Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2392334 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2392334

Odpowiedzi 3617

Maciol

Maciol

Użytkownicy
posty35
Propsy21
  • Użytkownicy
Na bossa golemów u mnie nie działa zmniejszenie potwora, a przecież jest zalecane do pokonania go!(W rosyjskiej solucji)

Bezi mówi coś tam "...Goth it" lub "...Both it" niestety to raczej wymowa fonetyczna więc mi to nie pomoże, mam wymaganą ilość many, na innych działa tylko na tego golema na A nie działa, w spisie bugów nic na ten temat nie ma, tutaj też nic nie znalazłem, pomóżcie!

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety w rebalance nie można pomniejszać bossów, np. zniszczenie ożywieńca nie zabija już bezpośrednio demonów. A tego golema trzeba pokonać bronią obuchową.

Maciol

Maciol

Użytkownicy
posty35
Propsy21
  • Użytkownicy
Niestety w rebalance nie można pomniejszać bossów, np. zniszczenie ożywieńca nie zabija już bezpośrednio demonów. A tego golema trzeba pokonać bronią obuchową.

Tak myślałem, że to nie działa na bossów, ale lepiej mieć pewność. Polecisz mi dobrą broń dwuręczną obuchową na 2 rozdział? Myślałem o młocie Innosa, ale nie wiem czy wyrzucenie go z powrotem na miejsce byłoby ok. A zostawić sobie taki koksiarski młotek to też przesada.

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
ma kolejne pytania jeśli ktoś byłby w stanie pomóc :

1. Gdzie jest Krzyż element (misja od złotego  smoka w jarkendarze) potrzebny mi jest aby zniszczyć tego demona od szponu beliara
2. Jaka jest kombinacja dźwigni na statku orków misja od paladyna alberta
3. Gdzie znajduje się taran orków który mam zniszczyć razem z dwoma paladynami
4. ile potrzebne jest reputacji u beliara aby móc nosić  szpon beliara ?? mam już 39 i nic

Proszę o pomoc

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Gdzie jest Krzyż element (misja od złotego  smoka w  jarkendarze)  potrzebny mi jest aby zniszczyć tego demona od szponu  beliara
Musisz zdobyć 4 sfery żywiołów:
1. w obozie dawnego bractwa w GD
2. w starej kopalni
3. w starej wieży Xardasa
4. w opuszczonej kopalni nad płaskowyżem, na początku, przy wejściu do GD.
Tych sfer strzeże cała masa plugastwa oraz ich starażnicy, nie da się ich zniszczyć zaklęciem zniszczenie ożywieńca, tylko bronią.

3. Gdzie znajduje się taran orków który mam zniszczyć razem z dwoma paladynami
Idż z paladynami wzdłuż orkowej palisady( niedaleko domku Angara, koło palisady), to napotkasz orkowych niewolników których trzeba zabić.

4. ile potrzebne jest reputacji u beliara aby móc nosić  szpon beliara ?? mam już 39 i nic
Koło setki, najlepiej zabić tych paladynów na wyspie etlu, to wtedy na pewno będziesz mógł nosić szpon beliara.
A do tych dźwigni to sprawdzę za chwilę i napiszę.

Kolejność dźwigni na orkowym drakkarze;  2-4-1-3

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
Kolejne pytania rzeczy z którymi nie mgoe sobie poradzić
1.Potrzebuej pytań do trzeciego opiekuna są na tej stronce (http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=ru&tl=pl&u=http://returning.worldofgothic.ru/) ale on zadaje zupełnie inne pytania
2. Gdzie jest Krwawy kielich z Ratusza ??

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytuję
Odpowiedzi na pytania 3 opiekuna kolejno:
1. elementy
2. bogowie
3. Saldo
4. Wszystko to razem
5. wiedza
6. chaos
7. Beliar
8. To jest moja decyzja.
Daje te odpowiedzi zgdonie z tłumaczeniem w grze.                                      

2. Gdzie jest Krwawy kielich z Ratusza ??                                      
Ma go teraz alchemik Salandril, trzeba mu ukraść klucz do kufra.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
[do usuniecia przez moda]

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam jeszcze kilka pytań :

1.Gdzie jest klucz do wieży z duchem gomeza
2.Gdzie jest klucz do magazynu zamkowego
3.Czy mogę ulepszyć pancerz magnata  z zamku w GD który znalazłem w wieży razem z notatką ??
4. Gdzie jest czwarty opiekun powinien być koło myśliwego  koło latarni jacka ale go tam nie ma ??

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam jeszcze kilka pytań :

1.Gdzie jest klucz do wieży z duchem gomeza
2.Gdzie jest klucz do magazynu zamkowego
3.Czy mogę ulepszyć pancerz magnata  z zamku w GD który znalazłem w wieży razem z notatką ??
4. Gdzie jest czwarty opiekun powinien być koło myśliwego  koło latarni jacka ale go tam nie ma ??

3. Gdzie znalazłeś pancerz magnata ? :D  w ktorej wierzy ?
4. Idz dalej.. za Nicolasa.. na ten plaskowyz gdzie sa male ruiny. Pojawi się tam

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
Pancerz magnata w raz z jakimś listem jest na tej mniejszej wierzy w zamku w Gd  w skrzyni, wieża ta koło udara

Co to jest minentel ??? tam podobno ma znajdować się 5 poszukiwacz ??

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
inaczej gornicza dolina :)  

aha dziekuje.. a ktos wie jak zobyc ulumulu ? :D  xD poczytam jeszcze ruska srone jak rozgryze to powiem

nie znalazłem odpowiedzi... Robie misje dla tego straznika nieopodal Farmy Onara.. Jestem w gorniczej dolinie rozmawiałem z ur shakiem. I nie wiem co dalej robic.. nie mam ulu mulu a on kaze mi isc do gorskiego klanu.. ale bez ulumulu beda mnie bic.. jak zdobyc ulumulu ??

dobra znalazlem odpowiedz.. niedaleko chaty cavalorna

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
Musisz znaleźć tarroka jest koło starej chaty kawalorna na górce za starą wieża

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Witam mam kilka pytań:
1.O co chodzi temu smokowi z jarkendaru?
2.Dlaczego jak chce się pomodlić przy kaplicy beliara to pojawia sie demon który chce szponu beliara? Mam mu go oddać?
3.Jak zdobyć Ulu-mulu?
4.Jakie czary posiada guru?
5.Gdzie znajudują sie ci bandyci od tego niclasa w tawernie gdy robi się quest dla gildi zabójców?
6. Gdie jest Grim czy Grimes?

Maciol

Maciol

Użytkownicy
posty35
Propsy21
  • Użytkownicy
Witam mam kilka pytań:
1.O co chodzi temu smokowi z jarkendaru?
2.Dlaczego jak chce się pomodlić przy kaplicy beliara to pojawia sie demon który chce szponu beliara? Mam mu go oddać?
3.Jak zdobyć Ulu-mulu?
4.Jakie czary posiada guru?
5.Gdzie znajudują sie ci bandyci od tego niclasa w tawernie gdy robi się quest dla gildi zabójców?
6. Gdie jest Grim czy Grimes?

1. nie doszedłem.
2. Jeśli nie jesteś magiem albo paladynem to z tego co słyszałem się nie pojawi, to chyba wynik niskiej karmy u Beliara.
3. Musisz odszukać Tarroka. Niedaleko starej chaty Cavalorna.
4. Takie jak w Gothic I mogłeś kupić od Baal Cadara. Z tym, że tam były 4 kręgi, tu może jest 6 nie wiem. No i czary takie jak wir itp.
5. Jakiego Niclasa? Chyba Ningala? Ci bandyci są w jaskini z teleportem do "Martwej Harpii". Tam teraz nie ma orka. Idziesz przez tę bramę gdzie Mika, mijasz go i idziesz prosto i tam masz na pagórku wejście do niej. Ostrzegam, nieźli są.
6. Grimes. Tam gdzie w podstawce i NK, w tym małym tunelu przy starej kopalni. Nie wiem czy Grim występuje, ale jeśli idzie o płomień eligora to wie coś o tym Grimes, jeśli dobrze odczytałem solucję.

Galcys

Galcys

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy
Potrzebuje pomocy przy misji Szaleniec prezent którą zleca mi zigos ciemny posałanik pokazał on się po pomodleniu się przy kapliczce beliara dał mi amulet i kazał znaleźć i zabić fellangore gdzie on jest ??

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potrzebuje pomocy przy misji Szaleniec prezent którą zleca mi zigos  ciemny posałanik pokazał on się po pomodleniu się przy kapliczce beliara  dał mi amulet i kazał znaleźć i zabić fellangore gdzie on jest ??                                      

Dar szaleńca

Trzeba znaleźć i zabić Fellangora . Pierwszy raz  spotykamy go ( w wyglądzie Fellana, ) w porzuconej chacie obok tego miejsca, gdzie w G2nk siedział Dragomir. Nie zapomnij przy rozmowie z nim (i przy wszystkich następnych z nim rozmowy) włożyć amulet, dany przez Zigosa. Drugi raz (w wyglądzie Eleny)  spotkamy go wieczorkiem na schodach, przy kamiennym kręgu, tam gdzie szliśmy  z Laresem. Trzeci i ostatni (w wyglądzie Ruperta) w poobiednim czasie na ścieżce do piramid, tam, gdzie ona bierze stromo do góry, zaraz za mostem, gdzie jest jajo topielca  . I oto  właściwie wszyscy .  Trzecim razem  zaproponuje ci bardzo dobry pierścionek. (dla wojownika dodawał +15 do siły i zręcznośći, a dla maga manę)Brać czy też nie sam zdecyduj  . Jeśli się weźmiesz pierścień , to potem na wyspie Etlu, nie obejdzie się bez walki z paladynami( wtedy przydadzą się zwoje snu i strachu).

davidstar

davidstar

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy
Słuchajcie mam taki problem w tłumaczeniu pewnego dialogu(między bezim a melhiorem-on jest paladynem): oto fragment tekstu(oczywiście tego ruskiego), ogólnie bezi przyjął forsę od tego paladyna za to ,że nie powie Hagenowi ,że on wali wóde i że ma wyjebane  :D  :
"Myślę, że brakowało mi szansę dowiedzieć się więcej o amulet Triramar. Teraz o Mora Ulartu można zapomnieć."

amulet Triramar -czy Triramar to jakieś nazwisko?może w tym ruskim translatorze zostało przekręcone...
 Mora Ulartu- czy ta nazwa też gdzieś już się pojawia czy może też jest pzekręcona?
Może skojarzycie jakieś fakty to proszę dajcie znać,bo skoro to ma być wersja profesjonalna tłumaczenia, to do ciężkiej cholery będzie  :lol:  Mam nadzieję, że coś sobie przypomnicie bo z tego co widzę to jesteście na bieżąco w temacie.

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mora Ulartu jest to runa którą dostajemy od  Beliara w kapliczce w zamian za amulet Triramar na wyspie Etlu z paladynami, nazwy się zgadzają z rosyjskim tekstem, nie jest przekręcona. Sprawdziłem to
Думаю, я упустил свой шанс узнать больше о амулете Трирамар. Теперь про Мора Уларту можно забыть
Jak nie  to sprawdź na google tłumacz.

0 użytkowników
Do góry