[G2NK] Podróżnik - Za Liniami Wroga/Странник - В тылу врага/Wanderer PL 177575 386

O temacie

Autor Żelazko

Zaczęty 24.04.2010 roku

Wyświetleń 177575

Odpowiedzi 386

Cayen

Cayen

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Opłaca się zabijać tego Muldera czy lepiej go ostawić przy zyciu??? Są z nim jakies późniejsze zadania z nim związane??

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4090
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zasadniczo nie ma za bardzo różnicy. Może lepiej go zostawić; w kołchozie jest misja ze znalezieniem kosmity, w którym może pomóc ci albo Yoda, albo Mulder. A Yodę warto zabić, bo nie znajdziesz lepszej broni niż miecz świetlny, który możesz mu zabrać. Chyba, że Yoda da ci taki sam za zabicie Muldera, ale nie jestem pewien, czy tak będzie.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Cayen

Cayen

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poda ktoś spis wszystkich soundtrackow w tej modyfikacji??? Są fajne :D

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Odkop trochę poleci.
Da się w podróżniku nauczyć warzenia mikstur siły albo zręczności?
Byłem już w schronie 13 ale nie doceniłem mocy ptasiej grypy. Muszę nadrobić godzinę rozgrywki przez to, odpalając wcześniejszego savea. Nie przeszukiwałem go, jedynie gadałem z Stirlitzem i paroma osobami w knajpie.
Mimo to i tak do końca gry nie zostało za dużo, a nie wiem czy warto trzymac te 40 pkt nauki.
Dodatkowo w eq zalegają smocze korzenie i goblinie jagody.

Delph(Delphoxed)

Delph(Delphoxed)

Użytkownicy
posty134
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie da się. A co do tej ptasiej grypy to da się wyleczyć z niej, jest trochę uciążliwa ale da się z nią grać.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6457
Propsy3024
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Delph(Delphoxed)

Delph(Delphoxed)

Użytkownicy
posty134
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam was drodzy Podróżnicy!
Z uprzejmością chciałbym zakomunikować, że utworzyłem patch 1.1 do modyfikacji Podróżnik - Za liniami wroga. Idea powstania patcha była taka, gdyż przeglądając skrypty i porównując z oryginalnymi zauważyłem parę niedopowiedzeń czy ukrytych nawiązań kulturowych nieujętych w spolszczeniu oryginalnym. Zdarzyły się również błędy językowe i ortograficzne. Mimo wszystko wielkie dzięki powinny się należeć oryginalnej ekipie spolszczeniowej za utworzenie owego spolszczenia i ogólne owacje dla nich, ja tylko naniosłem parę poprawek ale również mogłem nie wystrzec się błędów językowych.

EDIT: Dostałem cynk, że w Rosji ktoś stworzył ogólnego patcha do modyfikacji, także możliwe, że zrobię przekład spolszczenia na tę wersję, podobno poprawia sporo błędów technicznych.

EDIT2: Mam dobrą nowinę, dorwałem się do rosyjskiego patcha 1.5, także postanowiłem, że zrobię przekład poprawionego spolszczenia na tę wersję, trochę mi to zajmie, bo zmian jest naprawdę dużo, ale postaram się go przełożyć ze sporymi poprawkami.

ZMIANY:

- Zmieniona została otrzymywana runa na 3 kręgu z Piorunu Kulistego na Małą Burzę Ognistą
- Czakrozadow powinien teraz dawać poprawne runy 4-5-6 kręgu zamiast kul ognia czy ognistych strzał
- Zmieniłem również w asortymencie Czakrozadowa pierścień kapłana na drugi, by była możliwość skompletowania zestawu, oryginalnie były dwa te same pierścienie i nie można było otrzymać bonusu setowego
- Poprawiłem amerykańskie zakończenie, nie powinno się już tak bugować i crashować podczas rzezi
- Ogólne poprawki tłumaczenia, dodanie kilku nowych nawiązań kulturowych (wzorowane na oryginalnych rosyjskich skryptach)

INSTRUKCJA INSTALACJI PATCHA:

1. Pierwsze kroki są takie same jak przy normalnej instalacji moda (dwa instalatory), przy spolszczeniu trzeba pamiętać, by ze ścieżki dostępu usunąć frazę "/Podróżnik", aby ogólne spolszczenie zainstalowało się poprawnie.

2. Następnie podmieniamy wszystkie pliki dołączone w zipie, znajdujące się w folderze "Patch". W środku będą podfoldery z nazwami wskazującymi co podmienić, czyli pliki z folderu System wrzucamy do System, a plik z folderu modvdf do Data/modvdf. Po tym modyfikacja powinna już być spatchowana.

LINK DO POBRANIA:
https://drive.google.com/file/d/1hQBFJgzztPaFBqF-b8n-V1XpjGpbxoMZ/view?usp=sharing

0 użytkowników
Do góry