Dobra! Bo to znowu stoimy w miejscu. Jeśli nie możemy się dogadać co do dalszej przyszłości to trzeba się zająć bliższą. Na razie pod ostrzałem znajdzie się off-top. Mówiłem, od niektórych tematów ręce mi opadają. Moja propozycja wygląda następująco:
Czyścimy wszystko, zostawiamy tylko te tematy, które cieszą się pewnym "poparciem" forumowiczów. Jeśli jest jakiś temat, który chcecie by został w off-topie to robię specjalny temat we wspólnym tajnym. W nim ma znaleźć się uzasadnienie, dlaczego dany temat powinien zostać. Dalej, po oczyszczeniu działu, zostają przyklejone tematy:
-Tawerna
-Izba (ale też nie ma 100% pewności, przekonajcie mnie)
-Książki
-Muzyka
-Filmy
-Gry
-Rozmowy o wszystkim i o niczym
-Oceń kogokolwiek kto pisał w tym temacie (2 ostatnie tematy, są wyjątkowo spamarskie, ale ponieważ spamu się nie pozbędziemy, to niech to będzie chociaż spam zorganizowany*)
Zasada jest prosta, pisać można tylko w przyklejonych tematach. By przykleić temat moderator musi uznać, że jest odpowiedni (sam, lub dostanie dużo PW w tej sprawie).
Dalej jeśli w którymś z tematów będzie dużo rozmów na tematy z danej dziedziny, wtedy zamieniamy temat na dział.
tak po za tym ten system wydaje mi się strasznie restrykcyjny, więc mam nadzieje, że macie pomysł na złagodzenie go, ale jednocześnie powstrzymanie bajzlu.
*Niech żyje Heveloc Vetinarii!
Ps. Jak nie dostanę, żadnych informacji o tym jakie działy powinny być zachowane, to zostawię tylko te które mi pasują ;p