akcja "Tiry na tory" - podpisujemy się pod akcją 12857 35

O temacie

Autor emace

Zaczęty 1.07.2010 roku

Wyświetleń 12857

Odpowiedzi 35

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
Zachęcam do odsłuchania audycji:
http://bi.gazeta.pl/im/6/8071/m8071876.mp3

poniżej link do karty, gdzie można poprzeć akcję tiry na tory
http://www.tirynatory.pl/przylacz-sie/podpisz-petycje

do bardziej zaangażowanych prośba by rozesłac po znajomych

inne akcje:

uwolnij laptopa: http://uwolnijlaptopa.pl/
zostań w domu, nie głosuj:
http://www.zostanwdomu.pl/
ocenzurowano:
http://ocenzurowano.pl/
kocham, nie wychowuję:
http://kochamniewychowuje.pl/

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Nie mówi się kombinowany tylko bimodalny a TIR to nazwa konwencji, prawidłowo jest ciągnik siodłowy. Petycja jest napisana bardziej językiem potocznym więc nie wiem co coś takiego może dać, pomijając że sam pomysł jest poroniony (jak chcecie sobie niszczyć Polską gospodarkę i utrudniać jeszcze bardziej młodym przedsiębiorstwom to to poprawcie i sobie podpisujcie)

Edyt: A potem się dziwią że w kraju bezrobocie a wszystko przejmuje kilka wielkich korporacji.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

akcja "Tiry na tory" - podpisujemy się pod akcją
#2 2010-07-01, 14:55(Ostatnia zmiana: 2010-07-01, 14:58)
więc nie wiem co coś takiego może dać,

Tak samo jak większość petycji, które każdy adresat ma w dupie i traktuje z politowaniem. Takie pisemka to można sobie pisać do rady osiedli z prośbą o postawienie ławki czy innej zjeżdżalni. Do wyższych organów rządowych też można, ale każdy ma gdzieś wasze internetowe podpisy z "nazwiska" i epickie listy otwarte. Aż się dziwie, że taka forma aktywności społecznej się jeszcze ludziom nie znudziła. Niech więc tiry niszczą kloakę w nadziei, że w końcu doszczętnie rozjeżdżą ten padoł łez do tego stopnia, że pochłonie nas Syf.

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mówi się kombinowany tylko bimodalny a TIR to nazwa konwencji, prawidłowo jest ciągnik siodłowy. Petycja jest napisana bardziej językiem potocznym więc nie wiem co coś takiego może dać, pomijając że sam pomysł jest poroniony (jak chcecie sobie niszczyć Polską gospodarkę i utrudniać jeszcze bardziej młodym przedsiębiorstwom to to poprawcie i sobie podpisujcie)

Edyt: A potem się dziwią że w kraju bezrobocie a wszystko przejmuje kilka wielkich korporacji.

"Tiry na tory" to symbol. zapraszam do odsłuchania audycji. Twórcom w tyle głowy chodzi o cos innego.Nazwa akcji ma sprowokować i zachęcić do tego by spojrzeć w jej kierunku.

Aż się dziwie, że taka forma aktywności społecznej się jeszcze ludziom nie znudziła

Może masz rację. nie wiem, ja ostatnio zamawiam ulotki, jeśli jest taka możliwość. Znasz jakiś inny sposób, żeby dotrzeć do zapierdziałych biurw i całej tej administracji ? TVN ? ja sie nieodważę, bo nie jestem aż tak aktywny, robie na co mnie stać.

ulotki: http://www.tirynatory.pl/o-akcji

... i przy okazji - akcje kontestacji
http://www.kontestacja.com/?page=ulotki

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Bo warto, by powietrze było czystsze, miasta cichsze, a my – zdrowsi.
Bo warto, by nasze drogi były bezpieczniejsze, bez zderzeń samochodów osobowych z ciężarowymi, bez setek dziur i kolein.

No wybaczcie, ale osobówki też hałasują, dziurawią i brudzą, tylko nieco mniej. Może w ogóle wypierdolić ulice, po co, tylko się wszyscy czepiają, że dziurawe, i jeszcze jakby tego było mało to przez nie jeżdżą hałasujące pojazdy. Poza tym tacy kierowcy musieliby płacić za przewóz, co ich obciąża. Hwep już chyba o tym pisał.

..."mieszkałem" dwa tygodnie czy tam miesiące zaraz pod granicą, obok mnie ciągle burkotały, robiły dziury i wytwarzały spaliny ciężarówki, tiry, osobówki i wiecie co? Dało się spać, dało się gadać, dało się bawić, dało się żyć.

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No wybaczcie, ale osobówki też hałasują, dziurawią i brudzą, tylko nieco mniej. Może w ogóle wypierdolić ulice, po co, tylko się wszyscy czepiają, że dziurawe, i jeszcze jakby tego było mało to przez nie jeżdżą hałasujące pojazdy. Poza tym tacy kierowcy musieliby płacić za przewóz, co ich obciąża. Hwep już chyba o tym pisał.

..."mieszkałem" dwa tygodnie czy tam miesiące zaraz pod granicą, obok mnie ciągle burkotały, robiły dziury i wytwarzały spaliny ciężarówki, tiry, osobówki i wiecie co? Dało się spać, dało się gadać, dało się bawić, dało się żyć.

ja przejeżdzam czasami przez miasto, gdzie ludzie oddychają tym co generuje oczyszczalnia wody. Przyznam, ze okolice ładne, ale ten zapach... Pierwsze miejsce o którym pomyslę przy ewentualnej przeprowadzce, to właśnie te malownicze okolice. Bedzie kwestia przyzwyczajenia się do tych zapachów, mieszkańcom tego miasta ta sztuka się udała. Ale, że pragnąłbym tam zamieszkać, ze względu właśnie na to, będe się starał przemóc i przyzwyczaić do tych zapaszków.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
mieszkam na wsi, w dodatku wsi daleeeko od miasta, ciągniki inne niż rolnicze widzę raz na miesiąc. Jakimś dziwnym cudem wytrzymuję smród w mieście - fakt, czuję go, ale przyzwyczajam się w minutki. Nie widzę problemu.

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mieszkam na wsi, w dodatku wsi daleeeko od miasta, ciągniki inne niż rolnicze widzę raz na miesiąc. Jakimś dziwnym cudem wytrzymuję smród w mieście - fakt, czuję go, ale przyzwyczajam się w minutki. Nie widzę problemu.

Przykład mojego miasta to przykład pod poznaniem, żadna tam wieś. Zapach wytworzony przez człowieka. Nie możesz tego porównywać. Musiałbyś się przyzwyczajać latka.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Bezpieczniej, tja.
Ostatnio u mnie w mieście pod kołami tira zginęło w kilku wypadkach z 10 osób.
No, faktycznie, jakby nie tiry to może by nie zginęli, tyle że... jakby kurwa nie zapierdalali 120 lasem gdzie gówno widać to też by nie zginęli.
O wypadkach z tirami słyszę bardzo często, pewnie dlatego że z osobówki po zderzeniu z tirem niewiele zostaje.
A o wypadkach tirów i osobówek, gdzie zawinił kierowca TIRA nie słyszę prawie wcale.
Fajna sprawa, zamiast zająć się przyczyną wypadków (pijani kierowcy, frajerzy zapierdalający ile fabryka dała) zlikwidujmy tiry, bo przecież pod ich kołami ginie frajerstwo.
Posrane równo. Zresztą mnie to cieszy, że frajerzy giną pod kołami tira. Przynajmniej jak to mówię "debili się sami eliminują". Kierowcy tira nic się nie stanie, a frajerów zawsze mniej. Gorzej jak idiota zamiast pod tira wyjedzie na czołówkę z samochodem w którym akurat jedzie sobie cała rodzinka z wakacji.

Co do pozostałych akcji, równie pojebane.
Zachęcają do nie brania udziału w wyborach? Niby kurwa czemu?
Cwaniaczki nie pójdą na wybory, a potem pierwsi będą się wyrywać że władza jest do dupy.
Nie chcieli wybierać, to teraz nie powinni mieć nic do powiedzenia.

Ogólnie to wkurwiają mnie wszystkie takie akcje. Znajdzie się jakiś co to mu się wydaje że może wszystko zmienić jak zbierze trochę kliknięć 'podpisuję się pod petycją'.
Prawda jest taka że i tak wszyscy mają to w dupie.

http://www.kontestacja.com/?page=ulotki
To jest fajne. Roznosisz frajerom ulotki i jeszcze musisz im za to zapłacić :lol2:
patologia

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Bo niby kurwa czemu osoby nieznające się na polityce (większość społeczeństwa) mają głosować? Czym takie osoby kierują się przy wypełnianiu druczku? Sam sobie odpowiedz.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Tak samo jak większość petycji, które każdy adresat ma w dupie i traktuje z politowaniem. Takie pisemka to można sobie pisać do rady osiedli z prośbą o postawienie ławki czy innej zjeżdżalni. Do wyższych organów rządowych też można, ale każdy ma gdzieś wasze internetowe podpisy z "nazwiska" i epickie listy otwarte. Aż się dziwie, że taka forma aktywności społecznej się jeszcze ludziom nie znudziła
Oczywiście że nic by nie dała nawet jakby powstawała w jakiejś kancelarii prawnej Tomów Goldbergów i innych, chciałem podkreślić bezsens tego wszystkiego. Nawet Komorowski jeszcze nie zmienił nagle poglądów w tym względzie bo Tuski wiedzą że choć wiadomo że nikt o zdrowych zmysłach tego nie wprowadzi, to Bronek straciłby zaraz z 5% poparcia i część finansowania. (choć możliwe że po prostu o tym zapomniał bo to już stara akcja)

Niech więc tiry niszczą kloakę w nadziei, że w końcu doszczętnie rozjeżdżą ten padoł łez do tego stopnia, że pochłonie nas Syf.
Lepsze to niż wzrost cen paliwa, upadek większości przydrożnych restauracji i moteli i znaczne zwiększenie cen w pozostałych przy życiu. Może poprawić się sytuacja pkp ale te sukinsyny akurat choćby nie wiem co i tak wszystko rozkradną i gówno na rozwój zostanie. Wzrośnie monopol dużych firm bo nie każdego stać na coś takiego. Przynajmniej taka jest moja opinia, możliwe że się nie znam ale przy dobrych wiatrach za rok a przy gorszych za dwa będę technikiem logistyki i coś tam na ten temat wiem. Plusem jest mniejsze zniszczenie dróg ale to się da rozwiązać innymi sposobami, przede wszystkim regularną konserwacją i rozbudowywaniem infrastruktury zwłaszcza na wschodzie Polski. Nie wiem kto to będzie rozbudowywał jak wyślecie te wszystkie wasze tiry na tory i przestanie to być rentowne.

"Tiry na tory" to symbol. zapraszam do odsłuchania audycji. Twórcom w tyle głowy chodzi o cos innego.Nazwa akcji ma sprowokować i zachęcić do tego by spojrzeć w jej kierunku.
Nie mam się podpisywać pod audycją ale pod petycją i widzę co jest w niej napisane.

Domagamy się przyjęcia, jako zasady i celu polskiej polityki transportowej, że tranzyt towarów przez Polskę będzie odbywał się przy użyciu kolei (tzw. transport kombinowany)
Błąd bo nazywa się to transportem bimodalnym a sam transport kombinowany w Polsce istnieje (może nie w przypadku tranzytu ze wschodu na zachód i z zachodu na wschód bo nie miałoby to sensu dopóki istnieje morze Bałtyckie)
Jesteśmy świadomymi obywatelami ? przejawia się to nie tylko w tym, że idziemy do urn, aby wybrać władze, ale także w naszych oczekiwaniach, prośbach i żądaniach wobec wybranych władz
To raczej oznaka naiwnych a nie świadomych obywateli ale to tylko taki offtop :lol2:
Zdajemy sobie sprawę, że niejednokrotnie muszą one dojechać do określonego punktu w mieście, bo np. zaopatrują lokalne firmy.
To piszecie o transporcie tranzytowym czy o czym w końcu?

Petycja skłania do myślenia nad tym ze ludzie ją piszący gówno się na przedmiocie znają.

EDIT:
O wypadkach z tirami słyszę bardzo często, pewnie dlatego że z osobówki po zderzeniu z tirem niewiele zostaje. A o wypadkach tirów i osobówek, gdzie zawinił kierowca TIRA nie słyszę prawie wcale.

Podbijam

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bo niby kurwa czemu osoby nieznające się na polityce (większość społeczeństwa) mają głosować? Czym takie osoby kierują się przy wypełnianiu druczku? Sam sobie odpowiedz.
Szkoda że nagle stają się znawcami polityki gdy przychodzi narzekać i wyzywać rządzących i Polskę.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
I co? Osoby nieznające się na polityce mają głosować tylko dlatego, żebyś mógł ich opierdalać kiedy narzekają? Popierdoliło Cię do reszty?

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mają głosować tylko dlatego, żebyś mógł ich opierdalać kiedy narzekają
Czytaj ze zrozumieniem.

Poza tym co z tego że się nie znają? Wypadałoby chociaż minimalnie zainteresować się polityką, w końcu mieszkają w tym kraju i wymagają coś od niego.
Nie mówię tu o babciach dla których wystarczy radia maryja i różaniec, tylko o normalnych ludziach którzy mieszkają w tym kraju i chcą by coś tutaj się zmieniło na lepsze.
Na huj robić akcję i namawiać ludzi żeby olali wybory? Nie lepiej żeby kurwa minimalnie się zainteresowali i wybrali któregoś z kandydatów, chociażby jako #msgote author=Ogrodnik link=topic=10632.msg101544#msg101544 date=1278002526]mają głosować tylko dlatego, żebyś mógł ich opierdalać kiedy narzekają[/quote]
Czytaj ze zrozumieniem.

Poza tym co z tego że się nie znają? Wypadałoby chociaż minimalnie zainteresować się polityką, w końcu mieszkają w tym kraju i wymagają coś od niego.
Nie mówię tu o babciach dla których wystarczy radia maryja i różaniec, tylko o normalnych ludziach którzy mieszkają w tym kraju i chcą by coś tutaj się zmieniło na lepsze.
Na huj robić akcję i namawiać ludzi żeby olali wybory? Nie lepiej żeby kurwa minimalnie się zainteresowali i wybrali któregoś z kandydatów, chociażby jako mniejsze zło#msgote author=Ogrodnik link=topic=10632.msg101544#msg101544 date=1278002526]mają głosować tylko dlatego, żebyś mógł ich opierdalać kiedy narzekają[/quote]
Czytaj ze zrozumieniem.

Na huj robić akcję i namawiać ludzi żeby olali wybory? Nie lepiej żeby kurwa minimalnie się zainteresowali i wybrali któregoś z kandydatów, chociażby jako .
Czy to że jeden z drugim nie pójdą na wybory pomoże w najmniejszym stopniu poprawić sytuację w kraju? Nie.
A skoro nie stać ich nawet na jeden krzyżyk na kartce wyborczej to powinni ani słowem krytykować państwa i rządzących.

Ale po co ja to mówię, i tak dostane ripostę w stylu:
Popierdoliło Cię do reszty?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Znasz jakiś inny sposób, żeby dotrzeć do zapierdziałych biurw i całej tej administracji ?

Znam. Dać sobie spokój, skupić na własnym życiu a w przypadku faktycznego parcia na szkło zając się czymś bezpośrednim i faktycznie pomocnym dla społeczeństwa, np. wolontariatem. Podpisywanie jakichś durnych petycji czy drukowanie ulotek daje tyle samo co wykopywanie apeli i znalezisk na wykop.pl o jakichśtam skandalach o_o . Odnośnie drukowania - tu uważaj, albowiem istnieją środowiska, które również mają swoje ważne, społeczne petycje przykładowo na rzecz oszczędzania lasów i zasobów naturalnych!

Ta petycja jest przecież z dupy wyjęta, to nie jest nawet społeczny problem (problem, że samochody jeżdżą po drogach?) tylko jakaś chora wizja oderwana od rzeczywistości. Próbami reformacji transportu, podstaw gospodarki można się zajmować, gdy kraj jest faktycznie rozwinięty czyli w naszym przypadku za jakieś 20-30 lat. Obecnie jak przypuszczam nie ma do tego nawet infrastruktury kolejowej, szczególnie w "polsce b". Przywróćmy jeszcze kurwa lektyki, będzie mniej zanieczyszczeń, dziur na drogach i wypadków :ok:  .

Oczywiście że nic by nie dała nawet jakby powstawała w jakiejś kancelarii prawnej Tomów Goldbergów i innych, chciałem podkreślić bezsens tego wszystkiego.

aż mi się przypomniała taka jedna petycja do romana giertycha, bardzo oficjalna z resztą, gdzie główny adresat używał pojęć typu "IV Rzeczpospolita Polska"  :lol2:  :lol2: .

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Chyba nadawca skoro adresatem już powiedziałeś był Roman Giertych. W innym razie pisał sam do siebie?

Przywróćmy jeszcze kurwa lektyki, będzie mniej zanieczyszczeń, dziur na drogach i wypadków
Akurat transport bimodalny wcale takim chorym pomysłem (a na pewno przestarzałym) nie jest o ile nie zabrania się ludziom używania czegokolwiek innego. Bo co premier ma niby zrobić w tej sprawie? (w sumie w petycji wcale jasno określone to nie jest, więc nam i tym pedałom z rządu pozostaje się tylko domyślać)

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
inne akcje:

uwolnij laptopa: http://uwolnijlaptopa.pl/
zostań w domu, nie głosuj: http://www.zostanwdomu.pl/
ocenzurowano: http://ocenzurowano.pl/
kocham, nie wychowuję: http://kochamniewychowuje.pl/

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Akurat transport bimodalny wcale takim chorym pomysłem

w przypadku naszego kraju zapewne nie jest to najlepszy pomysł.

nie jest o ile nie zabrania się ludziom używania czegokolwiek innego

i na tym możemy zakończyć. jeśli taka forma transportu była by opłacalna i nadzwyczaj wydajna to by była stosowana powszechnie, bez żadnych nakazów i apelów.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
jeśli taka forma transportu była by opłacalna i nadzwyczaj wydajna to by była stosowana powszechnie, bez żadnych nakazów i apelów.

Z PKP cargo? Nie rozśmieszaj mnie.

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy

czego tu nie rozumiesz ? wiesz jak ja odbieram "zachętę" którą na co dzień słyszę w tej pojebanej telewizji, która brzmi "idź i zagłosuj"? już tłumaczę... widziałeś towarzyszu, że komorowski na debacie się nie pocił, że Korwin ma świetną muchę, a kaczyński słodki uśmniech - teraz idź i zagłosuj na swoją S Y L W E T K Ę.

tak więc siedź w domu, obejrzyj se meczyk, a na wybory nie idź, bo gówno wiesz o polityce !

i do czego te media zachęcają tak na prawdę, ba sama władza do czego zachęca ? wiadomo, że wygra ten na kogo najwięcej poszło siana w tych wyborach... od kierowców zresztą.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry