Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2395584 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2395584

Odpowiedzi 3617

davidstar

davidstar

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy
Wszystko jasne.Dzięki za szybką odpowiedź Taliasan!Wracam do pracy :lol:

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z tego co wnioskuję z dialogów to chodzi o amulet Triramar.(dosłowne tłumaczenie z ros.)

Jest to odpowiednik oka Inosa.W przeciwieństwie do oka Inosa, w amulet Triramar część potęźnej
moc wlałsam Beliar.

Ja pozostawił bym wersję amulet Triramar.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Witam gdzie można znależć tego szaleńca w ciele Eleny. Byłem przy kamiennym kręgu wieczorem i w nocy i nie ma jej tam. Gdzie ona może być?

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Trzeba znaleźć i zabić Fellangora . Pierwszy raz spotykamy go ( w wyglądzie Fellana, ) w porzuconej chacie obok tego miejsca, gdzie w G2nk siedział Dragomir. Nie zapomnij przy rozmowie z nim (i przy wszystkich następnych z nim rozmowy) włożyć amulet, dany przez Zigosa. Drugi raz (w wyglądzie Eleny) spotkamy go wieczorkiem na schodach, przy kamiennym kręgu, tam gdzie szliśmy z Laresem. Trzeci i ostatni (w wyglądzie Ruperta) w poobiednim czasie na ścieżce do piramid, tam, gdzie ona bierze stromo do góry, zaraz za mostem, gdzie jest jajo topielca . I oto właściwie wszyscy . Trzecim razem zaproponuje ci bardzo dobry pierścionek. (dla wojownika dodawał +15 do siły i zręcznośći, a dla maga manę)Brać czy też nie sam zdecyduj . Jeśli się weźmiesz pierścień , to potem na wyspie Etlu, nie obejdzie się bez walki z paladynami( wtedy przydadzą się zwoje snu i strachu).
0

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Już ją znalazłem :D

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
dobra powrociłem :)  

mam pytanie.. Jestem w dolinie cieni... i znalazłem to cos tam of Wather.. (taki kamyczek).. znalzalem i przeczytalem ksiazeczke w ktorej napisane jest iż mam napełnic ten kryształ mocą, musze do tego miec krew demona i orka.. a skąd wytrzachne krew orka jak tam zadnego żywego nie ma? muszę sie cofnąc? ;/ Czy co należy zrobic w tym miejscu ? (byłemw  opuszczonej krypcie niedaleko kregu, znalazłem pełno złomu, niezly luk i kusze oraz przepis na swiete strzały) Co tam mam zrobic ? ;/

dobra znalazłem na wcześniejszych stronach odpowiedz

krew orka da ci duch szamana w dolinie cieni za to że oddasz mu jego amulet (jest też w tej dolinie napewno go znalazłeś) szaman da ci klucz do skrzyni która jest w namiocie tego ducha orka przywódcy no a potem odprawiasz rytuał i zabijasz smoka proste:P

.. a teraz pytanie gdzie jest ten cholerny amulet xD

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak grałem, to też nie znalazłem tego amuletu, wedle wszystkiego powinien on być w podziemnej świątyni, na wschód od wioski orków w  dolinie cienia.
jakbyś nie odszukał go,  to podaje kod na amulet
Spoiler
itmi_orcamulet_vanhan

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
holercia mam problem :)  Co jest potrzebne do wykucia tej Zbroi haradrimow ? (tekstura zbroi z magicznej rudy) 100 brylek rudy, czarna ruda 10 siarki, ii ? bo nie moge znalezc rozwiązania swoich problemow

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do wykucia tej zbroi potrzebujesz;
Spoiler
100 bryłek rudy,
1 bryłkę czarnej rudy,
10 sztuk siarki,
5 sztuk  smoły,
5 sztuk kwarcu,
1 akwamaryn.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
zgubiłem zęby.. mam problem.. opisze go w Spoilerze coby za dużo nie ujawniac

Spoiler
A więc.. Wybrałem sie na irdorath.. Zabiłem smoka, (i wszystko co trzeba). Wyplynełem z irdorath i teraz problem.. znalezlismy sie na wyspie.. W mojej zalodze sa. Wilk, Gorn, Lee, Lares, Diego, Lester, Milten, Girion, Pedro(z irdorath go wyciagnelem) Jorgen kapitan, Angar, (nie wziełem ze sobą Vatrasa nie zmiescił się) Takie poważne pytanie mam.. Co na tej cholernej wyspie mam zrobic ? :D  Czy bez Vatrasa pchne fabułe dalej? jak (przeszukałem piramidke a tam znalazlem dziwny kamyczek (do czego sluzy??) , odnalazlem poklady rudy na wyspie, sekstans, a takze dziwna mape.. wykonalem misje z mięsem, a także z chorobą morską Diega.. Co dalej ? (odnalazłem dzwina księgę dla miltena, ktory o dziwo gdzieś mi wsiąkł z plazy i nigdzie go nie ma..  

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po oddaniu Miltenowi tej książki występuje błąd Milten znika, musimy użyć kodów aby się do niego dostać. A oto kod
Spoiler
goto vob pc_mage_li
.  Teraz już powinieneś sobie poradzić.

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
2 Pytania

1. Do czego służy  Sleeping mask którą miał czarny mag od Uriziela
2.Co trzeba zrobić aby wykonać zadanie dziwny wniosek Constantina misja od alchemika w mieście koło kowala

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
1. Tzw Maska śniącego nie służy sama w sobie (przynajmniej tak mi się wydaje) do niczego. Ma to służyć jako zwykłe trofeum z bossa i nic poza tym (ale hełm, który posiada na głowie mag już założysz).
2. Niestety nie odpowiem bo sam nie wiem.

Edit : Przepraszam wszystkich, że to nastąpiło tak odrazu ale mam jednak pytanko pewne, które targa mnie za moszno :lol:  od dłuższego już czasu. Wie ktoś może, jak wstawić do zwykłego gothica zbroję zombie z obozu na bagnach ? Wiecie, te trzy rodzaje szarych pancerzyków z kapturami (prawie jak assassins creed :D ). Chodzi mi dokładniej o to co przenieść , jakie pliki i do jakich katalogów/podkatalogów zwykłego gothica, aby to było jakoś ze sobą kompatybilne.  Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam jedno pytanie gdzie moge znaleźć ur-schaka tego orka od ulu mulu po tym jak spotkałem go pod namiotem hosz-paka   ????

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
tam gdzie za 1 razem. niedaleko wiezy xardasa (tej starej) w GD.

A teraz ja
Spoiler
A wiec zwolałem wesołą ekipe, bedziemy walczyc o miasto (dopiero Poinformowalem maogw ognia gdzie jest zbiorka) Pyrokar wytlumaczyl cos beziemu.. jak pozbyc sie opiekunów.. Ale ja tego nie kminie.. o co chodzi ? Co amm zrobic ? (W Palacu guardians wala mnie pioruny, orkowie to samo, posagi takze, oboz paladynow w Khorinis jeszcze nie powstał)

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
Porozmawiaj z netbekiem w górniczej dolinie

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
porozmawialem, kazał mi zdobyc blogosławienstwo bogow (mam beliara i innosa proste) ale Addanos... Wrrr! gdzie ci przekleci magowie wody?! przeciez przed rozmowa z netbekiem byli na farmie.. a teraz tylko miksir i Vatras.. a saturas i reszta ? czy moze tylko innosa i beliara wystarczy ? ;/ co mam robic zaczyna mnie wkurzac ten mod niemilosniernie

sprawdziłem swiatynie addanosa w khorinis ( tam gdzie sa z poczatku) i tez ich nie ma.. ;/ ) magowie sa jak koty.. nie wiadomo jakimi sciezkami zapylaja xD

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Żeby zdobyć błogosławieństwo Adanosa musisz udać się do jego świątyni w Jarkendarze i dojść do miejsca gdzie był Kruk

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@up

Nie tylko. Musisz także wykonać misję zleconą ci przez Magów Wody. Błogosławieństwo Adanosa otrzymasz TYLKO po wykonaniu właśnie tej misji. Dokładniej chodzi o "Oczyszczanie świątyni Adanosa" gdzie będziesz (jeśli nie jesteś wprawny) musiał sporo razy wczytać. Jeszcze dokładniej : gadasz z magami, oni mówią, że czas aby przepędzić zło ze świątyni adanosa , które nań zesłał kruk swymi modłami czarnymi :lol:  . Idziesz z nimi i na miejscu czyli w komnacie z krukiem mówią ci coś pod deseń, że oni odprawią rytuał , a ty w tym czasie musisz ich chronić za wszelką cenę. NIE WOLNO CI, ale to DOSŁOWNIE NIE WOLNO CI pozwolić, aby jakikolwiek z pojawiających się nieumarłych dotknął choć jakiegokolwiek maga, bo po choćby najmniejszym trafieniu magowie rozpoczynają całą ceremonię od nowa, a trwa ona długo , mało tego wyskoczy ci od 8 do 13 kolejek (mi pełna trzynastka)nieumarłych. Od głupich i jedynie irytujących goblinów szkieletów, poprzez szkieletów wojowników czy magów, aż do Panów Cienia (nie myl z wojownikami cienia). Dokładnie nie pamiętam , ale ostatnia kolejka będzie składała się z paru (chyba sześciu) tych dowódców szkieletów z irdorathu (coś na kształt Pan Cienia Archol). Zapamiętaj też - najlepiej walić czarami , tych którzy się rozbiegną i będą usiłowali ubić magów zamrażaj zwojami bryły lodu, a w ostateczności używaj (jeśli natrą naciebie w ściśniętej grupie) dużej/małej burzy ognistej EWENTUALNIE przy wyczerpaniu się zwojów czy many wal w tych którzy się rozbiegną z kuszy czy łuku, a tych co nacierają na ciebie poprostu kasuj (jak to nas uczy diego :D ) toporem po kręgosłupach. To tyle. Uff ale się napisałem .. dałbyś propsa :D  :lol: . Powodzenia.

EDIT : PRZYPOMNIAŁO MI SIĘ WŁAŚNIE COŚ. UPRZEDZĘ TWOJE PYTANIE (choć jest to wyjaśnione parę stronic wcześniej) DOTYCZĄCE CZWARTEGO BOGA. OTÓŻ ZA CZWARTYM BOGIEM KRYJE SIĘ NETBEK A DOKŁADNEJ CHODZI O TEGO "ZAPOMNIANEGO BOGA" tudzież BOGA LASU, KTÓREGO WYZNAWCY KRYJĄ SIĘ W KLASZTORZE ZMIENNOKSZTAŁTNYCH. BĘDZIESZ MUSIAŁ ZNALEŹĆ COŚ DLA NIEGO (netbeka) ABY OTRZYMAĆ TO BŁOGOSŁAWIEŃSTWO CZWARTEGO I WIEM TEŻ, ŻE Z PEWNEGO SUROWCA WYKUJESZ (jeśli jesteś wojownikiem) JEDEN BARDZO POTĘŻNY MIECZ.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ahaaa... no wiec czeka mnie wycieczka do Jarkendaru :)   chyba nie będzie tak źle :)

no i coz... mam ten mieczyk.. jest 3 najlepszy w grze... (lepszy jest uriziel 2h haradrimow i Pan Smok(ow?)... oczywiscie znow utknelem... haradrimow nie moge zranic... co mam robic. ? ;/ Wiem mecze ale no kurde jestem tak blisko a zarazem tak daleko

0 użytkowników
Do góry