[G1] Przebudzenie v2.6 "Gladiatorzy" (2008) 111013 260

O temacie

Autor pawbuj

Zaczęty 1.11.2010 roku

Wyświetleń 111013

Odpowiedzi 260

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Cytat: ThorusOrc link=topic=11811.msg129385#msg129385#msg129385#msg129385 date=1294593382
Mi także nie działają łuki. Nieważne który mam poziom i ile mam zreczności, nie może ich założyć i z boku pokazuje sie, czego brak, mimo, że to mam :)
możesz napisać jakie dokładnie łuki?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

przebudzenie v2.6 gladiatorzy
#81 2011-01-09, 21:17(Ostatnia zmiana: 2011-01-09, 21:19)
Najpewniej chodzi mu o WSZYSTKIE łuki(ma ten sam problem który miałem i jak mniemam mam ja), poza zwykłym krótkim łukiem który poza 20 pkt zręczności nie wymaga nic innego... ale tym niestety nikomu do dupsk nie nakopiemy prawda ? Tym bardziej , jeśli chce się grać łucznikiem/kusznikiem.

PS: Pawbuj - jak da radę ogarnąć, to zrobiłbyś jakiś dodatek jak np jakiś malutki obozik dla tych frajerów siedzących na skale ? Choćby 2 namioty otoczone jakimś gówno wartym płotkiem.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#82 2011-01-09, 21:28(Ostatnia zmiana: 2011-01-09, 21:55)
ok zrobiłem poprawki do łuków - musi działać (testowałem);

dodałem 2 rzeczy:

- nowy stworek ghul (jest ich tylko kilu koło goblinów);

- GorHanis może nam służyć za 1500 bryłek rudy (nie jest konieczne pokonanie go na arenie);

http://www.sendspace.com/file/z9kfsk

PS: Pawbuj - jak da radę ogarnąć, to zrobiłbyś jakiś dodatek jak np jakiś malutki obozik dla tych frajerów siedzących na skale ? Choćby 2 namioty otoczone jakimś gówno wartym płotkiem.

ja wiem czy tacy frajerzy? skopią ci dupsko do 3 rozdziału spokojnie

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To trzeba instalować na juz zainstalowana wersje 2.8 czy można samo instalować bez wczesniejszych?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Jak myślę , chyba BEZ instalki na tamtą poprzednią tylko normal instal and new game bo to w końcu nie łatka tylko gra nie ? Zresztą gdzieś wcześniej jest napisane, że od savów ze starych wersji poprawki w nowych wersjach mogą nie działać.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I znów jest pełno błędów....

1.Gdy doszedłem do buntowników, od razu zaczeli mnei atakować... musialem ich zabić i po tym wskrzesić kodami...

2.GorHanis ma gildię strażnik. Chodzi ze mną, ale gdy zaatakuje strazników to on mnie atakuje, a gdy mam poniżej 0 reputacje to pisze: "Wkurwiony Strażnik Gomeza". I hanis zaczął nawalać tych buntowników gdy szliśmy na atak...

3.Magowie Ognia atakują mnie i buntowników a także wkurwionych kopaczy. Nie walczą ze strażnikami i wzajemnie.

4.Wkurwieni kopacze atakują magów, strażników i cieni, ale gdy ja wyciągne miecz oni także mnie atakują.

5.Buntownicy zabijają wkurwionych kopaczy, tych, co nam pomagają.

6.Wiekszość łuków nadal nie działa... ten łuk co dostałem od vincenta, chce 1 poziom luku i akrobatyke. Mam akrobatyke, 2 poziom luku a jak go zakladam to zdejmuje mi cały ekwipunek i pisze, że potrzeba 1 poziomu. Kusze działają bez zarzutu.

Gdy coś sobie jeszcze przypomne napiszę :)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#86 2011-01-10, 18:12(Ostatnia zmiana: 2011-01-10, 22:13)
1.Gdy doszedłem do buntowników, od razu zaczeli mnei atakować... musialem ich zabić i po tym wskrzesić kodami...

czy miałeś gildę strażnik ze SO lub cień?
problemy , które opisjuesz wskazuja , że dołączyłeś do So, a później próbowałeś najazdu z buntownikami - ta misja jest generalnie dla pozostałych frakcji.

czy grałeś na ost. wersji jako nowa gra to ułatwi zadanie. wydaje mi się, że zaktualizowałeś grę, jednak wczytałeś stare save'y new game i pzynaleznośc do bractwa lub NO powinno rozwiązać twoje problemy z tym questem. G

jeżeli chcesz , możesz pomóc w tworzeniu moda - o skryptach mam pewne pojęcie i dużo materiałów do pomocy (niestety mało czasu).

http://www.sendspace.com/file/kwwkjj

dodaje : 2 nowe napoje u Fiska w 1 i 2 rozdziale;
opcja dialogowa GorHanisa z pierścieniem, teraz mu oddajemy sami(nie trzeba przez handel).

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale odpowiedziales tylko na jeden problem, a reszta?

2.GorHanis ma gildię strażnik. Chodzi ze mną, ale gdy zaatakuje strazników to on mnie atakuje, a gdy mam poniżej 0 reputacje to pisze: "Wkurwiony Strażnik Gomeza". I hanis zaczął nawalać tych buntowników gdy szliśmy na atak...

3.Magowie Ognia atakują mnie i buntowników a także wkurwionych kopaczy. Nie walczą ze strażnikami i wzajemnie.

4.Wkurwieni kopacze atakują magów, strażników i cieni, ale gdy ja wyciągne miecz oni także mnie atakują.

5.Buntownicy zabijają wkurwionych kopaczy, tych, co nam pomagają.

6.Wiekszość łuków nadal nie działa... ten łuk co dostałem od vincenta, chce 1 poziom luku i akrobatyke. Mam akrobatyke, 2 poziom luku a jak go zakladam to zdejmuje mi cały ekwipunek i pisze, że potrzeba 1 poziomu. Kusze działają bez zarzutu.

I wziąłem nową grę :)

Tak, mialem gildie cień...

A i jeszcze jedno: po zabiciu gomeza buntownicy powinni coś mówić? Bo u mnie tylko otaczają tron gomeza z wyciągniętymi mieczami

KOMPUTER:
Spoiler

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Sądzę, że chyba raczej nie (ale powinni mieć chociaż opcję ZAKOŃCZ MODYFIKACJĘ). Ewentualnie jeżeli czujesz się na siłach możesz spróbować ich powybijać. Na miejscu kolegi ,Pawbuja, dodał bym trzy opcje dialogowe oraz funkcje zanim ruszymy na SO. Tj : 1. Atakujmy teraz/Czekaj do wieczora (w tedy najłatwiej)? 2. Przyłączyć do "Powstania" armię Nowego Obozu (chociaż paru najemników takich jak Torlof,Lee,Cord,Kosa,Gorn i ze dwóch - trzech innych). 3. Spróbować przekonać Obóz na bagnie do pomocy w ataku wykonując dla nich ze dwa- trzy zadania (Odnaleźć amulet Guru, Znaleźć i namówić do powrotu/wyeliminować trzech zbiegłych strażników świątynnych i jeszcze jakieś) i można by jeszcze usunąć te "wymogi" na łuki , a zamiast tego zwiększyć siłę i hp strażników Starego Obozu a samego Gomeza umieścić w jego pokoju z Velayą. Działałoby to na tej zasadzie - klucz do jego pokoju znajdowałby się w posiadaniu strażnika z cel w podziemiach , ale żeby się do niego dostać najpierw trzeba by wybić wszystkich strażników gomeza, później zejść do niego, zabić , zabrać klucz do komnaty gomeza i dopiero go zaatakować . Ale to w końcu tylko moje "imaginacje" i raczej w życie nie wejdą , a z pewnością od Pawbuja otrzymam taką odpowiedź : Pomóż mi to zrobię. Co z góry zaznaczam , że nie umiem, bo na skryptach znam się tyle co na lataniu :) .

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#89 2011-01-14, 19:56(Ostatnia zmiana: 2011-01-15, 21:17)
Cytat: ThorusOrc link=topic=11811.msg130525#msg130525#msg130525#msg130525 date=1294990481

A i jeszcze jedno: po zabiciu gomeza buntownicy powinni coś mówić? Bo u mnie tylko otaczają tron gomeza z wyciągniętymi mieczami
odpowiedziałem na jeden problem, gdyż jest rozwiązaniem na pozostałe.
po zabicu gomeza powinien wyświetlić się napis,że przejąłeś kontrolę nad starym Obozem,choć napewno mozna by rozbudowac ten quest. opcji "zakończ modyfikację" nie będzie, bo przecież ten mod dodaje/rozbudowuje niektóre aspekty podstawki a qest z szansą na wolność jest tylko dodatkowym zadaniem.

jeżeli przyłączysz się do SO to Kruk zleci ci zabić królewskich rojalistów za xp i punkty reputacji i to jest druga alternatywa do tego questu.

co do wymagań do łuków  - skoro działają to zostają.

skryptami mogę się zając, jezeli ktoś z was chce pomoc to czekam na ewentualne pomysły na questy. np.lochy SO są kompletnie niewykorzystane. można dodać quest z odbijanym więżniem etc.

ok dodałem 2 nowe quest#msg130525#msg130525#msg130525#msg130525 date=1294990481]

[/quote]
odpowiedziałem na jeden problem, gdyż jest rozwiązaniem na pozostałe.
po zabicu gomeza powinien wyświetlić się napis,że przejąłeś kontrolę nad starym Obozem,choć napewno mozna by rozbudowac ten quest. opcji "zakończ modyfikację" nie będzie, bo przecież ten mod dodaje/rozbudowuje niektóre aspekty podstawki a qest z szansą na wolność jest tylko dodatkowym zadaniem.

jeżeli przyłączysz się do SO to Kruk zleci ci zabić królewskich rojalistów za xp i punkty reputacji i to jest druga alternatywa do tego questu.

co do wymagań do łuków  - skoro działają to zostają.

skryptami mogę się zając, jezeli ktoś z was chce pomoc to czekam na ewentualne pomysły na questy. np.lochy SO są kompletnie niewykorzystane. można dodać quest z odbijanym więżniem etc.

ok dodałem 2 nowe questy :

1) Vincent zleca zabicie nam gada na trasie Stary Obóz- stara kopalnia, nagroda : 1500 rudy plus szacunek (reputacja +12);

2) Lares zleca test lojalności (czyli odpowiednik testu zaufania u Diega) : zabicie  co najmniej 1 strażnika ze SO bądź dwóch cieni, co na 1-szy rozdział nie będzie łatwe (połączone jest to z wprowadzoną reputacją w Nowym Obozie);

3) Quest "Szansa na wolność" - po zabiciu Gomeza kopacza wracają na miejsce plus 10000 expa oraz fajny song; być może wprowadzimy więcej żołnierzy królewskich, którzy będą tam stacjonować

4) inne drobne poprawki (dotyczące systemu zdobywania punktów umiejętności tj. siła, zręczność etc.;

liczę, że się spodoba.

http://www.sendspace.com/file/rvxlad

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

#90 2011-01-17, 15:09(Ostatnia zmiana: 2011-01-17, 16:32)
Wbiłem , ściągnąłem najnowszą wersję (tak mi się wydaje) i w każdym razie JA problemów z łukami już nie mam. Co do reszty ulepszeń - widzę , że ciężko pracujesz nad rozbudowywaniem modyfikacji i szczerze doceniam to , bo nie każdy ma tyle chęci i wytrwałości co ty. Obyś jak najbardziej moda rozbudował - kto wie może w którejś wersji 4.-- będzie nowa lokacja czy nowe przedmioty/npc/monstery. Powodzenia.

Edit: Pojawił się pewien błąd a w zasadzie DWA błędy (na razie przynajmniej)
- Błąd z "Bloodwinem" - Kiedy jest napis BLOODWYN SIĘ WŚCIEKŁ to po rozmowie oni dalej stoją w opcjach dialogowych i po ptokach .. nic się nie da zrobić.
- Błąd/błędy z hełmami - tak jakby w ogóle gothic nie rozpoznawał modeli wywala mnie do pulpitu z acces violationem, jak tylko po zakupie hełmu wejdę w menu zbroi.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Wbiłem , ściągnąłem najnowszą wersję (tak mi się wydaje) i w każdym razie JA problemów z łukami już nie mam. Co do reszty ulepszeń - widzę , że ciężko pracujesz nad rozbudowywaniem modyfikacji i szczerze doceniam to , bo nie każdy ma tyle chęci i wytrwałości co ty. Obyś jak najbardziej moda rozbudował - kto wie może w którejś wersji 4.-- będzie nowa lokacja czy nowe przedmioty/npc/monstery. Powodzenia.

Edit: Pojawił się pewien błąd a w zasadzie DWA błędy (na razie przynajmniej)
- Błąd z "Bloodwinem" - Kiedy jest napis BLOODWYN SIĘ WŚCIEKŁ to po rozmowie oni dalej stoją w opcjach dialogowych i po ptokach .. nic się nie da zrobić.
- Błąd/błędy z hełmami - tak jakby w ogóle gothic nie rozpoznawał modeli wywala mnie do pulpitu z acces violationem, jak tylko po zakupie hełmu wejdę w menu zbroi.
co do Bloodwyna znał ten  błąd jeżeli tak można to nazwać..po prostu odczekaj 20-25 sekund i będzie dobrze.

jęsli chodzi o hełm to pewnie jest problem z hełmem paladyna? jeżeli tak to wykup ten tańszy, bo działałprzynajmniej w ost. wersji.

czekam na opinię nowych questów i działanie reputacji w NO.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Co do działania repy w NO nie mam pojęcia bo nie walę do NO xD, ale jest też problem z accesem w Pierścieniu regeneracji (niestety też wywala do pulpitu) .. Co do hełmów one działają obydwa (trzeba gmdk instalować) tyle, że są takie jakby ekhm brązowo-czarne. Aha i jak tylko pojawiam się przy POTWORZE znaczy przy tym do ubicia przez vincenta, to też wywala xDDD.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Co do działania repy w NO nie mam pojęcia bo nie walę do NO xD, ale jest też problem z accesem w Pierścieniu regeneracji (niestety też wywala do pulpitu) .. Co do hełmów one działają obydwa (trzeba gmdk instalować) tyle, że są takie jakby ekhm brązowo-czarne. Aha i jak tylko pojawiam się przy POTWORZE znaczy przy tym do ubicia przez vincenta, to też wywala xDDD.
wiesz, że problemu z pierścieniem reg. wcześniej nie było. przed chwilą włączyłem moda i wywołem bestię do ubiuc jak i pierścień i mnie nie wyrzuciło do windowsa.

spróbuj reinstalować gothica.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

#94 2011-01-17, 21:52(Ostatnia zmiana: 2011-01-17, 21:53)
Dobra olał pierścień . Wypróbowałem na 100% modyfikację (czyli do zostania strażnikiem) i jest parę innych bugów. Zadania "Bestia" czy coś w ten deseń nie da się wykonać, ponieważ nawet jak gadzinę ubijemy i podchodzimy do vicka to gówno z tego mamy (brak opcji dialogowej na zakończenie questa). Łuki (Ale o tym pewnie wiesz) znowu nie działają , ALE ciekawostka - działa długi łuk  :naughty:  . Następna ciekawostka - nie wiem czy ty, czy samo z się - ale naprawiły się WSZYSTKIE bramy (da się je zarówno zamknąć jak i otworzyć). W mieście orków (wbiłem z ciekawości zobaczyć czy czegoś nowego nie dodałeś) są też dwa bugi - jeden z "orkami strażnikami " - gdy wyciągają bronie - bug, wywala do pulpitu ( to samo jest też na targowisku w Starym obozie jak wyciągnie się łuk to wywala z błędem a propos do jakiegoś modelu),ale tym razem bez komunikatu. Drugi - Błąd z kratą w "lochach orków", gdy się ją podniesie ekran ciemnieje i wisi. Usunąłeś bug w kopalni (już nas nie leją za ubicie pełzacza ,a wręcz przeciwnie jeszcze do nas biegną i pomagają je ubić np taki ashgan pomógł mi uklepać pełzacze aż do jaskini królowej xD). Oprócz tych bugów i buga z pierścieniem (tak wkleję - gz modelu smoczego krwiopijcy i ikonek z metina xp)oraz buga z questem, nie ma już żadnych (no może poza nieoteksturowanymi hełmami ,ale na to akurat kładę pałę). Pozdrawiam.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#95 2011-01-17, 22:52(Ostatnia zmiana: 2011-01-17, 23:07)
Dobra olał pierścień . Wypróbowałem na 100% modyfikację (czyli do zostania strażnikiem) i jest parę innych bugów. Zadania "Bestia" czy coś w ten deseń nie da się wykonać, ponieważ nawet jak gadzinę ubijemy i podchodzimy do vicka to gówno z tego mamy (brak opcji dialogowej na zakończenie questa). Łuki (Ale o tym pewnie wiesz) znowu nie działają , ALE ciekawostka - działa długi łuk  :naughty:  . Następna ciekawostka - nie wiem czy ty, czy samo z się - ale naprawiły się WSZYSTKIE bramy (da się je zarówno zamknąć jak i otworzyć). W mieście orków (wbiłem z ciekawości zobaczyć czy czegoś nowego nie dodałeś) są też dwa bugi - jeden z "orkami strażnikami " - gdy wyciągają bronie - bug, wywala do pulpitu ( to samo jest też na targowisku w Starym obozie jak wyciągnie się łuk to wywala z błędem a propos do jakiegoś modelu),ale tym razem bez komunikatu. Drugi - Błąd z kratą w "lochach orków", gdy się ją podniesie ekran ciemnieje i wisi. Usunąłeś bug w kopalni (już nas nie leją za ubicie pełzacza ,a wręcz przeciwnie jeszcze do nas biegną i pomagają je ubić np taki ashgan pomógł mi uklepać pełzacze aż do jaskini królowej xD). Oprócz tych bugów i buga z pierścieniem (tak wkleję - gz modelu smoczego krwiopijcy i ikonek z metina xp)oraz buga z questem, nie ma już żadnych (no może poza nieoteksturowanymi hełmami ,ale na to akurat kładę pałę). Pozdrawiam.
zrobiłem parę poprawek :
http://www.sendspace.com/file/9ld5rz

pierścień teraz powinien działać,nadal gorąco polecam reinstalkę gry

poprawiłem rutyny na arenie w SO

ikonki nie są z metina (pochodzą z bardzo popularnej serii)

bramy będą działać,powodem błędu było...rozpoczęcie gry w nocy

łuki też działały, teraz znowu nie? sprawdź dokładnie wymagania i czy masz potrzebne talenty

zgadza się bestia nie ma pełnego zakończenia, pracuję nad tym, ale jeżeli wydam poprawkę to warto by cos jeszcze dodać,nie chcę wydać patcha co "drugi" dzień;

wszystko trzeba sprawdzić na spokojnie i zainstalowac grę od nowa,playerkita no i ....moda.

dla odmiany spróbuj dostać się do Nowego Obozu.

przy okazji nie kładź pały tylko zastanów się nad ewentualnymi nowymi zmianami , nie wiem kowalstwem, alchemia czy tez nowymi questami (byle ich nie za wiele było). dobry pomysł i koncepcja są najbardziej pracochłonne.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

#96 2011-01-17, 22:58(Ostatnia zmiana: 2011-01-17, 23:02)
Do ostatniej części posta - masz rację pały nie położę .. jeśli chcesz to na pojutrze/popojutrze skołuję ci spisik paru/parunastu rozbudowanych queścików ,rzeczy do kowalstwa czy alchemii ładnie spisanych w notatniku razem z dialogami. Mam kilka pomysłów ,którymi chętnie się z tobą podzielę - myślę, że żadne nie wymagają zmian więc nie będziesz nadwyrężony na wstawianie , czy robienie nowych modeli/animacji. Co do tego kowalstwa to ekhm (bez instalacji najnowszych poprawek które teraz podałeś) miecz thorusa się nie ostrzy tylko robią się cały czas nowe (tak jakbym za pomocą osełki wykuwał własne antyczne ostrza). Cóż , spróbuję JESZCZE RAZ (wczoraj przeinstalowywałem) przeinstalować Gothica , wrzucić gmdk i samego twojego moda i zobaczymy czy wszystko pójdzie gładko. A propos jeszcze questów (jeśli tylko dopadnie mnie wena twórcza) - niektóre będą odnosiły się do historii orków i śniącego, niektóre będą związane z dwoma/trzema obozami naraz (takie bardziej rozbudowane) a niektóre z jedną/dwoma postaciami np odgadnąć historię gilberta , czy sprowadzić go z powrotem do Starego Obozu na polecenie strażników a także quest w deseń  "Gdy bezimienny zostaje strażnikiem i wychodzi do zewnętrznego pierścienia obozu, zostaje zagadany przez jednego z kopaczy czy bezimienny nie pomógłby mu wkręcić się do cieni". Ewentualnie można dodać najprostsze akcje jak podejście do kopacza i powiedzenie mu "Zapłać za ochronę" - w tedy opcja 50% szans na oddanie kasy, 50% szans na wszczęcie bójki.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jedna odpowiedź jest odpowiedzią na wszystkie, tak? To co ma gildia gor hanisa do tego, że jestem cieniem? Zaraz sprawdze najnowszą wersje Przebudzenia. Oj, to chyba 2.10 :)

Aha i taka moja propozycja: Skoro gotfryd czy jak mu tam jest rycerzem, to po jakiego licha nosi zwykłą zbroję strażnika królewskiego? Powinien mieć przynajmniej zrbroje paladyna :)

Napisz do mnei na gg jak możesz, bo mam dużo pomysłów związanych z modyfikacją, a przy realizacji niektórych mogę pomóc (tekstury, spacer) ;) GG podane w moim profilu.

KOMPUTER:
Spoiler

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@ThorusOrc - Myślę, że psychika i fizyka GorHanisa jest nastawiona zgodnie do naszych wytycznych bezimiennego. Jeśli jesteś cieniem i masz za zadanie wyeliminowanie Oddziału Gwardzistów , to jednocześnie Gor Hanis dostaje informację - Atakuj Wroga (Królewskich Gwardzistów) i tak też się dzieje. Co do wersji 2.10 to nie .. to jak już coś będzie jedynie POPRAWKA wersji 2.9.1 więc co najwyżej 2.9.2, poza tym pawbuj przecież powiedział - Projekt będzie dalej rozwijany. Owszem, zbroja paladyna JEST W GRZE , ale niestety po założeniu jej wywala do pulpitu, ponieważ jak mniemam Pawcio zapomniał dodać tekstury i modelu z g2 do g1 , a niestety samoistnie się to nie zrobi. Ta wersja jest owszem zgodna z wszelkimi innowacjami jakie on w niej zawarł, ale przy wielu nowych modelach wywala do pulpitu (jak choćby i w tych starych np zapalanie joint-a i wywala do pulpitu) przy dajmy na to pierścieniu regeneracji, gadzie (mowa tutaj o potworze z obszarów kopalni), modelu zbroi paladyna, modelu hełmów (są brązowo czarne czyli według gothica - nieoteksturowane, lub oteksturowane błędnie). Mam nadzieję, że przy wersji 3.0 pawbuj da na parę i podejdzie do sprawy lepiej niż do tej pory i zrobi to tak, że nie będzie żadnych bugów zarówno z modelami jak i innymi rzeczami (takimi jak niektóre stare funkcje npc-tów).

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#99 2011-01-18, 15:57(Ostatnia zmiana: 2011-01-18, 15:59)
nie wiem co się uparliście na ten pierścień regeneracji?? u mnie wszystko chodzi.

skoro nawet jak palisz jointa to wywala cię do windowsa - przeinstaluj grę i moda.

swoją drogą poprawiłem quest z potworem i opublikuje jak będzie więcej innowacji.

Thorus-orc możesz mi wysłać prywatną wiadomość będzie lepiej niż gg.

jeszcze jedno - Gor Hanis nie powinien mieć gildii cień - tak było w poprzednich wersjach, ale zmieniłem to , wiec jest potrzebna nowa gra a, nie wczytanie save'a.

Gotfryd z Ibelinu (ci co oglądali Królestwo niebieskie wiedza o kim mówię ) powinien nosic lepszzą zbroję. niestety nowymi zbrojami jeszcze nigdy nie zajmowałem się. jak macie doświadczenie to czekam na porady.

zastanawiam się nad opcja wynajmu strażników w SO w sytuacji gdy reputacja będzie pow. 100, ale nie wiem.

niestety teksturowaniem nie zajmowałem się w ogóle, bardziej opieram się na skryptach (chyba i tak jest to najtrudniejsza działka).

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry