Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2118717 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2118717

Odpowiedzi 3617

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam  :wink:  

Przerażają mnie te wasze problemy o których piszecie masakra jakaś większość okazuje się grać na kodach :D .Przeszedłem returning bez kodów na najtrudniejszym poziomie guru many miałem po uszy (jest tyle sposobów na zdobycie darmowej many: zostanie czeladnikiem u Constantina,nauka mikstury many,czytanie ksiąg typu moc gwiazd itp,grzybki chyba zjadłem ich z 300 a może i więcej,piwo Coragorna,picie piwa po kilkudziesięciu razach oczywiście jak mamy straconą manę i hp na trwałe zwiększa nam manę i hp jak grzybki,nie mówię już o znajdywaniu mikstur trwale zwiększających manę bo to już chyba dzieci wiedzą to takie najprostsze rzeczy jest o wiele więcej ale żeby być tak zdesperowanym :D ) już nie mówiąc o sile i broni dwuręcznej.A jeżeli chodzi o nekromantę to oprócz many o której tu piszecie i która na początku praktycznie w ogóle jest nieprzydatna
to warto iść w siłę i broń dwuręczną ponieważ w dalszym rozdziale dostajemy od Xardasa broń nekromanty dwuręczną tak samo i u sekty.Oprócz intelektu przyda się na dobra umiejętność walki tą bronią.

Pozdrawiam Mateusz.Wr  :wink:  

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

Bamboocha

Bamboocha

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
W końcu dobiłem do 103 many (w tym 20 many z pierścienia i amuletu) idę uradowany do Xardasa a ten k...s mówi mi że nie jestem jeszcze gotowy i popracował nad swoją siła duchową.

Ja się pytam WTF?

Czy ja muszę mieć te 100 many na czysto bez itemów czy też prócz tej many muszę dobić 40 intelektu?

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W końcu dobiłem do 103 many (w tym 20 many z pierścienia i amuletu) idę uradowany do Xardasa a ten k...s mówi mi że nie jestem jeszcze gotowy i popracował nad swoją siła duchową.

Ja się pytam WTF?

Czy ja muszę mieć te 100 many na czysto bez itemów czy też prócz tej many muszę dobić 40 intelektu?

hahah no jasne musisz mieć 100 many i 40 int

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

Bamboocha

Bamboocha

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
To jak ja mam zdobyć te 40 intelektu, jak nauczę się skradania to w mieście z 10 regałów przeczytam w sumie powinienem mieć 20-25 intelektu ale gdzie się nauczyć pozostałych 15-20. Książki te co mogłem to przeczytałem, handlarze mają już tylko te po 5000.

Jak dobić do 40 intelektu mając 9 lvl?

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Naucz się jakiś umiejętności.

Bamboocha

Bamboocha

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Oczywiście już się uczę 20 nowych umiejętności. Mam 9 lvl i 6 punktów nauki a brakuje mi 20 inteligencji aby zostać nekromantą.
Wiec ja się pytam tych osób co zostali nekromantą gdzie oni podlepszyli swoją inteligencję??

Jak ma się już ktoś wypowiedzieć niech nie będzie to post typu:
"naucz się umiejętności"
"czytaj książki" itp.

Bo to jest 20 inteligencji a to jest sporo biorąc pod uwagę wczesny etap gry.

Chyba się nie dostanę do Lorda Andre jako nekromanta :/

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Poproś Laresa aby zaprowadził Cię do Magów Wody i naucz się języków od Myxira, czytając tabliczki chyba też intelekt się zwiększa.

Bamboocha

Bamboocha

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Poproś Laresa aby zaprowadził Cię do Magów Wody i naucz się języków od Myxira, czytając tabliczki chyba też intelekt się zwiększa.

Sprawdziłem - nie zwiększa się intelekt po przeczytaniu tabliczek (sprawdzone dla tabliczek pierwszego poziomu)

Czy będąc nowicjuszem u Xardasa ale nie będąc pełnoprawnym nekromantą gdyż brakuje mi 17 inteligencji (z 40 wymaganych) mogę jakoś się dostać do Lorda Andre bo Vatras nie chce mi dać listu polecającego który odblokuje mi kolejna lokacje.

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam  :ok:  

1.naucz się mikstur u alchemików byle którego czy to Sagita czy Constantino już masz na pewno powyżej 5 inteligencji za to.

2.przeczytaj wszystkie książki w domach (mówię tu także o bibliotece magów ognia jest tam kilka ciekawych ksiąg można się tam dostać bez kodów nawet jeżeli nie chcesz być magiem ognia)jeżeli już przeczytałeś powinieneś mieć jakieś kolejne 5 lub więcej int.

3.Zwykłe książki u kupców jest tego nawet szukaj dosłownie u wszystkich kupców ale nie tylko czasem można znaleźć tego typu rzeczy przy trupach lub innych skrytkach więc sprawdzaj wszystko i masz następne 5 lub więcej int.

4.Nauka zwykłych umiejętności takich jak język,skradanie,otwieranie skrzyń itp. podstawowe umiejętności które na pewno będziesz musiał mieć w grze to masz już następne 5 int.

I masz tu już około 40-45 int. sam sobie sprawdź

Chłopie weź się do roboty  :wink:  

Czy będąc nowicjuszem u Xardasa ale nie będąc pełnoprawnym nekromantą gdyż brakuje mi 17 inteligencji (z 40 wymaganych) mogę jakoś się dostać do Lorda Andre bo Vatras nie chce mi dać listu polecającego który odblokuje mi kolejna lokacje.

Do Lorda Andre jasne i to za darmo! :lol2:  

Ale jeżeli chodzi o Lorda Hagena to NIE chociaż jest jeden taki sposób bez kodów oczywiście ale i tak powie ci że nie dołączyłeś do żadnej gildii lub coś z doświadczeniem.  :wink:

Bamboocha

Bamboocha

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy

2.przeczytaj wszystkie książki w domach (mówię tu także o bibliotece magów ognia jest tam kilka ciekawych ksiąg można się tam dostać bez kodów nawet jeżeli nie chcesz być magiem ognia)jeżeli już przeczytałeś powinieneś mieć jakieś kolejne 5 lub więcej int.

Jak się tam dostać? Przez góry mógłbym przejść ale wtedy nie miałbym jak wyjść.

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Jak się tam dostać? Przez góry mógłbym przejść ale wtedy nie miałbym jak wyjść.

Jest taki sposób z mięsem kopacza nie wiem czy ktoś to rozkminił czy tylko ja no ale nieważne.Wiesz co to gildia kupców?Jeżeli nie to skojarz z tym faktem gościa którego zaatakowali bandyci pod mostem już nie pamiętam jego imienia jeżeli mu pomożesz da ci list polecający by lutero przyjoł cię do tej gildii dalej idziesz do lutero (jest w górnym mieście) dajesz mu list i jesteś przyjęty wtedy o ile pamiętam da ci zadanie z Goraxem nie będę zdradzał szczegółów ale pablo da ci wtedy klucz do klasztoru.Podziękuj :wink:

Bamboocha

Bamboocha

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Wszystko ładnie, pięknie ale jak wejdę do biblioteki bez klucza?

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

klucza?Nie ma tam żadnych drzwi o ile pamiętam.Stoi tylko tam pewien mag można go ominąć małym sposobem.

Bamboocha

Bamboocha

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy

klucza?Nie ma tam żadnych drzwi o ile pamiętam.Stoi tylko tam pewien mag można go ominąć małym sposobem.

Są drzwi, potrzebny jest klucz.

Został ktoś nekromantą bez kodów??

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Na serio są drzwi jak to było w podst i Nocy Kruka.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Ale tu chodzi chyba o bibliotekę w podziemiach, której pilnuję Talamon, tam też są pulpity.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Aaaa xD Noo to jak się tam niby mam dostać jak Talamon mnie zaczepi?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Można wykorzystać buga z wyciągniętą bronią albo rzucić na niego zaklęcie strach.

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale tu chodzi chyba o bibliotekę w podziemiach, której pilnuję Talamon, tam też są pulpity.

Właśnie o tę chodzi no ale jak ktoś patrzy uszami a nie oczami to co ja poradzę.To o czym piszesz bambocha to jest skarbiec magów lub spiżarnia  :lol2:

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta

Właśnie o tę chodzi no ale jak ktoś patrzy uszami a nie oczami to co ja poradzę.To o czym piszesz bambocha to jest skarbiec magów lub spiżarnia  :lol2:
Nie, on miał na myśli tą bibliotekę, w której czytamy o Próbie Ognia.

PC, na którym siedzę:

0 użytkowników
Do góry