Tarcza 99447 389

O temacie

Autor goman

Zaczęty 3.08.2010 roku

Wyświetleń 99447

Odpowiedzi 389

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Tarcza
#40 2010-08-05, 18:07(Ostatnia zmiana: 2010-08-05, 18:14)
Cytat: Fartuess link=topic=10990.msg105839#msg105839#msg105839#msg105839 date=1281024139
SirWilliaimie. Lepiej skasuj posta, bo ciebie też zaleje powódź jadu i horda fanatyków. Chciałem im to napisać delikatnie i zupełnie apolitycznie, to zaraz chcieli mi wydłubać oczy. Spędziłem ponad godzinę na gg rozmawiając z nimi i nie potrafiłem im wytłumaczyć tego...

Zostałem zaszufladkowany jako żydo-mason, który nie jest prawdziwym polakiem, który nie wierzy w Boga. Mam być zabity w imię miłosiernego Boga przez jego fanatyków. Zaś jeśli mnie ich szpony nie dosięgną ma mnie ukarać sam miłosierny Bóg...

"Bóg wszakże jest miłosierny i śmierć każdemu kto nie zabija w jego imieniu!!" To zdanie to jest moja Żydo-masońska ironia dla tych którzy nie pojeli

Zachowujesz się jak typowy członek ZOMO czy NKWD  :facepalm:  Brak słów

Hunn

Hunn

Użytkownicy
posty194
Propsy5
  • Użytkownicy
fartuess zachowuje się jak gnida atakując krzyz ktory niczym mu nie zawinil -;-

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Co ma nazwa tematu do całego tematu?

Zgrzeszyliście offtopująć w tym temacie, tak więc idźcie do spowiedzi, bo nie jesteście w stanie łaski uświęcającej i nie możecie godnie bronić krzyża.

Na pokutę, ten kto zaczął offtop, posprząta w tym temacie. ;>

Hunn

Hunn

Użytkownicy
posty194
Propsy5
  • Użytkownicy
Niech Thoro to sprząta, to wszystko jego wina.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Tarcza
#44 2010-08-05, 18:34(Ostatnia zmiana: 2010-08-05, 18:34)
Banda morderców i prowokatorów pod przywództwem tego Antychrysta, Fartuessa. Co mu zawinił krzyż? Zaiste, co? Czy prawdziwy chrześcijanin wypiera się swej wiary? Jeśli tak to jesteście łżekatolikami godnymi pogardy. Rozumiem, gdybyście byli muzułmanami czy protestantami. Wtedy wasze pretensje byłyby w stu procentach uzasadnione, ale, do cholery, deklarujecie wiarę, chodzicie na religię, więc wam przeszkadza krzyż?
Moja racja nie jest podejmowana pod naciskiem wywieranym przez media. W końcu przecież ideą demokracji jest posiadanie własnego zdania, no ale tutaj już spotykamy się z kpinami i drwinami pod adresem PiSu, ojca Rydzyka i śp. Bohatera Narodowego Lecha Kaczyńskiego i jego małżonki.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: koziek link=topic=10990.msg105845#msg105845#msg105845#msg105845 date=1281026045
Banda morderców i prowokatorów pod przywództwem tego Antychrysta, Fartuessa. Co mu zawinił krzyż? Zaiste, co? Czy prawdziwy chrześcijanin wypiera się swej wiary? Jeśli tak to jesteście łżekatolikami godnymi pogardy. Rozumiem, gdybyście byli muzułmanami czy protestantami. Wtedy wasze pretensje byłyby w stu procentach uzasadnione, ale, do cholery, deklarujecie wiarę, chodzicie na religię, więc wam przeszkadza krzyż?
Moja racja nie jest podejmowana pod naciskiem wywieranym przez media. W końcu przecież ideą demokracji jest posiadanie własnego zdania, no ale tutaj już spotykamy się z kpinami i drwinami pod adresem PiSu, ojca Rydzyka i śp. Bohatera Narodowego Lecha Kaczyńskiego i jego małżonki.
Święte słowa Koziek. Najpierw Thoro, potem Fartuess, teraz jeszcze Adanos!?
Bez komentarza  :facepalm:

Hunn

Hunn

Użytkownicy
posty194
Propsy5
  • Użytkownicy
Ludzie opamiętajcie się! Nie dajcie się przkabacic na złą stronę mocy[czyt. Thora].

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Cytat: SirWilliam link=topic=10990.msg105826#msg105826#msg105826#msg105826 date=1281021598
Jakim jesteś Chrześcijaninem? Gdzie podziała się prawdziwie chrześcijańska powściągliwość i pokora? Dlaczego w jednym zdaniu jesteś gotowy wydłubać oczy człowiekowi do którego mówisz, a za chwilkę powołujesz się na miłosierdzie Jezusa Chrystusa?
Krzyż jako symbol od dawna używany był jako pretekst do walki; podobnie jest z innymi znakami, które odwołują się do głębokich, ludzkich uczuć. Czy będzie to Krzyż, czy będzie to trupia czacha ze skrzyżowanymi kościami piszczelowymi pod brodą... jednak nie o tym chciałem tutaj pisać.
Rozumiem, że trudno jest spojrzeć na tą sytuację chłodno, a jeszcze trudniej jest powstrzymać gotującą się krew, która kipi, ale czy to dlatego nie jesteśmy ludźmi, żeby radzić sobie z takimi sytuacjami? Emocje, hormony i wszelkie procesy, które doskonale znane są także zwierzętom tej planety znajdują się ostatecznie pod naszymi lejcami. To od nas zależy jakie ostatecznie padną słowa, czy damy porwać się chwili i upuścimy pary z gęby w mniej lub bardziej przyzwoity sposób. Zastanówcie się, proszę, co teraz dzieje się w Niebie, co myśli sobie o tych wszystkich ludziach Lech Kaczyński. Czy posługiwanie się Krzyżem niczym mieczem za czasów krucjat znalazłoby akceptację u ś.p. Prezydenta?
Chciałbym przytoczyć tutaj słowa Jezusa Chrystusa (skoro uciekamy się już tak daleko), kiedy napominał ludzi w jednym ze swoich kazań, żeby nie byli bałwochwalcami, żeby nie robili niczego na pokaz, bo "Pan, który jest w ukryciu widzi i odda Tobie". Można oddawać cześć Bogu, ofiarom tragedii bez wychodzenia do centrum miasta i rozdzierania szat w świetle jupiterów zasłaniając się najświętszymi symbolami. Nie potrzeba widowni do tego, żeby oddać cześć Lechowi Kaczyńskiemu, jego gabinetowi i wojskowym oficerom najwyższego stopnia. Należy się zastanowić czy upamiętnianie tych osób w miejscu rozgrywek politycznych, w miejscu gdzie srają gołębie, ludzie plują, przeklinają i bez jakiegokolwiek szacunku przechodzą obok (bo czymże jest Pałac Prezydencki?) czy to jest faktycznie miejsce, gdzie chcemy w chwili zadumy przywołać i rozmyślać nad sylwetkami wszystkich, którzy zginęli pod Smoleńskiem.
Nikt wszak nie zabierze nam pamięci, nikt nie odbierze nam dumy i uczuć które żywimy do konkretnych osób, czy to żyjących czy już tych "po drugiej stronie". Nikt nie chce Krzyża przerabiać na wykałaczki, nikt nie ma zamiaru wrzucić go do rzeki, spalić czy zbezcześcić w jakikolwiek inny sposób, to samo tyczy się osób, które odeszły od nas 10 kwietnia. Lech Kaczyński posiada swój sarkofag na Wawelskim Zamku w Krakowie, w miejscu, gdzie spoczywają wszyscy Polscy dostojnicy; królowie, bohaterzy narodowi, święci. Czcić pamięć jego i jego współpracowników można właśnie w tamtym miejscu.
Z samego szacunku do Krzyża, symbolu cierpienia Pańskiego i odkupienia człowieka powinien on znaleźć się w miejscu, do którego wszyscy zgodnie pałamy jednakowym szacunkiem, czyli w świątyni. W miejscu, gdzie wchodząc do środka czujesz obecność Boga, czujesz, że powinieneś zachowywać się inaczej niż w każdej innej sytuacji i miejscu. Dziedziniec Pałacu nie jest miejscem dla Krzyża; o czym wie każdy szanujący swoją religijna symbolikę chrześcijanin.

Rhaton

Rhaton

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy

Rhaton

Tarcza
#48 2010-08-05, 19:23(Ostatnia zmiana: 2010-08-05, 19:26)
Walczmy za krzyż!!!!!!!!!!!!
Bo warto walczyć

Fartuess i Thoro - WON!

