Dubbing do Złotych Wrót 196944 603

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 24.05.2012 roku

Wyświetleń 196944

Odpowiedzi 603

Spartakus

Spartakus

Użytkownicy
posty52
Propsy2
  • Użytkownicy
Jeżeli zrobią to dobrze, a nie jak przy MT, że aby skończyć bo obiecali i sie za to wzieli, to chetnie zagram. Oczywiscie lepiej, gdybyście wypuścili to w formie dodatku niż standardowo przy modzie.

Oczywiscie ja, dubbinger machinimy :D  chętnie pomogę przy dubbingu. Już rozmawiałem z Sentarionem i Martinosem, wszystko uzgodnilismy (bynajmniej z Martinosem, bo Sentarion napisał co napisał i uciekł... :D ).

No w MT było to tragiczne(sami gimnazjaliści tam grali)Były tam pojedyńcze fajne głosy, ale było ich mało.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
(bynajmniej z Martinosem, bo Sentarion napisał co napisał i uciekł... )
  ;))

Dużo macie zgłoszeń? Jaki jest poziom?

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Dubbing do Złotych Wrót
#22 2012-05-25, 19:14(Ostatnia zmiana: 2012-05-25, 19:14)
Ja tam z miłą chęcią usłyszę dubbing, choćby na poziomie MT 2.0. Tak czy siak będę przeważnie przewijał, jak już sam przeczytam dialog, ale jeśli dany głos będzie naprawdę dobry to z miłą chęcią odsłucham. :)  Dubbing = dobra inicjatywa.

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
Sentarion jak na razie podał mi 23 postaci, z czego na razie mam zapisanych 11 dubbingerów. Oprócz tego wysyłam ludziom na YT propozycje użyczenia swojego głosu. Wydaję mi się, że już jutro uzbieram wszystkich i przy okazji dostane nowe postacie, ale to już zależy od Sentariona.

Crooleeck

Crooleeck

Użytkownicy
posty57
Propsy13
  • Użytkownicy
Na początek chciałbym się przywitać, gdyż jestem tutaj nowy.

Zmierzając już do samego dubbingu tejże modyfikacji, mam nadzieję, że Baggio i spółka się nie zawiodą. Interpunkcja i akcent z mojej strony będą pracować na poziomie (mam taką nadzieję). :naughty:

Coś tu było... Teraz nie ma nic!

greex

greex

Użytkownicy
posty96
Propsy14
  • Użytkownicy
Według mnie wszystko zależy od chęci, zorganizowania i zaangażowania. Powinny się zgłaszać osoby, które mają trochę czasu, żeby swoje kwestie dopracować ( jak coś nie wyjdzie to nagrać jeszcze raz, aż będzie super się słuchało, dobry akcent itp. ), a nie nagrać na "odpierdol", a potem połowa graczy będzie tylko PPM albo dźwięk na 0.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

Dubbing do Złotych Wrót
#26 2012-05-25, 22:28(Ostatnia zmiana: 2012-05-25, 22:43)
Oczywiście dubbing będzie opcjonalny i będzie można go zainstalować oddzielnie, chyba że wyjdzie naprawdę dobrze, ale wiem, że dobry dubbing jest zrobić bardzo ciężko, mimo to na pewno warto spróbować, jak będą już jakieś ciekawe próbki oczywiście je tu zamieścimy, ewentualnie jakieś gameplay.

EDIT Trochę chętnych już się zgłosiło, teraz czekamy jak uda im się nagrać pierwsze kwestie.

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

Dubbing do Złotych Wrót
#27 2012-05-26, 06:51(Ostatnia zmiana: 2012-05-26, 06:59)
Interpunkcja i akcent
To jest najważniejsze w dubbingu

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Ważne jest jeszcze to aby dopasować swój głos do postaci co było wprost fatalnie zrobione w MT. Chodzi mi o to aby głos był adekwatny do postaci np. jakiś mag jako uczony powinien używać bardziej "zaawansowanych" słów niż na przykład zwykły rolnik czy bandyta, a co do bandyty to powinien używać prostego i wulgarnego języka jak na niego przystało. Mówiąc ogólnie każdy kto podkłada dubbing powinien wczuć się w rolę i wykazywać charakter każdego npc w dialogach :wink:

Crooleeck

Crooleeck

Użytkownicy
posty57
Propsy13
  • Użytkownicy
Chodzi mi o to aby głos był adekwatny do postaci np. jakiś mag jako uczony powinien używać bardziej "zaawansowanych" słów niż na przykład zwykły rolnik czy bandyta, a co do bandyty to powinien używać prostego i wulgarnego języka jak na niego przystało.

Głosem tego nie zmienisz. Co najwyżej gwarę jakąś dodasz :D  

Mówiąc ogólnie każdy kto podkłada dubbing powinien wczuć się w rolę i wykazywać charakter każdego npc w dialogach

To prawda, ale ciężko jest się wczuć kiedy nie wiadomo jak postać wygląda i co robi. Z tekstu coś może idzie wysmuklać, lecz to i tak w zupełności nie wystarcza.

Coś tu było... Teraz nie ma nic!

greex

greex

Użytkownicy
posty96
Propsy14
  • Użytkownicy
Więc taka propozycja dla Martineczka i Sentariona - gdy wysyłajcie role, napiszcie też jaka dana postać jest. ( spokojna, nerwowa, głośna, cicha, tchórzliwa itp. ).

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Takie rzeczy oni doskonale wiedzą i nie trzeba ich pouczać.

Ważne jest jeszcze to aby dopasować swój głos do postaci co było wprost fatalnie zrobione w MT
Dramatyzujecie ;p  Inna sprawa, że robienie dubbinu do MT, to był burdel ;)

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Takie rzeczy oni doskonale wiedzą i nie trzeba ich pouczać.
Mam nadzieję  :D  

Głosem tego nie zmienisz. Co najwyżej gwarę jakąś dodasz
Wszystko da się zrobić ale mi właściwie chodziło o same dialogi, a to już sprawa twórców moda, a nie osób podkładających głos

Existy123

Existy123

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy

Existy123

Dubbing do Złotych Wrót
#33 2012-05-26, 19:10(Ostatnia zmiana: 2012-05-27, 11:48)
Okej, nagralem swoje ;) tylko teraz czekac na Martinosa az bd na gg :)

Więc taka propozycja dla Martineczka i Sentariona - gdy wysyłajcie role, napiszcie też jaka dana postać jest. ( spokojna, nerwowa, głośna, cicha, tchórzliwa itp. ).
Dokladnie :D  bo nie wiadomo jak dany NPC jest do nas nastawiony i jaki jest :)

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Trzeba było wspomnieć ,że kandydaci powinni mieć za sobą mustację.
PS: Jak odkurzę swój mikrofon to coś nagram.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

Dubbing do Złotych Wrót
#35 2012-05-26, 21:23(Ostatnia zmiana: 2012-05-26, 22:17)
Oczywiście, każdy otrzyma screen jak jego postać wygląda, a po samych dialogach można wywnioskować z jakiego jest obozu, jaki ma charakter i nastawienie. Zresztą to wszystko będzie mówił wam Martinos, a jak czegoś nie będzie wiedział to mnie będzie pytał;)

Gimbi

Gimbi

Użytkownicy
posty15
Propsy4
  • Użytkownicy
Dobra, próbki posłane do Martinosa. Powiem wam, że miłe by było (choć to wam roboty może dodać), gdyby w umieszczanych kwestiach do nagrania, prócz tych właśnie kwesti, był cały dialog, tj to co mówią pozostali bohaterowie. Dzięki temu znacznie łatwiej jest wczuć się w postać i w samą rozmowę.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Zapewne tak będzie, bo zakładam, że Martinos będzie wysyłał skrypty postaci, a jeśli nie, to radzę robić ;)

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Ja już nagrałem swoje kwestie paladyna Lio no i są tylko dialogi bohatera którego dubbingujemy ;)

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
A ja czekam, aż mi przydzielą głosy. Mam nadzieję, że coś dostanę.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry