Tablecloth, jeśli ci się pojawiają błędy przy starcie gothica masz widocznie inną wersję Returninga rosyjskiego od tej pod którą robiona była instalka. Oznacza to że prawdopodobnie ruski plik mod u ciebie nazywa się inaczej - musisz sobie skombinować nowe ini albo wgrać ruskiego returning w tej samej wersji pod którą była robiona instalka. Wersja instalki ruskiej pod którą robiłem to Full Pack Rebalance czyli po naszemu "nowa instalacja". Problemem jest że wyszła ona w dwóch wersjach (wersja v1 i v2 instalki, nie mylić z wersjami Returninga-MODu), myślałem że są one zgodne

ale chyba nie. Napisz jakiej ruskiej instalki używałeś i zapodaj screenshooty na normalny serwis ze zdjęciami - taki na który nie trzeba się rejestrować aby zobaczyć. Mi i wielu osobom gra działa jak trzeba więc to nie jest błąd per se (gdyby był toby nikomu poza ew. mną nie działało).
Jeśli błędy ci się pojawiały podczas wgrywania ruskiej instalki, to ona tak ma i nie jest to nic dziwnego - Wynika to z różnic między polskim a ruskim gothiciem - ruski ma dodatkowe pliki VDF, ale nie wpływa to na dzaiłanie modu.
Jeśli chodzi ci o błędy w trakcie gry to zależnie od przykładu jest to albo błąd w samym gothicu (silnik gry) albo drobny błąd odziedziczony po ruskiej wersji moda. Obydwa można zazwyczaj ominąć przechodząc fragment gry jeszcze raz. Wersja pro albo nawet prawdopodobnie najbliższa beta będzie dopasowana do nowszej wersji Returninga (nowszy fix od v1 a także najnowsze fixy od Rebalance v2 i Slash'n'Craft, wtedy będę zalecał granie na ReBalance v2 bo Slash'n'Craft różni się trochę w rozgrywce i dlatego ma inną nazwę - nie jest nowszą wersją ReBalance per se ale opiera się na ReBalance), wtedy powinno bugów być mniej bo ruskie nie na darmo polowali na bugi. Błędy które my będziemy testować wewnętrznie dotyczą raczej spolszczania podobnych do słynnej "cebuli" (łuk i cebula po rosyjsku jest tak samo) tylko występujacych rzadziej w tekście bo cebule już oswoiliśmy jak widać w publicznej becie. Ponadto w nowym ReBalance pojawiło się zaledwie kilka(naście) tysięcy nowych linijek które oczywiście też trzeba przetłumaczyć. Jesteśmy blisko ukończenia grywalnej bety zgodnej z ReBalance v2 i Slash'n'Craft 1.1 która prawdopodbnie będzie poddana zamkniętym betatestom. Nie obiecuję że skończymy do końca azteckiego kalendarza (fixme: azteckiego czy majów?) który wypada na 21.12.2012 ale jest bardzo duża szansa że wyjdzie jeszcze przed końcem roku. Nawet jeśli "koniec świata" wynikający z cykli przyrody zgodnie z tamtejszymi wierzeniami jest prawdziwy to i tak sobie pogracie przed końcem świata bo (tu kruczek) ta data to początek zdarzenia zwanego końcem świata które powinno trwać co najmniej dwa miesiące. Ja osobiście wierzę że albo to zdarzenie będzie mniejszej skali (polska nie jest w Ameryce) albo i tak będzie się go dało przeżyć (Białe Zimno wg. Ithliny w wiedźmnie ludzie przeżyli z trudem a poprzedni koniec świata wg tamtego kalendarza był po prostu zlodowaceniem które obejmowało tamten rejon).
PS: proszę o nie robienie zbytnich dygresji na temat końca świata, a Luka o nie wywalanie tego posta (poprzedni mniej udany usunął

), no i was wszystkich o optymizm.