Szkoła po gimnazjum 76344 297

O temacie

Autor

Zaczęty 23.02.2010 roku

Wyświetleń 76344

Odpowiedzi 297

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
No wiesz, jak to mówi jeden z wykładowców: "studia to ostatni moment w życiu, w którym można zrobić coś głupiego" :P Więc studia to nie takie marnotrawienie :P

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Arszonto

Szkoła po gimnazjum
#262 2013-11-15, 20:51(Ostatnia zmiana: 2013-11-15, 20:58)
No jak się dobrze uczysz to radziłbym LO/dobre technikum i studia potem. jaki profil to musisz sam zdecydować co Cię najbardziej interesuje.
Takie miałem plany. Jak wspominałem, interesuje się informatyką więc raczej to. Dobre liceum... Własnie III LO w Zamościu ma bardzo dobrą opinię, wszyscy mówią, że mocno wymagają, wiele osób przenosi się podczas pierwszego roku i szczerze mówiąc boje się, czy dam sobie radę, dlatego biorę pod uwagę jeszcze II LO w Zamościu. Profil rzecz jasna mat-inf.
Aztek chyba jest z Zamościa, tak? Może mógłbyś coś powiedzieć na temat tych szkół?

owszem, ale technik nic ci nie daje jesli chcesz isc na studia. A on chyba chce.
Raczej chciałbym.

ja jestem po studiach, nie pracuję.
;o

żyję jak król, rucham, tańczę, garnki lepię i się nie przejmuję.
Takie osobiste pytanie, skąd ty masz na to hajs, skoro nie pracujesz? :blink:

Ja :) bo zarabiam
Mocny argument.

@Adanos a ty na studia chodziłeś/chodzisz?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No wiesz, jak to mówi jeden z wykładowców: "studia to ostatni moment w życiu, w którym można zrobić coś głupiego" Więc studia to nie takie marnotrawienie
Szkoda, że w tym zadaniu obrałeś sobie za cel abstynencję :lol2:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
@Adanos a ty na studia chodziłeś/chodzisz?
Studiuję, pracuję.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska
A ruchasz?
Na zawsze w pamięci:

:F

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No jak Kyro ruchał to więcej współczucia niż jakiegokolwiek uznania :lol2:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Arszonto
Cytuj żyję jak król, rucham, tańczę, garnki lepię i się nie przejmuję.Takie osobiste pytanie, skąd ty masz na to hajs, skoro nie pracujesz?
Zapracowałem sobie to mam

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
znowu shitstorm o nic. ja miałem zajebiste liceum i jestem na EiCie, bardzo ciekawy kierunek i wg. statystyk ciężki hajs można po nim trzepać jak się postara. mam w grupie gościa po technikum łączności, dosyć słynne i uznawane za dobre (moze nawet najlepsze) w Krakowie. spotkaliśmy się na jednym kierunku, ja mam łatwiej w matematyce, on w przedmiotach typu teoria obwodów czy telekomunikacja. koniec różnic. po studiach będziemy umieli to samo. poszedłem na studia z przekonaniem, że będę robił rzeczy CIEKAWSZE niż ci, którzy skończyli tylko technika.
co do "derp derp studenty pracy nie majo bo studia to gówno idź do zawoduwy" - pierdolenie. krzyczą najgłośniej pizdy które myslały że po studiach pracodawca sam do nich przyjdzie. trzeba się postarać, szukać okazji. mój brat na przykład (drugi semestr magisterskich, inżynieria akustyczna, WIMiR AGH) pracuje w swojej dziedzinie i cieszy się sukcesami. ale nie, po studiach nie ma pracy i nic się nie robi i w ogóle najlepiej to uczyć się stolarki bo tylko ona ma przyszłość, nie?

makin' bacon

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Profil rzecz jasna mat-inf. Aztek chyba jest z Zamościa, tak? Może mógłbyś coś powiedzieć na temat tych szkół?
Dopiero zauważyłem. Z tego co widzę interesują Cię licea... Najlepsze jest wiadomo I LO, ale podobno jest bardzo duży nacisk. Miejsce drugie należy do 3LO, na które masz oko. Fajna szkoła - znam stamtąd ludzi, ale nie wiem jak wygląda ich kariera po niej. Następne jest 2LO i 4LO. W tej czwórce fajne licea z przyszłością się zamykają :D Reszta to szkoły prywatne, albo co gorsza ekonomik :D
Ja chodziłem do technikum nr4 - najlepszego w zamościu, acz na pewno ustępującemu 1,2 i 3 LO. Ale chyba nadal lepsze od 4LO (należą do jednego zespołu btw). Dalej chyba nie ma się co rozpisywać.
Jeżeli interesuje Cię informatyka na stopniu większym niż Gothic i edytowanie *.ini to weź się za matmę, która będzie później podstawą. Tj. nie narzekaj, jeśli po 1 roku na mat-inf nie będziesz miał więcej informatyki.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Jebnij to chłopak i idź do zawodówki na elektryka, hydraulika czy coś. Z tym umiejętnościami na pewno załapiesz robotę.

A i jak masz jakieś znajomości spróbuj zajudaszyć tą osobę i później poprosić o robotę. Najlepsze/ lub w ogóle posady/pracę się dostaje po znajomościach.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

Vuler

Vuler

Użytkownicy
posty60
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak studia techniczne to żadne technikum gdzie (przynajmniej u mnie tak było) masz tylko podstawową matematykę i fizykę. Na studiach procesy i zjawiska z różnych dziedzin (jak elektronika i automatyka) opisywane są modelem matematycznym, więc warto się do tego przyłożyć, zamiast tracić czas na jakieś bzdury w technikum i żeby na studiach potem nie marudzić, że "nudna teoria nic z tego nie rozumiem".

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
^ Znawca
Kurwa a ty się znasz. Jak chłopak nie umie ścisłych przedmiotów to jeden z najlepszych wyborów. Za granicą cenią drogo takie zawody i dają ci wszystkie perki w USA gdzie pracodawca ci nie musi je oferować np. ubzpiecznie zdrowotne.
Wiesz ile zarabia mechanik windziarz? $60 na godzinę więc nie pitol. Mój wujek jest hydraulinkiem i ciśnie $120K na rok.
Drugi wybór to wcisnąć się  w jakąś korporacje lub organizację non profit i piąć się w górę, ALE w realności to cliché bzdury i nie prawda bo szanse na rychły awans są mniejsze niż ludzie wierzą.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
ale ty pierdolisz. przeczytałeś co pisał?

makin' bacon

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
ale ty pierdolisz. przeczytałeś co pisał?
Wynocha mi z przed nosa. Nie mam czasu i nie chce mi się by czytać wszystkiego.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Szkoła po gimnazjum
#276 2013-11-24, 23:59(Ostatnia zmiana: 2013-11-25, 00:05)
Nie każdy potrafi zmusić się do klęczenia na kolanach (by wygrać najlepszą fuchę), by dostać posadę hydraulika/elektryka/windziarza.
To kwestia mentalności.

Nie żebym tak sądził, ale tutaj da się napisać tylko prymitywnie.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
weź spierdalaj żulezko.

makin' bacon

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Nie każdy potrafi zmusić się do klęczenia na kolanach (by wygrać najlepszą fuchę), by dostać posadę hydraulika/elektryka/windziarza.
To kwestia mentalności.

Nie żebym tak sądził, ale tutaj da się napisać tylko prymitywnie.

Nie to kwestia sprawności fizycznej, wyboru albo nastawienia "nie chce sobie pobrudzić rączek". Szczególnie teraz na mieście jest za dużo takich pizd.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
ja nie wiem co to w ogóle za nastawienie, że praca fizyczna jest jakkolwiek hańbiąca i skąd to się w ogóle bierze.  jak takie coś w ogóle żyło przez te 20 kilka lat i jaka jest przyczyna takiego stanu rzeczy?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry