ThorusOrca rzuciła dziewczyna. 56078 202

O temacie

Autor Sawik

Zaczęty 4.04.2012 roku

Wyświetleń 56078

Odpowiedzi 202

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Jak udało wam się z tego zrobić prowo?

Co do "dresów" powiem krótko, nie szata zdobi człowieka.

styl ubioru angielskich hooliganów

Tj. zgłoś się do sawcia, on da ci foty
Sorry, przez większość dnia chodzę w garniturze, więc nie bardzo wiem o czym mówisz, może chodzi Ci o bluzy w kapturach na których jestem na zdjęciach na "fejsie"? Noszę je bo lubię, i szczerze, to mam wyjebane co myślą inni, kilka osób mi mówiło że "nie chciałoby mnie spotkać w ciemnej ulicy, bo by gacie osrali" na co wybuchałem śmiechem bo z natury jestem człowiekiem spokojnym, a problemy wolę rozwiązywać słownie, bo szczerze to nie widzę co ma pokazanie kto jest silniejszy do udowodnienia swoich racji.

Thoro - Nie wiem jak jest w Polsce, ale w Anglii nie ma czegoś takiego jak "O! Idzie gość w rurkach, zapewne gej.", być może tutaj ludzie są bardziej tolerancyjni, ale takie stereotypy że dres = kibol czy wcześniej przytoczony przykład, nosi rurki = gej, są zupełnie bezsensu. Największe przekręty są robione przez gości ubranych "porządnie", a jakoś nikt nie stereotypuje "garniaciarzy". Tutaj prawdę mówiąc to "dresiarze" są bardziej prawdopodobni by pomóc Ci w przypadkowych sytuacjach jak popchnięcie samochodu czy nawet stanąć w twojej obronie niż reszta obywatelstwa.
Co prawda większość z tego co mówię jest oparta na Anglii, ale tam gdzie się wychowałem w Polsce było tak samo i dlatego nigdy nie widziałem powodów do takiego stereotypowania. Wcześniej w swoim poście to mówiłem, ale powiem jeszcze raz, - Nie szata zdobi człowieka.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Jak udało wam się z tego zrobić prowo?
Odróżniaj prowo od żali.

makin' bacon

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

ThorusOrca rzuciła dziewczyna.
#182 2012-04-14, 00:09(Ostatnia zmiana: 2012-04-14, 00:15)

Tak. A ja jestem kurwa wysportowany, ponieważ takie zdanie mam o sobie :facepalm: .
Dajcie sobie spokój z przysłowiami dla plebsu i przez plebs wymyślonymi bo idealistyczne oczekiwania a realna rzeczywistość to 2 różne sprawy. Dodaj jeszcze, że pieniądze to nie wszystko i już możemy wspólnie iść wpierdalać koniczynę z parku.

Thoro - Nie wiem jak jest w Polsce, ale w Anglii nie ma czegoś takiego jak "O! Idzie gość w rurkach, zapewne gej.", być może tutaj ludzie są bardziej tolerancyjni, ale takie stereotypy że dres = kibol czy wcześniej przytoczony przykład, nosi rurki = gej, są zupełnie bezsensu. Największe przekręty są robione przez gości ubranych "porządnie", a jakoś nikt nie stereotypuje "garniaciarzy". Tutaj prawdę mówiąc to "dresiarze" są bardziej prawdopodobni by pomóc Ci w przypadkowych sytuacjach jak popchnięcie samochodu czy nawet stanąć w twojej obronie niż reszta obywatelstwa.
Co prawda większość z tego co mówię jest oparta na Anglii, ale tam gdzie się wychowałem w Polsce było tak samo i dlatego nigdy nie widziałem powodów do takiego stereotypowania. Wcześniej w swoim poście to mówiłem, ale powiem jeszcze raz, - Nie szata zdobi człowieka.

To nie wiem o jakiej ty polsce mówisz bo u mnie jeszcze kilkanaście lat temu BIAŁE BUTY były wyznacznikiem pedalstwa a marki luksusowe to nike, puma i adidas co w sumie pozostało do dziś.
co do rurek - żadna nowość. sam często tak to ujmuje, ale nie przez rurki tylko pajaców noszących krój spodni, który jedynie podkreśla ich ogólną zniewieściałość.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel

Tak. A ja jestem kurwa wysportowany, ponieważ takie zdanie mam o sobie :facepalm: .
Co ma jedno do drugiego?

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
To nie wiem o jakiej ty polsce mówisz bo u mnie jeszcze kilkanaście lat temu BIAŁE BUTY były wyznacznikiem pedalstwa a marki luksusowe to nike, puma i adidas - w sumie nadal tak jest.
Bynajmniej nie w Bydgoszczy.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#185 2012-04-14, 00:21(Ostatnia zmiana: 2012-04-14, 00:22)
Co ma jedno do drugiego?

To, że przytoczona przez Ciebie mądrość jest zjebana w samym zarodku. Ja wiem, że najważniejsze jest "wnętrze" i charakter, chuj że większość ludzi i pod tym względem nie oferuje nic szczególnego, ale niech już będzie. Problem w tym, że gówno kogo obchodzi jaki jesteś wewnętrznie, skoro już na pierwszy obraz jesteś odpychający, lub stwarzasz mylne wyobrażenie z którym później na każdym kroku, jak jakiś masochista musisz walczyć. Gdyby "nie szata zdobiła człowieka" to do pracy chodziłbyś w pomiętej koszulce a nie garniturze jak wnioskuje. Nawet nie chce mi się o takich oczywistościach dyskutować. Dorośniecie to może zrozumiecie, że ubiór to narzędzie, które pracuje i mówi o was wiele więcej niż tylko to, że fajnie lub nie fajnie wyglądacie.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Kłócicie się o byle co i w dodatku produkujecie się na darmo tracąc czas :pokerface:  . Win win dla tych co czytają bo mają bekę z was  :lol:  , lose lose dla was bo i tak tą dyskusją nic nie osiągniecie :pokerface:  .

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
a co mielibyśmy niby osiągnąć? nie wiem jak inni, ale ja tu od kilku lat pisze dla przyjemności a pozatym niezbyt więcej mnie interesuje.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Thoro czasy się zmieniają, kiedyś strzelanie do "czarnuchów" było traktowane jak sport, teraz nazwanie czarnego człowieka "czarnuchem" może cię wprowadzić w kłopoty.
Nie patrz co było "kilkanaście lat temu" patrz co jest dziś. Ogólnie to większość ludzi których znam problemów z "dresami" nie ma, a są to ludzie o różnym wieku oraz z innych części Polski, jesteś pierwszą osobą która ma bezpodstawne* problemy z "dresami".

Co do twojego tłumaczenia co ma jedno do drugiego. Niektórzy mają pracę wymagającą chodzenia w dresie lub innym "odpychającym" ubiorem (sorry nie będę ubierał garnituru za pięć tysięcy na budowę, czy idąc kopać rowy).
A ostatnia część twojego posta odnośnie "fajnie, nie fajnie wyglądacie" jest zupełnie bezsensu w tej rozmowie, tutaj  mówimy o stereotypach odnośnie ludzi którzy ubierają się inaczej niż ogół oraz dresach. Nie robią oni tego raczej by "fajnie" wyglądać skoro większości się nie podoba, robią to dla własnej wygody, bądź gustu.

Żelazko - Dyskusją nic nie osiągniemy? To znaczy że mamy się umówić na ustawkę? Chyba lepiej jest rozmawiać niż się umawiać na ustaki i jeździć bo Kutnach czy innych Zamościach. Sam sobie odpowiedz co jest bardziej żałosne. Tej rozmowy nie traktuję jak kłótni, lecz zwykłą rozmowę o poglądach.

* Zaczepiają bez uzasadnienia.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
A drugim dnem było to, że chciałem spotkać się z ŻGS, bo w Zamościu pojawić się nie mogę.
Właśnie dzisiaj wyjechałem z Warszawy, chociaż trochę się nawet rano nudziłem. Będę jeszcze za tydzień piątek-sobota (na piątek kumple zaprosili mnie do jakiegoś klubu na koncert, ale nie pamiętam nazwy). Możliwe też że będę jakoś przejazdem we wtorek, środę lub czwartek (jadę na Śląsk, mogę się zatrzymać).

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Co ty za Tour de Pologne odpierdalasz?

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Mówcie co chcecie jak się i tak dalej śmieje z was nic mi nie trzeba.  :lol:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Co ty za Tour de Pologne odpierdalasz?
Mało czasu mam, to jeżdżę w te i we wte :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie dzisiaj wyjechałem z Warszawy, chociaż trochę się nawet rano nudziłem. Będę jeszcze za tydzień piątek-sobota (na piątek kumple zaprosili mnie do jakiegoś klubu na koncert, ale nie pamiętam nazwy). Możliwe też że będę jakoś przejazdem we wtorek, środę lub czwartek (jadę na Śląsk, mogę się zatrzymać).
No to mi pasuje weekend za tydzień. Od poniedziałku muszę chodzić na zajęcia ufundowane przez UE  i będę przez cały tydzień roboczy wracał około 19-20-21 ze szkoły do domu i tak aż do końca roku szkolnego .
Na zachętę przyprowadzę może jakiegoś "Absolwenta" czy coś, co by lepiej się poznać  

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

#194 2012-04-14, 11:46(Ostatnia zmiana: 2012-04-14, 11:53)
muszę chodzić na zajęcia ufundowane przez UE
Diament? Jeśli tak to
muszę chodzić na zajęcia
muszę chodzić
muszę
:lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:  

edit: @down: nie wiem :D

makin' bacon

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurna no, wiesz o co chodzi

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer

majaczek
DreamVader

#196 2012-04-15, 00:12(Ostatnia zmiana: 2012-04-15, 00:15)
Szkoda że mi się propsy skończyły - inaczej bym je podzielił.
Za Tuwima bym dał dwa moim dwuklikiem (moja mysz ma przycisk co załatwia dwa kliknięcia jednym przyciskiem, co bym wykorzystał po raz pierwszy od dawna - żadna gamerska - tania pięcioprzyciskówka nie licząc dwuklika, z wrednym przyciskiem Office za kółkiem - ale jeszcze działa i jest wygodna w trzymaniu) bo podejrzewam że mimo że producent wziął pod uwagę minimalny odstęp czasowy (tak żeby PC z pentium II zauważył że to nie jeden klik - jak ja kocham zgodnośc wstecz) to podejrzewam że moduł propsów z PHP-BB na tym forum nie da rady :P.

Piękny przykład, że tekst klasycznego pisarza != współczesne pojęcie kultury, wbrew temu co nam wodę z mózgów robiono przed maturą (Studia Techniczne, ale na "humanizm" nie narzekam bo mogę wybrać ciekawszy "odcham" niż znajomość literatury przewidzianej przez MEN), chociaż od słowa drukowanego też nie stronię.

Co do "Szata nie zdobi człowieka", Niemcy mówią "Kleider Machen Leute" (dosł. "Szata czyni człowieka"), po naszemu "jak cię widzą tak cię piszą". Przy czym musiałem wysilić pamięć bo ostatnią lekcję niemieckiego miałem w gimnazjum (cholerstwo mi się myliło z dawno znanym Angielskim i nie cierpiałem tego, do tego nauczyciele tego przedmiotu mieli dziwną częstość ciepienia na Gravitum i inne przypadłości co skutkowało że z każdym następnym semestrem gimnazjum uczono nas tego samego, a teraz zaczynam żałować że Rosyjskiego nie próbowałem się uczyć - znajomość Cyrylicy zawsze się przyda, a student takich rzeczy nie chce lub nie ma czasu), więc musiałem spytać wikipedię/wiktionary by mi poprawiła gramatykę... przysłowie jednak zostało w pamięci.

EDIT: jak można się przejęzyczyć pisząc na klawiaturze? Błe... poprawione. A my inteligenci tak nie możemy patrzeć na literówki :P

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Ma ktoś słownik polsko-majaczekowaty?

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Ma ktoś słownik polsko-majaczekowaty?
Co prawda gość offtopuje swój własny post, ale pisze raczej jasno.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Jakby wyciąć z tego postu rzeczy które nie dotyczą tego postu, to zostałoby z 2 linijki :lol2:
Boje się takich ludzi. Moja nauczycielka z podstaw przedsiębiorczości zaczynała lekcje od inwestowania kapitału, potem szła przez tragedie w smoleńsku, rosjan, unie europejską i kończyła na jechaniu po PiSowcach.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry