Filmy/Seriale 595315 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 595315

Odpowiedzi 1647

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
sory zapomniałem że jesteś najmądrzejszą i wszystkowiedzącą osobą na tym forum i z tobą się nie ma co sprzeczac bo ty wiesz wszystko najlepiej i tak każdego przebijesz argumentami, jaśnie pan oświecony raczy mi wybaczyć błąd  :)

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Filmy
#141 2009-06-27, 12:15(Ostatnia zmiana: 2009-06-27, 14:16)
jaśnie pan oświecony raczy mi wybaczyć błąd kwasny.gif

Raczy pod warunkiem, że przestaniesz pieprzyć durnoty w temacie o którym nie masz pojęcia :) .

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Cytat: Thörbjorn link=topic=1292.msg54590#msg54590 date=Jun 27 2009, 11:15 AM\'
Raczy pod warunkiem, że przestaniesz pieprzyć durnoty w temacie i którym nie masz pojęcia :) .

No no, tego bym się nie spodziewał :)

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Wczoraj miałem okazję obejrzeć po raz trzeci obraz W. Pasikowskiego Demony wojny wg Goi. Za same teksty i aktorów warto obejrzeć już ten film. Co prawda efekty marne (fajerwerk na linie jako rakieta), a fabuła kuleje na obie nogi. Jak na film sensacyjny za mało dobrych akcji, jak na kino wojenne zbytnio to naciągane, ale podobało mi się. Najlepszy polski film wojenny, po Jak ropzętałem II

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
http://www.youtube.com/watch?v=e99B80crU3E

serial twórców Kompani Braci

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Oglądałem dzisiaj film "Życie seksualne Ziemian". Sprzed dziesięciu lat, wyglądał na dość niskobudżetowy, ale podobał mi się wyjątkowo bardzo. Stylizowany na film dokumentalny - członek cywilizacji pozaziemskiej opowiada o zachowaniach godowych ludzi z planety Ziemia. Szkoda że lektorem w polskiej wersji nie była Czubówna, ale ten lektor który był także dość dobrze pasował do tej roli. Kilka cytatów:

O bramkarzu przed klubem:
Wielki wojownik zostaje obdarowany skrawkiem zielonej kory drzewnej. Kolor ten ma uspokoić wojownika i zapewnia bezpieczny wstęp. Wojownik został obłaskawiony. Na dłoni samca umieszcza symbol oznaczający gotowość do kopulacji.
Dziewczyna daje swój numer telefonu chłopakowi:
Samica wydrapuje symbole numeryczne na cienkim skrawku przetworzonej kory drzewnej w nadziei, że obraz ten usatysfakcjonuje samca.
Dziewczyna robi wiadomo co:
Kobieta połyka nasienie mężczyzny, ponieważ po smaku potrafi określić, czy jest zdrowe i czy potomstwo będzie silne.
W trakcie wiadomo czego:
Mężczyzna: "Oh god, oh god!"
Narrator: "Mężczyzna modli się do swojego bóstwa."
Facet nachlał się i rzyga do kibla:
Próbuje przeistoczyć się w hermafrodytę i wydać na świat potomstwo bez jej pomocy.
Ślub:
Jako ostateczne przypieczętowanie swojego związku kobieta i mężczyzna zbierają swoje stada. Będą musieli nakarmić wszystkich, którzy brali udział w ich godach.
No ale najlepszy jest motyw plemników natrafiających na różne przeszkody, szczególnie dla nich warto obejrzeć ten film.

Poza tym oglądałem niedawno "Nagrody Darwina", także świetny film, ale nie chce mi się już rozpisywać. Polecam oba.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Filmy
#146 2009-07-21, 23:39(Ostatnia zmiana: 2009-07-21, 23:44)
O masz, jakieś 6-7 lat temu kumpel pokazał mi "ciekawsze" urywki tego filmu, pamiętam że mi się szalenie spodobały. Dzięki za tytuł, w końcu se to obejrzę w całości. o_o

Oprócz tego oglądałem u niego inny dobry film, "Rocco invades Poland". Do dziś pamiętam jeden z mistrzowskich dialogów filmu wymyślony na poczekaniu przez ostre jak klipsy intelekty aktorek:
-I jak smakuje?
-Ten jest czekoladowy, a ten malinowy.

:D

Kamo

Kamo

Użytkownicy
posty78
  • Użytkownicy
Oglądaliście nowe dzieło Quentina Tarantino? Mowa o "Bękartach wojny". Wg. mnie papa  Quentin tym razem dał niezły popis, Film oglądałem 4 dni temu w kinie. Ciekawy pomysł. Po obejrzeniu rozdziału pierwszego zapowiadało się na megapoważny film. Jednak po 5 minutach od razu zmieniłem film. Niezła komedia. Tyle powiem. "Chyba wyszło mi arcydzieło" - wtajemniczeni wiedzą o co chodzi.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Oglądałem tydzień temu, w niedzielę. Bardzo dobry film moim zdaniem, jak każdy zresztą od Tarantino.

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
W poniedziałek jadę na film Galerianki.
Może ktoś coś o nim powiedzieć ? ;O

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
podobno skille aktorskie poziom: 0

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Ale wersja "demo" była nawet ciekawa o_o

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W poniedziałek jadę na film Galerianki.
Może ktoś coś o nim powiedzieć ? ;O

Można obejrzeć, ale jeśli tego nie zrobisz, to tak naprawdę dużo nie stracisz.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Oglądałem krótszą wersję, faktycznie gra aktorska na średnim poziomie, niektóre kreacje wyjątkowo idiotyczne (np. koleś-kochaś), ale oglądało się całkiem fajnie.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Filmy
#154 2010-01-06, 23:32(Ostatnia zmiana: 2010-01-09, 18:10)
Dobra, sypnę moją listę ulubionych filmów (niepełna, ale wybrałem najlepsze) :D

-Władca Pierścieni (Trylogia)
-Matrix (Trylogia)
-Piraci z Karaibów (Trylogia)
-Szeregowiec Ryan
-Ostatni Samuraj
-Zielona Mila
-Full Metal Jacket
-Wielka Ucieczka
-Orzeł Wylądował
-Upadek
-Terminal
-Austin Powers (trylogia)
-Apocalypto
-Rio Bravo
-Pojedynek na szosie
-Szybcy i wściekli (seria)
-Parszywa dwunastka
-Obcy - ósmy pasażer Nostromo
-Kiedy ucichną działa
-Ojciec Chrzestny
-Chłopcy z ferajny
-Depresja gangstera 1&2
-Big Lebowski
-Gliniarz z Beverly Hills (trylogia)
-9 Kompania
-Jak rozpętałem II Wojnę Światową
-John Q
-Pan życia i śmierci

heniu

heniu

Użytkownicy
posty143
Propsy1
  • Użytkownicy
-Piraci z Karaibów
-13dzielnica
-Yamakashi
-Władca Pierścieni
-Obcy
-Matrix
-Ojciec Chrzestny
-Włatcy móch

gmpa.com.pl

feodaron.pl

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Żadna Głupia Spółgłoska

Filmy
#156 2010-01-07, 15:27(Ostatnia zmiana: 2010-01-07, 23:48)
Kilka filmów które mogę polecić:

25. godzina - szukałem czegoś do oglądania i wybrałem to na podstawie wniosku "jeśli coś praktycznie nie ma fabuły, a dostaje wysokie oceny, to musi być dobrze zagrane". Świetna rola Edwarda Nortona, dwie kultowe wręcz sceny. Jedna z nich:
http://www.youtube.com/watch?v=nH08GJLB8Wk

Lęk pierwotny - obejrzałem to ze względu na Edwarda Nortona, jego pierwsza większa rola (no może druga - drugi film, w którym dostał rolę, wyszedł wcześniej niż ten). Fabuła średniawa, spore naciągnięcia, ale znowu świetna gra Nortona. Zdaje się, że to Richard Gere miał być w tym filmie gwiazdą, a Norton dodatkiem - wyszło odwrotnie. Gere to zwykła pipa, Norton to wirtuoz.

Oldboy - koreański film, jedna z części Trylogii Zemsty. Zaskakująca fabuła (chociaż wydaje się nierealna), dość mocne sceny.

Pan Zemsta - również koreański, także część Trylogii Zemsty. Zielonowłosy niemowa, pracujący w hucie i jego laska z komunistycznej bojówki porywają dziecko. Jakby to zrobili Amerykanie, to byłoby sztampowo i bez pomyślunku. Tutaj jest wszystko porządnie zagmatwane.

Z Trylogii nie oglądałem tylko "Pani Zemsta", ale mam nadzieję to nadrobić.

Kontakt - film na podstawie książki Sagana o kontakcie z pozaziemską cywilizacją. Główna bohaterka wzorowana na postaci Jill Tarter. Oglądałem dwa razy, w tym drugi raz dzisiaj na YT :D

Marzyciel - połączenie filmu biograficznego i fantasy. Opowiada o życiu Jamesa Barrie, autora "Piotrusia Pana". Główną rolę gra Johnny Depp.

W pogoni za szczęściem - film na podstawie autobiografii, opowiada o życiu pechowca z San Francisco. Smutny dość.

Autostopem przez Galaktykę - groteskowa adaptacja groteskowej książki Douglasa Adamsa. Wiele śmiesznych elementów, szczególnie wątek robota Marvina.

EDIT:
Obejrzałem właśnie One Point O - nieźle poryty film, ale świetny.

Mark Twain

Kamo

Kamo

Użytkownicy
posty78
  • Użytkownicy
Albo jestem ślepy albo nikt nie pisał o AVATARZE Camerona.... Oglądaliście? Ja byłem w kinie 2 tyg. temu w 3D... ogólnie rzecz ujmując - film świetny. Ciekawa fabuła (choć niektórzy mówią, że to nowa Pokahontas? Pocahontas? Jak to się do cholery pisze? xD), efekty specjalne bardzo ładne, świetna muzyka... ogólnie kawał dobrej roboty. Stworzyli chociaż obcych odbiegających od standardowej wizji zielonego ludka w ogromnymi czarnymi oczyskami :D . Na całym świecie film zarobił już ok. 1 700 000 000 $... Na FILMWEBIE miejsce 7 na TOP-ŚWIAT. ;]

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
pozdrawiam ludzi, którzy to będą oglądali na kijowym ripie z peba, najlepiej nagrywalnym z kina i koniecznie w rvmb.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

Filmy
#159 2010-01-21, 17:56(Ostatnia zmiana: 2010-01-21, 17:57)
Thoro ja poczekam na Full HD 1080 i oglądne na LEDzie z dobrym kinem domowym bo jakoś nie lubie rmvb : P

0 użytkowników
Do góry