xpudło vs pejstation 17395 70

O temacie

Autor Vierzba

Zaczęty 4.01.2011 roku

Wyświetleń 17395

Odpowiedzi 70

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

xpudło vs pejstation
#20 2011-01-04, 17:45(Ostatnia zmiana: 2011-01-04, 17:47)
pojechałbym ci ale nie mogę nigdzie znaleźć wydajności xboxa. Wstyd pisać pewnie : D

mam. dwa biliony ps3 vs 9 miliardów xboxa.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

xpudło vs pejstation
#21 2011-01-04, 17:49(Ostatnia zmiana: 2011-01-04, 17:50)
Microsoft nie musi sie uciekac do takich "testow wydajnosci" jak Sony, któro pokazało screen z RE5 na swojej konsoli i ta sama miejscowe tyle ze w RE4 na xboxie jako porownanie grafiki. Coz w uczciwej walce nie mogli wygrac.  :lol2:

dwa biliony ps3 vs 9 miliardów xboxa.
Dane z dupy tez potrafie wyciagac:
Pentium 4 = 952374590358702934857293845083745 pkt
AMD Phenom = 1 pkt
INTEL JEST LEPSZY AMD TO GOWNO!

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

xpudło vs pejstation
#22 2011-01-04, 17:50(Ostatnia zmiana: 2011-01-04, 17:53)
a ps3 nie musi kroić forsy w każdym miejscu (jak multiplayer) żeby przetrwać : D

dwa teraflopsy ps3, to dwa biliony operacji zmiennoprzecinkowych. dane z wikipedii, jak już to jest dla ciebie dupa to ja nie wiem gdzie ty ruchasz

MWAHAHAH XBOX NIE MA FULLHD

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

xpudło vs pejstation
#23 2011-01-04, 17:54(Ostatnia zmiana: 2011-01-04, 18:12)
Wikipedia to bardzo zaufane zrodlo informacji, np "wygląd substancji: trująca ciecz"  :ok:

90% gier na 360 obsługuje 1080p, ale informacji na pudełku pewnie nie umiesz czytac?

EDIT: córka rybaka, niech ktos polaczy ten z poprzednim

[mod=mea]A Arcade i Premium to co HDMI nie mają. NBA Street Homecourt i Virtua Tennis 3 posiadają 1080p ( tylko o tym wiem ) z jakiegoś forum[/mod]

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

xpudło vs pejstation
#24 2011-01-04, 17:55(Ostatnia zmiana: 2011-01-04, 18:12)
Nie kłóć się z nim on ma stypendium a ty jesteś białostockim głupkiem

Ja grałem na Xboxie, a sam posiadam PS3 w najnowszej wersji

Tak. Jakbyś grał na PS3 przez 10 minut i kupił sobie najnowszego xboxa to na pewno też byś tak mówił.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
A Arcade i Premium to co HDMI nie mają. NBA Street Homecourt i Virtua Tennis 3 posiadają 1080p ( tylko o tym wiem ) z jakiegoś forum
Wersje z 2005 roku faktycznie nie maja, bo wtedy cos takiego nie istnialo albo bylo calkowicie zbedne.

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy

Althar

xpudło vs pejstation
#26 2011-01-04, 18:19(Ostatnia zmiana: 2011-01-04, 20:03)
Tak. Jakbyś grał na PS3 przez 10 minut i kupił sobie najnowszego xboxa to na pewno też byś tak mówił.

Na Xbox'ie często grałem u kuzyna, raz mi nawet pożyczył na dwa tygodnie, więc mogę porównać. W Xbox'ie podoba mi się tylko pad - wygodniejszy niż ten od PS3. Gry wypadają praktycznie tak samo, nie licząc exclusive'ów, sterowanie można zawsze zmienić. Ale to PS3 ma wbudowany BD i jest w nim przeglądarka internetowa.

A co do jakości - mi na 40" odtwarza gry w 720p i obraz jest dobry, nie wiem po co jest te 1080p.

Toniejestmultimaybe
  • Gość

Toniejestmultimaybe
Gość

xpudło vs pejstation
#27 2011-01-04, 18:21(Ostatnia zmiana: 2011-01-04, 18:24)
NieMaybe na klawiaturze w głowie sie nie mieści
jebać leszczy z peestrójkami sie nie pieścić
nie mam czasu głupot nie chcę pieprzyć
jeśli ci się nie podoba wyłącz ps jak masz geścik
i tak wszystkich xboxów nie uda ci sie skreślić
mam cie streścić? fanboj gówna w całej części
Xbox Gru prosto z kloaki wieści
Ja i moje konsole xbox najlepszy
Jestem po to by prawdę przynieść ci
Peestrójkowe ścierwo to wróg największy
Twardy joypad na nim zacisnięte pięści
przenosisz temat gdy atmosfera sie zagęści

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Xbox | CPU: 1.5 GFLOPS | GPU: 5.8 GFLOPS | Combined: 7.3 GFLOPS
Xbox360 | CPU: 115 GFLOPS | GPU: 240 GFLOPS | Combined: 355 GFLOPS
Dreamcast | CPU: 1.4 GFLOPS | GPU: 0.1 GFLOPS | Combined: 1.5 GFLOPS
Wii | CPU: 60 GFLOPS | GPU: 1 GFLOPS | Combined: 61 GFLOPS
PS2 | CPU: 6 GFLOPS | GPU: 0 GFLOPS | Combined: 6 GFLOPS
PS3 | CPU: 218 GFLOPS | (GPU: 1800 GFLOPS) | (Combined: 2018 GFLOPS)

jakieś losowe źródło. w każdym razie różnica nie jest aż tak dramatyczna.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
różnica nie jest aż tak dramatyczna.
IN YOUR FACE
Dodać do tego wykorzystanie tylko 1 rdzenia ps3 przy multiplatformowkach i mozesz pakowac torby.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

xpudło vs pejstation
#30 2011-01-04, 18:34(Ostatnia zmiana: 2011-01-04, 18:37)
Jeszcze chwilę poczytałem i:
We have received numerous emails and comments voicing doubt over the floating point capability of the RSX GPU in the PS3. While original specs put the GPU at an official 1.8 TFLOPS spec, this number in fact appears to be inflated. At this time, we have no reliable information stating the true floating point performance of the GPU. Some claims put the GPU in the range of the GeForce 7600 chip, which has been rated at 192 GFLOPS. Other claims, including Wikipedia, put the number at 364 GFLOPS. Since the performance of the GPU was just supplemental to this article we have removed this data from the table. Once we have verified the performance with the manufacturer as well as the developer, we will update this article. We regret any confusion the GPU floating point data may have caused.

w skrócie: 2TFLOPS na PS3 to prawdopodobnie liczba z kosmosu.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

xpudło vs pejstation
#31 2011-01-04, 18:54(Ostatnia zmiana: 2011-01-04, 21:14)
Fakt. Xboxowy LIVE na abonament to patologia na miarę microsoftu. Ale pady xboxowe najlepsze, kupilem se nawet za namową meatrikza i asteka do PC.

baba vanga
  • Gość
Każdy wie że PS jest lepszy
Zamykam temat. XD

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Kazdy wie że matke elvisa rucha w odbyt stado murzynow z metrowymi chujami
Zamykam temat. XD

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

xpudło vs pejstation
#34 2011-01-04, 19:49(Ostatnia zmiana: 2011-01-05, 01:38)
Poświęciłem się i poddałem konsole szczegółowej, obiektywnej analizie porównując je na różnych frontach :ok:

1. Cena
Tutaj zdecydowanie wygrywa Xbox, najtańszą wersję Arcade (sic!) można nabyć już za ok. 300zł :ok: , z kolei najtańsze PS3 to cena ok. 700zł - i to po długim szukaniu na allegro - czyli tyle co nowa wersja Xboxa SLIM.
Xbox WIN

2. Exclusivy i oprogramowanie
Na tym polu mamy czystą rzeźnię. PS3 dba o swoich posiadaczy i daje im w posiadanie takie megahity jak Uncharted, God of War 3, Killzone 2, Metal Gear Solid 4, Heavy Rain i wiele innych. Co na to gigant z Redmond? Jedynymi tytułami ponad przeciętność są Gears of War, Alan Wake oraz HALO, ponad to wszelkie gry mają swojego silniejszego odpowiednika u konkurenta (Forza Motosport - Gran Turismo 5, Saints Row - Yakuza, Mass Effect 2 - Mass Effect 2 na silniku ME3).
Po excluisivach czas na wzmiankę o aplikacjach z Internetu... tutaj nieco punkcików dla Xboxa, ma więcej minigierek w swoim LIVE i część DLC pojawia się wcześniej... oprócz tych, które są wyłącznością dla PS3 (cała masa).
PS3 WIN

3. Internet... Internet...
Znów przewaga PS3. PSN działa zupełnie bezproblemowo - podłączasz kabel do konsoli i grasz - zupełnie za darmo. Na Xbox LIVE trzeba posiadać abonament, aby móc korzystać z multiplayera (absurd). Prócz tego PSN ma rozbudowaną aplikację HOME oraz PSN+. Aha, jeszcze jest kwestia XLive, które oficjalnie jest dostępne w Polsce dopiero od niedawna. Wynikiem był fakt, że nie pojawiały się polskie wersje DLC (nawet do dzisiaj) a jeżeli chciałeś grać po sieci musiałeś oszukiwać przy rejestracji. To jest zupełna pomyłka ze strony Microsoftu.
PS3 WIN

4. Pad...
Można by pomyśleć, że pad to kwestia zupełnie indywidualna - co kto lubi. Nic bardziej mylnego... Wyprofilowany uchwyt Xpada jest po prostu doskonały. DualShocki wydawały się nie do przebicia, ale w końcu trafiła kosa na kamień. Xpad jest po prostu doskonały, aż nie wiem co napisać, odbiera mi mowę...
Xbox WIN

5. ...oraz inny sprzęt zewnętrzny
Xbox ma do swojej dyspozycji całkiem ciekawe urządzenie - Kinect (większy odpowiednik kamerki PS3) - który swoje możliwości pokazuje dopiero na PC (pirackie oprogramowanie). Odpowiedzią na niego jest Playstation Move, stuningowany kontroler z Wii. Powiedzmy, że tutaj wynik jest równy, o ile Kincet daje większe możliwości, tak cena w porównaniu z Move jest koszmarna (ponad 500zł - 200zł). Tutaj dodatkowe osprzęt dla Xboxa się kończy, z kolei PS3 posiada między innymi dosyć ciekawe wsparcie dla PSP. Jakie? > FILMIK < Dodajmy do tego kamerki, wsparcie dla Move i inne takie.
PS3 WIN

6. Napęd
Tutaj należy się specjalna wzmianka. PS3 posiada coś niesamowitego - Blu-ray, który pozwala odtwarzać filmy w genialnej jakości, nie dając sobie nic do zarzucenia (pojemność Blu-ray sięga do 400GB!!!). Szczytem możliwości Xklocka jest odtwarzanie płyt DVD. Jest jeszcze napęd zewnętrzny (miałem o tym napisać wyżej), który czyta HD DVD, ale to nadal kilkakrotnie mniej niż BR (Maksymalna pojemność HD to 60GB). Warto wspomnieć, że PS3 jest obecnie najtańszym na rynku odtwarzaczem filmów BR :ok:
PS3 WIN

7. Moc
Na tym polu jest mnóstwo kłótni... jaka jest prawda? PS3 to maszynka, która swoją mocą zostawia wszystko inne (dostępne nam - zwykłym śmiertelnikom) daleko w tyle. Świadczy o tym na przykład fakt, że PS3 jest wykorzystywane w... siłach lotniczych USA. Jest część gier, która na Xboxie faktycznie wygląda ładniej, ale to wina tylko i wyłącznie kaprysów deweloperów. O ile Xbox ma lepszą kartę graficzną to... nic mu to nie daje. PS3 ze swoimi 8 rdzeniami po prostu miażdży konkurencję swoją siłą obliczeniową, dzięki czemu widzimy na swoich telewizorach obraz jak ze snu. Popatrzcie tylko na Uncharted, God of War. Minęło tyle lat od premiery konsoli, a widoki wciąż zapierają dech w piersiach.
PS3 OWNED

8. Wadliwość
Xbox jest bardzo wadliwą konsolą, bardzo dużą część z nich (co drugą osobę) dotyka sławny i lubiany przez posiadaczy PS3 RROD. Polega on na przegrzaniu konsoli a jego naprawa kosztuje do 100zł. Podobno przebiega szybko i sprawnie, jednak ja wolałbym mieć zupełnie niewadliwą konsolę. Odpowiednikiem RROD na PS3 jest YLOD, który dotyka... 1% konsol. Warto zanotować, że PS3 zaliczyło faila w lutym 2010r, kiedy to zegary w konsolach po 28 lutym przestawiły się na... 29 luty. Wszystkie konsole typu FAT podłączone do internetu oszalały i padły na cały dzień. Tak czy siak to był jeden jedyny taki przypadek, więc nie biorę tego specjalnie pod uwagę.
Link: http://www.cdaction.pl/news-12122/xbox-360-najbardziej-wadliwa-konsola-prawie-co-druga-skrzynka-sie-psuje.html
PS3 WIN

9. Piractwo
Dosyć kontrowersyjny temat... na Xboxie piractwo to plaga nie mniejsza niż na PC, na PS3 piractwo... nie istnieje. Dosyć niedawno był przypadek, kiedy to stworzono specjalne urządzenie - Jailbreak, które działało... parę dni. PS3 zrobiło aktualizację softu i tyle było z piractwa.  
PS3 WIN (jeżeli jesteś piratem: Xbox WIN)

Werdykt?
PS3 choć jest droższe zdaje się być pozycją stojącą zdecydowanie nad Xboxem. Wiadomo, Fanboys will be Fanboys, ale zwycięzca jest jeden :ok:

PLAYSTATION 3 WIN

No i dla Vierzby, który ostatnio uratował mi dupę
Nie smuć się, twój xklocek i tak jest najlepszy...

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Aztek wyraził opinie typowego zamojskiego smiecia, wiesniaka i menela co oznacza tylko jedno - Xbox 360 WIN.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Ty ty ty, pomyśl jeszcze o tym, że  multi na peesie prawie nikogo nie ma.
Anyway, Wy się tu kłóćcie, i tak PC jest najlepsze :3

makin' bacon

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

xpudło vs pejstation
#37 2011-01-04, 20:23(Ostatnia zmiana: 2011-01-04, 20:24)
Ty ty ty, pomyśl jeszcze o tym, że  multi na peesie prawie nikogo nie ma.
:lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ty ty ty, pomyśl jeszcze o tym, że multi na peesie prawie nikogo nie ma.
:lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Cóż, w tym przypadku też muszę się zaśmiać, bo jest zdecydowanie wiecej niz na Xboxie, chociaz ogolnie jest nizszy poziom rozgrywki.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry