Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2115143 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2115143

Odpowiedzi 3617

SirSyriusz

SirSyriusz

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
A propos kuchni to czy jak zrobię zupę z grzybków lub gulasz grzybki+owadzie mięso czy coś takiego to czy bonusy które normalnie bym dostał z tych grzybków będą dodawane? Ktoś to próbował? Czy zupa z żółwia coś daje?

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Już nawet myślałem, żeby zarżnąć tą obywatelkę co mnie zawsze zauważa ale to byłoby trudne bo są tam straże niedaleko...
Mnie zawsze zauważał strażnik. Ale już więcej mnie nie zauważy.

Dopiero teraz dowiedziałem się że w tym modzie można gotować. Orkowie mają fatalną kuchnię na tym swoim statku.

Spoiler

Jako że zwiedziłem już statek na wschodzie Górniczej Doliny to jest też pytanie:

W dolnej części statku są 4 dźwignie i jakaś maszyna. Da się to jakoś uruchomić? Jest jakaś kolejność?

Te dźwignie są do zadania. Kombinacja to 2-4-1-3. (Zadanie od Lorda Varusa w obozie paladynów za palisadą)

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Da się jakoś uruchomić ten teleport naprzeciwko ruin magów wody w Jarkhendarze? Taki piedestał stoi w takiej jakby zrujnowanej świątyni. Jak najlepiej zabijać kamiennych strażników? Kurwa podchodzi do mnie ja go napierdalam a on jak gdyby nigdy nic jeden hit ja leże a on sobie idzie spowrotem. Ma ktoś w Jarkhendarze czary zdolne powstrzymać te kamienne monstra?

Minibossy powiadacie? W Diablo II było coś w stylu Oko Wymiotów czy Ka'aaa bezduszny czy cuś. To też były takie lepsze "gatunki" zwierząt. :lol:   :D  

Ma ktoś możliwość nauczenia mnie w Jarkhendarze siły powyżej 50? Bo wyżej w Khorinis nie mogłem ale na tabliczkach uzbierałem  :D

Szmato! Czochraj bobra, bo bez walki się nie oddam!

Czeladnik

SirSyriusz

SirSyriusz

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
Chyba mam błąd z tym skradaniem, bo jak chcę okraść Constantina to zauważa mnie nawet Meldor z dzielnicy portowej! O co tu chodzi?!

Dzięki bugowi z miksturką zręczności i marbinovi+F8 udało mi się go okraść bez wszczynania alarmu.
Czy ktoś wie ile mniej więcej trzeba zręczności aby nie dać się złapać?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Chyba mam błąd z tym skradaniem, bo jak chcę okraść Constantina to zauważa mnie nawet Meldor z dzielnicy portowej! O co tu chodzi?!

Prawdopodobnie idiotyczna logika twórców "dajmy rentgena ludziom z khorinis".

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Taki scyzoryk, który powala kamiennych strażników jednym ciosem jest w jakiejś świątyni, na stronie 177-178 ktoś pisał, gdzie to znalazł. Będzie on na takim stole rytualnym czy coś w tym stylu. Poprostu wbiegnij na szybkim zabierz i spieprzaj. Co do teleportu, to pewnie chodzi ci o teleport do pewnego bossa, będziesz musiał włożyć taki kamień górski w ten piedestał. No chyba, że chodzi ci o inny TP. ( jest w ostatniej komnacie w Świątyni Adanosa, tam gdzie był Kruk, przy teleporcie ) Powyżej 50? Ja jakoś nie miałem z tym problemu... Pewnie Jack Aligator będzie uczył powyżej 50. W Khorinis to szkol się u tego kowala strażników miejskich, u Torlofa czy u Ingmara, albo u Laresa. Uczy chyba do 80. Jest jeszcze Carl, ale on chce kasy i chyba też uczy do 80.

Ps. Ja mam 30 zręczności i bez problemu okradłem np. Lehmara, Sędziego i innych... Nawet, jak spali obok xD

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Bij jak chcesz. Ja zebrałem ich wszystkich z całej budowli i Gromem zabiłem.
Grom wytraciłem na 2 inne miejsca ze strażnikami, poza tym to by było durne jeżeli to byłby jedyny sposób na ich zabicie.

Gram łucznikiem i z łuku nic im nie robiłem. Broń sieczna także odpada, z obuchowej otrzymują zbyt mały damage, bo nie szkoliłem się w walce bronią białą. Pozostaje magia, ale tutaj też mały problem bo nie miałem od kogo kupić zwojów - zrobiłem runę u Gallaharda (Mała Błyskawica) i mozolnie oczyściłem bibliotekę.

Na koniec okazało się że na ołtarzu leżał Młot Adanosa, którym strażników zabija się jednym ciosem.  :ayfkm:

Ten młot w tej bibliotece jest czy nie? oO

Czeladnik

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Nie. Młot znajduje się losowo w:
bibliotece
w domu budowniczych na bagnach
w domu budowniczych z pełzaczami
w domu budowniczych z zoombi

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Nie. Młot znajduje się losowo w:
bibliotece
w domu budowniczych na bagnach
w domu budowniczych z pełzaczami
w domu budowniczych z zoombi
Losowo? Mi się trafił w bibliotece, czyli miałem najgorzej.  ;d  

Da się jakoś uruchomić ten teleport naprzeciwko ruin magów wody w Jarkhendarze?
Po zabiciu Kruka kamykiem otworzysz.

A propos kuchni to czy jak zrobię zupę z grzybków lub gulasz grzybki+owadzie mięso czy coś takiego to czy bonusy które normalnie bym dostał z tych grzybków będą dodawane? Ktoś to próbował? Czy zupa z żółwia coś daje?
Te zwykłe zupy nic nie dają. Za zupy z 50 grzybów dostajesz premie, ale lepiej zainwestować w przepis alchemiczny i za 25 grzybków będziesz miał to samo, tak więc połowe taniej. Jeśli chodzi o zupy z żółwia to za zjedzenie 5 masz +1 siły.

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
1. Może ktoś wymienić bronie jednoręczne ( oprócz Przeklętego Miecza i Szponu Beliara, bo nie będę wbijać 130 karmy u Beliara ), minimum 135 DMG i miejsce ich występowania, bo jestem w IV rozdziale i machanie mieczem 130 DMG, a dokładnie Przeklętym Mieczem jest dosyć trudne, bo ork elita-wojownik ma mnie na 4 ciosy, a ja jego na ok. 10, więc gdy rzuci się 2-óch to masakra xD
2. Więc tak: w NK po dostaniu się do Gildii złodziei to u Halvora była opcja "pokaż złodziejski gest" po którym można było sprzedawać jemu złoto i srebro z zyskiem. Teraz takiej opcji nie ma, a np. Kardif, Nagur czy Ogrodnik mają taką opcję a on nie, więc czy to jest zamierzone, czy znowu jakiś bug?
3. Czy Lee i wgl. najemnicy są potrzebni do czegoś od IV rozdziału? Lee gdy tylko mnie zobaczy mówi, że nagrabiłem sobie, że każdy chce mojej śmierci itd. poczym każdy rzuca się na mnie.
4. Święcenie zbroi jest wgl. opłacalne? Tzn. czy warto wydać tyle kasy i jak mam Zbroję Paladyna Wzmacnianą Rudą 2x to efekt święcenia będzie duży? Np. jak mam 140 obr. przed bronią to będę miał 160 obr. itp. ? Czy może warto trochę poczekać i ulepszyć Pancerz Paladyna i go poświęcić?

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Werewolf jak zwykle nie masz racji. Okrasć można każdego ale wymaga to większęj ilości zręczności.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Trefny

Trefny

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Witam kto w bractwie uczy strzelania kusza? warto wstapic do gildi bractwa?

SirSyriusz

SirSyriusz

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
Ja próbuję dostać się do bractwa, ale jest strasznie trudno z zadaniami, szczególnie znalezienie przepisu jest prawie niemożliwe nawet z solucją rosyjską... trzeba wywalić kilkadziesiąt pkt. w umiejętności złodziejskie, inny guru wymaga 40 many czyli następne poziomiki do wydania... Jeśli solucja rosyjska do zadania guru w mieście jest prawdziwa to chyba mam to zbugowane, pobiłem Valentino, pochwaliłem się Regisowi dostałem pierścień i tyle, ani Regis ani guru nie ma żadnej nowej opcji dialogowej...

Wie ktoś czy może jest alternatywna droga zdobycia receptury dla guru?
Czy trzeba wykonywać wszystkie zadania, czy jedno można pominąć?
Jak zrobić to zadanie z guru w mieście?

Kuszy możesz nauczyć się u myśliwych, musisz tylko znaleźć kuszę Dragomira czy jak mu tam przy kamiennym kręgu.

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1.Nie.
2.Wszystkie.
3.Daj pierścień Coragornowi z karczmy.

Sweet! I've just received my free Riot Points!

>> FreeRiotPoints.me <<

Trefny

Trefny

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
a ktora gildia najprosciej sie gra?

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
a ktora gildia najprosciej sie gra?

Pewnie strażą miejską.

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Jaki najłatwiejszy sposób na ogniste cieniostwory?

Czeladnik

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Jaki najłatwiejszy sposób na ogniste cieniostwory?

Lodowe czary.

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Lodowe czary

1. Nie mam 10 000 do wydania na jakieś lodowe lance czy strzały
2. Wydam na jednego a pozostanie mi jeszcze jakieś 3 więc...
Raczej chodziło mi o jakąś taktykę z miecza.

Kolejne pytanko - gdzie jest szpada Abigail i gdzie jest czarny troll bo nie chce mi sie wracac do Khorinis by zdobić skórkę trollka

Czeladnik

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wnoskuję że jesteś w Jarkendarze. Czarnego trolla znjdziesz w pobliżu jednego z teleportu obok chaty Eremity

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

0 użytkowników
Do góry