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
Wstyt mi za was.. Wstałem dziś rano i kiedy usłyszałem w telweizji co się dzieje w naszym kraju! Ojczyźnie Maryi która jest Królową Polski to zacząłem płakać. Upadłem na kolana modląc się i pytając się w duchu Trójcy Świętej i Naszego Ojca Świętego - Jana Pawła II co się stało z naszym narodem?.! Czyżby liberały i komuniści z PO już do końca wyprali mózgi wszystkim rodakom? Zastanawiałem się nad tym trwajonc w modlitwie przez godzinę i zdecydowałem że muszę pójść do mojego proboszcza księdza Adama żeby dostapić sakramentu Spowiedzi Świętej by Bóg i Maryia Zawsze Dziewica wbaczyła mi grzechy moich bliźnich. Błagam was opamiętajcie się szataniści i wy oślepieni przez kłamstwa Tuska nawróćcie się bo teraz macie taką szansę taką szansę daje was krzyż!!
Bóg z Wami!

Moje portfolio

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Czy posługiwanie się Krzyżem niczym mieczem za czasów krucjat znalazłoby akceptację u ś.p. Prezydenta?

Ma ktoś numer?

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
Wraz z Lechem Kaczynskim umarl Jezus

Moje portfolio

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Tarcza
#52 2010-08-05, 19:57(Ostatnia zmiana: 2010-08-05, 20:00)
Cytat: Thoro link=topic=10990.msg105867#msg105867#msg105867#msg105867 date=1281030724
Ma ktoś numer?
Ty bezbożniku, tfu!!!
Przynosisz wstyd temu katolickiemu państwu -;-

Rhaton

Rhaton

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy
Właśnie ty pieprzony ateisto!

Fartuess i Thoro - WON!

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
czy ja coś powiedziałem o krzyżu? Ja mówiłem o was bando idiotów! Moje wypowiedzi tutaj były apolityczne.

Niektórzy tutaj grali Wiedźmina. Pamiętacie I akt? Wielebny i jego szopka? Ta sytuacja, która to widzimy jest prawie, że przekalkowana. Banda idiotów atakuje kogokolwiek kto myśli inaczej... Wiecie którą opcję ja wybrałem w Wiedźminie? No... Zgadnijcie!

No i na koniec dodam. Patrząc na całą tą dziecinadę wstydzę się bycia polakiem. Wstydzę się bycia katolikiem...

Popisuje się ciągle menda jedna...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nie zwykłem dyskutować z fanatykami religijnymi ale obok jednej rzeczy nie pozostanę obojętny:

a ty Thoro nie przrżyłbyś tam nawet paru godzin

A co ty internetowy anonimie z dupy możesz o tym wiedzieć, co możesz wiedzieć o mnie i o moich predyspozycjach do przeżycia w warunkach wobec których szkole się na różnych seminariach, wyjazdach i szkoleniach w całej polsce, szkoleniach z ludźmi dla których warunki "jak z powstania" to dzień powszedni. Przykro mi więc baranie ale nie trafiłeś. Wróć lepiej do używania argumentum ad hitlerum bo to zdecydowanie jedyna rzecz poza klepaniem zdrowasiek, która nie przerasta twoich możliwości intelektualnych.

Rhaton

Rhaton

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy
Cytat: Fartuess link=topic=10990.msg105872#msg105872#msg105872#msg105872 date=1281031338
czy ja coś powiedziałem o krzyżu? Ja mówiłem o was bando idiotów! Moje wypowiedzi tutaj były apolityczne.

Niektórzy tutaj grali Wiedźmina. Pamiętacie I akt? Wielebny i jego szopka? Ta sytuacja, która to widzimy jest prawie, że przekalkowana. Banda idiotów atakuje kogokolwiek kto myśli inaczej... Wiecie którą opcję ja wybrałem w Wiedźminie? No... Zgadnijcie!

No i na koniec dodam. Patrząc na całą tą dziecinadę wstydzę się bycia polakiem. Wstydzę się bycia katolikiem...
I ty sie jeszcze dziwisz czemu cie daliśmy!!!!!

Fartuess i Thoro - WON!

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
babcia opowiadała mi, że kiedy było bombardowanie jedyną obroną była modlitwa.

Jak widać poniżej musiała to być bardzo skuteczna obrona

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Chłopaki, on kibicuje Legii! Wiecie co z nim należy zrobić!

Rhaton

Rhaton

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy
Ja sie najbardziej dziwie tobie adanos że taki fajny gość może byc takim złym człowiekiem

Fartuess i Thoro - WON!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry