[G1] Przebudzenie v2.6 "Gladiatorzy" (2008) 108610 260

O temacie

Autor pawbuj

Zaczęty 1.11.2010 roku

Wyświetleń 108610

Odpowiedzi 260

Necromis

Necromis

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
wielkie dzieki

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

przebudzenie v2.6 gladiatorzy
#41 2010-11-24, 19:39(Ostatnia zmiana: 2010-11-24, 19:55)
Pytanie ponawiam co do ciężkiej zbroi strażnika, a twój post necromis uważam , za zwykły spam i nabijanie postów jako, że nie wnosi on nic do tematu, a wręcz przeciwnie ,powoduje przepych i niepotrzebne reakcje innych na twój temat.

O MÓJ BOŻE ... przepraszam za poczwórne wstawienie tego samego posta, ale mam pewne problemy z internetem i bardzo proszę o usunięcie trzech kopii prawdziwego posta. Proszę o wyrozumiałość moderatorów jak i zwykłych użytkowników forum, jako, że jak wspomniałem mam problemy z internetem.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Necromis

Necromis

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
ej Mahridspoland tera to ty spamujesz ale oki :ok:  
ja to wnosilem bo chcialem pograc a na tamtych serwach kase trzeba wydawac :[  
a trzeba sile bo gra ma byc jak zycie a taka zbroja musi byc ciezka

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#43 2010-11-24, 19:52(Ostatnia zmiana: 2010-11-24, 19:55)
Cytat: Mahridspoland link=topic=11811.msg120180#msg120180#msg120180#msg120180 date=1290624006
Pytanie ponawiam co do ciężkiej zbroi strażnika, a twój post necromis uważam , za zwykły spam i nabijanie postów jako, że nie wnosi on nic do tematu, a wręcz przeciwnie ,powoduje przepych i niepotrzebne reakcje innych na twój temat.
bonusem za reputację jest możlwosć zakupu zbroi od Diega (opcja w oryginale jednak niedostępna)
robię v2.7 i chętnie dodam ta zbroję np.przy posiadaniu reputacji pow. x , pojawi się w chacie w Diega na stole bądż na podłodze.

Necromis

Necromis

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
pawbuj jak sciagnalem gre z tego linka co dales to niemam instalatora ani nic a jak wchodze w przbudzenie.ini to pisze version 2.2.
a plikow mialem tylko bonus,przebudzenie.mod,przebudzenie.ini,przebudzenie.ico,gothicgame.rtf i thumbs.db

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Cytat: Necromis link=topic=11811.msg120185#msg120185#msg120185#msg120185 date=1290624805
pawbuj jak sciagnalem gre z tego linka co dales to niemam instalatora ani nic a jak wchodze w przbudzenie.ini to pisze version 2.2.
a plikow mialem tylko bonus,przebudzenie.mod,przebudzenie.ini,przebudzenie.ico,gothicgame.rtf i thumbs.db
to moje niedopciągnięcie, jest to v2.6,ważne aby otworzyć paczke z modem i skrypty wkleić do folderu utworzonego przez GMDK - tj.gothic/_work/data/ - w ten sposób unikniesz problemu wyrzucenie do windowsa, kiedy oddasz zbroje skazańcom.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

#46 2010-11-24, 20:12(Ostatnia zmiana: 2010-11-24, 20:19)
Czyli rozumiem, że jeszcze W TEJ WERSJI można zdobyć ciężką zbroję strażnika? Można wiedzieć mniej więcej od ilu pkt reputacji , i mniej więcej KIEDY od owego Diega zakupić ją można ? Bo bardzo chciałbym przyszpanować bujając się po obozie w zbroi Multikillera xD.

Pozdro

Edit: Znalazłem buga i dopiero teraz mi się o nim przypomniało. Po zadaniu z odnalezieniem necka dla złego, kiedy bezi mówi do Złego "No i co tam" czy coś w ten deseń (jedyny dialog ze złym po odnalezieniu necka)  to ten daje mu 1 pkt reputacji iiiii tutaj właśnie zgłoszenie : Ten dialog czyli +1 pkt reputacji można nabijać sobie w nieskończoność czyli jak ktoś wytrwały rzecz jasna ... można nabić nawet 999 pkt reputacji... proszę o poprawienie owego buga , chyba, że został on stworzony świadomie.. tak samo bramy starego obozu .. po drugim rozdziale funkcję strażników zamykających i otwierających bramy .. BLOKUJĄ SIĘ .. (na dodatek przy zamkniętych bramach)..

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Necromis

Necromis

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
ale ja niemam ani niema zadnego GMDK

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Jak to nie ma żadnego gmdk ? Gmdk to właściwie podstawowy program do moddingu , a także do niektórych modyfikacji wymagających wstawienie nowych modeli.

Necromis

Necromis

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
no poprostu niema

jak sciagam gre patrze na wszystkie pliki i nic takiego niema i tak samo we wszystkich folderach gry

oraz dlatego sie pytalem o te pliki...
skad mozna miec to GMDK

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Łap, GMDK do Gothic 1.
http://www.worldofgothic.de/dl/download_28.htm

Jak masz już gmdk to rozpakuj je do odpowiednich folderów w Gothic.

Necromis

Necromis

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Cytat: Mahridspoland link=topic=11811.msg120189#msg120189#msg120189#msg120189 date=1290625964
Czyli rozumiem, że jeszcze W TEJ WERSJI można zdobyć ciężką zbroję strażnika? Można wiedzieć mniej więcej od ilu pkt reputacji , i mniej więcej KIEDY od owego Diega zakupić ją można ? Bo bardzo chciałbym przyszpanować bujając się po obozie w zbroi Multikillera xD.
od 40
Pozdro

Edit: Znalazłem buga i dopiero teraz mi się o nim przypomniało. Po zadaniu z odnalezieniem necka dla złego, kiedy bezi mówi do Złego "No i co tam" czy coś w ten deseń (jedyny dialog ze złym po odnalezieniu necka)  to ten daje mu 1 pkt reputacji iiiii tutaj właśnie zgłoszenie : Ten dialog czyli +1 pkt reputacji można nabijać sobie w nieskończoność czyli jak ktoś wytrwały rzecz jasna ... można nabić nawet 999 pkt reputacji... proszę o poprawienie owego buga , chyba, że został on stworzony świadomie.. tak samo bramy starego obozu .. po drugim rozdziale funkcję strażników zamykających i otwierających bramy .. BLOKUJĄ SIĘ .. (na dodatek przy zamkniętych bramach)..
bug ten wytępuje jeżeli nakładałeś pancerz straży króleweskiej,mi tez się zdarzał. gram teraz od nowa i nie nakładałem pancerza - jest OK, jak dalej zobaczymy, co do neka to juz poprawiam.

Rhaton

Rhaton

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy
Mam pytanie czy w wersji v2.7 przebudzenia poprawisz błąd ze skazańcami?

Fartuess i Thoro - WON!

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#54 2010-11-24, 21:35(Ostatnia zmiana: 2010-11-24, 21:39)
wersja 2.7
Zmiany:
 - od 100 punktów reputacji Thorus po quescie z Królową pezłaczy da ciężki pancerz straży;
- przy wyjęciu miecza uruchamia się sound z arcani combat_2 (na 30 sekund ,ale ma to swój klimat);
- kiedy  GorHanis jest towarzyszem, wyświetla nam sie na stałe jego HP, jezeli jest poniżej max;
- można poświęcać własne PN na dodatkowe HP_MAX GorHanisa tj. przelicznik 5 PN za jego dodatkowe 50 HP_Max;
- możan zmienić styl walki GorHanisa z wojownika na łucznika i na odwrót (jest to pomocne kiedy chcemy aby nas osłaniał lub utrzymywał daną pozycję);
- wyświetla nam rodzaj założonej broni & ilość amunicji (także w trakcie walki np. łukiem);
- poprawiony Dialog z Neckiem;
- dołaczone skrypty do wklejenia, definitywnie usuwające bug ze skazańcami i zbroją;
_ Thorus ma zbroję z pełzaczy;

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Cytat: Rhaton link=topic=11811.msg120200#msg120200#msg120200#msg120200 date=1290629349
Mam pytanie czy w wersji v2.7 przebudzenia poprawisz błąd ze skazańcami?
czy pomogło wklejenie skryptów z paczki?
MT też podmienia oryginalne skrypty

Rhaton

Rhaton

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy
Niestety nie pomogło jeżeli możesz to w wersji v2.7 przebudzenia napraw błąd ze skazańcami

Fartuess i Thoro - WON!

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

#57 2010-11-25, 16:47(Ostatnia zmiana: 2010-11-25, 17:09)
Hej .

To znowu ja i znowu mam zamiar wam zatruwać życie xD, ale tak do rzeczy ...
1. Czy można spodziewać się czegoś więcej POZA wymienionymi powyżej rzeczami ?
2. Na kiedy tak mniej więcej można spodziewać się następnej wersji ? (wiem ,że trudno określić powstanie projektu przed jego ukończeniem , ale mimo to jestem ciekawy).
3. Czy można by nieco pozamieniać/pododawać  niektóre rzeczy ,aby grało się przyjemniej w BARDZIEJ zmienionego moda ? Np.:
- zwiększyć siłę i efektywność ataków królowej pełzaczy, jak i samych pełzaczy,oraz niektórych groźnych potworów.
- Zwiększyć obszar "wyczuwania" nas przez potwory.
- Ogarnąć w jakiś choćby najmniejszym stopniu znaczenia tego zdania KOWALSTWO (np tam gdzie topielec w Nowym Obozie postawić jakiegoś kowala LUB przy wejściu do jaskini nowego obozu i dać mu opcję uczenia nas NP ostrzenia starych mieczy czy zardzewiałych mieczy ORAZ wykuwania dobrych mieczy jednoręcznych.
- Dać opcję dialogową Cordowi (tak to ten facet który stoi na skale obok drogi do wolnej kopalni) ,żeby uczył nas siły, zręczności i walki mieczem jednoręcznym,za wykonanie jakiegoś krótkiego acz niełatwego questa NP pozbyć się dla niego jakichś potworów czy też ludzi/bandytów.
- Zmienić obronę niektórych zbroi na większą czy też mniejszą.
- Zmienić MAXYMALNĄ ILOŚĆ SIŁY/ZRĘCZNOŚCI/MANY na 150-200( bo przecież potwory byłyby silniejsze, to i bezi mógłby trochę przypakować : D).
- Dodać jakiegoś nowego potwora (choć pewnie to niełatwe zadanie ale może być stary z poprostu nową nazwą np dać PRZYWÓDCĘ STADA WILKÓW (4-5 razy silniejszy od normalnego wilka tyle, że byłby to pies orków)
- Dodać więcej prezentów od thorusa za reputację w postaci mieczy czy kusz ew. łuków czy też mikstur, a zbroję niech normalnie sprzedaje nam kowal stone np po wyjściu z jaskini orków czyt. dialog który podam niżej.
Thorus : Hej ty. Podejdź tu.
Bezi : Ja?
Thorus : Tak ty. Słyszałem o twoich dokonaniach w obozie na bagnie. Podobno byłeś na cmentarzysku orków.Jesteś nieprzeciętnie silnym wojownikiem. Żaden z moich ludzi nie odważyłby się na coś takiego. Mam nadzieję, że skopałeś parę orkowych tyłków w imieniu Gomeza.
Bezi : Hmm. No cóż.
Thorus : Mam dla ciebie nagrodę za twoje dokonania. Idź do kowala Stona i powiedz mu, że to ja cię przysłałem.
Bezi : W porządku. Trzymaj się.
Bezi : Witaj. Przysyła mnie Thorus mam od ciebie coś dostać.
Stone: Tak ,tak hmmm.. Pamiętasz, jak pytałeś mnie o ciężki pancerz strażnika?
Bezi : Tak ,pamiętam.
Stone : Dokładnie . Mam dla ciebie taki pancerz .. ALE nie oddam ci go za darmo.
Bezi : Rozumiem . Ile za niego chcesz ?
Stone : Cóż jak dla ciebie .. dwa i pół tysiąca bryłek powinno wystarczyć jako pokrycie kosztów, w końcu nie każdy pancerz jest tak wytrzymały jak ten.
Bezi ( z forsą opcjonalnie) : W porządku. Daj mi ten pancerz.
Stone (po sprzedaniu pancerza) : Trzymaj. I niech ci dobrze służy ELITARNY STRAŻNIKU.
Bezi (po otrzymaniu pancerza) : Dzięki, będę o tym pamiętał.

Bezi (bez forsy) : Hmmm.
Stone : Co ?
Bezi (bez forsy ) Niestety , nie mam dość bryłek na ten pancerz.
Stone : Nie ma rudy, nie ma pancerza. Uzbieraj dość bryłek i dopiero w tedy do mnie przyjdź, a ja z ochotą sprzedam ci pancerz.
Bezi : W porządku. Do zobaczenia.
Stone : Trzymaj się.

Tak czy siak mam nadzieję (choć pewnie ułudną) , że któryś z moich pomysłów natchnie cię i wykonasz go.
4. I jako ostatni punkt .. kiedy wchodzę do kopalni po queście z tymi skazańcami , czy też w trakcie wykonywania go ZA KAŻDYM RAZEM pojawia mi się napis MISJA UDANA ... a gdy tylko zabiję jednego pełzacza wszyscy kopacze biegają i uciekają ,a i strażnikom nie widzi się oglądanie mojej zakazanej gęby : D. Istnieje także błąd w którym gdy sam zamknę bramę zamykam ją na amen to samo tyczy się bramy do starej kopalni.

Mam nadzieję, że przynajmniej na niektóre rzeczy zwrócisz uwagę i zaszczycisz mnie wykorzystaniem ich do swojego pomysłu.

Gorąco Pozdrawiam i powodzenia życzę : ]

Edit: Sory, że tak odrazu, ale właśnie przypomniało mi się o antycznym mieczu od thorusa. Nie wiem czy wiesz, ale ten miecz to (nie obraź się ) BRYNDZA .. nie dość, że ma tyle samo ataku co zwykły miecz bojowy, to w dodatku można naostrzyć go nawet do 400+ pkt (dalej nie sprawdzałem ale pewnie można) i w dodatku przy tym ostrzeniu wykuwam odrazu niewykończony miecz jednoręczny. Mało tego NAWET jak go zaostrzę do 400+ to nadal wali 33 obrażenia i po wczytaniu save jego  OPISANA WARTOŚĆ ATAKU WYNOSI Z POWROTEM 33. Najlepiej jakbyś ALBO GO USUNĄŁ , albo poprawił wartość ostrzenia owego miecza do MAX 70-80 z możliwością złamania go i aby ta wartość UTRZYMYWAŁA SIĘ .

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#58 2010-11-25, 19:17(Ostatnia zmiana: 2010-11-25, 21:13)
Edit: Sory, że tak odrazu, ale właśnie przypomniało mi się o antycznym mieczu od thorusa. Nie wiem czy wiesz, ale ten miecz to (nie obraź się ) BRYNDZA .. nie dość, że ma tyle samo ataku co zwykły miecz bojowy, to w dodatku można naostrzyć go nawet do 400+ pkt (dalej nie sprawdzałem ale pewnie można) i w dodatku przy tym ostrzeniu wykuwam odrazu niewykończony miecz jednoręczny. Mało tego NAWET jak go zaostrzę do 400+ to nadal wali 33 obrażenia i po wczytaniu save jego  OPISANA WARTOŚĆ ATAKU WYNOSI Z POWROTEM 33. Najlepiej jakbyś ALBO GO USUNĄŁ , albo poprawił wartość ostrzenia owego miecza do MAX 70-80 z możliwością złamania go i aby ta wartość UTRZYMYWAŁA SIĘ .
[/quote]
4. I jako ostatni punkt .. kiedy wchodzę do kopalni po queście z tymi skazańcami , czy też w trakcie wykonywania go ZA KAŻDYM RAZEM pojawia mi się napis MISJA UDANA ... a gdy tylko zabiję jednego pełzacza wszyscy kopacze biegają i uciekają ,a i strażnikom nie widzi się oglądanie mojej zakazanej gęby : D. Istnieje także błąd w którym gdy sam zamknę bramę zamykam ją na amen to samo tyczy się bramy do starej kopalni.

nie wiem dlaczego ,ale podejrzewam,ze raz ten bug występuje ,innym razem nie. mam savea,gdzie nie ma tego problemu, ale nie ruszałem konsoli marvin. może ona powoduje bug - nie wiem, tak podejrzewam.
misja udana już nie powinno się wyświetlać w 2.7

widzę , że dopieprzyłeś Mordragowi :)

ok, teraz na poważnie - miecz nie moze walić z siłą do 400+ (pewnie jakiś bug).
zmienię wartości tego miecza na większe w zależnosci czy jesteś kopaczem czy cieniem.

co do reszty no cóż sporo żądasz , jeżeli masz pojecie jak to zrobić (wiem jak to zrobić , ale czas to pieniądz)to zapraszam do teamu.

aha link do v2.7 (ostatni już)

bug ze zbroją i skazańcowi poprawiony (bez konieczności kopiowania skryptów)

miecza od Thorusa nie polecam ostrzyć skoro tak, będzie miał on sam w sobie dodatkowy bonus
http://www.sendspace.com/file/z1p7ym

Rhaton

Rhaton

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy
Zainstalowałem v2.7 przebudzenia ale nadal mam bug ze skazańcami:/

Fartuess i Thoro - WON!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry