Android 212719 592

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 8.09.2011 roku

Wyświetleń 212719

Odpowiedzi 592

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najgorsze w telefonach jest to że +100 złotych i już można kupić telefon o klase lepszy :e
Generalnie myśle że jakiś custom rom napewno bym wgrywał, android jest mało wydajny i sporo zamulał mi ram(przynajmniej na mojej Soli). Coś bardziej lekkiego przynajmniej.
Jeżeli już bym wykombinował kase, to w tym nieco wyższym przedziale znalazłem Google LG Nexusa 4, czterordzeniowy procek, ram, wydają się ciekawe.
Oglądnąłem, poczytałem i blackberryz10 wydaje się dosyć ciekawym telefonem, a przynajmniej z ciekawym systemem. Możesz coś jeszcze o nim powiedzieć/ słyszałeś coś ciekawego?
No i oczywiście jak ktoś ma jakieś propozycje to można pisać :> 

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Mooogę, cholera, mogę o tym opowiadać godzinami :F

Kocham ten system, naprawdę. Jest po prostu przemyślany - Jak masz budzik to nie wpisujesz cyferkami godziny pobudki tylko przeciągasz wskazówkę budzika na godzinę, o której chcesz zostac obudzony. Jak masz powiadomienia z wiadomościami to nie wyskakują i znikają tylko możesz przeciągnąć na bok i szybko odpisać. Jeśli mowa o płynności, to jest po prostu niesamowity, a w połączeniu z równie "płynnym", gestowym sterowaniem wszystko wydaje się działać jeszcze szybciej niż działa samo w sobie. Jedyna wada jak na dzisiejsze czasy to średnia szata graficzna, ale nadchodzi wersja 10.3 która to naprawi.

I jego zdolności komunikacyjne to po prostu nowa jakość. Blackberry hub, przeciągasz palec w bok i wszystkie maile, fejsiki, komunikatory masz w jednym miejscu, nie jestem pewien czy potrafię przekazać zajebistość tego czegoś słowami, ale brak huba to jeden z głównych powodów dla których czuję się teraz nieswojo na androidzie. Nie wiem, jak mogłem bez tego żyć.

Ale to nie jest tak, że każda aplikacja z androida zadziała - dla przykładu GTA San Andreas mi nie zadziałało. No, ale Vice City i III śmigało bez problemów. Jest specjalna aplikacja obsługująca android market, więc z instalacją i pobieraniem większych problemów nie ma, ale do niektórych gier trzeba ściągać dane ręcznie - zazwyczaj po prostu z stronek z piratami.

I moje Q10, te same bebeszki co Z10, nigdy mi się nie przycięło ani nie przymuliło. Dwie gierki w tle i gram w trzecią, a w tle gra muzyka z przeglądarki (desktopowy youtube na flashu)? Bez problemu.

A, co do "a przynajmniej z ciekawym systemem". Jeśli sugerujesz, że bebeszki są średnie, to pragnę wspomnieć że płacisz 600 złotych i
dostajesz ekran o wyższym PPI niż iPhone 5, dwa gigabajty ramu i cholernie płynną pracę.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Jeśli chodzi o gry na androidy... to szczerze polecam World of Goo. Niezwykle wvcągająca, oryginalna, klimatyczna i zaawansowana technicznie produkcja.

Gameplay :
 http://m.
https://www.youtube.com/watch?v=MaTMFJ-8sz0

7:30 - 7:40 Co wam to przypomina  :D ? Przypadek? Nie sądzę  :lol:

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2151
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ehh ty zboczuchu :D Gierka fajna, wprawdzie grałem w to tylko na kompie kiedyś to i na androida jest dobra. Wymaga czasem pomyślenia ze strony gracza. Btw nie wiem czemu, ale wiedziałem, że ten filmik jest od Niezapominajki :D

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Jaki zboczuchu  :D ? Chodziło mi o pewną scenę z Gry o Tron :D

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Weź spierdalaj z takimi ;____;

makin' bacon

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Dobra ;___;

Masz tu alternatywne zakończenie na pocieszenie  :lol: :
 http://m.kwejk.pl/obrazek/2072466/alternatywne-zakonczenie.html

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
o cholera, czajcie jakie grosze:
http://www.dx.com/p/ipega-pg-9017-wireless-bluetooth-3-0-controller-for-ipad-iphone-smartphone-android-ios-pc-172963
fajne! Gdybym nie miał klawiaturki to bym właśnie potwierdzał aukcję. Wiem że na androida fajnych gier za bardzo nie ma (:F), ale emulacja!

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
obczajałem już jakiś czas temu, ale te ceny :/

makin' bacon

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Nexus 4 bardzo się grzeje. 

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Jaką grą tower defence mi polecicie? 

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Android
#371 2014-08-23, 19:47(Ostatnia zmiana: 2014-08-23, 20:15)
Dobra ludzie, plus mi proponuje przedłużenie umowy a Ace zaczyna sie jebać, także pomóżcie mi wybrać bo ja się zatrzymałem technologicznie 2 lata temu.
Oto co proponuje mi plus i na co mnie stać:
-Huawei Ascend Y530
-Sony Xperia E1
-ZTE Kis III (na nim kończą się te za złotówke)
-Samsung Galaxy Trend Plus
-HTC Desire 310
-Xperia L (ale to najdroższy z nich, więc tylko jeżeli ma gigantyczny stosunek jakosć/cena)
-LG L70 (też bardzo drogi)
-Nokia X (nowy system Nokii + farelka linuksiarz = *heavy breathing*)

na czym mi zależy: szybkość działania i najnowszy android albo możliwość apgrejdu do niego. bardzo mile widziana byłaby też mocna bateria i dużo pamięci wbudowanej, ale to ostatnie to już najmniej ważne. Ktoś coś? Ja się nie znam.

edit: wstępny risercz pokazuje że najlepszy wybór to htc, bije na głowę nawet drogą xperie...
edit2: niestety nie ma wsparcia kitkata, a xperia E1 będzie miała, więc wysuwa się na prowadzenie.

makin' bacon

gothic1210
  • Gość
Nokię X sobie daruj.  Wykastrowany Android. Nawet Google Play zablokowali.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
na pewno da się odblokować, to cecha linuksów :D ale skoro tak mówisz. i tak nastawiałem się raczej na co innego.

makin' bacon

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
To jest właśnie Nokia. Zawsze chcą się jak najbardziej wyróżnić spośród innych, lecz nie zawsze im to wychodzi.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

gothic1210
  • Gość
To jest właśnie Nokia. Zawsze chcą się jak najbardziej wyróżnić spośród innych, lecz nie zawsze im to wychodzi.
Obstawiałbym, że  blokada GP w Noki X (którą wykupił Microsoft) jest raczej związana z pieniędzmi.

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Nawet można na to wgrać CM 11, ale na takich parametrach to ja bym nie ryzykował, skoro masz ace, to kup ace 2 xD
Ja posiadam Ace 2 z wgranym AOSP Kitkat 4.4.4, z Xposed i GravityBox, i działa baaaaaaaaaaardzo dobrze z OC CPU i GPU (tym domyślnym podkręceniem od romu, więcej nie trzeba, ale jak przekręcisz to co najwyżej się zresetuje sprzęt), praktycznie wszystkie gry działają. A jak chcesz dobry telefon na miarę flagowca, a tani to kup na allegro sprowadzany z niemiec, chiński OnePlus One.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Nie rozumiesz. Plus oferuje mi przedłużenie umowy. Żeby kupić inny telefon niż podałem, musiałbym najpierw go wziąć, sprzedać na allegro (a, już widzę jak idzie z brandowanym systemem i simlockiem) i dopiero miałbym pieniądze na inny. Te są w ofercie mixa.

makin' bacon

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#378 2014-08-23, 21:04(Ostatnia zmiana: 2014-08-23, 21:42)
To nie tak. Chodzi o relację Nokia-M$. Już jakiś czas temu departament Nokii zajmujący się produkcją telefonów został sprzedany Microsoftowi, więc trudno się dziwić że nie promują usług Google'a. To są już Nokie tylko z nazwy, nie zajmujemy się ich produkcją jako firma.

Nokia X nie jest w prawdzie high-endowa, ale za to całkiem tania i można na nią spokojnie wgrać normalnego Androida z Google Play.

//edit:
No, mniej więcej jak napisał Outlander - z tym że Microsoft nie wykupił całej Nokii, a jedynie jeden z departamentów (najbardziej znany użytkownikom końcowym).

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
i simlockiem
Plus, nie orange, w ostatnich dwóch latach nie spotkałem się z simlockiem na fonie od nich, sam właśnie z Plusa mam Samsung Galaxy Ace 2, brand był, ale simlocka brak.

A co do brandu, to przed sprzedażą możesz po prostu telefon zdebrandować, i tak naprawą zajmuje się serwis producenta, więc ich czysty soft gwarancji nie unieważnia(przynajmniej jeśli się nie przyznasz).

0 użytkowników
Do góry