Dubbing do Złotych Wrót 194774 603

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 24.05.2012 roku

Wyświetleń 194774

Odpowiedzi 603

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

Dubbing do Złotych Wrót
2012-05-24, 21:15(Ostatnia zmiana: 2014-06-22, 13:30)
Prace nad modem są w BARDZO zaawansowanym stanie, na tyle że można pomyśleć nad dubbingiem do modyfikacji, tym bardziej, że zgłosiła się chętna osoba do zajęcia się organizacją tego przedsięwzięcia. Pracy na pewno będzie dużo bo wszystkich dialogów jest sporo więcej niż w całej grze Gothic I. Tym chętnym jest użytkownik forum The Modders Martinos znany też z YouTube jako TheMartino07, który ma już trochę doświadczenia w tej kwestii. Miejmy nadzieję, że prace zakończą się powodzeniem i będzie możliwość zagrania w Złote Wrota z głosami postaci, których jest naprawdę wiele, bo łącznie około 250! Dlatego każdy chętny może  się zgłosić i przysłać próbkę swojego głosu na adres mailowy dubbingzw@gmail.com, więcej na naszej stronie http://www.zlotewrota.org

Próbki dla mężczyzn:

1)Ale od tej pory, co jest wręcz niewiarygodne, żyjemy z orkami w pokoju! Nie napadają nas i zupełnie nie widać ich na terenach wokół miasta. A jeśli już są to przychodzą w pokojowych zamiarach.
2)Ale radzę ci uważać. Teraz nie ma żartów. Hannibal i Ancilla to ludzie, którzy nie dadzą się łatwo zrobić w konia. Nie to co Greg.
3)Chłopakom się nudzi, więc szukają jakiejś rozrywki. Radzę ci dobrze, uważaj! Zwłaszcza na nowych lubią się wyżywać.
4)Cholera, to znowu ty. Po coś tu znowu przylazł?
5)Kasty wprowadził Alvaro jakiś czas po śmierci Kruka. Powiedział, że czas zaprowadzić porządek w naszym obozie, bo to co się działo wcześniej to była ciągła zazdrość i walka o wpływy.
6)Człowieku, chyba oszalałeś. Wy bandyci jesteście znani ze swej reputacji. Nikt nigdy was nie ułaskawi.

Dla kobiet:

1. Nie widzisz, że gotuję?!
2. Ach, to niemożliwe! Mój wybawco! Tyle czasu śniłam aż ktoś mnie uratuje!
3. Cieszę się, że znów zechciałeś nas odwiedzić.
4. Co takiego? Ten stary cep mi obiecywał... Zaraz sobie z nim pogadam!
5. Gdy tylko pierwszy raz o tobie usłyszałam mocniej zabiło moje serce!
6. Uwolnić? Tylko śmierć może mnie uwolnić.

Próbki orków:
1.Varek pochodzi ze starożytnego królestwa orków - Nach'Dorru, w którym nigdy nie wyznawano Beliara.
2.Zadajesz za dużo pytań, Morra. Dla twojego własnego dobra mówię ci: oddaj mi ten posążek!
3.Koniec Morra, doigrałeś się!
4.Abyś jednak dobrze służył Duchowi Przodków, musisz go lepiej poznać, przeczytaj więc tę księgę.
5.Biedny śmiertelnik może przyjąć albo odrzucić ich plan, ale czym tak naprawdę może się im przeciwstawić?

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

Dubbing do Złotych Wrót
#1 2012-05-24, 21:29(Ostatnia zmiana: 2012-05-24, 21:29)
Chętnie chciałbym usłyszeć swój głos w modzie więc spróbuje ten tekst co czytać to na stronie w komentarzach ?

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Zgadza się.

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dobra a jeszcze jedno pytanie gdzie ci tu przesłać ?

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Wszystko jest napisane w newsie: na gg Martinosa.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jak trochę szumi mikrofon to przejdzie czy nawet nie zaczynać nagrywać ? :D

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
To usunę szum :)

Gimbi

Gimbi

Użytkownicy
posty15
Propsy4
  • Użytkownicy
Nie wiem, czy nie doczytałem, ale..
Do kiedy podsyłać próbki? Czy to na zasadzie "kto pierwszy, ten lepszy" i gdy miejsca wszystkie zostaną zaklepane, kończymy z tym?

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

Dubbing do Złotych Wrót
#8 2012-05-24, 22:20(Ostatnia zmiana: 2012-05-24, 22:20)
Dokładnie, chociaż oczywiście jak ktoś przyśle nawet później, ale będzie miał bardzo dobry głos, będzie mógł nagrać za kogoś innego, bo w ostateczności będzie decydowała jakość i jak czyjś głos pasuje do danej postaci.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Dziś lub jutro wyślę próbki. Fajnie, że zdecydowaliście się na dubb. Niech to będzie lepsze niż MT. ;) Powodzenia.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Jasne, dzięki, taki dobry głos jak twój na pewno się przyda, na pewno najcięższą kwestią będzie obsadzenie głosu Bezimiennego;)

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Nagrywałbym, ale nie mam mikrofonu dobrego (właściwie to w tej chwili żadnego) i feels bad man.

makin' bacon

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Jako taki mikrofon można kupić za 20 zł, za 50 już całkiem spoko, więc nie jest to aż tak duży koszt;)

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Jak będziesz w stanie usunąć szum z mojego mikrofonu to będziesz dobry :)  może się nadam jutro pokminie nad próbkami.

Spartakus

Spartakus

Użytkownicy
posty52
Propsy2
  • Użytkownicy
Hmmm, dzisiaj wyśle próbke heh

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
Muszę przyznać, że takiego spamu nigdy nie miałem  :lol2:  
Pracę idą dobrze, jeszcze chciałbym zwrócić uwagę na to że, jeżeli jest taki dialog np. AI_Output (self, other, "DIA_Lio_Nauka_18_01"); //Jestem mistrzem strzelania z kuszy i chętnie udzielam nauk. To nazywacie go DIA_Lio_Nauka_18_01 czyli tym co jest po "other," :)

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Dubbing do Złotych Wrót
#16 2012-05-25, 16:28(Ostatnia zmiana: 2012-05-25, 16:31)
Szczerze to wolałbym pograć bez dubbingu niż ze słabym, nieprofesjonalnym dubbingiem. Wypusccie tego moda nie wymyslajcie sobie dodatkowej pracy.
Zreszta to zawsze brzmi zalosnie jak ktos probuje nasladowac oryginalne postacie z Gothica vide bezimienny. ZAWSZE brzmi to kurewsko.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Jak będzie dobra selekcja, chodzi o głosy i ludzi, którzy nie będą nagrywać miesiącami, to warto. Choć roboty i babrania się w tym Martinosowi nie zazdroszczę ;p

Spartakus

Spartakus

Użytkownicy
posty52
Propsy2
  • Użytkownicy
Szczerze to wolałbym pograć bez dubbingu niż ze słabym, nieprofesjonalnym dubbingiem. Wypusccie tego moda nie wymyslajcie sobie dodatkowej pracy.
Zreszta to zawsze brzmi zalosnie jak ktos probuje nasladowac oryginalne postacie z Gothica vide bezimienny. ZAWSZE brzmi to kurewsko.
W sumie to masy racje, ale wydaje mi się że będzie wybór, a jak komuś nie przypdanie do gustu to niech se wyłączy dźwiek . Co to za problem heh :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Jeżeli zrobią to dobrze, a nie jak przy MT, że aby skończyć bo obiecali i sie za to wzieli, to chetnie zagram. Oczywiscie lepiej, gdybyście wypuścili to w formie dodatku niż standardowo przy modzie.

Oczywiscie ja, dubbinger machinimy :D  chętnie pomogę przy dubbingu. Już rozmawiałem z Sentarionem i Martinosem, wszystko uzgodnilismy (bynajmniej z Martinosem, bo Sentarion napisał co napisał i uciekł... :D ).

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry