Gothic: Czas Zapłaty [beta] 982383 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 982383

Odpowiedzi 2392

L2T

L2T

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy

L2T

Gothic: Czas Zapłaty [beta]
#1980 2013-05-22, 00:37(Ostatnia zmiana: 2013-05-22, 00:39)
Po mojemu to te wszystkie spamy być może motywują ich do szybkiego i dokładnego skończenie moda, bo jeśle je ktoś z nich czyta, to wiedzą, że gracze czekają,

L2T

Ayman

Ayman

Użytkownicy
posty64
  • Użytkownicy
Ludzie chyba dostają pieniadze za te posty albo dowartościowują sie jak pytają ciągle o moda albo podlizują sie autorom moda najeżdzając na tych pierwszych, idzcie na dwór czy jak. Nie wiem matury sie konczą warto sie jeszcze pouczyć.

A ja mam takie pytanie - będzie udostępniona lista wszystkich rzeczy/patentów/rozwiązań/lokacji które nie zostały użyte w modzie z różnych powodów ? Wiecie jak np magiczne szpony, miały być, jednak nie ma oraz czy będzię to jakoś udostępnione dla "ludu" wiecie, czy ktoś bedzie mógł skorzystać z czegos z waszego moda w swoim.

I jeszcze jedno planowane są jakies cutscenki w modzie ? Tak jak w G1, gdy ładuje sie uriziel na kopcu rudy w NO ?

Sory, bo moze sie powtarzam z pytaniem które było wczesniej ale nie sledze wątku jak co poniektóre noł-lajfy codzień pierdoląc jedno i to samo i bijąc se licznik postów, a tez mi sie nie chce 100 stron przeszukiwać - wyszukiwarka tez nie pomaga. Pis joł.

"Lók, jestem tfojim ojcem!"

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
100 strona zobowiązuje więc coś napiszę.

1. Głębia. Splashowi świetnie z tym idzie, to tylko kwestia czasu, żeby była gotowa.

2. Unfinished business. No trochę tego było prócz szponów, kilka fjuczerów po reaktywacji moda już bez orka po prostu nie działa jak należy. Ale ogólnie musimy upraszczać, a nie komplikować, inaczej nigdy byśmy tego nie skończyli. Może taka lista powstanie.

3. Source content. Tak, po premierze udostępnimy skrypty i całą resztę moda. Jestem też za tym, żeby odtajnić dział, w którym pracowaliśmy, zobaczycie jak wygląda praca "profesjonalnego" teamu :D

4. Cutscenki. Są, nie ma ich wiele, miało być więcej, ale bez orka tego nie popchniemy.

Pozdrawiam,
Sher

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Jestem też za tym, żeby odtajnić dział, w którym pracowaliśmy, zobaczycie jak wygląda praca "profesjonalnego" teamu :D
W sensie jeden robi za dziesięciu, a reszta spami tak jak tutaj?  :lol2:   Bez urazy, dobra robota :)

L2T

L2T

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
A jak wydacie mod w wersji 1.0 to będziecie go rozwijać dalej? (tak jak np. ThePoziomkaz, którzy po wydaniu wersji 1.0 Mrocznych Tajemnic rozwijali ją do 2.0)

L2T

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
A jak wydacie mod w wersji 1.0 to będziecie go rozwijać dalej? (tak jak np. ThePoziomkaz, którzy po wydaniu wersji 1.0 Mrocznych Tajemnic rozwijali ją do 2.0)

Jeszcze nie wypuścili 1.0 a Ty już myślisz o wersji 2.0 :lol:  ?

Myślę, że jak Teamowi uda się wydać finalną wersje to będą raczej chcieli odpocząć niżeli brnąć w to dalej :)

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Skoro bebechy moda będą udostępnione to jak nie oni to kto inny, bugi raczej będą poprawione.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Może komuś uda się zrealizować to czego nie udało się teamowi  :wink:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
no to teraz robimy do 1000 strony, to wtedy mod wyjdzie

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
hłe hłe nie spamujcie już tak. Co niektórym przydałby się warn

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy
A mnie ciekawi co to by było, żeby przez tyle czasu i w tyle osób robić moda na silniku skyrima. Aż strach pomyśleć...

Gorn5533

Gorn5533

Użytkownicy
posty48
Propsy6
  • Użytkownicy
Hehee to by byla niezla jazda

sirbiroes

sirbiroes

Użytkownicy
posty14
Propsy1
  • Użytkownicy
Ja, ci z przyjemnością pomogę :)  Kur**, czy tak ciężko zajrzeć do tematu pomoc w zadaniach, tam napewno jest,ale kolejny gimbus, któremu nie chce się nawet zajrzeć i poszukać. Tak samo w tym temacie te zadanie było wałkowane milion razy, ale nie bo to ciężko, tak poszukać . Kur**.

Pacho i Skorpion na schodkowym zboczu poniżej ruin cytateli (tam był Ur-Shak w g1, a w g2 wulkan i smok)
Na jednym ze zboczy tej góry z ruinami, tym razem od strony jeziora z starą wieżą Xardasa, w jaskini jest kowal Crimson

Dzięki.
Sory, że wtedy nie pomyślałem o tym że może być mod tego oddzielny temat, mój błąd.

Gorn5533

Gorn5533

Użytkownicy
posty48
Propsy6
  • Użytkownicy
po co wy gracie w bete niedlugo finish bez bugów :D

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No no panowie naprawiajcie ostatnie bugi i jedziecie z tym koksem... Tylko nie śpieszcie się i dopnijcie wszystko na ostatni guzik...

LET'S ROCK!

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie poganiaj ich. Wiedzą co mają robić.

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Drock

#1996 2013-05-28, 20:33(Ostatnia zmiana: 2013-05-28, 20:34)
No no panowie naprawiajcie ostatnie bugi i jedziecie z tym koksem...
jeden naprawiony bug = 2 kolejne

Jeżeli Adanos nie zabije się z powodu bugów to mod nie długo wyjdzie

zommer

zommer

Użytkownicy
posty135
Propsy25
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

zommer

#1997 2013-05-28, 21:42(Ostatnia zmiana: 2013-05-28, 21:56)
Offtop:
Spoiler
...jedziecie z tym koksem...
...Tylko nie śpieszcie się...

Według mojej własnej interpretacji coś tu nie pasuje  :ayfkm: :ok:

A teraz propsy  :lol:  

@xDominik A tu mała legenda dla ciebie:
"Według mojej własnej interpretacji" - oznacza, że rozumiem to na swój sposób. I tak, zrozumiałem w jakim kontekście to napisałeś na samym początku, co nie zmienia faktu, że dla nawet jednego propsa wszystko  :lol2:

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Człowiek tak się nudzi, że nie wie co robić ze sobą...  :lol2:

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
zommer:  
Mała legenda dla ciebie:

,,Jedziecie z tym koksem" - wydanie moda...
,,Tylko się nie śpieszcie"- Tylko się nie śpieszcie

Splash:
Nie poganiaj ich. Wiedzą co mają robić.

Nie pośpieszam ich: ,,Tylko się nie śpieszcie"

LET'S ROCK!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry