@fifka
jest to najlepszy stopień kompresji jak na sfx (sfx oprócz zawartości zawiera program do jej rozpakowania)
jednak faktycznie nie jest to czego można się spodziewać po instalce
instalką zajmę się sam po przygotowaniu wersji beta2
instalka będzie:
-wykrywać folder gothica
-sprawdzać czy są tam wymagane pliki
-wyświetlać zawartość czytaj.txt (autorzy i changelog)
-zawierać grafikę z naszymi avatarami
-umieszczać pliki we właściwym miejscu
-dopuszczać instalację niestandardową (dla tych co mają więcej niż jedną instancję gothica na dysku)
-jednoplikowym *.exe
tym czasem muszę poprawić błędy które wyszły przy beta1, a najpierw mam zamiar trochę odpocząć
skoro już tu się wypowiadam proszę fifkę, dave-a i regynild-a o wysłanie mi na e-mail avatarów które mają was identyfikować
po wydaniu bety2 znajdzie się trochę pracy dla tłumaczy, jednak najpierw musi wyjść beta2 bym mógł zmienić formę danych nad którymi pracujemy - potem możemy albo wydać betę3 która uwzględni nowszą wersję returninga (ta rebalance/beta5 jest tylko wersją rozwojową - a wyszła już trochę bardziej oficjalna wersja) - przy której po ukończeniu pracy nad betą2 będziemy mogli wykorzystać naszą poprzednią pracę dzięki pewnej sztuczce technicznej (zmianie formatu dokumentu nad którym pracujemy), lub od razu wziąć się za kwestię lingwistyczną i pracować nad gammą (pierwsza pełnowymiarowa wersja)
ja osobiście jestem za pierwszą z tych dwóch opcji - pozwoli nam mieć mod "up-to-date" czyli potocznie mówiąc świeży i pozbyć się błędów które naprawili przy wydaniu kolejnej wersji już-nie-beta... to pozwoli nam uniezależnić się od czegoś tak tymczasowego jak rebalanceB5 a potem będziemy mogli się już skupić ze spokojem nad poprawnością językową... nie obawiając się że pracujemy nad nieaktualną próbną wersją (miałoby to sens tylko gdyby ta bardzo-próbna wersja była najnowsza)
na razie jest praca dla mnie nad betą2 tłumaczenia więc możecie spokojnie odpocząć (są to właściwie same sprawy techniczne)... prawdopodobnie wydam betę2 na początku marca... korci mnie by się za to zabrać mimo że nie jest to u mnie rzecz częsta... jednak z pewnością muszę teraz zająć się moim pierwszym tygodniem studiów (20.02.2010 miałem inaugurację) i przypuszczam że zajmę się tym w najbliższy weekend