Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2116684 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2116684

Odpowiedzi 3617

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Sorki że zaśmiecam temat ale mam znów kilka dylematów i problemów mianowicie:

Ostatnie zadanie dla opiekunów czy jak ich zwał - Test of Faith - mam te cztery kule ale jak mu je daje to kaplica bo potrzebne są one do innego zadania (Krzyż Elementów do zabicia demona Senyaka) jak mu je oddam to nie zrobię zadania na demona.

Poza tym co daje wybranie jednej z ścieżek podczas dialogu ze opiekunem Stannosem:
droga ognia (jak wybrałem tą ścieżkę to nie zauważyłem żadnych zmian)
droga skały (tutaj chyba dostałem 150 ptk życia ale nie jestem pewny)
droga wody (nie wybierałem)
droga ciemności (też nie brałem)

Jako że jestem paladynem to nie mogę się uczyć u magów mogę być tylko wojownikiem Horadrimem ale żeby nim zostać muszę pokonać w uczciwym pojedynku jednego z Horadrimów ale co się pytam to odpowiada mi że wciąż jestem za słaby, więc ile muszę mieć Siły, Zręczności, Życia czy procentów we władaniu bronią 1h lub 2h żeby wyzwać kogoś na pojedynek.

Czy ten smok cienia (Czarny Smok) z zadania od Tralla jest też potrzebny do wykonania q w Dolinie związanych z zabijaniem smoków od Garonda czy to inna osobna historia i można go śmiało uwalić poza kolejnością np.

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ja mam taki kłopot . Wyzwałem falka na pojedynek i mam ubić nie jakiego potworka  ,,slokera,, i za chiny ludowe nie moge go znależć .Proszę o pomoc .

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To jest potworek coś ala mały czarny troll i znajduje się ponoć między tawerną, Orlana, Martwa Harpia a miejscem gdzie spotykało się chyba 2go Opiekuna (przy ołtarzu Innosa) wg. tego posuje z solucji rosyjskiej tak powinno być poszukaj w okolicy tego jeziora gdzie jest łowca Grymbald czy jak mu tam (koło czarnego trolla stoi) wydaje mi się że powinien być tam ten potworek. Wg. solucji pisało że nie można do niego podchodzić za blisko ale nie wiem czemu podobno od nas ucieka wtedy.

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Dobra znalazłem .Na pszyszłość jest on koło jeziorka gdzie jest czarny troll. Wygląda jak ścierwojad z trąbą słonia. ;)
A teraz mam inny kłopot gdzie jest demon lucian ? (ten co mi zleca go zabić dagoth ).
A i gdzie jest cieniostwór duch ? tłumaczenie brzmiało marikosa  ghost.(zleca to Raff myśliwy)

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
tam gdzie jaskinia przy Wieży Xardasa, w dolinie niedaleko Lestera :)  zobaczysz manego w czarno-czerwonej zbroi kruka - załóż pierścień który dostałeś wcześniej i pogadaj z nim, dalej już dasz rade.

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Dziękuje najdroższy przyjacielu.Marikosa znalazłem.A teraz proszę niech ktoś powie gdzie znajdę hodowców w kohorynis oczywiście .Najbardziej interesuje mnie kustosz.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
3ci opiekun jest koło farmy Akila na wzniesieniu koło mostu tego gdzie koczują bandyci. a tu masz linka który Ci pomoże w szukaniu ew. innych opiekunów: Solucja do zadań dla Guardians - zakładka Questy

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Teraz maj inny kłopot . Znalazłem kryształy , powkładałem je do tego czarnego kryształu w wiosce orków i co dalej robić ? nie mam żadnych opcji dialogowych z opiekunem.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest 5 kryształów jak je włożysz do tego posągu obok Szamana Orków to idziesz w stronę bramy (brama jest niedaleko od posągu) będzie tam kołowrót, otworzysz ją i podejdziesz to głazu (jedyny w tym obszarze) on się otworzy i będzie tam Duch Wody, naciskasz na niego i koniec q.

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Witam Wie ktoś może kiedy uczy cie magi Xardas jak jest sie nekromantą? Jak można zostać guru lub strażnikiem świątynnym?

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ok jestem w siódmym rozdziale i mam takie zadanie aby dać bractwu 50 mikstur szybkości i teraz mam pytanie gdzie jest dużo zębatego ziela ? lub mikstur szybkości brakuje mi 9 sztuk.Proszę o pomoc.

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok jestem w siódmym rozdziale i mam takie zadanie aby dać bractwu 50 mikstur szybkości i teraz mam pytanie gdzie jest dużo zębatego ziela ? lub mikstur szybkości brakuje mi 9 sztuk.Proszę o pomoc.
Wystarczy kupić 50 szybkich śledzi u piratów, nie musisz mieć mikstur szybkości.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
mikstu szybkości jest chyba 3 rodzaje więc można poszukać recept u alchemików albo innych vendorów. Na zamku jest przepis na miksturę z mięsa zębaczy np. Co do byłego bractwa sam nie wiem borykam się z tym już 4 rozdział bo zrobiłem tylko 1 zadanie i nie mam już nic więcej, nie pomaga nawet tunika nowicjusza.

Robił ktoś z was q Tajemnica Morderstwa alchemika Ignaza ? bo utknąłem i nie wiem co mam dalej zrobić, znalazłem pustą fiolkę po truciźnie, obgadałem kilki NPC i teraz wg. dziennika zadań mam pogadać z kimś ze straży miejskiej ale pogadałem z wszystkimi strażnikami z imieniem i nie ma żadnej wzmianki o tym q ani u Pablo ani u u tego manego co chleje ciągle piwo ani u strażników bram, ani tego pedała co chce 100g za pomoc itp. dodam że Vambo nie żyje, zabił go lider gildii zabójców :] tak więc utknąłem i nie wiem co dalej.

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Dobra teraz mam takie pytania :
Dlaczego jak mam ulu-mulu to orkowie mnie atakują ? (mam założone)
Gdzie znaleźć zaufanych ludzi ? (zadanie Diega )
Kogo można przyłączyć do armi hagena ?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
1.O ile dobrze pamiętam , jest coś z tym ulu mulu takiego specyficznego , że gdy jesteś już w jego posiadaniu i za jego pomocą (lub zwykłym mieczykiem etc toporkiem) zaciukasz jakiegoś orka (byle jakiego nawet zwykłego wojownika z pod zamku) to orkowie atakują cię bez względu na to czy masz ulu czy go nie masz. Jak przestaniesz pomijać dialogi i zaczniesz je czytać (nieważne ,że źle przetłumaczone, ale dużo mówią) to dowiesz się np (jeśli masz save z przed tej rozmowy ) w trakcie rozmowy z ur shakiem , że nie wolno ci zabić żadnego orka. Dla uproszczenia działa to na tej samej zasadzie co morderstwo publiczne czy wygnanie z miasta( chyba próbowałeś co ? xD ).
2. Co do zaufanych ludzi niestety nie kojarzę zadanka. Może podeślij wpis z dziennika czy cuś to szybciej się domyślę.
3. Do "Bitwy o Los Khorinis" przyłączasz :

- Magów Ognia
- Paladynów z Fortu Paladynów
- Magów Wody
- Wszystkich z Bractwa
- Myśliwych
- Piratów (jak będziesz miał szczęście to wyskoczy ci ta opcja dialogowa, jak nie no to cóż .. ale oni nie muszą walczyć)
- Najemników

Mam nadzieję , że w dwóch trzecich pomogłem. Pozdro. Aha i ruszaj czasem głową nie idąc na łatwiznę : ].

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Robił ktoś z was q Tajemnica Morderstwa alchemika Ignaza ? bo utknąłem i nie wiem co mam dalej zrobić, znalazłem pustą fiolkę po truciźnie, obgadałem kilki NPC i teraz wg. dziennika zadań mam pogadać z kimś ze straży miejskiej ale pogadałem z wszystkimi strażnikami z imieniem i nie ma żadnej wzmianki o tym q ani u Pablo ani u u tego manego co chleje ciągle piwo ani u strażników bram, ani tego pedała co chce 100g za pomoc itp. dodam że Vambo nie żyje, zabił go lider gildii zabójców :] tak więc utknąłem i nie wiem co dalej.
Jeśli dobrze pamiętam w sprawie śmierci tego alchemika trzeba pogadać z strażnikiem bramy od farmy Lobarta.
Potem trzeba pójść w prawo stronę od bramy do jaskini tam gdzie będzie orkowy herszt

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ok to z tymi zaufanymi ludźmi to jest tak :
WPis w dzienniku : zaufani ludzie
zleca : diego
Tam pisze coś takiego : diego chce mieć zaufanych ludzi koło siebie gdy będzie walczył z  orkami .I cos żeby byli z koloni karnej .To jest w 7 rozdziale .Pozdro

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
zaufani ludzie, którzy byli w kolonii karnej hmmm... choć nie grałem w returninga to idzie się domyślić:
-milten
-lester
-gorn
takie trudne?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie oto chodzi . Ich zwerbowałem ale nie było opcji dialogowej z Diegiem , więc chodzi o innych ludzi.Na jednej z farm byli Skatti i Thorus ale z nimi też nie ma opcji dialogowej ; (

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Jak mniemam poszukaj ludzi którzy w jedynce i dwójce / dwójce nk PODSTAWKACH kręcą się koło diega m.in. z tymi o których dosyć często wspomina czy też z tymi którzy kręcili się koło diega w SO (tak się dzieje przyjacielu, jak się przechodzi grę od początku tylko po to , żeby ją przejść a nic się nie zapamiętuje czyli na tzw tępego casuala). Dokładnie ci nie powiem bo nie otrzymałem tego o co prosiłem czyli DOKŁADNEGO WPISU Z DZIENNIKA !!!!! Strzel printa wpakuj w jpg/png i wklej na imageshacka  :facepalm:   . Może trzeba pogadać z Bengarem ? Popróbuj różnych opcji ... no chyba , że (nie życzę ci tego) wpierniczył ci się bug przez którego straciłeś linijki dialogowe ... ale cóż , różnie bywa. Jak wspomniałem - prześlij mi screena czy SAM DURNY WPIS Z DURNEGO DZIENNIKA i razem coś wymyślimy , nieprawdaż ?

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

0 użytkowników
Do góry