Risen 2 41625 153

O temacie

Autor Vierzba

Zaczęty 19.02.2011 roku

Wyświetleń 41625

Odpowiedzi 153

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
http://www.risen2.com/

Wyżej podpisany oraz imć meatrikz są zszokowani że na artworkach nie ma murzyńskich mieczy z dziesięcioma ostrzami, trolli nekromantów i zbroi z magicznych kamieni nerkowych. Tylko statki, piraci i broń palna.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
brzydkie

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Szykuje sie kolejne gowno. PB nie umie robic gier.
Ale strone to maja wybitnie zjebana :lol2:

hegemonista

hegemonista

Użytkownicy
posty55
Propsy44
  • Użytkownicy
Szykuje sie kolejne gowno. PB nie umie robic gier.
props  :ok:

Chcę być fajny na tM. Wspomóż mnie i daj mi propsa

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Risen 2
#4 2011-02-19, 17:37(Ostatnia zmiana: 2011-02-19, 17:38)
pb umie robić gry, zrobili g1 i g2 i było zajebiście. nie umieją robic gier na aktualne czasy.

a to wcale nie zapowiada się źle, ofc "risen" w nazwie odejmuje w cholerę, no ale nie ma tragedii.

wyzej wymieniony meatrikz jest zszokowany, może to wpływa na jego osąd sytuacji.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Risen 2
#5 2011-02-19, 17:39(Ostatnia zmiana: 2011-02-19, 17:39)
pb umie robić gry, zrobili g1 i g2 i było zajebiście. nie umieją robic gier na aktualne czasy.
a to wcale nie zapowiada się źle, ofc "risen" w nazwie odejmuje w cholerę, no ale nie ma tragedii.

hegemonista

hegemonista

Użytkownicy
posty55
Propsy44
  • Użytkownicy
PB nigdy nie umiało robić gier. Raz im się poszczęściło z Gothic I, który i tak działał na zrytym silniku. Później trochę go zmodyfikowali. Po Gothicu III widać jak dobrze umieją tworzyć gry  :lol2:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Risen 2
#7 2011-02-19, 17:45(Ostatnia zmiana: 2011-02-19, 17:45)
o co chodzi, wowoz?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Risen 2
#8 2011-02-19, 17:46(Ostatnia zmiana: 2011-02-19, 17:46)
Nie moze zapowiadac sie dobrze, skoro nie umieja robic gier na obecne czasy. Chyba ze powroca do Zengin bo widocznie tam sie najlepiej czuli :lol2: .

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
polska robi chujowe maluch racery, czy to znaczy że nie może robić dobrych wiedźminów? raz komuś wyjdzie raz nie wyjdzie

hegemonista

hegemonista

Użytkownicy
posty55
Propsy44
  • Użytkownicy
polska robi chujowe maluch racery, czy to znaczy że nie może robić dobrych wiedźminów? raz komuś wyjdzie raz nie wyjdzie
Chwila, ty porównujesz państwo do jednej firmy?   :pokerface:

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Chwila, ty porównujesz państwo do jednej firmy?   :pokerface:
A kto normalny łączy państwo z grami? Polska nie robi gier, tylko Polacy jeśli już.
I kilka fajnych tytułów wyszło, pomijając już nawet Wiedźmina.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Risen 2
#12 2011-02-19, 19:25(Ostatnia zmiana: 2011-02-19, 19:26)

W takim razie nie potrafią robić gier. Umieli, 8 lat temu.

Im ewidentnie nie wychodzi od roku 2001. Gothic 2 nie wliczam, gdyż nie jest to w procesie produkcji pełnoprawna gra - większość rzeczy była przygotowana a gra niemal w 100% bazowała na poprzedniczce, nie wnosząc nic nowego.

Progerzy trzaskający po kątach maluch racery za 2klocki a cdp red z milionowym kapitałem to różnica przynajmniej środowiskowa, całkiem inne grupy ludzi. W przypadku spierdolonych gothiców, risenów winowajca ciągle jest ten sam.

Ogólnie niech spierdalają z tym risenem. Tym razem nawet tego nie ściągnę. Może kogoś bawi przepisywanie gothica pod klimat śródziemnomorski z domieszką piratów z karaibów. Mnie nie bawi, więc nie zamierzam zaprzątać sobie głowy bzdurami. Ciekawi mnie jedynie, że małe marginalne studio o którym nikt na świecie nie słyszał po takiej serii niewypałów ma środki i poparcie, aby wydawać następne gówno.

Ale co "nie ma tragedii"? Bo zobaczyłeś 3 ustawione screeny pod które ktoś specjalnie zaaranżował sytuacje, pogodę, config, oświetlenie i ostatecznie podkręcił w ps? Wiedżmin I na screenach oficjalnych wyglądał pięknie a w praktyce tak kolorowo już nie było. Ale pieprzyć grafikę, w końcu nawet ta w risenie nie była najgorsza. Problemem jest, że ci ludzie nie potrafią zrobić nic nowego ponad to dzięki czemu zaistnieli lat temu dziesięć. Mają swój target niemców, dzieci, sentymentalistów to niech robią. Nie ma co się nad tym spuszczać bo i tak z góry wiadomo, że będzie gówno więc po co ta rozmowa.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Risen 2
#14 2011-02-20, 01:25(Ostatnia zmiana: 2011-02-20, 01:26)
Pokierujemy tym samym, bezimiennym bohaterem co w pierwszej części
Mike Scofield powraca!
Pojawią się starzy znajomi, jak Carlos czy Gregorius Steelbeard.
Kto?
Spotkamy gnomy, minecrawlery, a także zupełnie nowe typy przeciwników, jak również zwykłe zwierzęta (np. małpy i dziki)  
Gnomy też powracają!

Bo przecież kampania reklamowa pierwszej części związana głownie z gnomami była świetna.
 :lol:  

Nieno, już na serio, ja jak zwykle człowiek dobrej wiary, może nie będzie aż TAK źle. Ale strona niesamowicie wręcz tandetna, jak okładka pierwszej części

Spoiler

WAH WAH WAH.

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Ja mam wielka nadzieję, że animacja skoku będzie jakoś w miarę dobrze wyglądać bo akurat ona była całkiem do dupy, już chyba w Gothiczku była lepsza. Reszta w 1 prezentowała hmm.. taki średnio dobry poziom. Aha i fabuła mogłaby być jakaś lepsza, zadania ciekawsze i mapa jakoś inaczej zrobiona bo jak chodziłem po tym świecie to się zawsze gubiłem :D

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trochę więcej newsów - http://forum.worldofplayers.de/forum/showthread.php?t=956015
- zupełnie nowy system walki mieczem i magii
- animacje twarzy podczas rozmów mają być bardziej dopracowane, postacią będą posiadać podstawowe grymasy i mimiki
- zbroją będą składać się z poszczególnych części (rękawice, buty itp)
- animacje mają być bardziej płynne i dopracowane
- z rozmów NPCtów będzie można wychwycić różne informacje przydatne dla rozgrywki (np. kiedy strażnicy opuszczają swoje stanowiska)
- questy mają być bardziej wiarygodne, autorzy starają się unikać questów które rzucają nas przez całą wyspę by tylko donieść jakieś gówno.
Przykładowy quest - Gracz (z niewyjawionych powodów) potrzebuje działa. Do tego niezbędna jest pomoc eksperta o imieniu Wilson. Wilson nie chce pomóc graczowi ponieważ jest embargo i boi się je złamać. Jest kilka możliwych opcji by rozwiązać ten problem. Można go przekupić albo spróbować po prostu porozmawiać. Dzięki informacji których dowiedziałeś się podczas rozmowy, możesz albo pomóc mu w jego sprawach damsko-męskich, albo odzyskać dla niego rodzinny spadek. Obydwa wybory prowadzą również do innych opcji - na przykład, obecny właściciel spadku może zostać pobity, przekupiony, wyzwany na pojedynek albo możesz po prostu ukraść dany przedmiot.

Spoiler

WAH WAH WAH.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Risen 2
#17 2011-02-20, 03:09(Ostatnia zmiana: 2011-02-20, 07:00)
Gracz (z niewyjawionych powodów) potrzebuje działa. [...] możesz po prostu ukraść dany przedmiot
Chowanie zbrój i ton mieczy po kieszeniach i skarpetkach powraca w iście epickim stylu - teraz będziemy nosić armaty :ok: nie doczytałem, ale dam sobie rękę uciąć, że i tak i tak będziemy mieli z tym do czynienia :ok:

Mimo wszystko odpowiada mi piracki klimat, po godzinach przegranych w Tortugę i Sida Meiera miło będzie spróbować zagrać w grę pozwalającą popatrzeć na to z innej perspektywy. Mam nadzieję, że nie sknocą :ok:

tak, jestem fanem piratów z karaibów :D

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie chodziło o armatę ale co tam :D

Spoiler

WAH WAH WAH.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
W nocy pojawią się inne potwory niż w dzień, jak w Risenie
nawet nie wiedziałem, że tak było. wczoraj wracałem nocą do obozu dona z miasta i nie spotkałem jakichś nocnych istot.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry