Witam 1.naucz się mikstur u alchemików byle którego czy to Sagita czy Constantino już masz na pewno powyżej 5 inteligencji za to.
2.przeczytaj wszystkie książki w domach (mówię tu także o bibliotece magów ognia jest tam kilka ciekawych ksiąg można się tam dostać bez kodów nawet jeżeli nie chcesz być magiem ognia)jeżeli już przeczytałeś powinieneś mieć jakieś kolejne 5 lub więcej int.
3.Zwykłe książki u kupców jest tego nawet szukaj dosłownie u wszystkich kupców ale nie tylko czasem można znaleźć tego typu rzeczy przy trupach lub innych skrytkach więc sprawdzaj wszystko i masz następne 5 lub więcej int.
4.Nauka zwykłych umiejętności takich jak język,skradanie,otwieranie skrzyń itp. podstawowe umiejętności które na pewno będziesz musiał mieć w grze to masz już następne 5 int.
I masz tu już około 40-45 int. sam sobie sprawdź
Chłopie weź się do roboty :wink: Czy będąc nowicjuszem u Xardasa ale nie będąc pełnoprawnym nekromantą gdyż brakuje mi 17 inteligencji (z 40 wymaganych) mogę jakoś się dostać do Lorda Andre bo Vatras nie chce mi dać listu polecającego który odblokuje mi kolejna lokacje.
Do Lorda Andre jasne i to za darmo!
Ale jeżeli chodzi o Lorda Hagena to NIE chociaż jest jeden taki sposób bez kodów oczywiście ale i tak powie ci że nie dołączyłeś do żadnej gildii lub coś z doświadczeniem. :wink: