[Tzar] Gothic : Zapomniana Historia 17032 21

O temacie

Autor Albis

Zaczęty 21.08.2010 roku

Wyświetleń 17032

Odpowiedzi 21

Albis

Albis

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy

Albis

[Tzar] Gothic : Zapomniana Historia
2010-08-21, 09:03(Ostatnia zmiana: 2010-08-22, 11:01)
Witam.
Właśnie zrobiłem mini demo mojego projektu. W demie przybywamy esmelardą by odbić khorinis i górniczą dolinę. Lecz to nie będzie łatwe! Po odpłynięciu bezimiennego armie orków i nieumarłych zaczęły plądrować farmy i niszczyć wioski. Nagle obydwie armie spotkały się przy khorinis. Armie orków i nieumarłych zawarły pokój. Część połączonych armii weszła do miasta i zaczęła niszczyć, a część czeka przed miastem.

UWAGA : W demie walczymy tylko w khorinis a głównym celem nie jest odbić całe miasto a dostać się do głównego miasta.

POBIERZ ---> http://www.speedyshare.com/files/23888003/Gothic_-_Zapomniana_historia_demo_beta_.rar

KOMENTOWAĆ I OCENIAĆ MOŻNA TU ---> http://gzh.dbv.pl/forum/viewthread.php?forum_id=4&thread_id=1

STRONA GŁOWNA PROJEKTU ---> http://gzh.dbv.pl/news.php

//Edit
Nowa wersja dema ostateczna bo w tamtej za łatwo było wygrać :D
Pobierz ---> http://www.speedyshare.com/files/23909436/Gothic_-_Zapomniana_Historia_demo_.rar
Screenów na stronce nie będzie, będą w tej paczce.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Po pierwsze
Słowo jedno: screeny.

Po drugie
Świetna strona, na którą nie da się wejść  :ok:

Incantatoris

Incantatoris

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie mam aktualnie zainstalowego Tzara, więc nie sprawdzę. Właśnie żebyś wrzucił parę ss, to byśmy mogli ocenić..
Zastanawia mnie też jedna sprawa: to w końcu demo czy beta? Wybacz, ale nie mam ochoty testować czegoś niedokończonego. Jeżeli demo to jeszcze bym się zmusił na poszukanie płytki i pobranie.
Strona jest zablokowana. Zrób coś z tym.

Albis

Albis

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Sorry za stronę ale zapomniałem wyłączyć prac na serwerze :D
Jeśli chodzi o screeny wrzucę zaraz na stronkę.
Demo może nie jest the best ale obiecuję że to się poprawi w pełnej wersij ;)
//Edit
Poprawiłem demo bo było za łatwe

MrAntananarywa

MrAntananarywa

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
ściągnąłem sobie, bo dziwnym trafem wciąż mam tzara na kompie, ale khorinis nie wydaje mi się być za dobrze odwzorowane. a jakdotarłem bezim na samą górę mapy to mi się cała gra wyłączyła. to tak ma być?

Albis

Albis

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
hmm zapewne jakiś błąd z tym wyłączaniem.Zaraz to poprawię i dam nowy link. A khotinis nie jest dokładne bo zmieniło się po latach gdy bohatera nie było ponieważ przejeli je orkowie i zrobili "bałagan". Stąd te wszystkie kły.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na cholerę robić stronę, na której, poza domyślnymi linkami php-fusion, nic nie ma?

Albis

Albis

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Ok wiem że ten projekt mi za bardzo "nie wypala" [oczywiście nadal go robię :) ] więc na pocieszenie daję wam to :

POBIERZ :  http://www.speedyshare.com/files/23987531/Gothic_II_-_Bitwa.wmp

Krótki opis :
Jest to bitwa odbywająca się na terenie zamku garonda. Jest to trochę wzięta z gothica fabuła.
Gdy bezimienny rozmawia z gornem po wykupieniu go z rąk paladynów słychać nagle jakieś krzyki.
Gorna i bezimiennego od tyłu zaatakowało dwóch orków! Zauważyli że jest w zamku pełno orków!
BITWĘ CZAS ZACZĄĆ!

Albis

Albis

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Witam.
Uprzejmie informuje że projekt zmienia nazwę na Tzar : W poszukiwaniu przeszłości.
W projekcie całkowicie zmieniam fabułę bo tamta była "lipna". W nowej odsłonie sterujemy również bezimiennym ale innym.
Zamieszczam krótki opis :
W świecie fantasy było wiele opowieści. Opowieści te opowiadały o heroicznych czynach. Lecz czemu też nie były połączone razem skoro były w tym samym czasie.

W kampani Tzar : W poszukiwaniu przeszłości wcielamy się w nowego bohatera, który będzie pisał nowy rozdział. Lecz tym razem spotkamy nie tylko go lecz tych innych odważnych bohaterów. W tej opowieści fantasy okażę się że ci wszyscy bohaterowie są rodziną, i że płynie w nich ta sama krew.

W kampani spotkamy wielu znajomych z wielu opowieści, gier, filmów fantasy.

A więc jak, podoba się pomysł?

Mam zamiar wydać prologa choć nie jest to obiecane.

WILKOLAK

WILKOLAK

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Siema i jak idą prace?

DieGorn

DieGorn

Użytkownicy
posty18
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie najgorszy pomysł, ale postaraj się żeby były tam postacie typu "fantysy z mieczami i Magią" bo napakowany X-Man zepsuje klimat... Więc staraj się chłopie bo jesteś na dobrej drodze, ale pamiętaj! Fantasy z Mieczami i Magią!. bez tego nie będzie klimatu...;/

I dodaj Wilkołaki jeśli potrafisz. To świetne stworzonka:D Wzór na nie znajdziesz w Fable: Zapomniane Opowieści lub w innym Fable;p

Pozdrawiam
Loupsgarous

Gildia Zerosów! Dołącz do mnie!

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
Bardzo fajny pomysł. Myślę, że koniecznie należy dodać wiedźmina, beowulf'a i kilka postaci z Władcy Pierścieni.

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Albis

Albis

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Witam ponownie.
Do rzeczy. Nie poinformowałem oczekujących że projekt został "wstrzymany" z następujących przyczyn :
-Problemy z kompem [format dysku przez który straciłem tzara]
-Szkoła
Lecz mam też dobrą informację właśnie mam zamiar wznowić projekt :)  fabuła oczywiście nie ulega zmianie.
Dostosuje się do waszych uwag bo tak szczerze dopiero dziś zajrzałem na forum.
W RAZIE ZREZYGNOWANIA Z PROJEKTU POWIADOMIĘ LECZ MAM NADZIEJĘ ŻE DO TEGO NIE DOJDZIE...

nouwak

nouwak

Użytkownicy
Darth Novak
posty62
Propsy182
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Darth Novak
Ja jestem ciekaw tego projektu. Kiedyś właśnie w Tzarze tworzyłem różne misje, przeniesione z książek czy gier. Swego czasu bardzo podobały mi się możliwości edytora dołączonego do gry i możliwość stworzenia misji pseudo-RPG z dialogami, możliwościami wyboru i planszą choć trochę podobną do krainy, gdzie się rozgrywała misja.

Co do sugestii, można by stworzyć większą mapę, co pozwoliłoby ukryć jakieś bonusy np. w leśnym gąszczu, albo pustelnika na samotnej polance, stworzyć też jakieś zadania poboczne, których wykonanie zaowocuje wymiernymi korzyściami. Oprócz tego część misji mogła by być właśnie takim pseudo-RPGiem, a część tym, do czego Tzar został stworzony, czyli misjami typowo strategicznymi, niektóre polegające np. na rozbudowie fortyfikacji, inne na obronę oblężonej twierdzy, a inne wręcz przeciwnie: atak na twierdzę wroga, albo starcie dwóch armii na polu walki.

"Never trust a bartender with bad grammar." - Kyle Katarn

Albis

Albis

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Widzę że zainteresowanie wzrasta dlatego założyłem stronę projektu.Tam będę was pytał o wszelkie rzeczy związane z tym.
Z pewnością każda garść waszych porad ulepszy tego moda.

LINK : http://wpp.dbv.pl/news.php

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Bardzo ciekawy pomysł z tymi bohaterami. Mam nadzieję, że prace się zakończą (nie tak jak w większości) i jeszcze małe pytanko:
Czy masz zamiar dodać jakieś graficzne dodatki upiększające grę (np.motylki-Khorana Prolog)?

Albis

Albis

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Co do twojego pytania - mam do tego pewien program lecz nie wiem czy to legalne. Tak czy inaczej wole nie ryzykować.
Informacja: Prace idą powoli ze względu na szkołę.

Codeman

Codeman

Użytkownicy
posty53
Propsy33
  • Użytkownicy
Możliwe że wznowie pracę nad "tym czymś" gdy skończę prace nad modem do Gothiczka :)

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Cytat: Albis
W demie przybywamy esmelardą by odbić khorinis i górniczą dolinę. Lecz to nie będzie łatwe!
Cytat: Albis
//Edit
Poprawiłem demo bo było za łatwe

relikan

relikan

Użytkownicy
posty51
Propsy54
  • Użytkownicy
Naprawdę to bardzo dobrze świadczy o modzie, gdy się wysyła linki do oficjalnej strony modyfikacji które rzecz jasna nie działają. Stąd rodzi się moje pytanie, czy ta modyfikacja działa tak jak strona modyfikacji?

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ma może ktoś działający link do tej modyfikacji?

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

Gedeon777

Gedeon777

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Jeśli ukończyłeś swoje dzieło, zapraszam do podzielenie się nim ze społeczenością tzarową!
A wszystkich tych, których interesował ten temat, zachęcam do zapoznania się z innymi dziełami tzarowymi.

Powstaje mnóstwo polskich map i kampanii. Gracze rozpracowali tzara tak, że w edytorze potrafią robić rzeczy duż, dużo bardziej zaawansowane niż podstawowa kampania "Ciężar Korony". Da się zrobić nawet hack'n'slasha z całkowicie nowymi drzewkami umiejętności i zupełnie nowym systemem zdobywania doświadczenia. Sam stworzyłem 3 nieliniowe kampanie rpg. Tzar to stara gra, graficznie nie ma wiele do zaoferowania - ale świetny edytor - prosty w obsłudze, a jednocześnie dający naprawdę wielkie możliwości (jak już pisałem, w domyślnej kampanii jest pokazany zaledwie ich ułamek) jest naprawdę atutem. W celu rozprogowania wiedzy o potencjale tzara stworzyliśmy dział tzarowy na forum portalu Poltergeist. Zapraszamy do zajrzenia w celu zapoznania się z niektórymi dziełami tzarowiczów, a jeśli będzie taka wola, do tworzenia własnych dzieł i dzielenia się nimi:
http://forum.polter.pl/tzar-ciezar-korony-vf556.html

W razie pytań proszę pisać na brat.dominik@op.pl

Jeśli okazałoby się, że na tym forum jest zainteresowanie potencjałem tzarowego edytora, chętnie zamieszczę tu swoje mapki i kampanie.

0 użytkowników
Do góry