[Tzar] Gothic : Zapomniana Historia 17273 21

O temacie

Autor Albis

Zaczęty 21.08.2010 roku

Wyświetleń 17273

Odpowiedzi 21

Albis

Albis

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy

Albis

[Tzar] Gothic : Zapomniana Historia
2010-08-21, 09:03(Ostatnia zmiana: 2010-08-22, 11:01)
Witam.
Właśnie zrobiłem mini demo mojego projektu. W demie przybywamy esmelardą by odbić khorinis i górniczą dolinę. Lecz to nie będzie łatwe! Po odpłynięciu bezimiennego armie orków i nieumarłych zaczęły plądrować farmy i niszczyć wioski. Nagle obydwie armie spotkały się przy khorinis. Armie orków i nieumarłych zawarły pokój. Część połączonych armii weszła do miasta i zaczęła niszczyć, a część czeka przed miastem.

UWAGA : W demie walczymy tylko w khorinis a głównym celem nie jest odbić całe miasto a dostać się do głównego miasta.

POBIERZ ---> http://www.speedyshare.com/files/23888003/Gothic_-_Zapomniana_historia_demo_beta_.rar

KOMENTOWAĆ I OCENIAĆ MOŻNA TU ---> http://gzh.dbv.pl/forum/viewthread.php?forum_id=4&thread_id=1

STRONA GŁOWNA PROJEKTU ---> http://gzh.dbv.pl/news.php

//Edit
Nowa wersja dema ostateczna bo w tamtej za łatwo było wygrać :D
Pobierz ---> http://www.speedyshare.com/files/23909436/Gothic_-_Zapomniana_Historia_demo_.rar
Screenów na stronce nie będzie, będą w tej paczce.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Po pierwsze
Słowo jedno: screeny.

Po drugie
Świetna strona, na którą nie da się wejść  :ok:

Incantatoris

Incantatoris

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie mam aktualnie zainstalowego Tzara, więc nie sprawdzę. Właśnie żebyś wrzucił parę ss, to byśmy mogli ocenić..
Zastanawia mnie też jedna sprawa: to w końcu demo czy beta? Wybacz, ale nie mam ochoty testować czegoś niedokończonego. Jeżeli demo to jeszcze bym się zmusił na poszukanie płytki i pobranie.
Strona jest zablokowana. Zrób coś z tym.

Albis

Albis

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Sorry za stronę ale zapomniałem wyłączyć prac na serwerze :D
Jeśli chodzi o screeny wrzucę zaraz na stronkę.
Demo może nie jest the best ale obiecuję że to się poprawi w pełnej wersij ;)
//Edit
Poprawiłem demo bo było za łatwe

MrAntananarywa

MrAntananarywa

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
ściągnąłem sobie, bo dziwnym trafem wciąż mam tzara na kompie, ale khorinis nie wydaje mi się być za dobrze odwzorowane. a jakdotarłem bezim na samą górę mapy to mi się cała gra wyłączyła. to tak ma być?

Albis

Albis

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
hmm zapewne jakiś błąd z tym wyłączaniem.Zaraz to poprawię i dam nowy link. A khotinis nie jest dokładne bo zmieniło się po latach gdy bohatera nie było ponieważ przejeli je orkowie i zrobili "bałagan". Stąd te wszystkie kły.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na cholerę robić stronę, na której, poza domyślnymi linkami php-fusion, nic nie ma?

Albis

Albis

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Ok wiem że ten projekt mi za bardzo "nie wypala" [oczywiście nadal go robię :) ] więc na pocieszenie daję wam to :

POBIERZ :  http://www.speedyshare.com/files/23987531/Gothic_II_-_Bitwa.wmp

Krótki opis :
Jest to bitwa odbywająca się na terenie zamku garonda. Jest to trochę wzięta z gothica fabuła.
Gdy bezimienny rozmawia z gornem po wykupieniu go z rąk paladynów słychać nagle jakieś krzyki.
Gorna i bezimiennego od tyłu zaatakowało dwóch orków! Zauważyli że jest w zamku pełno orków!
BITWĘ CZAS ZACZĄĆ!

Albis

Albis

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Witam.
Uprzejmie informuje że projekt zmienia nazwę na Tzar : W poszukiwaniu przeszłości.
W projekcie całkowicie zmieniam fabułę bo tamta była "lipna". W nowej odsłonie sterujemy również bezimiennym ale innym.
Zamieszczam krótki opis :
W świecie fantasy było wiele opowieści. Opowieści te opowiadały o heroicznych czynach. Lecz czemu też nie były połączone razem skoro były w tym samym czasie.

W kampani Tzar : W poszukiwaniu przeszłości wcielamy się w nowego bohatera, który będzie pisał nowy rozdział. Lecz tym razem spotkamy nie tylko go lecz tych innych odważnych bohaterów. W tej opowieści fantasy okażę się że ci wszyscy bohaterowie są rodziną, i że płynie w nich ta sama krew.

W kampani spotkamy wielu znajomych z wielu opowieści, gier, filmów fantasy.

A więc jak, podoba się pomysł?

Mam zamiar wydać prologa choć nie jest to obiecane.

WILKOLAK

WILKOLAK

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Siema i jak idą prace?

DieGorn

DieGorn

Użytkownicy
posty18
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie najgorszy pomysł, ale postaraj się żeby były tam postacie typu "fantysy z mieczami i Magią" bo napakowany X-Man zepsuje klimat... Więc staraj się chłopie bo jesteś na dobrej drodze, ale pamiętaj! Fantasy z Mieczami i Magią!. bez tego nie będzie klimatu...;/

I dodaj Wilkołaki jeśli potrafisz. To świetne stworzonka:D Wzór na nie znajdziesz w Fable: Zapomniane Opowieści lub w innym Fable;p

Pozdrawiam
Loupsgarous

Gildia Zerosów! Dołącz do mnie!

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
Bardzo fajny pomysł. Myślę, że koniecznie należy dodać wiedźmina, beowulf'a i kilka postaci z Władcy Pierścieni.

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Albis

Albis

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Witam ponownie.
Do rzeczy. Nie poinformowałem oczekujących że projekt został "wstrzymany" z następujących przyczyn :
-Problemy z kompem [format dysku przez który straciłem tzara]
-Szkoła
Lecz mam też dobrą informację właśnie mam zamiar wznowić projekt :)  fabuła oczywiście nie ulega zmianie.
Dostosuje się do waszych uwag bo tak szczerze dopiero dziś zajrzałem na forum.
W RAZIE ZREZYGNOWANIA Z PROJEKTU POWIADOMIĘ LECZ MAM NADZIEJĘ ŻE DO TEGO NIE DOJDZIE...

nouwak

nouwak

Użytkownicy
Darth Novak
posty62
Propsy182
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Darth Novak
Ja jestem ciekaw tego projektu. Kiedyś właśnie w Tzarze tworzyłem różne misje, przeniesione z książek czy gier. Swego czasu bardzo podobały mi się możliwości edytora dołączonego do gry i możliwość stworzenia misji pseudo-RPG z dialogami, możliwościami wyboru i planszą choć trochę podobną do krainy, gdzie się rozgrywała misja.

Co do sugestii, można by stworzyć większą mapę, co pozwoliłoby ukryć jakieś bonusy np. w leśnym gąszczu, albo pustelnika na samotnej polance, stworzyć też jakieś zadania poboczne, których wykonanie zaowocuje wymiernymi korzyściami. Oprócz tego część misji mogła by być właśnie takim pseudo-RPGiem, a część tym, do czego Tzar został stworzony, czyli misjami typowo strategicznymi, niektóre polegające np. na rozbudowie fortyfikacji, inne na obronę oblężonej twierdzy, a inne wręcz przeciwnie: atak na twierdzę wroga, albo starcie dwóch armii na polu walki.

"Never trust a bartender with bad grammar." - Kyle Katarn

Albis

Albis

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Widzę że zainteresowanie wzrasta dlatego założyłem stronę projektu.Tam będę was pytał o wszelkie rzeczy związane z tym.
Z pewnością każda garść waszych porad ulepszy tego moda.

LINK : http://wpp.dbv.pl/news.php

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Bardzo ciekawy pomysł z tymi bohaterami. Mam nadzieję, że prace się zakończą (nie tak jak w większości) i jeszcze małe pytanko:
Czy masz zamiar dodać jakieś graficzne dodatki upiększające grę (np.motylki-Khorana Prolog)?

Albis

Albis

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Co do twojego pytania - mam do tego pewien program lecz nie wiem czy to legalne. Tak czy inaczej wole nie ryzykować.
Informacja: Prace idą powoli ze względu na szkołę.

Codeman

Codeman

Użytkownicy
posty53
Propsy33
  • Użytkownicy
Możliwe że wznowie pracę nad "tym czymś" gdy skończę prace nad modem do Gothiczka :)

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Cytat: Albis
W demie przybywamy esmelardą by odbić khorinis i górniczą dolinę. Lecz to nie będzie łatwe!
Cytat: Albis
//Edit
Poprawiłem demo bo było za łatwe

relikan

relikan

Użytkownicy
posty51
Propsy54
  • Użytkownicy
Naprawdę to bardzo dobrze świadczy o modzie, gdy się wysyła linki do oficjalnej strony modyfikacji które rzecz jasna nie działają. Stąd rodzi się moje pytanie, czy ta modyfikacja działa tak jak strona modyfikacji?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry