Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2115140 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2115140

Odpowiedzi 3617

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
A miecz Abigail? Tej gościówy co jest piratem

Szmato! Czochraj bobra, bo bez walki się nie oddam!

Czeladnik

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
A miecz Abigail? Tej gościówy co jest piratem
Jak wyjdziesz z wielkiej jaskini pełnej pełzaczy, zejdź po schodach i poszukaj przy drzewie po lewej stronie. Ciężko zauważyć tą #msg1072472Igłę#msg1072472.

Jaki najłatwiejszy sposób na ogniste cieniostwory?
Ja je zabijałem magią pioruna. Konkretnie to runką od Gallaharda z 2 rozdziału. Runka przydała się też na kamiennych strażników jak jeszcze nie miałem młota.

SirSyriusz

SirSyriusz

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
Czy uczenie się wytrzymałości, żywotności i magii kosztuje coraz więcej wraz ze wzrostem umiejętności?
Do ilu opłaca się uczyć broni jednoręcznej?

KsFPL

KsFPL

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy
znalazł ktos kolejne(poza pierwsza) ksiazki chromaninu? jest w ich ulozeniu jakas alegoria wstosunku do G1? niektore miejsca musza byc inne, skoro np zamiast cytadelii jest wulkan..

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Czy uczenie się wytrzymałości, żywotności i magii kosztuje coraz więcej wraz ze wzrostem umiejętności?
Do ilu opłaca się uczyć broni jednoręcznej?
Tak, kosztuje więcej kasy i LP a broni 1h opłaca się uczyć do tylu procent, że już wiesz że po "zjedzeniu" wszystkich kamienych tabliczek broni jednoręcznej i po przeczytaniu wszystkich książek (np. tej niebieskiej od Lutera, którejś Bitwy o Varrant i innych, czy księgi [objekt interaktywny, książka na stojaczku] np. z domu Gerbrandta [bodajże] w górnym mieście) i skorzystaniu z innych bonusowych rzeczy w sumie będziesz miał 100%.
100% = każdy cios jest krytyczny, czyli mega obrażenia. W połączeniu z dużą siłą i dobrą bronią (Ostrze - np. Demon#msg1072512s Fury z zatopionej Wieży Xardasa czy troche słabszy Night Hunter ze skarba Fire Dragona, bądź 1h od Haradrimów czy jak im tam było, ale to późno dostaniesz, Obuch - taki czerwono-czarny morgenstern z pewnej świątyni w Jharkhendarze) stajesz się szybko machającą maszyną do zabijania.

Co do Chromaninów to jest to wszystko bardzo namieszane i bez solucji lepiej się za to nie brać.

SirSyriusz

SirSyriusz

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
Squerol, właśnie chodziło mi ile mniej-więcej będzie % z tych książek i tabliczek?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
To zależy ile tych dupereli znajdziesz... Nie pamiętam bo dawno grałem w Returninga. Ale pamiętam że w 2 rozdziale już da rade z palcem w dupie 100% mieć.

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Squerol nie powiedział bym ponieważ ja nadal mam 30 pare % na jedno i 15 na dwu więc nie mów mi że z palcem w dupie 100 % :ayfkm:  

Dobra miecz abigail znalazłem, teraz pytanie jak najlepiej zabić tych strażników w świątyni na bagnach? Bo ją już znalazłem ale nie wystarczy mi czarów na nich wszystkich... :facepalm:   :ayfkm:

Szmato! Czochraj bobra, bo bez walki się nie oddam!

Czeladnik

Trefny

Trefny

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
1.mozna byc paladynym i jednoczesnie  straznikiem w bractwie?
2. Zabilem Louisa  kogo teraz powininem szukac i gdzie

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
JanKielbasa - on raczej mial na mysli dobrych graczy umiejących dobrze grać :ok:  i tak, mozna miec 100% w drugim rozdziale bez wiekszych problemow.

Trefny:

1.Odpowiedz sam sobie na pytanie - mozesz byc jednoczesnie najemnikiem i magiem ognia?
2.Wszystkich informacji udziela szef gildii morderców.

A moje pytanie: jak wykonac zadanie dla Hag-Thara w 7 rozdziale? Pozabijalem tych lowcow smoków przy rzece, ale ide do niego i nie ma zadnej opcji dialogowej. Z tego co sie zdazylem rozeznać w cialach lowcow nie bylo kilku ktorzy w 4 rozdziale jeszcze tam urzedowali. Wiec o co kaman? Co mam jeszcze zrobic?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
@JanKiełbasa123
To zależy czy dobrze rozplanujesz LP. W 2 rozdziale spokojnie można mieć 100, ba, można być już niszczycielem wszystkiego, bo w chwili kiedy tylko otrzymujemy dostęp do Górniczej Doliny, tak naprawdę dopiero zaczyna się gra i świat stoi dla nas otworem. Dzięki mnogości zadań i dużej ilości potworów można nabić expierenca i bonusów za zabijanie ich (zawsze najlepiej brać bonusy do biegłości w broni, jak dostaniemy bonus do atrybutów to lepiej wczytać grę). Na stażników kamienny młotek z którejś ze świątyń (na bagnach bodajże), a jak nie masz, to broń obuchowa i sprytna walka (odskoki, nie na hama). Czary lepiej se zostawiać na czarną godzinę (a tych godzin może być dużo).
@Trefny
To logiczne, że nie można być równocześnie w dwóch gildiach (chyba że mini-gildie, jak myśliwi, killerzy, Bractwo jest gildią główną, toteż albo Strażnik Miejski/Paladyn, albo Nowicjusz/Strażnik Świątynny albo Guru )
Po zabiciu Louisa do szefa Gildii Zabójców musisz iść (jak po każdym ich zleceniu).

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Witam. Mam pytanko. Czy PRO spolszczenie będzie miało premierę w tym roku ? Jaki jest % zaawansowania prac ? Czy moglibyście wykombinować coś takiego, jak w Dark Saga, żeby wyłączyć MARVINa ? Dzięki

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Witam. Mam pytanko. Czy PRO spolszczenie będzie miało premierę w tym roku ? Jaki jest % zaawansowania prac ? Czy moglibyście wykombinować coś takiego, jak w Dark Saga, żeby wyłączyć MARVINa ? Dzięki

Po kiego chuja maja wylaczac marvina? Ot jest bezsens. Jak Ci on nie pasuje po prostu go nie wlaczaj i tyle, sprawa zalatwiona.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Wiem i nie używom go . Lecz wyłączenie go może uratować dupsko nieuważnym graczom (jak wiadomo byle włączenie go może już coś zryć).

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Tak, ale marvin może się przydać jak np. przez przypadek jakiegoś NPCa się zabije albo jak ktoś się natknie na jakiś bug. Jak dla mnie powinien zostać.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
No, w sumie racja, może zarówno posłużyć jako koło ratunkowe,
Co do gry w Gothica polecam program xpadder http://speedy.sh/t3vUv/Xpadder-5.7.rar , jeśli ktoś ma pada z analogami (bez też może być). Na padzie wg. mnie o wiele lepiej się gra,

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Ponawiam :
1. Może ktoś wymienić bronie jednoręczne ( oprócz Przeklętego Miecza i Szponu Beliara, bo nie będę wbijać 130 karmy u Beliara ), minimum 135 DMG i miejsce ich występowania, bo jestem w IV rozdziale i machanie mieczem 130 DMG, a dokładnie Przeklętym Mieczem jest dosyć trudne, bo ork elita-wojownik ma mnie na 4 ciosy, a ja jego na ok. 10, więc gdy rzuci się 2-óch to masakra xD
2. Więc tak: w NK po dostaniu się do Gildii złodziei to u Halvora była opcja "pokaż złodziejski gest" po którym można było sprzedawać jemu złoto i srebro z zyskiem. Teraz takiej opcji nie ma, a np. Kardif, Nagur czy Ogrodnik mają taką opcję a on nie, więc czy to jest zamierzone, czy znowu jakiś bug?
3. Czy Lee i wgl. najemnicy są potrzebni do czegoś od IV rozdziału? Lee gdy tylko mnie zobaczy mówi, że nagrabiłem sobie, że każdy chce mojej śmierci itd. poczym każdy rzuca się na mnie.
4. Święcenie zbroi jest wgl. opłacalne? Tzn. czy warto wydać tyle kasy i jak mam Zbroję Paladyna Wzmacnianą Rudą 2x to efekt święcenia będzie duży? Np. jak mam 140 obr. przed bronią to będę miał 160 obr. itp. ? Czy może warto trochę poczekać i ulepszyć Pancerz Paladyna i go poświęcić?
5. Jako Paladyn i czeladnik Bospera mogę nauczyć się robienia eliksiru siły?
6. Rozmawiam ze Scattym, mówi abym wziął jego klucz i zabrał z jego skrzyni bryłki złota... Problem w tym, że on tego klucza chyba nie daje, bo pojawia się wpis, że dostałem niby jakiś klucz, ale gdy podchodzę do jego skrzyni, to Bezi mówi, że do otwarcia tej skrzyni jest potrzebny klucz, więc go nie ma. Poza tym sprawdzałem parę razy w ekwipunku i nie mam klucza, który nazywałby się klucz do kufra, skrzyni, Scattiego czy jakoś tak.
7. Wiem, że te żywioły są w dawnym obozie bractwa, w kopalni złota nad przełęczą i w starej kopalni. Gdzzie jest kolejny żywioł? Naprawdę, jakoś nie chce mi się szukać tego żywiołu po całej Górniczej Dolinie.

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam :
1. Może ktoś wymienić bronie jednoręczne ( oprócz Przeklętego Miecza i Szponu Beliara, bo nie będę wbijać 130 karmy u Beliara ), minimum 135 DMG i miejsce ich występowania, bo jestem w IV rozdziale i machanie mieczem 130 DMG, a dokładnie Przeklętym Mieczem jest dosyć trudne, bo ork elita-wojownik ma mnie na 4 ciosy, a ja jego na ok. 10, więc gdy rzuci się 2-óch to masakra xD
2. Więc tak: w NK po dostaniu się do Gildii złodziei to u Halvora była opcja "pokaż złodziejski gest" po którym można było sprzedawać jemu złoto i srebro z zyskiem. Teraz takiej opcji nie ma, a np. Kardif, Nagur czy Ogrodnik mają taką opcję a on nie, więc czy to jest zamierzone, czy znowu jakiś bug?
3. Czy Lee i wgl. najemnicy są potrzebni do czegoś od IV rozdziału? Lee gdy tylko mnie zobaczy mówi, że nagrabiłem sobie, że każdy chce mojej śmierci itd. poczym każdy rzuca się na mnie.
4. Święcenie zbroi jest wgl. opłacalne? Tzn. czy warto wydać tyle kasy i jak mam Zbroję Paladyna Wzmacnianą Rudą 2x to efekt święcenia będzie duży? Np. jak mam 140 obr. przed bronią to będę miał 160 obr. itp. ? Czy może warto trochę poczekać i ulepszyć Pancerz Paladyna i go poświęcić?
5. Jako Paladyn i czeladnik Bospera mogę nauczyć się robienia eliksiru siły?
6. Rozmawiam ze Scattym, mówi abym wziął jego klucz i zabrał z jego skrzyni bryłki złota... Problem w tym, że on tego klucza chyba nie daje, bo pojawia się wpis, że dostałem niby jakiś klucz, ale gdy podchodzę do jego skrzyni, to Bezi mówi, że do otwarcia tej skrzyni jest potrzebny klucz, więc go nie ma. Poza tym sprawdzałem parę razy w ekwipunku i nie mam klucza, który nazywałby się klucz do kufra, skrzyni, Scattiego czy jakoś tak.
7. Wiem, że te żywioły są w dawnym obozie bractwa, w kopalni złota nad przełęczą i w starej kopalni. Gdzzie jest kolejny żywioł? Naprawdę, jakoś nie chce mi się szukać tego żywiołu po całej Górniczej Dolinie.

1. W skarbcu ognistego smoka jest miecz, 180 DMG wymaga chyba 80 siły.. Albo zawitaj do Doliny Cieni, tam leży gdzieś dobry miecz jednoręczny.
2. Jak masz zadanie od Halvora żeby zabić bandytów, to tam u nich leży taka ryba a w niej śmierdząca notka. Przeczytaj ją i będziesz mógł sprzedawać. No jak się zgodzisz.
3. Możesz wziąć Lee,Beneta,Gorna i Wilka na statek w 5 rozdziale a potem są potrzebni w 7 rozdziale.
4. Poświęcić opłąca się tylko ostatnią zbroję jaką dostajesz w grze i ulepszoną x5
5. Constantino uczy jeśli masz wyuczoną alchemię (np. estrakt życia czy many)
6. To jakiś bug. Wpisz MARVIN i wejdź z niego i weź klucz.
7. W starej wieży Xardasa. Tam gdzie w Gothic I była zbroja i teleport do Starego Obozu.

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Co do Lee i najemników, jeśli Cię atakują to radzę iść do Gravo (siedzi w tawernie Orlana) i zapłacić mu kasę aby rozwiązał problem.

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
2. Jak masz zadanie od Halvora żeby zabić bandytów, to tam u nich leży taka ryba a w niej śmierdząca notka. Przeczytaj ją i będziesz mógł sprzedawać. No jak się zgodzisz. -  No właśnie zrobiłem to zadanie w III rozdziale. Jestem w IV i ma tylko opcję o sprzedaży ryb... U was też tak jest, czy macie normalnie?
4. Jaka to zbroja? Pancerz Paladyna, czy jakaś inna?

0 użytkowników
Do góry