pasowało to ta lewa flaga się trochę dziwnie poruszała przy pierwszej rozmowie. A tak wszystko zajebiście, drzewa, flagi, płachty, nawet namiot się poruszał od wiatru :) . Takie szczególiki na pewno dodają smaczku do moda...

Elo

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
a jak wiadomo z gówna czerniny nie ugotujesz
Wpisałem w google, żeby zobaczyć co to jest

i sądzę że efekt końcowy byłby całkiem podobny.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
czernina to zupa z krwi Suwalszczaku

Libra

Libra

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy

raczej z gówna bata nie ukręcisz.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

raczej z gówna bata nie ukręcisz.

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie, czy wyrobicie się z drugim gameplayem w tym roku, czy raczej w nowym roku dopiero się pojawi?

Miałbym też małą sugestię, czy możecie włączyć napisy w gameplayu, bo np. w tym pierwszym po kwestii Diega("Są, np. Piraci, co o nich myślisz?") nie można zrozumieć co mówi Bezi, chyba, że był to zabieg umyślny, żeby nie zdradzać fabuły... :P

Elo

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
W tym roku nie ma szans na drugi gameplay, a w nowym też pewnie aż tak szybo się nie pojawi, bo przy obróbce nagrań jest dużo roboty. Napisów nie będziemy robić, jak dla mnie wszystkie kwestie są zrozumiałe, a Bezi tam mówi: "Na razie słyszałem tylko o ich rabunkach i mordach."

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Smolo

Dubbing do Złotych Wrót
#393 2013-01-07, 23:31(Ostatnia zmiana: 2013-01-07, 23:32)
Dawno, dawno temu...
Oczywiście dubbing będzie opcjonalny i będzie można go zainstalować oddzielnie, chyba że wyjdzie naprawdę dobrze, ale wiem, że dobry dubbing jest zrobić bardzo ciężko, mimo to na pewno warto spróbować...
I teraz mam pytanie. Patrząc z perspektywy czasu na pewno wiele głosów się pozmieniało, znaleźliście sporo ciekawych osób:
1. Jak Wy oceniacie dubbing do moda? Jaki jest poziom?
2. Który obóz ma najlepsze głosy?
3. Nagrane są już wszystkie postacie i została Wam tylko obróbka, czy jeszcze dodajecie jakichś NPCów?

Elo

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Z tego co wiem to nagrano wszystkie dialogi bezimiennego, więc lista npc jest już raczej zamknięta. Jednak pozostały jakieś postacie do nagrania + (chyba) trochę orków i kobiet.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Dawno, dawno temu...
Oczywiście dubbing będzie opcjonalny i będzie można go zainstalować oddzielnie, chyba że wyjdzie naprawdę dobrze, ale wiem, że dobry dubbing jest zrobić bardzo ciężko, mimo to na pewno warto spróbować...
I teraz mam pytanie. Patrząc z perspektywy czasu na pewno wiele głosów się pozmieniało, znaleźliście sporo ciekawych osób:
1. Jak Wy oceniacie dubbing do moda? Jaki jest poziom?
2. Który obóz ma najlepsze głosy?
3. Nagrane są już wszystkie postacie i została Wam tylko obróbka, czy jeszcze dodajecie jakichś NPCów?
1. Patrząc z perspektywy czasu to dubbing wyszedł świetnie (jak na domowe warunki) i sam jestem w szoku, że w większości jest już gotowy i na dobrym poziomie.
2. Tego jeszcze nie wiem.
3. Npców już nie dodajemy, ale kilka ważnych postaci jeszcze nie jest nagrana, szukamy dla nich naprawdę dobrych głosów no i większość nagrań wymaga odszumienia, podgłośnienia, usunięcia ciszy na początku i na końcu, trzasków itp więc sporo pracy..

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
o wlasnie, mam proprawic skipa i dograc reszte :D  mam nadzieje, ze sie nie spieszycie bardzo

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Wiesz im szybciej tym lepiej :lol:

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
a ja mam inne pytanie :P Będzie można grać bez dubinngu ? :)

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a ja mam inne pytanie :P Będzie można grać bez dubinngu ? :)
jasne, nawet w opcjach zwykłego gothica masz opcję wyciszenia dialogów postaci do zera

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry