Strażnicy Przymierza 30807 90

O temacie

Autor Aragorn

Zaczęty 10.03.2008 roku

Wyświetleń 30807

Odpowiedzi 90

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Dajcie na google video albo cos, bo za uja nie moge sciagnac...

Patok

Patok

Użytkownicy
posty80
  • Użytkownicy
no cóż, Aragorn zawód krytyka polega na tym aby wyciągnąć wszystkie błędy. Pamiętaj że właśnie na nich filmowcy się uczą :P

dobra skoro tak to więcej błędów już nie wyciągam bo nie ma sensu się kłócić... a tak nawiasem, wciąż czekam na odpowiedź Aragorn ^^

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Genialne po prostu, a co do "to już zupełnie inna historia" to będzie kolejny film?? Jeśli tak tożyczę podobnego sukcesu!

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu

Sentarion
Złote Wrota

Strażnicy Przymierza
#23 2008-03-11, 20:53(Ostatnia zmiana: 2008-03-11, 20:53)
W końcu udało mi się ściągnąć i obejrzeć. Film jest naprawdę świetny, znacznie lepszy niż Atak na Khorinis. Jedyne czego mi brakowało to animacje rozmowy u strażników i przy przemowie dowódcy zamiast kamery stojącej w miejscu taka krążąca dookoła u góry. Ale tak poza tym film naprawdę dobry, super robota!  :P  

PS. Widząc teraz jak wyglądają poszczególne sceny, połowę swoich kwestii nagrałbym inaczej, ale mniejsza z tym ^^

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: MWL link=topic=1042.msg8482#msg8482 date=Mar 11 2008, 20:15\'
"to już zupełnie inna historia"
Ktoś tu chyba w G3 grał xD

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Ale ch*jowy film... Liczyłem na walkę ze smokiem a tu dupa :P  BTW. Zajebista armia broniła tego ich mostu... Piętnastu Gomezów pod wodzą najemnika ^^

A oprócz tego cud, miód i orzeszki.

Patok

Patok

Użytkownicy
posty80
  • Użytkownicy
No niestety, vierzba sam widzisz co doprowadza brak uwagi na szczegóły... ale aragorn wyjaśnij nam dlaczego nie dałeś walki ze smokiem, poszukiwania które miały być itp... bałeś się że film się wydłuży czy co? wyjaśnij nam to...

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Film oglądało mi sie naprawde fajnie, dubbing wasz jest odrazu wielkim plusem nie doszukałem się niedociągnięć większych oprocz armi gomezow XD Mam nadzieje że zrobicie nowy film skoro ten się zakończył: "to już zupełnie inna historia"  ^^

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy

Aragorn

Strażnicy Przymierza
#28 2008-03-12, 13:46(Ostatnia zmiana: 2008-03-12, 14:46)
Cytat: Patok link=topic=1042.msg8518#msg8518 date=Mar 12 2008, 11:20\'
No niestety, vierzba sam widzisz co doprowadza brak uwagi na szczegóły... ale aragorn wyjaśnij nam dlaczego nie dałeś walki ze smokiem, poszukiwania które miały być itp... bałeś się że film się wydłuży czy co? wyjaśnij nam to...

To pytanie jest akurat niezbyt mądre. To tak jakbyś zapytał dlaczego Aragorn na końcu Władcy Pierścieni nie walczył z Sauronem.
Taka była fabuła i tyle.
Historię liniową może stworzyć każdy. Co to za film którego zakończenie znamy od początku?
Tak jest znacznie ciekawiej i efektowniej. Zresztą dlaczego miałbym powielać schematy? Atak smoka był już w Ataku na Khorinis i to moim zdaniem wystarczy.
Co do braku uwagi na szczegóły to zobaczymy jak wypadnie twój film, bo (bez urazy) nie chce mi się wierzyć, że będzie lepszy ^^

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

Patok

Patok

Użytkownicy
posty80
  • Użytkownicy
No aragorn nie rzucaj rękawicy mi w twarz bo wojna będzie ^^

ale wiesz... chodziło o to że gdy jeszcze był tajny dział to fabuła była inna, a fakt tego że themodders trafił szlag i nie widziałem co potem się działo sprawiło że się tam niby głupio pytam... wiesz skoro był scenariusz to co najmniej dziwne że pod koniec a raczej w dniu premiery przejechałem się i nie zobaczyłem scen o których było najgłośniej...

no dobra ale czekam na odpowiedź xD jakiego programu do montażu użyłeś? bo ciekawi mnie to ponieważ świetną jakość po zmontowaniu miał film, nie to co WMM

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Nie chce z tobą żadnej wojny ^^
Do montażu używałem na zmianę ulead video studio 9 i ulead media studio 8 proffesional.
Co do fabuły to to co widziałeś w tajnym dziale było tylko luźnymi propozycjami. Właściwie to przez cały czas tylko ja miałem pojęcie jak film będzie wyglądał i po komentach sądze, że wyszło dobrze.
Sceny takie jak bitwa na pustyni jakoś nie pasowały mi do mrocznego klimatu filmu.

Patok

Patok

Użytkownicy
posty80
  • Użytkownicy
To było trzeba mówić od razu że pomysłu poszukiwań miecza skradzionego przez orka w górach pod słonecznym kręgiem i bitwy ze smokiem to tylko propozycje przedwyborcze odrzucone przez opozycję ^^

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
W sumie to wtedy nie miałem jeszcze innych pomysłów więc myślałem że wykożystamy te.
Moim zdaniem poprzednia fabuła była trochę zbyt bardzo oklepana i praktycznie nie było w niej mowy o tytułowych Strażnikach przymierza. Bałem się nie tyle wydłużenia filmu co jego rzwleczenia. Nie chciałem aby zrobił się nudny :)

Patok

Patok

Użytkownicy
posty80
  • Użytkownicy
no cóż, ale przyznaj... 17 minut jak na pół roku oczekiwania to nieco mało. A co do oklepania, Happy End nie zawsze jest oklepany.

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: Patok link=topic=1042.msg8675#msg8675 date=Mar 13 2008, 17:58\'
Happy End nie zawsze jest oklepany.

Zawsze :)

17 minut, obrazuje doskonale ile mam na co dzień czasu wolnego ;)
Ale dosyć już spamowania bo nasza dyskusja cały temat zajmuje.

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Co z wersją na YT, google vid czy cos?

Patok

Patok

Użytkownicy
posty80
  • Użytkownicy
a niby po co jest ten temat ;)  przecież gadamy o twoim filmie :)

a jeszcze coś, mógłbyś mi wysłać ST z Wiedźmina? ( a tak nawiasem jeszcze Dubbing twój do filmu )

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: krolik link=topic=1042.msg8683#msg8683 date=Mar 13 2008, 19:07\'
Co z wersją na YT, google vid czy cos?

Cały czas próbuję uploadnąć ale nic z tego nie wychodzi. Spróbuję jeszcze w niedzielę u wujka.
Patok pamiętam o dubbingu ale zrobie go raczej dopiero na sobotę bo się nie wyrobię, muzyczkę też ci wtedy podrzuce.

Ojciec redaktor

Ojciec redaktor

Użytkownicy
posty33
Propsy9
  • Użytkownicy
Zawsze tongue.gif
Nie zawsze :)

Cały czas próbuję uploadnąć ale nic z tego nie wychodzi
na YT więcej niż 10 minut się nie da

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: ojciec_redaktor link=topic=1042.msg8688#msg8688 date=Mar 13 2008, 19:45\'
Nie zawsze :)

Ala prawie zawsze ;)
Wiem że na yotube nie można wystawić filmu powyżej 10 min. Podzieliłem go na dwa party, ale mimo to nie uploaduje się :(

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry