Metro 2033 10906 33

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 6.03.2010 roku

Wyświetleń 10906

Odpowiedzi 33

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
EK jest 90zł droższa

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Metro 2033
#21 2010-03-20, 19:51(Ostatnia zmiana: 2010-03-20, 19:51)
Grałem tylko chwile, bo nie mam ostatnio czasu ani energii na takie pierdoły więc po szybkiemu:

:lol:  Możliwość włączenia ruskiego dubbingu a funu dodaje fakt, że robią go te same ziomki co w stalkerze.
:lol:  Grafika jest najlepsza na świecie i już można powiedzieć, że naprawdę jakaś gra pobiła crysisa. Żadna gra nie ma tak ostrych i detalicznych tekstur czy niesamowitego oświetlania. Po odejściu od komputera na metr/dwa całość wygląda tak realistycznie jak sceny z jakiegoś filmu grozy.
 :lol:  Leweldesign i klimat świata nie ma sobie równych. Podobnie jak w przypadku grafiki, nigdy nie widziałem świata składającego się z tak wielu szczegółów. Mimo, że to wszystko jest oskryptowane to robi niesamowite wrażenie bijąc na łeb cody i inne gry tego typu.
 :lol:  Klimat jest mocny a realia i pomysł na grę całkiem nowatorskie.
 :lol:  Świetne dodatki typu maska gazowa, w której musimy zmieniać filtry co jakiś czas (mamy zegarek), zapalniczka czy notatnik.

:)  Bardzo duże wymagania sprzętowe i niezadowalająca optymalizacja.
 :lol2:  Wszystko jest oskryptowane w każdym calu.
 :facepalm:  Nieciekawe bronie i mało satysfakcjonujący system strzelania.
 :facepalm:  Beznadziejnie wyglądające i bardzo głupie mutanty.
 :facepalm:  Gra momentami ocieka amerykańską tandetą.

aha, polecam w to grać w masce gazowej. wrażenia lepsze z kierownicą w need for speed  :lol2:

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://www.gadu-gadu.pl/545393070690780555...tych-i-rannych1

~Gość  –  2010/03/29, 16:19

Po grze Metro 2033 myślałem, że to niezniszczalne bukry

:lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Wspaniała gra, jedna z lepszych w jakie grałem a zakończenie  jest mistrzowskie.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jeżeli Thoro to mówi, to musi być dobra :lol2:  

Ile czasu Ci zajęło?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Metro 2033
#25 2010-03-29, 18:58(Ostatnia zmiana: 2010-03-29, 18:59)
Czasu mało bo gra jest w pełni liniowa ale rekompensuje to spójną i ciekawą opowieścią na kanwach książki. Raz grałem dość wyczerpująco i po 6 dniach miałem około 70% a później miałem więcej wolnego czasu i zacząłem grać od nowa robiąc dokładnie tyle samo w jeden dzień a następnego dnia już do końca. Oczywiście na najtrudniejszym poziomie, z możliwym realizmem, bez używania "granatów" i broni, które w moim odczuciu były bezsensowne albo wyglądały idiotycznie.

A zakończenia są dwa i podobnie jak w stalku zależą one od wyborów dokonywanych podczas rozgrywki, do tego niczego nie wyjaśniają. Jak ktoś przeszedł choć pierwszego stalka to zapewne wie o czym mówię.

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
Cóż, przejść nie przeszedłem jeszcze, bo czasu mało, ale moje odczucia się nieco różnią:
grafika niezła, choć od kiedy kupiłem komputer czekam, aż coś mnie powali (to nie powaliło. Bardzo ładne, ale to jeszcze nie to). Może wymagam nie wiadomo czego, ale gdy miałem starego kompa, to po screenach z gier sądziłem, że są zabójcze. Na początku gry wprawdzie byłem oczarowany tym, że świat żyje, ale szybko okazało się, że interakcja jest tylko ze sprzedawcami. Strzelanina na początku gdy przybył jakiś tam typ i z kratek wentylacyjnych przyłaziły te potworki, czy strzelanina na powierzchni, kiedy w końcu stworki dopadają bohatera też niezła. Misje "skradane" - no cóż, wiem, że wielu to lubi, ja od czasu do czasu też, ale zwykle po przekradnięciu się, ewentualnie wyeliminowaniu sporej części ludzi i tak zawsze nerwy mi puszczają i w końcu szybko wyrzynam wszystkich i jadę dalej (tak, wiem, jestem lamus bo nie chce mi się kombinować i w ogóle śmierdzę plebsem. Co z tego, skoro gram dla przyjemności, a ta dla każdego znaczy co innego?)
Udźwiękowienie - średnie, sample z innych produkcji. Parę słyszałem już nawet w gothicu. Coś takiego mnie razi, bo najczęściej pamiętam gdzie słyszałem już te dźwięki i kojarzą mi się zupełnie z czymś innym, co bardzo psuje klimat. Muzyka - powtarzalne ambienty, choć nie jest to poważną wadą. Szkoda, że nie przygotowali dłuższych tracków z odczuwalnymi zmianami dźwięku, wtedy muzyka bardziej wtapiałaby się w tło. A tak, co jakiś czas powtarza się jakiś głośniejszy dźwięk i przypominam sobie, że muzyka się zapętliła. Mimo wszystko, nastrój buduje.
Ruskie odzywki - świetny element. Nawet w angielski dubbing wplecione rosyjskie słowa.
O fabule się wypowiem jak już ukończę grę.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Metro 2033
#27 2010-04-29, 23:46(Ostatnia zmiana: 2010-04-30, 01:36)
Język możesz zmienić w menu :D  rosyjski (polecam), francuski, włoski itd.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
największą wadą tej gry jest niestety system strzelania jak i same bronie, które niestety są (w moim odczuciu) beznadziejne. przykro jak na grę, która w większym stopniu bądź co bądź polega na zabijaniu.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zamówiłem książkę, podobno jest wspaniała i już nie mogę się doczekać, kiedy będę mógł zabrać się za lekturę. Czytelnicy którzy grali w grę mówią, że pominięto w niej kilka świetnych scen z książki, chętnie przeczytam pełną historię Artema :lol2:

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Pograłem dzisiaj na wysokich detalach i złapałem się za głowę.
Nie wiem jakiej rozdziałki są te tekstury, ale nie widziałem czegoś takiego w żadnej innej grze.
Zazwyczaj w grach tekstury są produkowane 'masowo', na szybkiego byleby jakoś wyglądało (oprócz tekstur postaci, broni i innych ważniejszych). Tutaj to wygląda jakby każda tekstura była robiona jakby miała być tą jedyną w grze.
Jestem pod wrażeniem, na prawdę.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Metro 2033
#31 2010-06-13, 19:02(Ostatnia zmiana: 2010-06-13, 20:13)
A właśnie, zapomniałem opisać wrażenia po przeczytaniu książki. Gra wymięka i tyle :lol:

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Jestem w po przeczytaniu książki Metro 2033 i ciesze się że najpierw zagrałem w grę.
Po przeczytaniu książki i dopiero zabraniu się za rozgrywkę, zawiódłbym się baaardzo.
Gra jest fajna, nawet zajebista jak na obecny rynek gier. Ale do opowieści o mieszkańcach metra pasowałby bardziej taki system jak w w Stalkerze, z elementami RPG. Książka ma cały ogrom bardzo dobrych wątków, które słusznie zostały odrzucone w grze, bo do zwykłego shootera po prostu nie pasują. Ale gdyby gra była tego typu co stalker, można by było wyciągnąć jeszcze bardzo dużo z historii opisanej w książce, która jest na prawdę świetna.
Stalkerowy system pasowałby tu idealnie, no ale cóż. W każdym razie gra i tak pozostaje na prawdę dobrą pozycją.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Metro 2033
#33 2011-06-17, 02:38(Ostatnia zmiana: 2011-06-17, 04:27)

Jak mi znajomy wysłał te zdjęcie to spadłem z krzesła.  :lol2:  :lol2:  :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry