Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2167886 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2167886

Odpowiedzi 3617

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Jeżeli chodzi o te strzały to musisz wykonać ostatnie zadanie od dowódcy myśliwych czyli ze slokersem po zrobieniu tego zadania da ci specjalny łuk i powie bosperowi żeby cię nauczył produkcji specjalnych strzał.

Jak dostać od niego ostatnie zadanie, muszę go wyzwać na pojedynek zdobywając sympatie innych myśliwych?

Perłę znalazłem w domu uzdrowicieli na szybkim śledziu tam pobiegłem :]

tak

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

juhas

juhas

Użytkownicy
posty40
Propsy12
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Siemano, od razu przejdę do problemu. Otóż znajduje się obecnie w Dolinie Cieni i nie moge znależć tego "Oka Gniewu". Wydaje mi się że przeszukałem całą doline. Mógłby mi ktoś zamieścić screena ew. opisać lokalizacje tego przedmiotu? Z góry dziękuje ;)

dawideu12

dawideu12

Użytkownicy
posty36
  • Użytkownicy
możecie mi powiedzieć gdzie są te przedmioty o których baal netbek gada bo nie moge znaleźć

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę piąty Chronanim? I skąd mam wziąć zbroję Straży miejskiej dla Cliffa? sprawdzałem w skrzyni w sali tronowej i nie ma.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Siemano, od razu przejdę do problemu. Otóż znajduje się obecnie w Dolinie Cieni i nie moge znależć tego "Oka Gniewu". Wydaje mi się że przeszukałem całą doline. Mógłby mi ktoś zamieścić screena ew. opisać lokalizacje tego przedmiotu? Z góry dziękuje ;)

Tam, gdzie wykonujemy zadanie dla Pyrokara (Próba Ognia).

Dokładny opis co trzeba zrobić:
Jak tam będziesz, na środku pomieszczenia będzie przełącznik. Przekręć go i lepiej byś miał w tej chwili "Zniszczenie ożywieńca". Pojawi się pan cienia przed tobą i dużo mrocznych rycerzy dookoła ciebie. Rzucasz czar na "Pana Cienia" i reszta rycerzy pada. Przy ciele "Pana Cienia" będzie klucz. Przy grobie, który jest za nim, jest skrzynia, a w niej Oko Gniewu.
Tutaj opisałem tylko jak zdobyć Oko. Regały potrzebne do rytuału znajdź sam.

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Post #1:
2. Zmniejsza się liczba EXP za potwory
1. Albo uratować Grittę, albo zanieść księge długów Thorbenowi, albo mieć karmę +25 u Innosa
@Mateusz
Wierz mi. Myślenie ekonomiczne zawsze działa. Co mi jeżeli dostane już te +10 many dla maga jak potem będzie trochę ciężej z finansami i nie będzie można się uczyć. Dla mnie to nie problem, ale dla kogoś może być. Lepiej mieć więcej kiesy i wtedy się uczyć cały czas(o ile man pkt. nauki) niż dostać raz to +10, a potem szukać cały czas kasy

haha o tak a zaraz na forum koleś wyskoczy oj nie mam many brakuje mi już wszystkie stworki wybiłem i poszedł do Harada od groma kasy a tu many nie ma a i co dalej będziesz sie uczył wykuwania bezużytecznych mieczy  :lol:   :facepalm: .Dużo ludzi pisze że nie ma wystarczająco intel.by zostać nekromantą a ty im proponujesz isć do Harada inte.też wyekspią  :facepalm:   Ignaz uczy tylko 3 mikstur więc masz 3 inte.Constantino uczy co najmniej 5 więc i wiecej intel +możesz iść do ignaza.
Post #2:

Na pewno w:
1.W chacie Grega.
2.W morzu koło piratów.
3.Możesz ją wykopać w którymś ze skarbów zaznaczonych krzyżem.
4...bardzo dużo

... możliwość produkcji specjalnych strzał ...

1. W chacie Grega nie ma czarnej perły
2. Pamiętasz gdzie dokładnie bo niemoge jej znaleść?
3. Z którego, sporo ich a mi już jest potrzebna
4. Jakie?

Co muszę zrobić aby produkować specjalne strzały, bo zwykłe tylko umiem robić?

Naprawdę przeszukałeś całą chatę Grega i nic?No trudno patrzyłeś po głowach wilka itp?Jeżeli chodzi o morze no to po prostu koło groty piratów po całości zbieraj różne cacka a i dużo muszli albo w skrzynce złotej powinna być albo w którejś muszli.

Jeżeli chodzi o te strzały to musisz wykonać ostatnie zadanie od dowódcy myśliwych czyli ze slokersem po zrobieniu tego zadania da ci specjalny łuk i powie bosperowi żeby cię nauczył produkcji specjalnych strzał.

Pozdrawiam Mateusz.Wr  :wink:  

Zachęcam do używania opcji edytuj. Polecam i pozdrawiam Piotr Fronczewski Roch Siemianowski Luk
Jeżeli ma kase, to od Harada może kupować mikstury i księgi. Tworzenia eliksirów może cię też nauczyć Sagita. Powtarzam- niezależnie od gildii najlepszy wybór to Harad

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Zainstalowałem moda, wrzuciłem patcha.Przy próbie rozpoczęcia gry wyskakują po kilka razy te błędy:
http://imageshack.us/gal.php?id=sJStks3Xl9Wn1OPKmg
Po czym włącza się zwykły gothic II noc kruka.
Jest w stanie ktoś mi pomóc ?

juhas

juhas

Użytkownicy
posty40
Propsy12
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Tam, gdzie wykonujemy zadanie dla Pyrokara (Próba Ognia).

Dokładny opis co trzeba zrobić:
Jak tam będziesz, na środku pomieszczenia będzie przełącznik. Przekręć go i lepiej byś miał w tej chwili "Zniszczenie ożywieńca". Pojawi się pan cienia przed tobą i dużo mrocznych rycerzy dookoła ciebie. Rzucasz czar na "Pana Cienia" i reszta rycerzy pada. Przy ciele "Pana Cienia" będzie klucz. Przy grobie, który jest za nim, jest skrzynia, a w niej Oko Gniewu.
Tutaj opisałem tylko jak zdobyć Oko. Regały potrzebne do rytuału znajdź sam.
Doszedłem do tego sam otóż musiałem wczytać wcześniejszego save#msg1060109a i wszystko było w porządku, nie wiem jakim cudem ale na tym co grałem nie było tego Oka w tym miejscu ;O W każdym razie dziękuje za odpowiedź ;)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Hmmm.. wie ktoś kto ma klucze do wieży, gdzie ma być ponoć Gomez?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Hmmm.. wie ktoś kto ma klucze do wieży, gdzie ma być ponoć Gomez?

1. W pokoju Silvestra/Orica (nie pamiętam, w każdym razie drzwi po lewej)
2. W pokoju Edgora, na półce.
3. W magazynie, w skrzyni.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
To gdzie w końcu znajdę Tego Grima? (Chaba, że w płomień Eligora ma Grimes, dwa imienia widnieją w dzienniku, to wiem gdzie jest Grimes, ale Grim? Ni ch....)

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

KApral_106

KApral_106

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Witam!
Mam dwa pytania:
1. Czy pan "z wyrazami szacunku" to zabieg specjalny?
2. Gdzie jest ten mag, który ma nas uczyć języka w Górniczej Dolinie(ten z zadania 3 opiekuna)? Przeszukałem całą i nie znalazłem.
Pozdrawiam!

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Mag uczący języka jest w Wieży Mgieł za palisadą. Dostać się można do niej przez jaskinie koło plaży.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
To jeszcze jedno pytanie z serii głupich: Kto ma klucz z kolei go magazynu, gdzie jest klucz do wieży Gomeza? xd

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Ten pan, to Saturas, a maszynie przenoszącej dialogii z tabeli do skryptów coś się pomieszało

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ja mam taki problem i mam nadzieje ze ktos mi odpisze. Otóż za obozowiskiem wilków (misja od Pepe) jest jaskinia a w nim boss goblinów Gambarsh czy jakoś tak, ma juz ostatek zycia, ale TEN CH... caly czas się uzdrawia i nie mogę go zabić. Co robić? Próbowałem magią, i orężem. (życie mu troszeczke się tylko odnawia)

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Necro59 kup przemiane w topielca i spróbuj... bo gobliny uciekają od topielców

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Sprubuję chociasz nie wiem czy to zależy od tego. Jakieś jeszcze inne pomysły do mojego problemu?

PC, na którym siedzę:

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Tablecloth, jeśli ci się pojawiają błędy przy starcie gothica masz widocznie inną wersję Returninga rosyjskiego od tej pod którą robiona była instalka. Oznacza to że prawdopodobnie ruski plik mod u ciebie nazywa się inaczej - musisz sobie skombinować nowe ini albo wgrać ruskiego returning w tej samej wersji pod którą była robiona instalka. Wersja instalki ruskiej pod którą robiłem to Full Pack Rebalance czyli po naszemu "nowa instalacja". Problemem jest że wyszła ona w dwóch wersjach (wersja v1 i v2 instalki, nie mylić z wersjami Returninga-MODu), myślałem że są one zgodne :P ale chyba nie. Napisz jakiej ruskiej instalki używałeś i zapodaj screenshooty na normalny serwis ze zdjęciami - taki na który nie trzeba się rejestrować aby zobaczyć. Mi i wielu osobom gra działa jak trzeba więc to nie jest błąd per se (gdyby był toby nikomu poza ew. mną nie działało).

Jeśli błędy ci się pojawiały podczas wgrywania ruskiej instalki, to ona tak ma i nie jest to nic dziwnego - Wynika to z różnic między polskim a ruskim gothiciem - ruski ma dodatkowe pliki VDF, ale nie wpływa to na dzaiłanie modu.

Jeśli chodzi ci o błędy w trakcie gry to zależnie od przykładu jest to albo błąd w samym gothicu (silnik gry) albo drobny błąd odziedziczony po ruskiej wersji moda. Obydwa można zazwyczaj ominąć przechodząc fragment gry jeszcze raz. Wersja pro albo nawet prawdopodobnie najbliższa beta będzie dopasowana do nowszej wersji Returninga (nowszy fix od v1 a także najnowsze fixy od Rebalance v2 i Slash'n'Craft, wtedy będę zalecał granie na ReBalance v2 bo Slash'n'Craft różni się trochę w rozgrywce i dlatego ma inną nazwę - nie jest nowszą wersją ReBalance per se ale opiera się na ReBalance), wtedy powinno bugów być mniej bo ruskie nie na darmo polowali na bugi. Błędy które my będziemy testować wewnętrznie dotyczą raczej spolszczania podobnych do słynnej "cebuli" (łuk i cebula po rosyjsku jest tak samo) tylko występujacych rzadziej w tekście bo cebule już oswoiliśmy jak widać w publicznej becie. Ponadto w nowym ReBalance pojawiło się zaledwie kilka(naście) tysięcy nowych linijek które oczywiście też trzeba przetłumaczyć. Jesteśmy blisko ukończenia grywalnej bety zgodnej z ReBalance v2 i Slash'n'Craft 1.1 która prawdopodbnie będzie poddana zamkniętym betatestom. Nie obiecuję że skończymy do końca azteckiego kalendarza (fixme: azteckiego czy majów?) który wypada na 21.12.2012 ale jest bardzo duża szansa że wyjdzie jeszcze przed końcem roku. Nawet jeśli "koniec świata" wynikający z cykli przyrody zgodnie z tamtejszymi wierzeniami jest prawdziwy to i tak sobie pogracie przed końcem świata bo (tu kruczek) ta data to początek zdarzenia zwanego końcem świata które powinno trwać co najmniej dwa miesiące. Ja osobiście wierzę że albo to zdarzenie będzie mniejszej skali (polska nie jest w Ameryce) albo i tak będzie się go dało przeżyć (Białe Zimno wg. Ithliny w wiedźmnie ludzie przeżyli z trudem a poprzedni koniec świata wg tamtego kalendarza był po prostu zlodowaceniem które obejmowało tamten rejon).

PS: proszę o nie robienie zbytnich dygresji na temat końca świata, a Luka o nie wywalanie tego posta (poprzedni mniej udany usunął :P), no i was wszystkich o optymizm.

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Ja mam pytanie. Czy wersja V2 zawiera nowe questy i jakieś inne nowości, czy tylko poprawia bugi i usprawnia grę?

0 użytkowników
Do góry