Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2151302 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2151302

Odpowiedzi 3617

Diaz

Diaz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
A ja mam takie pytanie.. jestem już w siedzibie opiekunów... i że jestem wojownikiem staram sie być horadrimem... i tu pytanie.. Dlaczego Ten mentor odmawia przetestować mnie ? trzeba mieć jakoś statystyki podbite czy jak ? czy lvl ?.

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Aby zostać Haradrimem musisz mieć 5 rozdział.

Diaz

Diaz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
okey :lol2:  dziękuję za odpowiedz.. :D  czyli muszę się w końcu wziąć  za ubicie tych smoków xD ( jestem w 4 rozdziale ;p  )

ehh.... wysłało mi wiadomość podwójnie... mógłby ktoś usunąć ten post wyżej ^ ?

ropuszek

ropuszek

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Mógłby mi kos podać kilka wskazówek odnośnie 9 zadania u Opiekunów ^^
Taka mini solucja, bez odsyłaczy do tekstu poniżej, tylko porady kogoś kto to zadanie wykonał, z góry dzięki :]

EDIT: Dzięki maarekxd, o takie info mi chodziło :)

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Musisz zdobyć czarne kryształy które są w GD:
1. Jaskinia w pobliżu zamku, tam gdzie była ruda Cargo.
2. Jaskinia za wodospadem w pobliżu starej kopalni.
3. Na jeziorze w którym jest zatopiona wieża Xardasa.
4. Na bagnie bagiennego smoka.
5. w jaskini na półce skalnej w drodze do ognistego smoka. Na tą jaskinie można dostać wdrapując się na półki, które są w pobliżu klifu Hosh-Paka.
Potem udaj się do klanu wody (znajduję się za obozem Wrzoda w górach nad starym miastem orków. Musisz pogadać z przywódcą klanu (najpierw musisz mieć Ulu-Mulu, w tym celu idź do Ur-Shaka a potem do Tarroka który znajduje się przy drodze którą w G1 prowadził nas Mordrag do NO w pobliżu małego obozu bandytów. pogadaj z nim i musisz mu przynieść te elementy co w G1.) potem po rozmowie z przywódcą klanu udaj się na cmentarzysko orków i pogadaj z szamanem, znajdziesz go w pomieszczeniu gdzie w G1 była połówka orkowego czaru. Potem wróć do klanu i udaj się na sam szczyt gdzie będzie miejsce w którym modli się szaman i tam musisz kliknąć pięć razy u ułożyć kryształy. Potem udaj się za ogrodzenie, i podejdź do wielkiego głazu, otworzy on się i musisz wziąć wodną perłe która jest wewnątrz głazu (nie sprzedawaj jej ani nie wyrzucaj, będzie potrzeba w 7 rozdziale) wystarczy już tylko wrócić do opiekuna.

Zico

Zico

Użytkownicy
posty26
  • Użytkownicy
Mógłby ktoś objaśnić zadanie drugiego opiekuna? Zdobyłem książke, a przez google translator jest tak pokręcone, ze nie wiem jakie dokładnie składniki zdobyć.. Jakie to składniki ?

ropuszek

ropuszek

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Potem wróć do klanu i udaj się na sam szczyt gdzie będzie miejsce w którym modli się szaman i tam musisz kliknąć pięć razy u ułożyć kryształy.

Gdy klikam na ten ołtarzyk, zamieniam się w pochodnie... mam już te 5 kryształków (znalazłem je wcześniej), pogadałęm sobie z tymi orkowymi ziomami, szefem z obozu i szamanem z cmentarza. Coś pominąłem? Była też mowa o jakimś pierścieniu czy coś... >>> Chodziło o pierścień Narusa, trza go założyć ^^

Zico - czarna ruda, czarna perła, akwamaryn, esencja many, siarka i bagienne ziele - skręt,

Zico

Zico

Użytkownicy
posty26
  • Użytkownicy
Gdzie zdobyć to wszystko? Jeśli u kupców to sobie poradze   ^_^

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Czarna ruda jest np. w dolinie cieni. dostaniesz się tam przy okazji wykonywania misji z świątynią śniącego. Czarną perłę można zdobyć chyba gdzieś w GD i faktycznie u jakiś kupców. Akwamaryn znajdziesz w muszlach w Khorinis, przejdź się po plaży po prostu, siarke u alchemików, a skręt kupisz od Sagitty albo Ciphera (o ile nie jesteś w 4 rozdziale)

Zico

Zico

Użytkownicy
posty26
  • Użytkownicy
Czy zdobycie tego bedzie mozliwe w 2 rozdziale?

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Tak ja właśnie też to zadanie wykonałem w drugim rozdziale. Staraj się tylko zaglądać w grze w każdy kąt a wszystko znajdziesz.

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Nie wie ktoś czy istnieje jakiś sposób aby dostać się do klasztoru przed rozdziałem 3 (oczywiście oprócz zostania nowicjuszem)?

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Nie wie ktoś czy istnieje jakiś sposób aby dostać się do klasztoru przed rozdziałem 3 (oczywiście oprócz zostania nowicjuszem)?

możesz wejść z boku po kamieniach na mur klasztoru i z tamtąd skoczyć do środka
tylko będzie problem z wyjściem - aby wyjść musisz mieć klucz - taki można ukraść paladynowi w klasztorze (kradzież kieszonkowa)

słyszałem też ale nie sprawdzałem, że nowicjusz przy bramie klasztoru jest poprawiony w tej wersji i posiada klucz do klasztoru (można go okraść, pobić lub zabić :lol: )

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Już odkryłem że można wejść po skałach tylko właśnie jest problem z wyjściem ale dobrze wiedzieć że paladyn ma klucz. A Propo Pedra przed klasztorem to on nie ma klucza bo sprawdzałem. Tak czy inaczej dzięki za odpowiedź. :lol:

ropuszek

ropuszek

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Już odkryłem że można wejść po skałach tylko właśnie jest problem z wyjściem ale dobrze wiedzieć że paladyn ma klucz. A Propo Pedra przed klasztorem to on nie ma klucza bo sprawdzałem. Tak czy inaczej dzięki za odpowiedź. :lol:

Przejęcie do gildii kupców rozwiązuje ten problem. Szczegóły poniżej

http://translate.googleusercontent.com/tra...YgS0yM7LFNS-f-Q

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Przejęcie do gildii kupców rozwiązuje ten problem. Szczegóły poniżej

http://translate.googleusercontent.com/tra...YgS0yM7LFNS-f-Q

Jesteś genialny THX :] . A przy okazji nie wiesz jak dostać się do biblioteki  ;)  . Sry że zadaje tyle pytań ale na tej ruskiej stronie pisze tylko że jeden z rękopisów Xardasa jest w bibliotece ale nie pisze jak się tam dostać

Diaz

Diaz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Wie może ktoś gdzie sie dokładnie znajduję odział tych orków niewolników ? budujących taran czy coś takiego xD ( misja od Alberta , chodzi o ten list ;)  )

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Niewolnicy znajduję się w pobliżu plaży przy której stoi statek orków. Pokręć się po okolicy a na pewno znajdziesz. Są oni w dole w ziemi.

Zico

Zico

Użytkownicy
posty26
  • Użytkownicy
w GD jest kilka kopalń, czy są z nimi jakieś zadania, jak tak to kiedy?

Gaharzysko

Gaharzysko

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Helloł witam

Mam taki problem, a mianowicie chyba buga. Otóż wykonuję zadania dla gildii zabójców i mam misje odnośnie Nigela. Ten mi powiedział, że jego pieniądze zostały ukradzione przez bandytów, którzy "stacjonują" wpobliżu miasta, niedaleko wschodniej bramy. I tu jest kłopot, tych bandytów tam nie ma :)  Ci co byli, zabiłem ich dużo wcześniej, więc sejwa nie mam, no i skąd mam wytrzasnąć tą kasę dla Nigela? Grałem kiedyś w Returning, ale bez łatki 1.5, wtedy było wszystko ok, jacyś typi siedzieli i mieli kasiorę a teraz kupa. Pomoc?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry