Szkoła po gimnazjum 76403 297

O temacie

Autor

Zaczęty 23.02.2010 roku

Wyświetleń 76403

Odpowiedzi 297

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
praktycznie to samo ujalem w swoim poscie wyzej.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Mi się wydawało że rozmawiamy liceum vs technikum, bo mówisz jakbyś rozmawiał o tych co nawet ich nie ukończyli.

Nie ma żadnego pewnego zabezpieczenia, podaj mi jakąkolwiek, jakąkolwiek pracę w której masz 100% pewności że będziesz miał pracę do emerytury, śmiało, czekam.

"Byłem w podobnej sytuacji i żałuję, że posłuchałem rad innych ludzi, poszedłem do liceum. Głupota."
No, głupota, posłuchałeś innych zamiast samemu myśleć, to jest jedyną głupotą.

Czekaj, coś ci wyklaruję bo nie rozumiesz chyba, ja nie wspieram ani technikum, ani liceum, tylko gniję z ludzi którzy twierdzą że jedno bądź drugie da im pewną pracę, lub że skończą technikum i zostaną nowym Jobsem.

"bycie na czyimś utrzymaniu w młodym wieku nie świadczy o tym, czy traktuje się kogoś poważnie"
Niby racja, ale kogoś kto się pracą nie zhańbił, a pierdoli że wie jak to jest utrzymując się na własną rękę + o samym procesie zatrudnienia, jest już czymś innym. Nie masz z tych kwestii doświadczenia, więc nie jesteś traktowany poważnie w rozmowie, coś jeszcze?

"Przez długi czas pajacowałeś po forum, udawałeś kogoś kim nie jesteś, wymyślaleś niestworzone historie i tak dalej."
Powiedziałbym że dalej pajacuję, inaczej niż wcześniej (nie, żaden głupi projekt, po prostu jestem idiotą), ale ciągle jest to faktem, czas przeszły jest tu błędem. Wymyślałem niestworzone historie? Tzn? Przykłady, bo nie przypominam sobie jakiś większych akcji które można by tak określić.

A tak przy okazji, na praktyki można się dostać i bez bycia w technikum, uczeń liceum też może iść na praktyki, tylko wtedy jest trudniej z czasem i w ogóle, co nie zmienia faktu że jest to możliwe, moja siostra była w liceum na gastronomii, wieczorowym, w dzień była na praktykach. Chyba że chcesz nazywać to zwykłą pracą, ale i tak na jedno wychodzi, potwierdzenie praktyk równoważy się z referencją pracodawcy.

"jakbym się nimi przejmował, to dawno by mnie na tym forum nie było"
A nie dlatego że nie chcą skasować Twoich postów?

"bo potem przez takie akcje i my marnujemy swój czas, i Ty swój, a po co to robić"
Tego nie rozumiem, mam na coś inny pogląd, z jakiegokolwiek powodu, być może jestem w błędzie, ale nie widzę sensu w próbie "nawrócenia" mnie. Jesteś miły i nie chcesz bym zjebał sobie życie? Niby fajnie, jakiś powód, nawet zacny, ale pozostaje faktem jedno - nie musisz. Uważam że człowiek najlepiej uczy się na błędach, im więcej tym lepiej. Nie możesz przepatrzeć takich głupot? Powiedz mi o tym, ale nie próbuj mi wmówić że to co mówię jest błędne, gdy od samego początku mówię nie mówię tego z dupy tylko z jakiegoś tam doświadczenia i rozmów z osobami które są bezpośrednio z tym powiązane.

Thoro, to kolejny temat na długą rozmowę, nie mogę znieść pierdolenia ludzi "dostałem 30% z matury, zjebałem sobie życie" czy inne tego typu teksty. Za rok zdajesz jeszcze raz, tym razem przykładając się do nauki, problemu z tym nie ma, ktoś (chyba Ali) mówił mi ostatnio że w Polsce jest to darmowe, no kurwa, gdzie macie problem? Z studiami sprawa niby gorsza, ale nic nie stoi na przeszkodzie by w razie potrzeby - zmienić placówkę, niemożliwym jest dostanie zakazu na edukację. W najgorszym wypadku "za granica" stoi otworem, ktoś z aspiracjami i tak musi się liczyć z tym że lepiej mu będzie za granicą i to jest fakt, bo jak rozmawiam z osobami z polski ile im płacą, w większości przypadków miałem większą tygodniówkę niż oni miesięcznie, a pracowałem za minimalną krajową.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
tldr;

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Szkoła po gimnazjum
#223 2013-05-03, 22:09(Ostatnia zmiana: 2013-05-03, 22:10)
Nie ma żadnego pewnego zabezpieczenia, podaj mi jakąkolwiek, jakąkolwiek pracę w której masz 100% pewności że będziesz miał pracę do emerytury, śmiało, czekam.

Służby mundurowe,
Wszelkie zawody wymagające szczególnych predyspozycji i ciężkich kwalifikacji; pilot, kontroler lotów, nawigator, lekarz, zwłaszcza taki o istotnej specjalizacji itp.

No kurwa rzeczywiście, głupota jak chuj! Ja w wieku tych 15 lat myślałem jak zaruchać a i większość nie myślała o tym bo trzeba było grać w tibie albo kopać gałę. Wymaganie od dzieci myślenia i podejmowania dojrzałych decyzji dotyczących dalszego kształcenia czy nawet ścieżki zawodowej, super pomysł kurwa :ok: .

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Służby mundurowe,
Wszelkie zawody wymagające szczególnych predyspozycji i ciężkich kwalifikacji; pilot, kontroler lotów, nawigator, lekarz, zwłaszcza taki o istotnej specjalizacji itp.
Props, o tym nie pomyślałem, ale to już nie rozmowa technikum/liceum.

No kurwa rzeczywiście, głupota jak chuj! Ja w wieku tych 15 lat myślałem jak zaruchać a i większość nie myślała o tym bo trzeba było grać w tibie albo kopać gałę. Wymaganie od dzieci myślenia i podejmowania dojrzałych decyzji dotyczących dalszego kształcenia czy nawet ścieżki zawodowej, super pomysł kurwa :ok: .
A w jakim wieku chciałbyś podjąć tą decyzję? 18 rok życia? Dobra, teraz żeby się wykształcić potrzebujesz co najmniej ośmiu lat lat, 26 lat kończysz edukację, z powodu nauki do tego wieku żyłeś z rodzicami, na ich utrzymaniu, przez co jesteś niegotowy do stanięcia przed światem pracy i utrzymywania się samemu, że pominę fakt obarczania rodziców takimi kosztami przez taki okres czasu będąc zdatnym do pracy, szczególnie mając rodzeństwo, niby w wieku tych 23 lat, jesteś gotowy jeszcze mniej, ale te trzy lata które spędziłbyś powtarzając ten sam materiał w kółko, możesz wykorzystać na np. przystosowanie się do tych nowych obowiązków.
Idąc dalej, jeśli mowa o decyzjach dotyczących reszty życia, nigdy nie jesteśmy wystarczająco dojrzali, powodem dla którego wybieramy w wieku piętnastu/szesnastu lat jest to że zaczynając edukację mając te sześć/siedem lat, właśnie przyswoiłeś podstawowy materiał który pozwoli ci się rozwinąć w dowolnym kierunku, dalsze szkolenie wielokierunkowe nie tylko byłoby zbyteczne, ale właściwie niewykonalne z strony uczniów.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Zgadzam się z Sawikiem

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Prowokacja

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
A w jakim wieku chciałbyś podjąć tą decyzję?

Nie o to mi chodzi. Po prostu głupotą jest jednak później mówić, że ktoś spierdolił sobie życie bo mu studia nie wyszły, kierunek się nie spodobał czy cokolwiek. Wkurwia mnie te silenie się na perfekcjonizm i pierdolenie o wyborach które miałyby być jakoby permamentne i nieodwołalne.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Thoro, zarówno cytat którego użyłeś jak i treść posta wskazywały na co innego.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Nie o to mi chodzi. Po prostu głupotą jest jednak później mówić, że ktoś spierdolił sobie życie bo mu studia nie wyszły, kierunek się nie spodobał czy cokolwiek. Wkurwia mnie te silenie się na perfekcjonizm i pierdolenie o wyborach które miałyby być jakoby permamentne i nieodwołalne.
Ja sobie zjebałem życie, nie wiem co teraz mam robić :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Sawik może założymy ci ograniczenie na post do 100 znaków bo twoja zasada "mam wyjebane więc będę się kłócił na forumie pisząc Wielkie Posty" wkurwia ludzi, a i tak nikt tego nie czyta.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

Szkoła po gimnazjum
#231 2013-05-04, 12:25(Ostatnia zmiana: 2013-05-04, 12:41)
Jak jestes powaznie zainteresowany tematami technicznymi to liceum a potem polibuda. Ale przeciez po studiach nei ma pracy a po technikum to kuuurwa stary zyc nie umierac.

Argument ze zjebaniem zycia pasuje jak chuj do nosa. Wychodzenie z domu jest niebezpieczne bo w kazdej chwili istnieje niezerowe prawdopodobienstwo ze samolot nad toba lecacy rozpyla sarin albo inny kurwa gaz VX, nie mowie juz o wypadkach komunikacyjnych bo dopasowuje poziom absurdu argumentu do tej calej niedojebanej wypowiedzi. Nie zyj wogle bo to grozi kurwa smiercia.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Szkoła po gimnazjum
#232 2013-05-04, 12:30(Ostatnia zmiana: 2013-05-04, 12:34)

Dodam jeszcze, że to wszystko przypomina mi te słynne testy gimnazjalne i jakiś niesamowity pierdolec z tym związany. Oczywiście jak przyszło co do czego to każdy się podostawał tam gdzie chciał, bo to wszystko to chuj oszustwo. Pamiętam pierdolenie tych baranów jak i "wielkich" nauczycieli uczących małe dzieci przyrody, że jak nie przyłożę się do tego to przegram w życie, skończę na dnie i przekreślę sobie szanse na dobrą przyszłość :lol2: .

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
jak to jest cytować samego siebie  :lol2:

kazzmir
  • Gość

kazzmir
Gość

Szkoła po gimnazjum
#234 2013-05-04, 12:47(Ostatnia zmiana: 2013-05-04, 12:48)
jak to jest cytować samego siebie  :lol2:

to się chyba pętla czasoprzestrzenna nazywa, pewnie któryś po polibudzie będzie wiedział o co chodzi :D

sawik cytujący samego siebie to już perwersja xD

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Znając życie nie zgadzał by się ze sobą i by pisał na odwrót. W ten sposób może kłócić się ze wszystkimi że to on pisze dobrze.:lol2:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Znając życie nie zgadzał by się ze sobą i by pisał na odwrót. W ten sposób może kłócić się ze wszystkimi że to on pisze dobrze.:lol2:
Czy ja ci nie mówiłem byś stulił pysk i spierdalał?

Buła, większość tamtego posta to była odpowiedź do ogrodnika, chociaż i tak wyszło o wiele za długie.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Powiedzmy, oczywiście czysto hipotetycznie, że dostałem propozycję udania się na następny kurs zaczynając od września, kurs czysto zawodowy, mechanik by być precyzyjnym.
Biorąc pod uwagę moją obecną sytuację, a raczej taką jaką ją widzę na wrzesień, byłoby mi w huj ciężko z czasem, mając na głowie dwa kierunki na dwóch różnych uczelniach, życie na własną rękę, pracę i dodatkowo kurs szkoleniowy na mechanika, miałbym spore trudności z czasem i na dłuższą metę mogłoby to się odbić na zdrowiu - mówiąc krótko, cały dzień miałbym zawalony nauką, a pracę kończyłbym o 4 nad ranem (właściwie o trzeciej, ale o czwartej dopiero będę w domu), oczywiście o ósmej trzeba znowu wstać, odetchnąć mógłbym tylko w weekend.

Skoro nakreśliłem już mniej więcej sytuację pozostaje pytanie, czy warto?
Z jednej strony, zawsze dobrze jest mieć to zabezpieczenie, z drugiej, znam wystarczająco wiele osób w zakładach pracy by w najgorszym wypadku iść za najniższą krajową na "sześć, dwa" czy inną ośmiogodzinną zmianę, gdzie zresztą dorabiam w okresie wakacyjnym i nie mogę narzekać.
Samą mechaniką się specjalnie nie interesuję, zainteresowałem się tematem, w stopniu minimalnym, stosunkowo niedawno szukając motoru, sprawę rozważam wyłącznie ze względu na zabezpieczenie sobie przyszłości w jakimkolwiek stopniu.

Nie chciałem zakładać nowego tematu, a ten jest o edukacji, studia średnio pasowały (i ten był bliżej w liście tematów).

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie przemęczaj się bo Ci odjebie w młodym wieku. Zachowaj pewien balans.

Mark Twain

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
czlowieku, ja Cie podziwiam ze masz dwa kierunki plus praca. nie znam sie na tym kompletnie, ale mysle ze kurs stalby sie  powodem ogromnego stresu, a tego Ci nie zycze.

makin' bacon

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry