Filmy/Seriale 601981 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 601981

Odpowiedzi 1647

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
kurwa! czemu ja o niczym nie wiem  :D  
w końcu w tej lprowskiej zapiździale puścili coś wartego zobaczenia a ja to przeoczyłem, tym bardziej że na owy film miotam się już od pewnego czasu!

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Ja tam oglądam polskie superprodukcje takie jak Banzai, Ważonko czy chociażby Motór.

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy

Berserker

Filmy
#122 2009-03-30, 22:49(Ostatnia zmiana: 2009-03-31, 01:31)
kurwa! czemu ja o niczym nie wiem  :D

Tego to ja nie wiem :P  ale mogę powiedzieć o tym filmie że od początku i przez bardzo długi czas film ten jest średni ale końcówka to już jest dla "smakoszy " kina wojennego :D

Ps. Coś na zachęte :P  http://www.youtube.com/watch?v=YLGwlfqXLa8

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Kto czai film w którym po raz pierwszy wystąpił ten motyw: ludzie bawią się w gospodzie, nagle drzwi się otwierają, do wnętrza wpada mnóstwo śniegu i facet w płaszczu.
Jak brzmi tytuł oryginału?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Coś takiego jest w królu skorpionie, ale nie pamiętam, czy był śnieg.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Coś takiego jest w królu skorpionie, ale nie pamiętam, czy był śnieg.
W filmach o wampirach pojawia się często, a Król skorpion to pustynia, bynajmniej nie lodowa :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
W sumie jo.

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Ostatnio kupilem sobie kolekcjonerską edycję filmu "Powrót do przyszłości" (oryginalny tytuł z ang. "Back to the future") autorstwa Roberta Zemeckis'a polecam obejrzeć wszystkie 3 części. Oglądał ktoś to ?

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
no pamiętam ten film, jak byłem mały często go oglądałem, jeszcze mam kajś kasety VHS :D

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja oglądałem. Wszystkie części wymiatają :D .

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Filmy
#130 2009-06-13, 19:49(Ostatnia zmiana: 2009-06-13, 19:54)

W sumie polecam. Niezła realizacja bez durnego bohaterstwa i przesadzonej spektakularności co niestety odbija się na atrakcyjności obrazu. Wbrew pozorom nie jest to typowy film (serial) wojenny gdzie na okrągło jest walka i w sumie może być to wadą albo zaletą, co kto lubi. W skrócie wygląda to tak: jadą, jadą, jadą humvee po pustyni, rozmawiają, jadą, walą konia, jadą, jadą, gadają, walą konia, jadą, mijają arabusów, jadą, mijają zwłoki i wraki, jadą, jadą, strzelają do arabów, jadą, walą konia, jadą, araby strzelają do nich, wzywają nalot, jadą, jadą, gadają, wzywają nalot, strzelają do arabów, jadą...

Serial raczej dla miłośników korpusu i ludzi, którzy niekoniecznie oczekują ciągłej akcji. Mimo, że momentami był nudny jak flaki to polecam i nie wiedzieć czemu mam ochotę obejrzeć po raz kolejny. W serialu gra kilku byłych marines.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Generation_Kill

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
Filmy które mnie zaciekawiły i które polecam :

Football Factory - coś w stylu HOOLIGANS ale moim zdaniem o wiele lepszy film który opowiada o kibicach Chelsea Londyn
Super Zioło - stara ale zajebista komedia o dwóch palaczach MJ którzy dostali się na Harvard :D
Wróg u bram - nie muszę opisywać :P
Żóltodzioby - świetna komedia o czterech kumplach którzy palą zioło a jeden z nich trafia do pierdla za zabicie konia policyjnego a kumple próbują go stamtąd wydostać,
Byliśmy Żołnierzami - najlepszy film o wojnie w wietnamie który gorąco polecam, świetna rola Mela Gibsona
Szeregowiec Ryan - nie muszę opisywać
Sex Drive - zajebista komedia o prawiczku który rusza w podróż przez pół ameryki aby kochać się z laską poznaną przez neta, polecam :D  ubaw po pachy
Lęk - Pewna grupa osób z USA przyleciała do Irlandii ( czy islandii nie pamiętam :P  ) by najeść się grzybów halucynów i przeżyć tą znakomitą banie, a co z tego wyniknie to sami zobaczcie, średniej jakości horror jednak warty obejrzenia ze względu na sam motyw :)
Wielki Stach - zajebista komedia o kolesiu który idzie siedzieć i żeby nie być wydymany uczy się sztuk walki :D  polecam
Babciny synek - Super komedia o pewnym gościu o imieniu Alex który tworzy i testuje gry komputerowe, polecam :)
Symetria - Zajebisty polski film który naprawdę polecam tym którzy myślą że w więzieniu jest przejebane bo jest bo inni tak mówią, jest to moim zdaniem film który najlepiej pokazuje prawdę o polskich więzieniach, żeby się lepiej dowiedzieć jak tam jest trzeba już tam trafić bo żaden inny film nie pokazuje tego aż tak jak ten

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
nie muszę opisywać

Racja, nie musisz bo to syf. Aż dziwne, że ten film nie wyszedł za czasów związku radzieckiego.

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
o którym filmie mówisz Thoro? Wrogu czy szeregowcu? moim zdaniem oba filmy są dobre ale to zależy od gustu :)

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Filmy
#134 2009-06-27, 00:52(Ostatnia zmiana: 2009-06-27, 00:52)
to zależy od gustu

Nie, nie zależy. Chyba, że lubisz powielanie taniej propagandówki i zniekształcanie historii przez szmelc podpisany realnymi wydarzeniami. Mówię o "wrogu u bram".

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
żeby się lepiej dowiedzieć jak tam jest trzeba już tam trafić
Zdaje się, że Tobie się prawie udało :)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy

Berserker

Filmy
#136 2009-06-27, 01:21(Ostatnia zmiana: 2009-06-27, 01:31)
Thoro mi chodzi tylko oto że film był fajny, a jeżeli miał on być jakąś propagandą czy czymś podobnym to mnie to nie obchodzi, wogóle wiem jak rosjanie potrafili szerzyć propagandę i zniekształcać historię bo uczyli nas o tym w szkole :)  i ten film jest jednym z takich przykładów

Kyro nie rozumiem co chcesz powiedzieć przez słowa Zdaje się że tobie się prawie udało ?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Połowa to komedie o jaraniu, nieźle :) .

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Filmy
#139 2009-06-27, 11:47(Ostatnia zmiana: 2009-06-27, 11:48)
Thoro mi chodzi tylko oto że film był fajny, a jeżeli miał on być jakąś propagandą czy czymś podobnym to mnie to nie obchodzi

No oczywiście, niech wałkują najgorsze pierdoły. Liczę na to aż ktoś w końcu zekranizuje szarżę akowców z "szabelkami na czołgi" co też jest wierutną bzdurą i propagandą sowiecką ale chuj z tym. Ważne, że będzie epicko bo w końcu kogo to obchodzi, że jest to zwykłe fałszowanie historii i zwykłe wpierdalanie ludziom bzdur pod aliasem "film wojenno-historyczny".

wogóle wiem jak rosjanie potrafili szerzyć propagandę

Nie, nie wiesz bo nawet po kilku postach nie potrafisz zrozumieć moich oczywistych zarzutów w stosunku do tego filmu. Gdybyś wiedział o czym mowa to z pewnością byś nie umieścił tego filmu w swoim top, ale nie zamierzam tego tłumaczyć bo jak widzę jesteś wykształconym człowiekiem i uczyli Cię tego w szkole (zapewne na wykładach psychologii  :) ) tak więc nie będę dyskutował z autorytetem naukowym.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry