Czas na porządny film 20047 57

O temacie

Autor Aragorn

Zaczęty 28.03.2008 roku

Wyświetleń 20047

Odpowiedzi 57

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy

Aragorn

Czas na porządny film
2008-03-28, 08:44(Ostatnia zmiana: 2008-03-28, 16:49)
Na wstępie chcę zaznaczyć, że cały ten post to tylko luźna propozycja.
Jeśli projekt spotka się z dużym zainteresowaniem i chęcią pomocy to być może coś z tego wyjdzie.

Z pewnością każdy zna Gothic der film. Chodzą słuchy, że ekipa, która go stworzyła pragie nakręcić film opowiadający historię z gothic2. Raz mówią, że go nakręcą, a raz że nie. Szczerze mówiąc nie wiem nawet jakie stanowisko zajmują w tej chwili :D
Tak więc gothic i gothic2 są załatwione, a co z dodatkiem Noc Kruka?
Moim zdaniem jego fabuła, mimo iż krótsza znacznie przewyższa tę z podstawki.

Wpadłem na (oryginalny :)  ) pomysł aby pod szyldem Aragorns Company stworzyć film opowiadający tę właśnie historię.

Plusy rozwiązania:
- Bardzo duże (tak myślę) zainteresowanie projektem,
- Gotowa fabuła,
- gotowi NPC
- Wbudowany profesionalny dubbing,
- ograniczenie się do jednej ścieżki dźwiękowej (gothic3)

Minusy:
- Spora ilość czasu i wysiłek włożony w pracę
  (nie mam zamiaru wypuścić jakiegoś badziewia)

Oczywiście do gotowej fabuły można wprowadzić kilka nowości, dzięki temu film zyska na atrakcyjności.
Myślę, że cały film powinien zmieścić się w granicy 40-60 minut (tylko fabuła główna, bez zbędnych i nudnawych scenek)
Praca mimo iż długa nie byłaby wcale trudna z uwagi na wiele gotowych już elementów.

Jeżeli projekt spotka się z waszym zainteresowaniem i chęcią uczestniczenia w nim (czynnego, a nie biernego :P  ) to moglibyśmy wystartować z nim na początku czerwca.

Teraz czekam na wszelkie bluzgi i zniewagi :D

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No cóż, pomysł dobry, tak mi się wydaje. Tylko ciekawy jestem w jaki sposób chcesz oddzielić fabułę z GII NK od gry bez dodatku. Film może być ciekawy w szczególności że gothic der film spodobał się wielu osobą. W każdym razie jeśli szukasz ludzi to ja jestem chętny.

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Pomysł dobry :)

Tylko twierdzisz, że będzie raczej długo tworzony. Więc do tego czasu może już powstać G2 Der Film, i będzie, że plagiat :D

A co do bluzgów i zniewag: Porządny pisze się przez RZ. (Jak tylko rzuciłem okiem na ten temat, myślałem, że pisze POŻĄDANY :P  ) Jeśli ortografa będzie równie porządna, to będzie źle :D  (Chciałeś zniewag? Masz :D  )

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: mEatrikZ link=topic=1318.msg10539#msg10539 date=Mar 28 2008, 13:12\'
Porządny pisze się przez RZ.

Wiem, wiem :P  Machnąłem się bo na szybkiego pisałem ten post, a potem nie było
już jak poprawić :D

Co do Gothic2 der film to z tego co wiem ma on opowiadać historię z samej drugiej części.
Ja natomiast myśle o czystej "Nocy Kruka"
Krótki wstęp opowiadający w skrócie pierwszy rozdział, a następnie szybkie przejście do wydarzeń w Jarkendarze.

Przypominam, iż wcale nie podjąłem się jeszcze tego zadania, czekam na zgłoszenie chętnych do pomocy i dalsze komentarze dotyczące projektu.

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
Moim zdaniem to super pomysł! Noc Kruka ma bardzo ciekawą fabułę i świetny klimat. Obóz piratów czy misje w obozie bandytów (zwłaszcza ta z Estebanem) to mistrzostwo świata, więc na prawdę można wiele pokazać i zrobić świetny film. Jednyne moje zastrzeżenie to żeby zostawić muzykę z Nocy Kruka bo jest wspaniała i bardzo dobrze tam pasuje, no ale to już zrobisz jak będziesz uważał.

Co do pomocy też bym chętnie pomógł, ale na razie uczestniczę w 3 dużych projektach, więc póki co cierpię na ciągły brak czasu.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Pomysł nie głupi, ja mogę pomóc, zawsze na takie coś znajde czas.

Комиссар RBT

FeisaR

FeisaR

Użytkownicy
posty116
Propsy16
  • Użytkownicy
Ja kiedyś zacząłem robić film ala Gothic Der Film 2, z tym, że zdałem se sprawę, że to za duży projekt jak dla mnie.Mimo wszystko, pare oryginalnych sytuacji już zrobiłem :D

"Now I stand, the lion before the lambs

and they do not fear...

They cannot fear
"

Arthas Menethil, The Lich King

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Czas na porządny film
#7 2008-03-28, 15:53(Ostatnia zmiana: 2008-03-28, 16:00)
Ja kiedyś zacząłem robić film ala Gothic Der Film 2, z tym, że zdałem se sprawę, że to za duży projekt jak dla mnie.Mimo wszystko, pare oryginalnych sytuacji już zrobiłem tongue.gif

Ahh, pamiętam... każdy wykładał Ci swoje racje i Ty jak dzisiaj hiena dążyłeś do celu choćby nie wiem co miało się stać. W końcu udało Ci się przemówić do rozsądku :D

Co do pomysłu Aragorna. Jeżeli na prawdę chcesz zrobić 40 minutowy film na bardzo dobrym poziomie radze Ci się przygotować i pogodzić się z myślą ,że jednoznaczne będzie to z bardzo dużą ilości straconego czasu a jak wiemy każdy powinien mieć czas na naukę i inne tego typu rzeczy. Jeżeli jednak powierzysz się temu projektowi wzbudzisz mój podziw i wielki szacunek. Dążysz do celu z niesamowitą ilością czasu pokładanego w projekt, dlatego też będę w stanie Ci pomóc jeżeli tylko chcesz.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty454
Propsy257
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Pomysł nie jest jakiś tam nowy. Po Strażnikach Przymierza widzę, że umiesz nawet ciekawe ujęcia tworzyć, ale i tak obawiam się, że pojawią się sceny podobne do tych w Gothic der film. Np. piraci na wieczór5 zbierają się przy ognisku, jedzą, piją, zataczają się co nasuwa skojarzenia z pierwszą nocą w Starym Obozie w Der film. Ludzie wtedy porównają ujęcia z obu produkcji i wyjdzie na to, że Polacy Niemcom nie dotrzymują pola, a jak dotrzymują to tylko odgrzewają  stare kotlety. Może wyjdzie, że się czepiam, ale wyszedłem z zasady, że ktoś musi. Widzicie jak trudno się do takiego pomysłu przyczepić  :D  
A po drugie to kto ten film zrobi? Może nawiązać kontakt z ekipą Der filma i wraz z nimi stworzyć dzieło wiekopomne?

Hodir

Hodir

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Na mnie możecie oczywiście liczyć w takich sprawach.
Projekt po prostu super oczywiście wiąże się to z dużą stratą czasu
ale oczywiście ja zawsze mam czas na takie żeczy
jak bym mógł w czymś pomóc to piszcie
życze powodzenia :D

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy

Aragorn

Czas na porządny film
#10 2008-03-28, 19:25(Ostatnia zmiana: 2008-03-28, 19:30)
Dzięki za zainteresowanie tematem.
Wszyscy piszą o dużej stracie czasu. Hmm... wydaje mi się, że napisałem, iż z pracami ruszylibyśmy dopiero w czerwcu, a więc wtedy gdy praktycznie nie ma już nauki. Co więcej nie uważam tego wcale za jakąś szczególnie dużą stratę czasu. Fakt roboty będzie dość dużo, ale napewno będzie łatwiej i szybciej niż w wypadku Strażników Przymierza. Wiąże się to z tym, iż wiele elementów jest już gotowych. Pozostaje głównie nagrywanie scen i montarz + ewentualne kamerki w spacerze i kilka zmian w stosunku do znanej wszystkim wersji.
Co do powielania scen z der film to w miarę możliwości będę się starał tego unikać. Z drugiej jednak strony dlaczego w naszym filmie miałoby to wszystko wypaść gorzej :P
Bracie Xardasa oczywiście film będzie zawierał oryginalny soundtrack z Nocy Kruka, myślę jednak, że bez kilku utworów z gothic3 się nie obędzie.
Gother, mówisz o nawiązywaniu kontaktu z teamem der filma. Wątpie czychcieliby z nami współpracować. Prędzej zrobiliby ten film sami. Zresztą ja Niemcom nie ufam :D

Co do waszych zgłoszeń do pomocy przy projekcie to prosiłbym aby każdy napisał w czym mógłby pomóc.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja to bym za bardzo o tym nie rozpowiadał, bo jeszcze niemcy się dowiedzą i zrobią takie coś. Ja tam uważam, że takie coś nie jest jakieś potrzebne, ale jak już ktoś chce robić, to niech robi :D . Nie popieram tego, co nie znaczy, że dążę, aby to nie wyszło, czy coś takiego.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Nie popieram tego, co nie znaczy, że dążę, aby to nie wyszło, czy coś takiego.

Nie popierasz? Why? Przecież to bardzo dobry pomysł, wprost idealny by pokazać Niemcom  ,że Polak potrafi. Fabuła Nocy Kruka jest o niebo lepsza od innych. Wciąga co nadaje wielką okazje by zaangażować się w projekt filmowy. Nie widzę przeciwwskazań by zacząć prace.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Czas na porządny film
#13 2008-03-28, 22:15(Ostatnia zmiana: 2008-03-28, 22:16)
Nooo, to Niemcom pokażecie... Tylko co? Oni po Polsku nie za bardzo rozumieją, przewidujecie tłumaczenie? Wtedy rozumiem :D
Ale myślę, że bez tłumaczenia pomysł jest również dobry.

Kordix

Kordix

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Super pomysł z tym filmem! Wreszci Polacy coś mogą pokazać Niemcom! Trzeba im udowodnić, że Polak potrafi!

Xardasss

Xardasss

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy

Xardasss

Czas na porządny film
#15 2008-03-30, 11:41(Ostatnia zmiana: 2008-03-30, 11:54)
dawno mnie tu nie bylo ; q no fajnie, dobry pomysl :P  napisz jeszcze jakich ludzi mozesz potrzebowac, "rekrutacja" pojdzie znacznie latwiej :P

PS. troche dokladniej poczytalem topic ;p  no to jakbym mial czas... (bede mial xD) to moglbym pomoc w... kamerze? O nagrywanie chodzi, mam full wersje Frapsa wiec jest good, dubbing odpada. Montazem tez sie moge zajac (program Ulead Video Studio 11 [full]). Ale wole nagrywanie ;)  Wiec moge pomoc ;)  Jak cos Aragorn to pisz na priv, jakbym mial podeslac jakies probki czy cos innego.

pZdR.

Spiesz się, czas to mana!
[/size]

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Oto lista osób których potrzebuję:

- skrypter- głównie tworzenie NPC
- spacerzysta- kamerki i wstawianie elementów
- drugi Kamerzysta- uprzedzam, że musi to być ktoś kto potrafi tworzyć ciekawe ujęcia.

Ja biorę na siebie rolę reżysera, pierwszego kamerzysty i montażysty.

To chyba tyle, jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje to pisać.
Xardasss co do próbek to możesz coś podesłać  :P

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
No cóż to było pewne że się zgłoszę!
Spacer- nie chce mi się wymieniać ale robota przy strażnikach chyba wystarczy
Może coś jeszcze...
Pomysł mi się podoba jednak... wolałbym jakiś filmik na własnej fabule chociaż to i tak jest dobre.

pupu

pupu

Użytkownicy
posty35
  • Użytkownicy

pupu

Czas na porządny film
#18 2008-03-30, 21:14(Ostatnia zmiana: 2008-03-30, 21:19)
Myśle, że to świetny pomysł pod warunkiem że wymyślisz dobry początek i rozwinięcie bo końcówka jest już z góry wiadoma tzn.Wybór co zrobić ze szponem beliara.(Ja myśle, że nikt nie oparłby sie takiej broni).Tak wiec wracając do mojej oceny pomysłu, to myśle, że to może być dobre.
EDIT:
Najlepiej by Bezi w filmie startował w zbroi wodnego kręgu, to pozwoli zachować neutralność wobec Gildii z G2.(W końcu nie wiadomo co w gothic2 der film wybiorą)A jeśli w g2 der film zrobią NK no to bedzie kloc :)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
A moim zdaniem przydałoby się więcej przeżyć bohatera (w Gothic Der Film jakoś mało tego było), np. jak patrzy na Szpon Beliara, to ogarnia go żądza władzy itp.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry