Wybory parlamentarne - czyli podejmij właśćiwą decyzję! 47726 189

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 29.08.2011 roku

Wyświetleń 47726

Odpowiedzi 189

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
lololol, orty ma na blogu
minamy słowa pewnego socjalisty: „Być zwyciężonym – i nie uledz – to zwycięstwo!”.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I dziś "sze pisze" "ulec". Jest to, oczywiście, forma od (nieistniejącego - ale może kiedyś powstać!) czasownika "ulekać". Od "ulegać" jest "uledz" - i Komisję Ortograficzną z 1936 mam w... wielkim poszanowaniu.
Komisja chciała oszczędzić nam czas na pisanie jednej litery z "bydź", "módz", "uledz"... Ja to rozumiem - ale Sztuka cierpi! Niedługo zamiast np. "gładź" każą nam pisać "głać"... Razi to Państwa? Mnie razi "ulec"..
dziękuje, dobranoc.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
A może napocznij waćpan napierdoloć starożytn(om?) polszczyzn(om?) w rzeczy ogólnej?

Dziękuję, dobranodz.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no tak, co tam jego poglądy, ważne, że skurwiel pisze staropolskie "uledz", do gazu z nim!

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
masz rację, to musi boleć. łączę się z nim w bulu i nadzieji.

jedyny pogląd, jaki tknąłem to pogląd na ortografię ale co tam

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest jeden powód do radości - SLD umiera :D  Jeszcze Kalisz przejdzie do Palikota i będzie koniec tej żałosnej opcji politycznej.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Ale bądź co bądź beka, oglądam wczoraj wyniki wyborów na TVP, a tam brak Nowej Prawicy, na ostatnim miejscu PPP z wynikiem 0,6%. Przełączam na TVN24 - na ostatnim miejscu Korwin, z wynikiem 1,1%, PPP nawet się nie załapało aby ich wyświetlić. Wyniki reszty partii wyglądały tak samo na obu stacjach.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
to są wyniki z sondaży i podawanie tak małych partii mija się z celem, bo błąd może być większy od ich wyniku.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Brawa Aztek za głos na Palikota - właśnie pokazywali twarze jego ludzi w faktach TVN wraz z krótką analizą. Absolutnie nie mam nic przeciwko Biedroniowi czy transseksualiście, ale ta rzesza biznesmenów z mordami prostaków i wyrokami sądowymi mówi sama za siebie. Kasa jest, teraz czas na władze i koryto.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Brawa Aztek za głos na Palikota - (...)
To jakaś próba dissu? Cóż, zawsze mogłem zagłosowadź na PiS :lol2:  KNP nie był dostępny w moim okręgu, więdz głos poleciał na alternatywę, do której to zresztą nidz nie mam :ok:

No i nie bądź hipokrytą...
Jeśli jednak ktoś ma daleko czy z innych powodów nie może na np oddać głosu zalecam głosowanie na Ruch Palikota.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Już żałuję tych słów.. rzecznikiem prasowym Ruchu Poparcia jest...

URBAN! Człowiek, który za czasów komuny był rzecznikiem najbardziej znienawidzonej partii(PZPR), a kiedy ludzie głodowali i biegali z kartkami na żywność on oznajmiał publicznie "partia zawsze się wyżywi". Z zadeklarowanymi komunistami pokroju Urbana nie wróżę Palikotowi sukcesów.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Palikot miał spore poparcie ze względu na legalizację bimbru, baki, prostytucji i innych. Gdzieś widziałem kiedyś na YT wypowiedź Tuska "Chcecie legalizacji to sobie wybierzcie innego premiera" ;DD

Jeden z pozytywów, Palikot ma już sporo kasy, więc na pewno politykę będzie traktować nieco inaczej jak te nasze "świnie zaganiane do koryta" ;d

iiiiiiii http://www.rp.pl/artykul/597063,729111-Tusk--nie-dla-Palikota--jesli-Palikot-za-legalizacja-narkotykow.html

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
legalizację (...) prostytucji
a ktoś zdelegalizował ostatnio?

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
a ktoś zdelegalizował ostatnio?
To akurat z godzinę temu gdzieś wyczytałem, ale masz rację, przecież dzifki i burdele w Polsce to normalka zatem nie wiem o co dokładnie chodzi dziennikarzowi z tego portalu : D
Może chodzi tutaj o coś więcej? :D

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
burdele, nakłanianie do prostytucji itp. są nielegalne, prostytucja nie jest.

Olaf

Olaf

Użytkownicy
posty50
Propsy51
  • Użytkownicy
prościej mówiąc można się dziwczyć, ale nie można być alfonsem  :lol:   (postanowiłem zniżyć poziom swojej wypowiedzi)

ale koniec o tym co robimy w wolnym czasie  :lol2:  

Fuck Yea. Palikot wchodzi! Jestem bardzo zadowolony, ale zobaczymy co będzie dalej.

– Zostaliśmy więc bez pociechy duchowej?

– Jest wódka.

"Boży bojownicy" A.Sapkowski

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Ja też jestem zadowolony. Gdybym na niego zagłosował, mógłbym z czystym sumieniem powiedzieć, że wykupiłem czteroletni karnet do kina kabaretu - a że nie głosowałem, jedyne co mogę stwierdzić to że ten karnet dostałem.

wierzy ktoś, że ten palikot wyczaruje cokolwiek z tego, co mówił?

Olaf

Olaf

Użytkownicy
posty50
Propsy51
  • Użytkownicy
Ja osobiście myślę że mu się uda.

– Zostaliśmy więc bez pociechy duchowej?

– Jest wódka.

"Boży bojownicy" A.Sapkowski

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry