Polecajka modów 133942 203

O temacie

Autor DarkeY

Zaczęty 15.10.2011 roku

Wyświetleń 133942

Odpowiedzi 203

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy

bgb

Polecajka modów
#60 2015-05-16, 11:51(Ostatnia zmiana: 2015-05-16, 12:01)
Ano szkoda, ale widocznie celem autora było przywrócenie balansu, a nie dodawanie nowego contentu. Myślę, że wiele osób to i tak zadowoli bo sporo było narzekań na trudność L'hivera. Co do tarcz i duali to nie powiem dokładnie bo nie grałem, a jedynie przeglądałem skrypty. Wiem, że kilka npc-ów nosi te duale i tarcze, ale... nie jestem pewien czy gracz ma do nich dostęp:P

btw. Dla zawiedzonych - tak jak Ahnbael wspominał, wciąż warto czekać na G2 Requiem, który będzie miał nowe questy i inne nowości typu style walki, a przy tym wykorzystywał będzie mapki z L'hivera i Wastelanda :) A no i jeszcze powstaje coś takiego jak G2 content mod - http://worldofplayers.ru/threads/37636/

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
G2 content mod
No tak, o nim już napisałem wyżej :PChociaż fakt, nie podałem linka. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rzeczywiście, przeoczyłem. A jeszcze wracając do G2: Varus Biker Edition - ten niepozorny mod, wydaje się być bardzo sympatyczny. Rozbudowano troszkę Khorinis dodając np. wnętrza budynków (w górnym mieście, piętro w koszarach, wieże), kilka jaskiń i lokacji. Są też i nowości skryptowe, jak nowe animacje, questy czy potwory. Tutaj strona wiki moda:

http://varus.worldofgothic.com/?VBE_WIKI#aNeueNPCs

Czy jest szansa, że Recovery Team wyda polonizację? :P

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Tak, Varus Biker jest w naszych planach na końcówkę tego roku  :) Świat jest rozbudowany dość fajnie, nowe animacje są (np. dzików, jazdy na cieniostworze). Dodana jest Świątynia Śniącego do połowy zawalona, w której trzeba przez starty kamieni się przedzierać. Kilka nowych zadań, wątek Uriziela, ulepszony balans i wiele innych rzeczy. To mod właśnie dla fanów klasycznego G2NK, którym nie odpowiadają wątki Opiekunów, Kultu, Pradawnych itp.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Przeczytalem tą strone co podał bgb. Fajnie, tylko szkoda, że tak mało zadań.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

dominikbbn

dominikbbn

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam,
Jako że jestem do tyłu z modyfikacjami, postanowiłem zapytać was w tym temacie jakiego moda mi polecacie.

Podobają mi się mody typu:
-Retruning
-Global mod
-Złote Wrota
-Mroczne Tajemnice

Only G2NK ;)

Aha, jeszcze jedno pytanie. Widziałem jakieś nowe patche graficzne, tekstury itp.
Podpowiecie mi które wgrać żeby jakość była jak najlepsza. Nie żeby ta z gothic'a mi się znudziła, chce zobaczyć jak wygląda po tuningu :D

Czas wrócić do GOTHIC ^^
Oczekuje na odpowiedzi
Pozdrawiam

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Dark Saga, Gothic Edycja rozszerzona jednak lepiej czekaj na wersje 1.4.5 bo 1.4 to syf, Możesz sobie wgrać DX11 jeśli twoja karta to obsługuję i L'Hiver, na pewno musisz zagrać w czas zapłaty, według mnie najlepsza polska modyfikacja, spróbować możesz też zagrać w global moda, jednak balans leży i kwiczy, w 2 rozdziale gra staje się banalana, to według mnie jedne z lepszych modyfikacji, na pewno zagraj w Retruning 2.0 prawdopodobnie do końca miesiąca wyjdzie.

PS: Czas Zapłaty jest modem do gothica 1, oraz Gothic edycja rozszerzona, jednak warto zagrać w Czas zapłaty.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Dark Saga i Valendor, zdecydowanie mody wartę uwagi jeśli lubisz genialną fabułę. Kryjówka Korsarzy i Pakt te Złem nie są złe :D. Gothic ER mnie się przyznam kompletnie nie podobało, według mnie było słabe, ale to kwestia gustu. Nieciekawe zadania poboczne, sporo bugów. Kolega u góry zapomniał, że Retruning 2.0 nawet jeśli wyjdzie to po rosyjsku, po polsku za szybko nie zostanie wydany. No i oczekuj na Odyseje.

dominikbbn

dominikbbn

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki, Czas zapłaty przeszedłem dawno temu ledwo jak wyszedł.
Nie wiem czy znowu returninga przejdę, ile można :)
Dochodzę teraz do tego DX11 w gothicu, ściągam wszystkie potrzebne rzeczy właśnie.
Gothic Edycja Rozszerzona też ogram jak wyjdzie nowa wersja.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Polecam Z życia złodzieja.

dominikbbn

dominikbbn

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dark Saga i Valendor, zdecydowanie mody wartę uwagi jeśli lubisz genialną fabułę. Kryjówka Korsarzy i Pakt te Złem nie są złe :D. Gothic ER mnie się przyznam kompletnie nie podobało, według mnie było słabe, ale to kwestia gustu. Nieciekawe zadania poboczne, sporo bugów. Kolega u góry zapomniał, że Retruning 2.0 nawet jeśli wyjdzie to po rosyjsku, po polsku za szybko nie zostanie wydany. No i oczekuj na Odyseje.

Valendor hmmm muszę sprawdzić, bo jeszcze nie słyszałem o nim :)
Dzisiaj właśnie widziałem Odyseje i czekam na nią.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Na pewno musisz zagrać w Dark Sage, do dziś żaden mod nie dorównuję tej modyfikacji, pod względem fabuły i tym co oferuje sam mod.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
A jest do Varus Biker spolszczenie?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Nie ma.

Kociolek15

Kociolek15

Użytkownicy
posty11
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam! Od jakiegoś czasu mam ochotę zagrać sobie w gothica z jakimś modem który rozszerza podstawową historie w stylu returninga lub global moda. W sumie to najchętniej zagrałbym właśnie w jednego ze wspomnianych modów ale jest tam rzecz której nie trawie- poziom trudności. Rozumiem, ze można go podnieść ale w momencie gdy na 10lvl zabijają mnie 2 wilki to grać się odechciewa. Zauważyłem, że w 90% fajnych modów występuje niewiadoma potrzeba tego zawyżania poziomu trudności(lhiver, global mod, returning, edycja rozszerzona do gothica 1) Ktoś więc poleci jakiegoś moda w tym stylu który nie zawyża niepotrzebnie poziomu trudności? :)

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Global mod, jest nawet łatwiejszy niż podstawka. Jeśli z nim sobie nie radzisz to ciężko będzie znaleźć moda łatwiejszego. Chyba wszystkie sensowne modyfikacje podnoszą poziom. Może spróbuj z "Życia złodzieja" i "Valendor" tam walka jest na drugim miejscu.

Kociolek15

Kociolek15

Użytkownicy
posty11
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Grałem w global moda tylko raz i próbowałem grać magiem wody. I awans na maga z nowicjusza był niemożliwie trudny. Nauka many była bezsensowna i wygrałem całą grę runą przywołanie stada. To nie jest to, ze sobie nie radziłem tylko musiałem wymyślnie grać co strasznie psuło klimat bo przy zabijaniu 6 smoka runą 2 kręgu było żenujące. A to wszystko dlatego, ze nie miałem punktów nauki na mane bez której nie dało się rzucać czarów z wyższych kręgów. Chodziło mi bardziej o mody w których nadal gra się bezimiennym i która nie zmienia w 100% gry tylko dodaje np nowe questy gildie itd. Dlatego napisałem, że w stylu global moda lub returning.

Post połączony: 2015-09-22, 23:12
A jak się gra w global moda wojownikiem to sytuacja wygląda inaczej? Bo to dosyć istotne :p

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
   Global mod, jest nawet łatwiejszy niż podstawka. J   
Smiem watpic.

Kociolek15

Kociolek15

Użytkownicy
posty11
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Serio można by zrobić osobny wątek w którym wypisuje się pomysły dlaczego autorzy każdego fajnego moda zawyżają nieprzyjemnie poziom trudności co niebywale wku.... Ale serio zna ktoś sposób na unormalnienie returninga/global moda lub moda w stylu wymienionych, ale bez żadnego bezsensownego rebalance'u? :D

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Serio można by zrobić osobny wątek w którym wypisuje się pomysły dlaczego autorzy każdego fajnego moda zawyżają nieprzyjemnie poziom trudności co niebywale wku....
Może dlatego, że podstawki g1, i g2 +nk, i g3 były tak banalnie proste, że teraz niedojebane mózgowo dzieci płaczą, że każda sensowna belka trudności podniesiona jeżeli chodzi o trudność, to dla nich nie lada wyzwanie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry