Witam was drodzy Podróżnicy!
Z uprzejmością chciałbym zakomunikować, że utworzyłem patch 1.1 do modyfikacji Podróżnik - Za liniami wroga. Idea powstania patcha była taka, gdyż przeglądając skrypty i porównując z oryginalnymi zauważyłem parę niedopowiedzeń czy ukrytych nawiązań kulturowych nieujętych w spolszczeniu oryginalnym. Zdarzyły się również błędy językowe i ortograficzne. Mimo wszystko wielkie dzięki powinny się należeć oryginalnej ekipie spolszczeniowej za utworzenie owego spolszczenia i ogólne owacje dla nich, ja tylko naniosłem parę poprawek ale również mogłem nie wystrzec się błędów językowych.
EDIT: Dostałem cynk, że w Rosji ktoś stworzył ogólnego patcha do modyfikacji, także możliwe, że zrobię przekład spolszczenia na tę wersję, podobno poprawia sporo błędów technicznych.
EDIT2: Mam dobrą nowinę, dorwałem się do rosyjskiego patcha 1.5, także postanowiłem, że zrobię przekład poprawionego spolszczenia na tę wersję, trochę mi to zajmie, bo zmian jest naprawdę dużo, ale postaram się go przełożyć ze sporymi poprawkami.
ZMIANY:- Zmieniona została otrzymywana runa na 3 kręgu z Piorunu Kulistego na Małą Burzę Ognistą
- Czakrozadow powinien teraz dawać poprawne runy 4-5-6 kręgu zamiast kul ognia czy ognistych strzał
- Zmieniłem również w asortymencie Czakrozadowa pierścień kapłana na drugi, by była możliwość skompletowania zestawu, oryginalnie były dwa te same pierścienie i nie można było otrzymać bonusu setowego
- Poprawiłem amerykańskie zakończenie, nie powinno się już tak bugować i crashować podczas rzezi
- Ogólne poprawki tłumaczenia, dodanie kilku nowych nawiązań kulturowych (wzorowane na oryginalnych rosyjskich skryptach)
INSTRUKCJA INSTALACJI PATCHA:1. Pierwsze kroki są takie same jak przy normalnej instalacji moda (dwa instalatory), przy spolszczeniu trzeba pamiętać, by ze ścieżki dostępu usunąć frazę "/Podróżnik", aby ogólne spolszczenie zainstalowało się poprawnie.
2. Następnie podmieniamy wszystkie pliki dołączone w zipie, znajdujące się w folderze "Patch". W środku będą podfoldery z nazwami wskazującymi co podmienić, czyli pliki z folderu System wrzucamy do System, a plik z folderu modvdf do Data/modvdf. Po tym modyfikacja powinna już być spatchowana.
LINK DO POBRANIA:https://drive.google.com/file/d/1hQBFJgzztPaFBqF-b8n-V1XpjGpbxoMZ/view?usp=sharing