Hej .
To znowu ja i znowu mam zamiar wam zatruwać życie xD, ale tak do rzeczy ...
1. Czy można spodziewać się czegoś więcej POZA wymienionymi powyżej rzeczami ?
2. Na kiedy tak mniej więcej można spodziewać się następnej wersji ? (wiem ,że trudno określić powstanie projektu przed jego ukończeniem , ale mimo to jestem ciekawy).
3. Czy można by nieco pozamieniać/pododawać niektóre rzeczy ,aby grało się przyjemniej w BARDZIEJ zmienionego moda ? Np.:
- zwiększyć siłę i efektywność ataków królowej pełzaczy, jak i samych pełzaczy,oraz niektórych groźnych potworów.
- Zwiększyć obszar "wyczuwania" nas przez potwory.
- Ogarnąć w jakiś choćby najmniejszym stopniu znaczenia tego zdania KOWALSTWO (np tam gdzie topielec w Nowym Obozie postawić jakiegoś kowala LUB przy wejściu do jaskini nowego obozu i dać mu opcję uczenia nas NP ostrzenia starych mieczy czy zardzewiałych mieczy ORAZ wykuwania dobrych mieczy jednoręcznych.
- Dać opcję dialogową Cordowi (tak to ten facet który stoi na skale obok drogi do wolnej kopalni) ,żeby uczył nas siły, zręczności i walki mieczem jednoręcznym,za wykonanie jakiegoś krótkiego acz niełatwego questa NP pozbyć się dla niego jakichś potworów czy też ludzi/bandytów.
- Zmienić obronę niektórych zbroi na większą czy też mniejszą.
- Zmienić MAXYMALNĄ ILOŚĆ SIŁY/ZRĘCZNOŚCI/MANY na 150-200( bo przecież potwory byłyby silniejsze, to i bezi mógłby trochę przypakować : D).
- Dodać jakiegoś nowego potwora (choć pewnie to niełatwe zadanie ale może być stary z poprostu nową nazwą np dać PRZYWÓDCĘ STADA WILKÓW (4-5 razy silniejszy od normalnego wilka tyle, że byłby to pies orków)
- Dodać więcej prezentów od thorusa za reputację w postaci mieczy czy kusz ew. łuków czy też mikstur, a zbroję niech normalnie sprzedaje nam kowal stone np po wyjściu z jaskini orków czyt. dialog który podam niżej.
Thorus : Hej ty. Podejdź tu.
Bezi : Ja?
Thorus : Tak ty. Słyszałem o twoich dokonaniach w obozie na bagnie. Podobno byłeś na cmentarzysku orków.Jesteś nieprzeciętnie silnym wojownikiem. Żaden z moich ludzi nie odważyłby się na coś takiego. Mam nadzieję, że skopałeś parę orkowych tyłków w imieniu Gomeza.
Bezi : Hmm. No cóż.
Thorus : Mam dla ciebie nagrodę za twoje dokonania. Idź do kowala Stona i powiedz mu, że to ja cię przysłałem.
Bezi : W porządku. Trzymaj się.
Bezi : Witaj. Przysyła mnie Thorus mam od ciebie coś dostać.
Stone: Tak ,tak hmmm.. Pamiętasz, jak pytałeś mnie o ciężki pancerz strażnika?
Bezi : Tak ,pamiętam.
Stone : Dokładnie . Mam dla ciebie taki pancerz .. ALE nie oddam ci go za darmo.
Bezi : Rozumiem . Ile za niego chcesz ?
Stone : Cóż jak dla ciebie .. dwa i pół tysiąca bryłek powinno wystarczyć jako pokrycie kosztów, w końcu nie każdy pancerz jest tak wytrzymały jak ten.
Bezi ( z forsą opcjonalnie) : W porządku. Daj mi ten pancerz.
Stone (po sprzedaniu pancerza) : Trzymaj. I niech ci dobrze służy ELITARNY STRAŻNIKU.
Bezi (po otrzymaniu pancerza) : Dzięki, będę o tym pamiętał.
Bezi (bez forsy) : Hmmm.
Stone : Co ?
Bezi (bez forsy ) Niestety , nie mam dość bryłek na ten pancerz.
Stone : Nie ma rudy, nie ma pancerza. Uzbieraj dość bryłek i dopiero w tedy do mnie przyjdź, a ja z ochotą sprzedam ci pancerz.
Bezi : W porządku. Do zobaczenia.
Stone : Trzymaj się.
Tak czy siak mam nadzieję (choć pewnie ułudną) , że któryś z moich pomysłów natchnie cię i wykonasz go.
4. I jako ostatni punkt .. kiedy wchodzę do kopalni po queście z tymi skazańcami , czy też w trakcie wykonywania go ZA KAŻDYM RAZEM pojawia mi się napis MISJA UDANA ... a gdy tylko zabiję jednego pełzacza wszyscy kopacze biegają i uciekają ,a i strażnikom nie widzi się oglądanie mojej zakazanej gęby : D. Istnieje także błąd w którym gdy sam zamknę bramę zamykam ją na amen to samo tyczy się bramy do starej kopalni.
Mam nadzieję, że przynajmniej na niektóre rzeczy zwrócisz uwagę i zaszczycisz mnie wykorzystaniem ich do swojego pomysłu.
Gorąco Pozdrawiam i powodzenia życzę : ]
Edit: Sory, że tak odrazu, ale właśnie przypomniało mi się o antycznym mieczu od thorusa. Nie wiem czy wiesz, ale ten miecz to (nie obraź się ) BRYNDZA .. nie dość, że ma tyle samo ataku co zwykły miecz bojowy, to w dodatku można naostrzyć go nawet do 400+ pkt (dalej nie sprawdzałem ale pewnie można) i w dodatku przy tym ostrzeniu wykuwam odrazu niewykończony miecz jednoręczny. Mało tego NAWET jak go zaostrzę do 400+ to nadal wali 33 obrażenia i po wczytaniu save jego OPISANA WARTOŚĆ ATAKU WYNOSI Z POWROTEM 33. Najlepiej jakbyś ALBO GO USUNĄŁ , albo poprawił wartość ostrzenia owego miecza do MAX 70-80 z możliwością złamania go i aby ta wartość UTRZYMYWAŁA SIĘ .