Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2178883 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2178883

Odpowiedzi 3617

dawideu12

dawideu12

Użytkownicy
posty36
  • Użytkownicy
tera to mam problem bo kompletnienie rozumiem chodzi o opiekunów gadałem z pyrokarem tera gadałem z baal netbekiem i sie dowiedziałem że mam mieć moc 3 bogów ale jak to wykonać do jasnej ciasnej powiedzcie od początku do końca tej misji

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Hmm.. a jak zabiłem Hosh-Paka i powiedziałem mu o tym, to ta rozmowa ciągle będzie możliwa czy będę się musiał uciec do kodów?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Hmm.. a jak zabiłem Hosh-Paka i powiedziałem mu o tym, to ta rozmowa ciągle będzie możliwa czy będę się musiał uciec do kodów?

Zwój zapomnienia.

Bamboocha

Bamboocha

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Gdzie mogę znaleźć czarną perłę?
Jestem w 2 rozdziale i chce stworzyć sobie czarną strzałę (albo jakoś tak). Mogę ją od Xardasa kupić ale wole oszczędzić 1500 kasy bo w tym modzie każdy pieniążek się liczy.

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Każdy, ale jak wiesz u Braina odnawiają się pręty co dziennie, a więc i kasa jeżeli jesteś czeladnikiem Harada. W modzie to najlepszy wybór, bo płaci dobrze, a tak naprawdę zdobywania trofeów nauczysz się u myśliwych, a mikstur u Ignaca. Jedyne co ma dobre Bosper to zbroja skórzana.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Bamboocha

Bamboocha

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Gdzie mogę znaleźć czarną perłę? - jestem w 2 akcie

Baith

Baith

Użytkownicy
posty55
  • Użytkownicy
Mam kilka pytań.

1. Czy poziom rzeźnik jest grywalny, czy prawie nie do przejścia jak trudny w mroznych tajemnicach. (tam normalny był bardzo trudny.
2. Dlaczego punkty trafień nie zwrastają mi przy awansie na kolejny poziom. Czy trzeba się ich uczyć u jakiegoś nauczyciela czy kapliczkach?
3. Jesli wyżej odpowiedź brzmi tak, to jak ma starczyć na wszytsko pkt nauki skoro za zabicie powtorow dostaje tak malo pkt doswiaczenie (dopiero zacalem gre i dostaje po 14 pkt lub 28 pkt a nameczyc sie musze nawet z mlodym wilkiem).
4. Czy dalej nauka wyglada tak jak w NK, ze jak naucze sie 30 sily to potem 5 pkt kosztuje 10, przy 60 5 pkt silky kosztuje 15 pkt nauki itd. ?? Czy zwiazku z mniejsza iloscia doswiadczenia caly czas jest po 5 pkt nauki z 5 pkt umiejetnosci?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
1. Każda tryb gry jest grywalny.
2. Wulfgar uczy.
3. No sorry, ale to Ty sobie włączyłeś Rzeźnika.
4. Tak.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Baith

Baith

Użytkownicy
posty55
  • Użytkownicy
4. Tak w sensie ze jest tak jak w NK?

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie mogę znaleźć czarną perłę? - jestem w 2 akcie

Witam  :wink:  

Na pewno w:
1.W chacie Grega.
2.W morzu koło piratów.
3.Możesz ją wykopać w którymś ze skarbów zaznaczonych krzyżem.
4...bardzo dużo

Pozdrawiam Mateusz.Wr  :wink:   jeśli pomogłem  :ok:

Każdy, ale jak wiesz u Braina odnawiają się pręty co dziennie, a więc i kasa jeżeli jesteś czeladnikiem Harada. W modzie to najlepszy wybór, bo płaci dobrze, a tak naprawdę zdobywania trofeów nauczysz się u myśliwych, a mikstur u Ignaca. Jedyne co ma dobre Bosper to zbroja skórzana.

Jeżeli jesteś magiem też ciśniesz do Harada no to świetna taktyka tylko na kasę  :ok:  jedna z najgorszych jakie można zrobić,to że na wykuwaniu można zarobić to nie znaczy że od razu trzeba iść do Harada który daje siłę:

Mag Wody,Nekromanta,Mag Ognia,Guru:
Constantino daje +10 many możliwość nauczenia się prawie wszystkich mikstur spora dawka inte. i strój alchemika dobra obrona przed magią.

Paladyn,Strażnik Świątynny:
Harad daje trochę siły na początek chyba +2 dodatkowo szkoli sporo w siłę i daje strój kowala duża ochrona przed ogniem.

Najemnik :
Bosper daje skórzany pancerz za free ,dołączenie do obozu myśliwych za free nie musimy zabijać Czarnego Trola,+kilka punktów do zręczności, możliwość produkcji specjalnych strzał przydatne dla najemnika którym można walić w siłę i zręczność czyli dobry łuk ,oczywiście zbiera skóry trochę kasy na początek się przyda.

Pozdrawiam Mateusz.Wr  :wink:  jeśli pomogłem  :ok:  

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
W modzie ciężko o grosz. Many się nauczysz EXP'iąc, a o kase ciężej. Mikstur robienia nauczysz się u Ignaca, więc Harad konkuruje tylko z Bosperem. Mając w uj kasy mogę kupić sobie wszystko, a na umiejętności też starcza, a skoro na umiejętności starcza i na zwoje/broń dzięki którym zabijam silniejsze potwory, to EXP szybciej rośnie

Spoiler

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W modzie ciężko o grosz. Many się nauczysz EXP#msg1060021iąc, a o kase ciężej. Mikstur robienia nauczysz się u Ignaca, więc Harad konkuruje tylko z Bosperem. Mając w uj kasy mogę kupić sobie wszystko, a na umiejętności też starcza, a skoro na umiejętności starcza i na zwoje/broń dzięki którym zabijam silniejsze potwory, to EXP szybciej rośnie

Wszystkiego się możesz nauczyć expiąc ale patrzysz zawsze ekonomicznie co możesz dostać za free a nie iść w bele co ja przynajmniej tak miałem bo grywałem tylko na najtrudniejszym poziomie a u myśliwych chyba i tak wszyscy się najlepiej obłowią.

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

Baith

Baith

Użytkownicy
posty55
  • Użytkownicy
1. Co musze zrobic by Thorben nauczyl mnie otwierania zamków? Oddalem dlug Gritty i dostalem blogoslawienstwo, jestem takze obywatelem a on dalej nie chce mnie nauczyc. Czy mam mu zalatwic ksiazke dlugow od lemara dopiero wtedy mnie nauczy?

2. Czy pkt doswiadczenia maleja na rzezniku? Bo wczesniej za wilki i krwiopijcow dostawalem wiecej. Jak sie nabija poziomy ogolnie na poziomie rzeznik bo zabilem  cieniostwora a tu tylko 59 pkt... Idze nabic ponad 30 poziomow? W zwyklej nk chyba sie do 40 dochodzilo nawet.

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
2. Zmniejsza się liczba EXP za potwory
1. Albo uratować Grittę, albo zanieść księge długów Thorbenowi, albo mieć karmę +25 u Innosa
@Mateusz
Wierz mi. Myślenie ekonomiczne zawsze działa. Co mi jeżeli dostane już te +10 many dla maga jak potem będzie trochę ciężej z finansami i nie będzie można się uczyć. Dla mnie to nie problem, ale dla kogoś może być. Lepiej mieć więcej kiesy i wtedy się uczyć cały czas(o ile man pkt. nauki) niż dostać raz to +10, a potem szukać cały czas kasy

Spoiler

Baith

Baith

Użytkownicy
posty55
  • Użytkownicy
Ale ja dałem pieniądze gritty Matteo, czyli powinienem z wlasnej keiszeni zaplacic zeby mnie Thorben nauczyl otwierania zamkow? No bo to wazna umiejetnosc juz na poczatku gry, wiec jak ja terz sie tego naucze, na poczatku gry nie zdobede ksiegi dlugow ani nie uzbierma pkt u Innosa

Bamboocha

Bamboocha

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy

Na pewno w:
1.W chacie Grega.
2.W morzu koło piratów.
4...bardzo dużo

... możliwość produkcji specjalnych strzał ...

1. W chacie Grega nie ma czarnej perły
2. Pamiętasz gdzie dokładnie bo niemoge jej znaleść?
3. Z którego, sporo ich a mi już jest potrzebna
4. Jakie?

Co muszę zrobić aby produkować specjalne strzały, bo zwykłe tylko umiem robić?

Bamboocha

Bamboocha

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Ale ja dałem pieniądze gritty Matteo, czyli powinienem z wlasnej keiszeni zaplacic zeby mnie Thorben nauczyl otwierania zamkow? No bo to wazna umiejetnosc juz na poczatku gry, wiec jak ja terz sie tego naucze, na poczatku gry nie zdobede ksiegi dlugow ani nie uzbierma pkt u Innosa

Możesz się też tego nauczyć dołączając do gildii złodziei.

Baith

Baith

Użytkownicy
posty55
  • Użytkownicy
Dobra chyba się przeceniłem. NK była dla mnie łatwa (chociaż na początku czasem bywało trudno). Ale tutaj nie wiem czy czasem zbyt pochopnie nie wskoczyłem na tego rzeźnika, bo gra się bardzo ciężko. Problem z jednym wilkim, z jedna polna bestia a naucyzlem sie 30 pkt sily i mam leprzy meiczyk i pancerz. Na potworach i tak duzo nie Zdobede doswiadczenia a pkt i tak maleja. Ile jest za okr wojownika alb oelite pkt? Bo jest ich masa na mapie i co jak zabije ich duzo to potem je bede bil za 0 pkt doswiadczenia.

W związku z tym rozwazam czy nie zaczac gran na innym poziomie. Tu moje pytanie czym dokladnie roznia sie te poziomy, procz tego ze odstajemy "dary na początku". Jaka jest roznica w zdobywanym doswiadczeniu i czy np na trudnym (poziom nizej) jest i tak trudniej niz zwykle NK? Bo chce miec przyjemna gre, nieco trudniejsza niz NK, ale przyjemna a nie mordega. Lubie ekterminacje stworzen ale jak widze ze tak ciezko sie walczy na rzezniku i dostaje marne kilkadziesiat pkt to jakos mnie to odpycha. Wiec?

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Post #1:
2. Zmniejsza się liczba EXP za potwory
1. Albo uratować Grittę, albo zanieść księge długów Thorbenowi, albo mieć karmę +25 u Innosa
@Mateusz
Wierz mi. Myślenie ekonomiczne zawsze działa. Co mi jeżeli dostane już te +10 many dla maga jak potem będzie trochę ciężej z finansami i nie będzie można się uczyć. Dla mnie to nie problem, ale dla kogoś może być. Lepiej mieć więcej kiesy i wtedy się uczyć cały czas(o ile man pkt. nauki) niż dostać raz to +10, a potem szukać cały czas kasy

haha o tak a zaraz na forum koleś wyskoczy oj nie mam many brakuje mi już wszystkie stworki wybiłem i poszedł do Harada od groma kasy a tu many nie ma a i co dalej będziesz sie uczył wykuwania bezużytecznych mieczy  :lol:   :facepalm: .Dużo ludzi pisze że nie ma wystarczająco intel.by zostać nekromantą a ty im proponujesz isć do Harada inte.też wyekspią  :facepalm:   Ignaz uczy tylko 3 mikstur więc masz 3 inte.Constantino uczy co najmniej 5 więc i wiecej intel +możesz iść do ignaza.
Post #2:

Na pewno w:
1.W chacie Grega.
2.W morzu koło piratów.
4...bardzo dużo

... możliwość produkcji specjalnych strzał ...

1. W chacie Grega nie ma czarnej perły
2. Pamiętasz gdzie dokładnie bo niemoge jej znaleść?
3. Z którego, sporo ich a mi już jest potrzebna
4. Jakie?

Co muszę zrobić aby produkować specjalne strzały, bo zwykłe tylko umiem robić?

Naprawdę przeszukałeś całą chatę Grega i nic?No trudno patrzyłeś po głowach wilka itp?Jeżeli chodzi o morze no to po prostu koło groty piratów po całości zbieraj różne cacka a i dużo muszli albo w skrzynce złotej powinna być albo w którejś muszli.

Jeżeli chodzi o te strzały to musisz wykonać ostatnie zadanie od dowódcy myśliwych czyli ze slokersem po zrobieniu tego zadania da ci specjalny łuk i powie bosperowi żeby cię nauczył produkcji specjalnych strzał.

Pozdrawiam Mateusz.Wr  :wink:  

Zachęcam do używania opcji edytuj. Polecam i pozdrawiam Piotr Fronczewski Roch Siemianowski Luk

Bamboocha

Bamboocha

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy

Jeżeli chodzi o te strzały to musisz wykonać ostatnie zadanie od dowódcy myśliwych czyli ze slokersem po zrobieniu tego zadania da ci specjalny łuk i powie bosperowi żeby cię nauczył produkcji specjalnych strzał.

Jak dostać od niego ostatnie zadanie, muszę go wyzwać na pojedynek zdobywając sympatie innych myśliwych?

Perłę znalazłem w domu uzdrowicieli na szybkim śledziu tam pobiegłem :]

0 użytkowników
Do góry