pb umie robić gry, zrobili g1 i g2 i było zajebiście. nie umieją robic gier na aktualne czasy.
W takim razie nie potrafią robić gier. Umieli, 8 lat temu.
polska robi chujowe maluch racery, czy to znaczy że nie może robić dobrych wiedźminów? raz komuś wyjdzie raz nie wyjdzie
Im ewidentnie nie wychodzi od roku 2001. Gothic 2 nie wliczam, gdyż nie jest to w procesie produkcji pełnoprawna gra - większość rzeczy była przygotowana a gra niemal w 100% bazowała na poprzedniczce, nie wnosząc nic nowego.
Progerzy trzaskający po kątach maluch racery za 2klocki a cdp red z milionowym kapitałem to różnica przynajmniej środowiskowa, całkiem inne grupy ludzi. W przypadku spierdolonych gothiców, risenów winowajca ciągle jest ten sam.
Ogólnie niech spierdalają z tym risenem. Tym razem nawet tego nie ściągnę. Może kogoś bawi przepisywanie gothica pod klimat śródziemnomorski z domieszką piratów z karaibów. Mnie nie bawi, więc nie zamierzam zaprzątać sobie głowy bzdurami. Ciekawi mnie jedynie, że małe marginalne studio o którym nikt na świecie nie słyszał po takiej serii niewypałów ma środki i poparcie, aby wydawać następne gówno.
a to wcale nie zapowiada się źle, ofc "risen" w nazwie odejmuje w cholerę, no ale nie ma tragedii.
Ale co "nie ma tragedii"? Bo zobaczyłeś 3 ustawione screeny pod które ktoś specjalnie zaaranżował sytuacje, pogodę, config, oświetlenie i ostatecznie podkręcił w ps? Wiedżmin I na screenach oficjalnych wyglądał pięknie a w praktyce tak kolorowo już nie było. Ale pieprzyć grafikę, w końcu nawet ta w risenie nie była najgorsza. Problemem jest, że ci ludzie nie potrafią zrobić nic nowego ponad to dzięki czemu zaistnieli lat temu dziesięć. Mają swój target niemców, dzieci, sentymentalistów to niech robią. Nie ma co się nad tym spuszczać bo i tak z góry wiadomo, że będzie gówno więc po co ta rozmowa.