Android 212724 592

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 8.09.2011 roku

Wyświetleń 212724

Odpowiedzi 592

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Paser. nie chce mi się. potrzebuję telefonu jak najszybciej, bo ace mi się jebie. przestań.
Xperia E1 to dobry wybór? miał to ktoś?

makin' bacon

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Aparat tylko 3 mega w tym brak flasha i jak to z wieloma Androidami bywa, lubi się czasem ścinać. Zaletą tego telefonu jest głośność, chociaż mój Sony Ericsson Live jest głośniejszy :ok:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
No właśnie widziałem ten aparat chujowy trochu. Patrzę sobie też czy ten ZTE nie będzie lepszy, bo specyfikację ma tę samą, a nowszego androida (E1 dopiero czeka na upgrade). Tylko nigdzie nie mogę znaleźć danych aparatu właśnie, bo to by chyba przesądziło o wszystkim.
Miał ktoś do czynienia z tą marką? Nie jest to typowy chinol który zepsuje się po dwóch tygodniach?

edit: no i cholera wie ile to ma RAMu, jak się okaże że mniej niż 512 to chyba jednak nie :D

makin' bacon

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Miałem do czynienia z ZTE, nie licząc tego że mają bardzo kruche (dosłownie) ekrany to telefony fajne, na pewno lepsze od GoClever.

Remix

Remix

Użytkownicy
Murzyn Internetów :O
posty291
Propsy41
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Murzyn Internetów :O
Miałem do czynienia z ZTE, nie licząc tego że mają bardzo kruche (dosłownie) ekrany to telefony fajne, na pewno lepsze od GoClever.

Mam tableta GoClever, po 3 naprawach chodzi dobrze :D
No ale oczywiście trzeba wziąć poprawkę że te tablety najbardziej nadają się do oglądania filmów i przeglądania internetu oraz grania w gry o niskich wymaganiach sprzętowych. Także jeśli ktoś chce kupować tableta to niech wyda troszkę więcej i nie kupuje wyrobów podobnych do goclever :D

https://www.youtube.com/watch?v=TNdy0ea6gc4

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
czyli xperia.

makin' bacon

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Witam. Otóż moja umowa z orange konczy sie w lutym, myslalem, ze te kilka miesiecy wytrzymam z tym moim samsungiem mini galaxy mini ale niestety - nie ma szans, zebym wytrzymal. Coraz wiecej problemow. Bateria trzyma po 3 godziny, co chwila wlacza sie jakis dziwny tryb, w ktorym wyswietla sie karta i napis "tylko polaczenia alarmowe" i przez to nie moge dzwonic, odbierac, wysylac smsow, co chwila pokazuje mi "pamiec wiadomosci pelna" przez co nie dochodzą nowe smsy mimo, ze wiadomosci puste. Albo karta pamieci sie samoistnie odlacza. Do tego sie wiesza, jest wolny i ma malo pamieci. No i do tego dochodzi to, ze mam zaledwie kilka podstawowych aplikacji na fonie (equalizer do muzyczki, facebook, gmail, youtube) i juz nie mam miejsca na nic...

Stad tez pytanie. Ten telefon ma cos kolo 2 lat, ale chyba juz wtedy nie byl on najwyzszych lotow. Aktualnie na koncie mam 200zł i najlepiej kupilbym telefon juz teraz, zaraz, ale moge też zaczekać do wypłaty (koniec miesiaca) i dolozyc kolejne dwie stowki.

Najlepiej chyba by bylo gdybym uzbieral wiecej kasy i w tym lutym dal cala kase na nowy telefon dla mojego abonamentu, ale ja nie wytrzymam do lutego.

Tak wiec tu jest moje pytanie - jaki telefon polecacie do 400zł. Chodzi mi przede wszystkim o to, zeby procek byl niezly a bateria trzymala dlugo. Oczywiscie wszystko to w cenie bo wiadomo, ze super uber telefonu nie kupie za 400zł od razu. Takze najbardziej by mi zalezalo na telefonie z androidem... no i w sumie baterie w razie czego, jakby jednak fabryczna w telefonie byla dla mnie za slaba, moge dokupic lepszą.

Czekam na propozycje.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://allegro.pl/telefon-komorkowy-samsung-galaxy-sii-gt-i9100-i4580482512.html

Kwestia smartfonów jest taka że +100zł i masz telefon o klasę lepszy.
Bateria natomiast trzyma 1dzień max, przy czym użytkowanie to 8 godzin. We wszystkich smartfonach, wyjątkami mogą być tu tylko mniej znane firmy które przykładają większą wagę do wszystkich podzespołów.
Trzecia kwestia to community, jeżeli jest dużo romów, rootow i temu podobnych, to dobrze. Nie polecam brać mało znanych telefonów.

Przejechałem się na swoich telefonach i wiem jak z tym jest, to masz rad kilka i punktów. Wyjątków od reguły prawie nie ma, więc nie licz na nic dobrego.

Ta SII jest w tej chwili prawdopodobnie najlepszym wyborem. MASYWNE community, dobra bateria i masa zamienników, tanie naprawy itp. itd.

Inaczej przeglądaj internety, lista, mgsm i robisz porównanie.
http://allegro.pl/telefony-komorkowe-165?counters=1&order=p&p=2&price_enabled=1&price_from=180&price_to=450
http://www.ceneo.pl/Smartfony;n450.htm

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Dwie rzeczy:

Jedna - nie wiem co to za posrana linia logiki ale porzuć ją: "markowy" samsung galaxy cośtam z teoretycznie dobrze przetestowanymi i mało awaryjnymi bebeszkami jest dla Ciebie zbyt awaryjny (gubisz sygnał gsm, gubisz kartę pamięci) więc... doszedłeś do wniosku że kupisz sobie jakiegoś chińskiego archosa gsmarta, innymi słowy kota w worku, i to w worku który wali zdechłym kotem. Kup coś używanego i starszego, ale przynajmniej popularnego, to będzie mniejsza szansa że Ci tam coś się znowu spieprzy;

Druga - upewnij się że na sto procent musisz mieć tego androida bo mam wrażenie że nie działa Ci on na rękę. Może wystarczy Ci jakiś zwykły telefon z mp3, mejlem i smsami? A może przeżyjesz z (o boże jaką gównianą no ale) tanią i płynniuśką Lumią?

I trzecia (miały być dwie ale to taki gratis) - wydaje mi się że nie, ale kombinowałeś w swoim galaxy mini ze zmianą romów? Domyślne romy samsunga zawsze wiały gównem (i touchwizzem ale to na jedno wychodzi).

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nawet nie wiem co to są te roomy, to dla mnie czarna magia i nie zamierzam tego tykac.

Poza tym - nie chce kupic zadnego chinskiego archosa, dalem jedynie propozycje i nie kupuje, czekam na opinie wlasnie madrzejszych.
Po drugie - tak, po namysle doszedlem do wniosku, ze musi byc android.

KOMPUTER:
Spoiler

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Samsung S2 rootuj na starcie, uważaj na ekran. :ok:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Rootuj?

KOMPUTER:
Spoiler

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Daj sobie uprawnienia użytkownika root. To polega na wgraniu jakiegoś .zip na kartę pamięci, odpalenia w recovery mode i "apply update". Masz więcej możliwości, od usuwania aplikacji na brandowanym systemie do podkręcania procesora.

makin' bacon

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

KOMPUTER:
Spoiler

Remix

Remix

Użytkownicy
Murzyn Internetów :O
posty291
Propsy41
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Murzyn Internetów :O
Mój ojciec takowy posiada i generalnie problemów w użytkowaniu nie ma... Jak na moje telefon może być.

https://www.youtube.com/watch?v=TNdy0ea6gc4

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ktos jeszcze moze sie wypowiedziec?

KOMPUTER:
Spoiler

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Smartfon jak smartfon. Androidowy, więc za dwa miesiące będzie przestarzały.
Jedna duża wada w LG - niby nic, ale wkurza. Nie zadzwonisz bez +48 przed numerem. takie tam.

makin' bacon

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To kwestia akurat przezwyczajenia, a mysle, ze kazdy telefon jest lepszy niz ten co mam obecnie :D

KOMPUTER:
Spoiler

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanko - Samsung Mini Galaxy Mini (to gowno co opisywalem wczesniej, co posiadam aktualnie a juz jutro albo wtorek zmieniam) posiada duzo zbednego syfu w telefonie od początku. Teraz dalem sobie roota, super admina - teoretycznie powinienem caly ten syf co tam jest (aplikacje gmail i inne) móc usunąć a przynajmniej przenieść na karte pamieci (mam tam 1,3gb wolnego podczas gdy wszystko poza facebookiem i dwiema innymi aplikacjami kisi sie na telefonie) a nie moge. Mam ikonke super user, wchodze w ustawienia, aplikacje, gmail a przycisk "przenieś na telefon" jest zablokowany, nie ma usuń tylko "odinstaluj aktualizacje".

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry