Czas na porządny film 19755 57

O temacie

Autor Aragorn

Zaczęty 28.03.2008 roku

Wyświetleń 19755

Odpowiedzi 57

FeisaR

FeisaR

Użytkownicy
posty116
Propsy16
  • Użytkownicy
Mam pomysła.Ogarnia go ta rządza ale Saturas jak mu go pokazuje to go opamiętuje i ten szpon kończy w Wiśle :P

A na serio - niech go weźmie :)  I przywdziej go na końcu w zbroje Kruka :P  Będzie efektownie :P

"Now I stand, the lion before the lambs

and they do not fear...

They cannot fear
"

Arthas Menethil, The Lich King

Patok

Patok

Użytkownicy
posty80
  • Użytkownicy
Ja odradzam tego by brał miecz, w końcu bezi jako sługa Innosa powinien zrobić to co słuszne, czyli kazać saturasowi wrzucić miecz do głębin, była by nawet scena jak stoją nad klifem i go wrzucają, było by fajnie. No a potem powiedzmy kilkaset lat potem ktoś go wyłowi w stroju nurka i dupa :P  rzeźnia od nowa :)

pupu

pupu

Użytkownicy
posty35
  • Użytkownicy
Bezi nie był sługa innosa albo przynajmniej nie koniecznie nim był.Jestem za wzięciem miecza.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Czas na porządny film
#23 2008-03-31, 15:26(Ostatnia zmiana: 2008-03-31, 15:27)
A ja myślę, że nie powinniście aż tak dużo zmieniać. Ludzie tworzący ekranizacje gier zazwyczaj dość dużo zmieniają i co? Chyba nie najlepiej na tym wychodzą...
PS: A Bezi nie był sługą Innosa, prędzej wybrańcem...

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy

Aragorn

Czas na porządny film
#24 2008-03-31, 19:12(Ostatnia zmiana: 2008-03-31, 19:18)
Lesterek i Kereth robote macie oczywiście załatwioną, tylko przygotujcie się na to, że w tym projekcie pracy będzie znacznie więcej i będziecie musieli się sprężać :P
Lesterek chętnie widziałbym ciebie również w roli skryptera (npc) :P
Co do zakończeia, to wersja Patoka nawet mi się spodobała (saturas i bezi wyrzucają miecz)
To byłoby takie solidne zakończenie. W przypadku gdyby bezi zabrał miecz pozostałyby niedosyty typu co byłoby dalej, czy będzie kontynuacja itp.
Oczywiście zgadzam się z tym że bezi był wybrańcem Innosa, a nie jego sługą. Mimo wszystko stawiałbym na porzucenie miecza :P
mEatrikZ, nie zamierzam wprowadzać drastycznych zmian do fabuły, mam na myśli jedynie kilka dodatkowych "smaczków".
Jeśli chodzi o to czy team der filma nas ubiegnie to byłbym na waszym miejscu spokojny. Trudno byłoby zrobić jeden film, w którym zawarte są dwie oddzielne fabuły. Myśle, że niemcy postawią na zwykłego gothic2 (jeżeli wogule się za to zabiorą).

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust
A ja jestem za wzięciem miecza - nawet smok ożywieniec mówi, że pewnie mamy przy sobie miecz (chociaż ja go wtedy nie miałem :P  )

Ale w sumie to zakończenie z wyrzuceniem byłoby rzeczywiście bardzo efektowne, sam nie wiem...

Patok

Patok

Użytkownicy
posty80
  • Użytkownicy
Faktycznie panowie od DerFilma wezmą się za Gothic'a 2 wiecie czemu? Proste Noc Kruka + gothic 2 to będzie trwało za długo jak na film, a tak to prosta fabuła którą da się obsadzić w filmie... Oczywiście osobna ekranizacja Nocy Kruka to świetny pomysł!

( tylko nie dajcie dość do filmu Quariorowi bo zrobi z tego Kontynuację Prawdziwej Historii :P  )

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Czas na porządny film
#27 2008-04-01, 19:20(Ostatnia zmiana: 2008-04-01, 19:20)
( tylko nie dajcie dość do filmu Quariorowi bo zrobi z tego Kontynuację Prawdziwej Historii :P  )

Mógłbyś mnie oświecić i uświadomić co to ma do rzeczy? Może zazdrość :P  Jeżeli będzie chciał to i tak to zrobi.

Patok

Patok

Użytkownicy
posty80
  • Użytkownicy
Taki żart, wiesz bo Quarior skończył z PH... ale jakby wrócił do może wykorzystać film aragorn company aby kontynuować ten niemoralny politycznie i etycznie serial :P

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Ciekawe, dlaczego na ogłoszenie końca Quarior wybrał akurat Prima-Aprilis... Oczywiście, nic nie sugeruję, ale... :P

Patok

Patok

Użytkownicy
posty80
  • Użytkownicy
No wiesz... pojawił się kolejny news w którym mówił ze to żart ^^

A wiesz odnośnie początku, Aragorn jak ty chcesz tego dokonać?

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Czas na porządny film
#31 2008-04-02, 19:44(Ostatnia zmiana: 2008-04-02, 19:46)
A wiesz odnośnie początku, Aragorn jak ty chcesz tego dokonać?

Było mówione u góry. Krótki wstęp przedstawiający pierwszy rozdział.

Co do filmu. Proponowałbym wprowadzić różnej maści innowacje. Przecież podziwianie fabuły ,którą już znamy nie jest jakimś innowacyjnym przeżyciem. Proponowałbym dodatkowy wątek czy też kilka rożnego rodzaju questów urozmaicających zgłębioną przez nas fabułę Nocy Kruka.

Aragorn, co Ty na to ?

Patok

Patok

Użytkownicy
posty80
  • Użytkownicy
No ja właśnie do tego wstępu... kupa misji, górne miasto Lord Hagen i inne pierdoły... i on to chce opisać w 10 minut?

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Da się to zrobić nawet w dwie minuty, wystarczy zawrzeć tam tylko najważniejsze rzeczy.
Ja bym na początku zrobił scenę, że bezi siedzi z kimś przy ognisku (np. Eremitą ;) ) i zaczyna opowiadać o swoich przygodach w Jarkhendarze... Według mnie bardziej wpasowywałoby się do domniemanego filmu szwabów

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy

Aragorn

Czas na porządny film
#34 2008-04-04, 13:17(Ostatnia zmiana: 2008-04-04, 15:07)
Patok, ty niedowiarku :P
Nie mam zamiaru opowiadać na wstępie o całym pierwszym rozdziale :P
Wystarczy wspomnieć o wykopaliskach magów i o tym jak magowie z pomocą beziego otworzyli portal. Wstęp powinien wyglądać mniej więcej tak:
Narrator (trzeba będzie znaleźć kogoś pożądnego) opowiada to o czym wspomniałem wyżej. Na ekranie natomiast ukazują się screeny (przerobione w photoshopie na "malowidła") przybliżające najważniejsze sceny. Do tego klimacik muza i kilka zoomów na najważniejsze fragmenty screena (tak jak to ma miejsce w the witcher).
Dziki, co do twojego pomysłu to oczywiście w filmie umieścimy kilka innowacji w stosunku do oklepanej już fabuły. Jednak osobnego wątku na pewno nie wprowadzimy.
Vierzba, twój pomysł nie jest zły, myślę jednak że ten opisany przeze mnie wyżej wypadnie ciekawiej  ;)

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Cytat: Aragorn link=topic=1318.msg11349#msg11349 date=Apr 4 2008, 13:17\'
(trzeba będzie znaleźć kogoś pożądnego)
A ty znowu w swoim własnym języku...  :P  

Co z historią Jarkendaru? Chyba nie będzie tak, że po prostu zostanie przeczytana z kamiennych tabliczek? To by było totalnie nieinnowacyjne.

Zakończenie może wyglądać tak: Bezi i Saturas stoją na skarpie nad morzem. Mag wrzuca Szpon Beliara do wody, błogosławi Strażnika Równowagi i odchodzi. Bezi zostaje sam...
<NAPISY KOŃCOWE>
po napisach. Słychać szum fal, widać morze i plażę. Bezi skrada się do wody, rozglądając się, czy nikogo nie ma, po czym wyciąga Szpon z wody. Mówi coś w stylu: "Jeszcze się przyda" albo "Moc jest zbyt wielka, by się jej pozbywać"

... co wy na to?  :P

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy

Aragorn

Czas na porządny film
#36 2008-04-04, 15:01(Ostatnia zmiana: 2008-04-04, 15:06)
Matko, jeden ort na cały post, a ten się czepia. Uwierz mi, w razie wątpliwości nie mam czasu szukać słówka po słownikach, ani wrzucać tekstu do worda. Gdyby to jeszcze był dialog do moda albo wypracowanie to bym się postarał. Zresztą szkoda gadać  :P  

Co do zakończenia to nie jest złe, ale jeszcze nad tym pomyślimy.
Oczywiście, że tekst nie będzie czytany z kamiennych tabliczek :P

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Ale robisz ten błąd już drugi raz w TYM SAMYM temacie xD
Dobra, sorry. Już nie będę...

To jak dokładnie z tą historią?

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: Bromor link=topic=1318.msg11358#msg11358 date=Apr 4 2008, 15:16\'
Ale robisz ten błąd już drugi raz w TYM SAMYM temacie xD
Dobra, sorry. Już nie będę...

To jak dokładnie z tą historią?

W sumie masz rację, muszę to sobie w mózgu zakodować  :P  
Co do historii to myśle o napisaniu klimatycznego wstępu, bez wykorzystywania tekstów zawartych w grze. Z wprowadzenia dowiemy się jedynie o tym, iż magowie próbowali otworzyć portal do części wyspy zamieszkałej ongiś przez pradawną rasę budowniczych. Udało im się to dzięki pomocy Beziego, który zdobył wszystkie części ornamentu, a następnie przeszedł przez portal.
Oczywiście wszystko to będzie wyjaśnione dokładniej i w bardziej klimatycznym kontekście :P

Patok

Patok

Użytkownicy
posty80
  • Użytkownicy
Rozumiem że wykorzystujesz już nagrane dialogi z Gothic'a?

0 użytkowników
Do góry