Zażalenie 10060 30

O temacie

Autor Cichociemny

Zaczęty 16.12.2010 roku

Wyświetleń 10060

Odpowiedzi 30

Cichociemny

Cichociemny

Użytkownicy
posty15
Propsy3
  • Użytkownicy
Witam wszystkich forumowiczów, otóż piszę tu pewne smutne zażalenie. Nie będę owijał w bawełnę, powiem wprost:  Jestem olewany przez admina.

Napisałem do administratora "Buły" prywatną wiadomość dotyczącą jego tutoriala nt. tworzenia domu w Blenderze. Jestem początkującym grafikiem i mam mały problem ze znalezieniem pewnej funkcji w programie. Wysłałem jedną wiadomość na "pw" i pisałem dwa razy na gg, wszystkie wiadomości pozostały bez odzewu, nie byłem nahalny, ani napastliwy. Spokojnie oczekiwałem na odpowiedź, ale mija już 9 dzień a Buła nadal mi nie odpisał, mimo, że wielokrotnie pojawiał się na forum, pisał shouty, posty, jest i był obecny na GG itp.
Jest mi po prostu przykro, że osoba, która (z racji sprawowanej funkcji) powinna reprezentować wszystkich użytkowników i dawać im dobry przykład zlewa szarych userów. Nie żądam absolutnie, aby administratorzy pojawiali się na każde zawołanie, ale proszę nie zapominajcie o szarych userach. Co prawda dużo przez te dni walczyłem z blenderem i nauczyłem się kilku przydatnych funkcji, ale problemu z drzwiami nadal nie udało mi się rozwiązać a pracę nad moją chałupą stoją.

Pozdrawiam

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Zażalenie
#1 2010-12-16, 19:27(Ostatnia zmiana: 2010-12-16, 19:27)
Podbijam. Podobna sytuacja dotyczyła nie raz mnie. Zdecydowanie stoję murem za nowym użytkownikiem i postuluję o odebranie Bule uprawnień administratora z powodu jego nieodpowiedzialności.(!)

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Uważam tak samo. Administrator Aztek dopiero po miesiącu proszenia odblokował mi możliwość kożystania z SB.

odebranie Bule uprawnień administratora z powodu jego nieodpowiedzialności

I przypisanie ich mnie rzecz jasna.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Aztek jest jeszcze gorszym przypadkiem. Wielokrotnie postulowałem o odebranie mu uprawnień moderatora

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Tak to jest gdy się daje administratora komuś tak kruchemu i miękkiemu jak Buła.

Twarda i nieugięta wierzba na pewno by ci pomogła, osobo-bez-fejmu-której-nicka-nie-chce-mi-się-przepisywać.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Ja byłem pierwszy Vierzba.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
myślę, że buła przegina. to już czwarty raz w tym roku.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po co kręcić sobie bekę z userów, którzy są ogarnięci? Potem wszyscy się dziwią, że zostają na forum same wonderiusy i chmiele.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
nikt tu beki nie kręci. jestem wciąż za odebraniem uprawnień acetonowi.

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: Mlekor link=topic=12373.msg123930#msg123930#msg123930#msg123930 date=1292525375sg123930#msg123930#msg123930#msg123930 date=1292524044
Zdecydowanie stoję murem za nowym użytkownikiem i postuluję o odebranie Bule uprawnień administratora z powodu jego nieodpowiedzialności.(!)
A ja postuluję o zbanowanie Twojego konta za ogólne spamowanie(2k postów a co drugi to kompletny śmieć)

Buła będzie miał uprawnienia admina bo jest jedną z najbardziej ogarniętych osób na forum, zrobił i nadal robi na prawdę sporo na forum.

@Cichociemny, jeśli możesz to napisz tutaj o co Go pytałeś, sam z doświadczenia wiem że administratorzy nie mają za dużo czasu, a odpisywanie np. na jakieś głupie pytania to strata czasu. Ogólnie teraz mam spokój z pytaniami, ale jakbyś zobaczył jakie jednostki, z jak głupimi pytaniami do mnie pisały to można się pochlastać.

A jeszcze BAARDZO ważna sprawa, nie pisz PMów czy na gg, od tego jest forum, bo pomóc Ci może ktoś inny z forum kto natknie się na ten temat. A także może później ten sam problem będzie miał kto inny, a Twój opis i czyjaś odpowiedź pomoże tej osobie rozwiązać dany problem.
Jestem też zwolennikiem skrótu RTFM, który dla mnie prócz "manuala" ma też nawiązanie do wujka Google :)

A z resztą osób, maciejh za ostatniego posta dostaje warna, bo gówno mnie( i innych) obchodzi fakt że byłeś pierwszy. No właściwie powinienem dać warny wszystkim, bo zaczynacie robić flame war na forum a nie o to chodzi....

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Cichociemny

Cichociemny

Użytkownicy
posty15
Propsy3
  • Użytkownicy

Cichociemny

Zażalenie
#10 2010-12-16, 19:52(Ostatnia zmiana: 2010-12-16, 20:00)
Jedyny kto mi w ogóle pomógł to Dracon, widać spoko osoba. A pytałem się o tylko jeden żałosny problem z którym poradziłby sobie każdy z was...

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: Cichociemny link=topic=12373.msg123947#msg123947#msg123947#msg123947 date=1292525560
Jedyny kto mi w ogóle pomógł to Dracon, widać spoko osoba. A pytałem się o tylko jeden żałosny problem z którym poradziłby sobie każdy z was...
No pewnie poradziłby sobie każdy, ale nie mogłeś napisać na forum, w temacie? i ten każdy nie mógł zajrzeć i odpisać, a że problem to błahostka to nie jest ważne

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Cichociemny

Cichociemny

Użytkownicy
posty15
Propsy3
  • Użytkownicy

Cichociemny

Zażalenie
#12 2010-12-16, 19:59(Ostatnia zmiana: 2010-12-16, 20:05)

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Cytat: Cichociemny link=topic=12373.msg123929#msg123929#msg123929#msg123929 date=1292523814
Witam wszystkich forumowiczów, otóż piszę tu pewne smutne zażalenie.

Cytat: Cichociemny link=topic=12373.msg123929#msg123929#msg123929#msg123929 date=1292523814
Nie będę owijał w bawełnę, powiem wprost:  Jestem olewany przez admina.

PRZEPRASZAM

Dobra, teraz poważnie, żeby nie było że taki zły człowiek ze mnie że nawet się nie odniosę na poważnie do zaistniałem sytuacji.
Więc, nie pamiętam dokładnie który to ty (nie zapisuję wszystkich na listę, to chyba logiczne, bo dziennie spamów takich dostaje co najmniej kilka od wielu osób. Kilka osób prosiło o pomoc przy Blenderze, jednej nawet zadeklarowałem się pomóc, ale nie bardzo miałem później czas, miałem trochę zleceń bo zrobienia. Napisanie na forum shouta czy posta to minuta roboty, a żeby kogoś cokolwiek nauczyć, potrzeba siedzieć z nim przynajmniej godzinę czy dwie. Na to już nie bardzo mam czas, może niedługo jak załatwię sprawę ze szkołą (tak, administratorzy też uczą się czy pracują :lol2: ).
Sam temat mnie rozłożył trochę, bo nawet nie zdajesz sobie sprawy jak często dostaje na gg wiadomości typu: "ej, robie moda, zrob mi to, naucz mnie tego" i zawsze odmawiam, ale nikt jeszcze nie pisał skargi na forum żeby mnie z tego powodu usunąć :lol:  A odmawiam głównie dlatego, że najczęściej ta #msg123929#msg123929#msg123929#msg123929 date=1292523814]
[/quote]

PRZEPRASZAM

Dobra, teraz poważnie, żeby nie było że taki zły człowiek ze mnie że nawet się nie odniosę na poważnie do zaistniałem sytuacji.
Więc, nie pamiętam dokładnie który to ty (nie zapisuję wszystkich na listę, to chyba logiczne, bo dziennie spamów takich dostaje co najmniej kilka od wielu osób. Kilka osób prosiło o pomoc przy Blenderze, jednej nawet zadeklarowałem się pomóc, ale nie bardzo miałem później czas, miałem trochę zleceń bo zrobienia. Napisanie na forum shouta czy posta to minuta roboty, a żeby kogoś cokolwiek nauczyć, potrzeba siedzieć z nim przynajmniej godzinę czy dwie. Na to już nie bardzo mam czas, może niedługo jak załatwię sprawę ze szkołą (tak, administratorzy też uczą się czy pracują :lol2: ).
Sam temat mnie rozłożył trochę, bo nawet nie zdajesz sobie sprawy jak często dostaje na gg wiadomości typu: "ej, robie moda, zrob mi to, naucz mnie tego" i zawsze odmawiam, ale nikt jeszcze nie pisał skargi na forum żeby mnie z tego powodu usunąć :lol:  A odmawiam głównie dlatego, że najczęściej ta pomoc#msg123929#msg123929#msg123929#msg123929 date=1292523814]
[/quote]

PRZEPRASZAM

Sam temat mnie rozłożył trochę, bo nawet nie zdajesz sobie sprawy jak często dostaje na gg wiadomości typu: "ej, robie moda, zrob mi to, naucz mnie tego" i zawsze odmawiam, ale nikt jeszcze nie pisał skargi na forum żeby mnie z tego powodu usunąć :lol:  A odmawiam głównie dlatego, że najczęściej ta  ma polegać na albo zrobieniu do moda wszystkich potrzebnych modeli (: O), albo nauczeniu kogoś dajmy na to skryptowania, czym nie zajmuję się od 2 lat i teraz to chyba mnie prędzej by ktoś uczył niż ja jego.
Ode mnie to tyle.

Cichociemny

Cichociemny

Użytkownicy
posty15
Propsy3
  • Użytkownicy
Chciałem siępo prostu dowiedzieć, jak zrobić zwykły otwór na drzwi w chałupie, nie prosiłem o robienie modyfikatorów. Najlepiej by było byś mi to wyjaśnił na GG. Łączę wyrazy szacunku.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To napisz na to gg, bo nie mam numeru.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Zażalenie
#16 2010-12-16, 20:22(Ostatnia zmiana: 2010-12-16, 20:22)
Buła to zły admin, chętnie odebrał bym mu prawa :lol:
Również składam zażalenie!
Dawno nie wyznał mi miłości :<

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja bym ci chętnie odebrał kilka podstawowych praw człowieka :lol:

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
OT:

Ja byłem pierwszy Vierzba.

Teraz przegłeś kurwa pałkę. Jestem na forum od 2006 roku, 4 lata dłużej niż ty i masz czelność mówić że BYŁEŚ PIERWSZY W KOLEJCE PO MODA/ADMINA? Do tej pory byłeś błaznem, twoją egzystencję miałem w dupie ale teraz koniec z tym. Trafiłeś na moją czarną listę.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Zażalenie
#19 2010-12-16, 20:35(Ostatnia zmiana: 2010-12-16, 20:48)
może zaplanujmy trasę wpierdolową, żeby oszczędzic na benzynie. Ten koleś, radomiaczek, wowoz (nie pamiętam czy zawinił ale profilaktyczny wpierdol nie zaszkodzi)@down, należy...

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ty sobie uważaj bo ci wyrwe rurke z wnętrznosciami

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Cytat: Buła link=topic=12373.msg123956#msg123956#msg123956#msg123956 date=1292527399
A ja bym ci chętnie odebrał kilka podstawowych praw człowieka :lol:
Nie można odebrać ani zrzec się praw człowieka!!!

Cichociemny

Cichociemny

Użytkownicy
posty15
Propsy3
  • Użytkownicy
Ot znalazł się znawca prawnik :)

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Jego obowiązują tylko prawa gimbusa, czyli:
1. Napierdolić się najgorszą wódką
2. Wytrenować palenie fajek na 5-minutowych przerwach
3. Napizgać się dopalaczami
4. Powtarzać w nieskończoność
5. PROFIT!!!

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Temat chyba do zamknięcia ? Naucz się pisać tematy, normalnie zachowywać, nie zakładać czegoś takiego, mieć podobnie jak inni na tym forum w dupie wszystko i wszystkich(tylko bez wulgaryzmów zbędnych) to może wtedy ktoś ci pomoże :D  Albo liczyć na kogoś innego, ale na dobry początek proponuje pisanie tematów i NIE PISZ o nich na SB bo to tylko pogorszy twoją sprawę, posiedź z pół roku lub rok na forum odpowiednio się zachowując jak wyżej napisałem to może ktoś ci odpisze na gg jakiegoś pięknego deszczowego dnia ;)

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Cichociemny

Cichociemny

Użytkownicy
posty15
Propsy3
  • Użytkownicy
Czy pisałem na shoucie?

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
To miała być rada na przyszłość :D

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Vierzba, przepraszam. Widzę że twoja kandydatura jest o wiele bardziej potrzebna forum niż moja. A tak nawiasem mówiąc to nie powiedziałem tego w celu rozzłoszczenia cię, ale tak jakoś wyszło. Przepraszam również pana Zdunka, który miał rację wstawiając mi 10% warn za spam.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy273
  • Użytkownicy
Cytat: Cichociemny link=topic=12373.msg123947#msg123947#msg123947#msg123947 date=1292525560

Za Free dam ci dobrą rade.
Jeżeli chcesz do czegoś dojść, nabrać doświadczenia lub coś stworzyć, trzymaj się od tego forum z daleka.
Tutaj zostały w większości pojeby, które żerują na dawnej reputacji forum.
W 100% lepiej wyjdziesz na samodzielnym kreatywnym działaniu, niż na łasce aroganckich nastolatków ;)

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Zażalenie
#29 2010-12-18, 03:26(Ostatnia zmiana: 2010-12-18, 03:46)
Cytat: Siekacz link=topic=12373.msg124156#msg124156#msg124156#msg124156 date=1292634326
Za Free dam ci dobrą rade.
Jeżeli chcesz do czegoś dojść, nabrać doświadczenia lub coś stworzyć, trzymaj się od tego forum z daleka.
Tutaj zostały w większości pojeby, które żerują na dawnej reputacji forum.
W 100% lepiej wyjdziesz na samodzielnym kreatywnym działaniu, niż na łasce aroganckich nastolatków ;)

Nie mogę powiedzieć jak to było kiedyś ale mogę powiedzieć jak to teraz wygląda u mnie, jak ja to widzę. Na forum z osób modujących widzę paręnaście może postaci, które się stara, robi coś samodzielnie, uczy się przy tym, a także szuka pomocy u innych w serdeczny i sympatyczny sposób. Za przykład mogę podać Emaca, któremu pomagałem tylko dlatego, że zwrócił się do mnie na początku w miły sposób i widziałem jakieś potencjalne szanse i korzyści z tego typu pomocy. Jest jeszcze kilka tego typu osób. Jednak zdecydowana większość próśb jakie do mnie trafia to spam typu zrób mi wyspę, lub oferty pomocy od osób które nic nie umieją. Następnie takie osoby, jeżeli już im pomagałem, potem nie wywiązywały się z obietnic. Później inni przychodzą piszą tematy i miauczą że im nie chcą pomóc i są wielce oburzeni jakby ta pomoc była im należna z jakiś przyczyn. Nie pomagam jeśli mnie ktoś nie zainteresuje, a głupie pytania osób skłonnych do napisania petycji w takiej sprawie z pewnością nie leżą w kręgu moich zainteresowań.

Statystycznie mogę powiedzieć, że nie opłaca się pomagać, a wręcz coraz częściej bardziej niż obojętnie odrzucić mam ochotę wyśmiać osobę składającą takie propozycje, jako nie kumającej co się na świecie dzieje. To, że kiedyś było tu inaczej to pewnie spowodowane było tym, że kiedyś były tutaj same dzieci, a wszystkie pomoce były nowe. Wszyscy żeście pewnie równo pierdolili i wymieniali się głupimi pomysłami ale nikogo to nie raziło bo nie było tu osób "dorosłych", może poza kilkoma wyjątkami. Teraz tutaj roi się od gównażerii, która nie potrafi poprawnie się po polsku wysłowić, zaprezentować, napisać wiadomości... w sumie nie ma co wymieniać bo wszyscy dobrze wiedzą o co chodzi. Wiadomo, że ludzie mogą być różni, ale po części osób widać, że czeka ich jeszcze z dobrych 10 wiosen przed osiągnięciem dorosłości i przy tej różnicy nie da się normalnie funkcjonować - odróżnić kolejnego łebka od poważnej osoby, jeśli taka nie poświeci światłem na swoją osobę jakimiś postami. Powinniśmy równać w górę, ale bachorstwo się temu wyraźnie opiera. Co chwilę pojawiają się te same problemy, te same dureństwa i kłótnie są powielane.

Nie dziwi mnie w ogóle specyfika tego forum, gdzie równolegle istnieje grupa kumatych znajomych sprzed lat i młodziutcy zapaleńcy moddingu goticzka jako tej gry, która na chwilę rozświeciła im w główkach. Czy ktoś tu komuś w czymś przeszkadza? Nie! Bardzo się cieszę, że jest tu grupa racjonalnie myślących osób, która odpowiada dezaprobatą na nową dziecinną ideę. Bo można wysłuchać głupiego pomysłu i siedzieć cicho zgorszonym, a można stwierdzić, że coś jest gówniate pilnując czegoś co się w swoim mniemaniu uważa za normę lub też chociaż minimum jakości, której nowym prezentowanym pracą najczęściej brakuje. To odbiorca takiego komunikatu decyduje czy chce robić gówno czy się poprawić. Specyfika jest taka bo jest ona podyktowana przez istotę tego forum jaką jest goticzek. Jedyna szansa na zmianę to zmiana targetu, a ta jest bardzo trudna, wręcz jak pokazują kolejne lata nie możliwa. Dlatego poproszę o nie pierdolenie o aroganckich nastolatkach, bo jest to w moim odczuciu mylenie końców łańcucha przyczynowo-skutkowego.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
masz rację, siekacz. lepiej słuchać sfrustrowanych dziadów, którzy wchodzą na fora z nastolatkami bo kumple ich zostawili i nie ma z kim pić

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry