Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2180380 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2180380

Odpowiedzi 3617

Spocq

Spocq

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy
Majaczek znasz może odp na moje pytane wyżej.Jestem adeptem wody,i wykonuję akurat misję z artefaktami,a muszę zdobyć jakiś amulet beliara z wyspy paladynów.

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Rob to też obrabować.

Spoiler

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#502 2010-04-04, 18:02(Ostatnia zmiana: 2010-04-04, 18:59)
Rob to też obrabować.

jasne... ale ważny jest kontekst
po co komu magowi (INTa) kradzież kieszonkowa?
więc chodzi o przepaskę nowicjusza (bractwo) lub strój nowicjusza (jacyś inni magowie)

maciejG kiepsko kiepsko
translator też umie dobrać najczęstsze znaczenie słowa i z powodu niepopularności łuków w 21wieku wyszła cebula
tłumacz powinien wniknąć w cel tekstu tłumaczonego, a nie tylko znaleźć pierwsze niby-składne tłumaczenie do pojedyńczego zdania... proponuje by gdy tłumaczysz linie i nie jesteś pewien zostawić to komuś innemu, bo gdy wstawisz kradzież kieszonkowa w takim tekście to póki nie znajdziemy osby dobrze znającej ruski twój błąd tłumaczenia będzie niewykrywalny...

tak czy siak na plus idzie ci że się starasz :D

Cytat: Spocq link=topic=8984.msg90385#msg90386 date=Apr 4 2010, 03:32 PM\'
Majaczek znasz może odp na moje pytane wyżej.Jestem adeptem wody,i wykonuję akurat misję z artefaktami,a muszę zdobyć jakiś amulet beliara z wyspy paladynów.
nie mam pojęcia, bo mało grałem w returning rebalance (a są duże zmiany od 1.1)
Spocq prosze nie spamuj mojej skrzynki, nawet ja nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania jakie wymyślisz, od tego jest ten temat forum by ten kto wie odpowiedział, ten kto szuka pytał a ten kto nie wie i nie szuka milczał

SpocQ proszę nie spamuj mojej skrzynki bo będę musiał cię zablokować, a wtedy żadne twoje pytanie nie dostanie ode mnie odpowiedzi... ja  zaglądam na to forum czasami i NIE MUSISZ mi pisać na pw że coś tu napisałeś (i nie powinieneś)

PS: jestem majaczek a nie Majaczek, ta mała litera w nicku jest celowa

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie jestem taki tępy jak myślisz.  :D  Tak tylko napisałem, żeby napisać jak to zrozumiał fifka. Przy tłumaczeniu nie napisałbym, że Cavalorn uczy strzelania z cebuli.

Spoiler

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Teleport na wyspę paladynów jest w kopalni w drodze do słonecznego kręgu. W pobliżu czarnego trolla jest takie jeziorko i obok niego są zbieracze z grupy Balama, za nimi jest kopalnia.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Nie jestem taki tępy jak myślisz.  ;p  Tak tylko napisałem, żeby napisać jak to zrozumiał fifka. Przy tłumaczeniu nie napisałbym, że Cavalorn uczy strzelania z cebuli.
przepraszam, nie chciałem cię urazić
nawet tobie mógłby się zdarzyć taki błąd np. w zdaniu
"(tu wstawić dziwne imię) zajmuje się zebraniem cebuli" (czyli łuków)
chodzi o to że człowiek często się nie zastanawia i przy mniej oczywistych zdaniach może coś takiego zrobić automatycznie co nam może sprawić kłopot, a dobry tłumacz powinien wyczuć o co chodzi w zdaniu(mnie wystarczą średni byle chętni do roboty i pełni zapału.)
więc po prostu prosiłem o to by gdy ktoś czuje że coś się nie zgadza zostawił to komuś kto lepiej wie co z tym zrobić

PS: chyba w przypadku fifki nie można być pewnym że to co poprawił jest dobrze, ale chce mieć nadzieję że jako jedyny znający jako tako ruski język sprawdzi cyrylicę i dzięki temu uniknie takich błędów

Zico

Zico

Użytkownicy
posty26
  • Użytkownicy
Cytat: gothicman link=topic=8984.msg90323#msg90323 date=Apr 4 2010, 06:51 AM\'
ja se tam czytam, bo nie gram w moda i mi się podoba a jak ci fabułe odkryli to trzeba było nie czytać :facepalm:  :facepalm:

Chłopaczku, ten temat dotyczy prac nad spolszczeniem moda a nie spoilowania faabuły

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Wcale nie jest powiedziane że ten temat dotyczy TYLKO prac nad spolszczenie. Jakoś nikomu innemu poza tobą nie przeszkadzają te pytania. Zresztą od czasu wydania bety2 nie ma żadnych konkretnych informacji dotyczących kolejnych wersji spolszczenia więc gdyby był poświęcony tylko pracom nas spolszczeniem to temat byłby porzucony i nowy post pojawiałby się raz na tydzień.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Chłopaczku, ten temat dotyczy prac nad spolszczeniem moda a nie spoilowania faabuły
idioto jakbyś dobrze czytał to byś wiedział, że temat jest poświęcony informacjami nad spolszczeniem oraz pytaniami na temat moda

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Diaz

Diaz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
A ja cały czas sie męczę z pytaniami Tengrona ( czy jakoś tak :facepalm: , 3 opiekun ). Ponieważ z solucji już wyczytałem już jak należy odpowiadać... tylko żę niektóre sie wogóle nie pokrywają.. znaczy nie ma w dialogach.. i nie jestem w stanie poprawnie odpowiedzieć.

odpowiedzi poprawne z solucji :
1. Lyrick- ( nie ma wogóle takiej odpowiedzi w dialogu, ale się domyślam że chodzi o ludzi ale nie jestem pewny)
2.Bogowie-( nie ma takiej odpowiedzi.. Myślę że chodzi o odpowiedz "gods" ale nie jestem pewny )
3.Balance- ( nie ma takiej odpowiedzi.. Ale myślę że chodzi o 'równość', ale także nie jestem pewny ;/ )
4.To wszystko- ( jest taka odpowiedz )
5.Wiedza- ( jest taka odpowiedz )
6.Chaos- ( jest taka odpowiedz )
7.Beliar- ( jest taka odpowiedz )
8. To jest moja decyzja- ( jest taka odpowiedz )

PS- jeśli odpowiadam w takiej kolejności jak się domyślam... i jak napisałem wyżej.. to, to nie są poprawne odpowiedzi :facepalm:  Byłby ktoś w stanie mi powiedzieć jak mam odpowiadać ? albo w którym pytaniu popełniam błąd...

Spocq

Spocq

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy
Kto nauczy inteligencji ?
Bo może mieć 40 albo 100 nie pamiętam,próbowałem na kodach,ale się nie da.
jaki npc może nauczyć.Gram adeptem nekromanty(czyli nowicjusz)

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Żaden NPC nie uczy inteligencji, zdobywasz ją czytając różne książki.
Odpowiedzi na pytania 3 opiekuna kolejno:
1. elementy
2. bogowie
3. Saldo
4. Wszystko to razem
5. wiedza
6. chaos
7. Beliar
8. To jest moja decyzja.
Daje te odpowiedzi zgdonie z tłumaczeniem w grze.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Wcale nie jest powiedziane że ten temat dotyczy TYLKO prac nad spolszczenie. Jakoś nikomu innemu poza tobą nie przeszkadzają te pytania. Zresztą od czasu wydania bety2 nie ma żadnych konkretnych informacji dotyczących kolejnych wersji spolszczenia więc gdyby był poświęcony tylko pracom nas spolszczeniem to temat byłby porzucony i nowy post pojawiałby się raz na tydzień.
jakoś tak się złożyło że w najnowszym temacie returninga zawsze jest dyskusja na temat fabuły/przejścia
proszę umieszczać spoilery wyłącznie w znaczniku spoiler

informacje dotyczące postępu spolszczenia były tylko znikły w gąszczu pytań
obecnie mamy forum grupy tłumaczącej na themodders i prace koordynuje Regynild zostawiając mi więcej spokoju, jednak nadal formalnym liderem grupy jest majaczek
jesteśmy w pierwszym przebiegu poprawy jakości tekstu (tak robimy teraz ręcznie)
czas wydania następnej bety nieustalony, lecz prace wciąż trwają

Spocq

Spocq

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy
A możesz napisać jakie ksiegi to sobie pokoduje :P

Zico

Zico

Użytkownicy
posty26
  • Użytkownicy
Cytat: gothicman link=topic=8984.msg90480#msg90480 date=Apr 5 2010, 06:33 AM\'
idioto jakbyś dobrze czytał to byś wiedział, że temat jest poświęcony informacjami nad spolszczeniem oraz pytaniami na temat moda

Spokojnie dzieciaku, Szukając informacji co dla ciebie nieprawdopodobne musiałem przejrzeć każdy post, i niestety niektóre z postów zawierały spoile fabuły

ropuszek

ropuszek

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Intelekt rośnie poprzez:
1. Czytanie przepisów i ksiąg
2. Czytanie ksiąg na stojakach - uwaga! Jeżeli są przy tym jacyś NPC, mogą uznać to za kradzież.
3. Zdobywaniem umiejętności, kradzież, alchemia, retoryka itd...

Im wyższy intelekt tym większe obrażenia od lasek magów, magicznych łuków i kusz.
Uwaga! Nie bawcie się w eksportowanie i importowanie postaci bo intelekt lubi przy tym spadać do 5.

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Mam pytanko. Aby zostać nekromantą trzeba mieć i 100 many i 40 intelektu czy wystarczy spełnić jedno z tych kryteriów?

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam w planach zagrać jeszcze raz. Jaką gildię mi polecacie? Teraz bym wolał zostać którymś z magów.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Mam w planach zagrać jeszcze raz. Jaką gildię mi polecacie? Teraz bym wolał zostać którymś z magów.
Nekro albo Guru :P

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Spokojnie dzieciaku, Szukając informacji co dla ciebie nieprawdopodobne musiałem przejrzeć każdy post, i niestety niektóre z postów zawierały spoile fabuły
od razu udowadniasz jaki z ciebie noob jak nie chcesz czytać fabuły to czytaj posty majaczka i reygnilda

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników
Do góry