No serio te 2 animki robiłem 2 miesiące
trzeba rozplanować plan wydarzeń , obmyśleć rozpisać , wtedy do kompa , modelować sceny ,bohaterów itp , potem animacja trzeba rozpisać wszystkie ruchy postaci , no i animujemy , przy okazji poznawałem nowe opcje animacji w maxie no i zeszło . I żeby na złość to nasza nauczycielka od matematyki i polskiego codziennie zadawała O G R O M N E prace domowe . Aż mnie ciarki przechodzą . No i zleciało . Sam render animacji o kosmitach trwał jakieś 14 h . ( kompa nie mam słabego
) a o pinokiu ok. 7,8 ( nie wiem byłem u kolegi) . Teraz raczej nie robie animacji tylko modeluje (możecie znaleźć moje prace w dziale "Prace 3D" jak tak bardzo chcecie
. Kolejną animacją będzie animacja mojego pokoju . Animacje ( w maxie ) wykonałem ale mam problemy z oświetleniem (światło jest zbyt mało rozproszone i światło żarzy się bardzo mocno na jedną szafke i wygląda to bardzo nierealistycznie . Wszystkie modele już zrobiłem . No i jeżeli ktoś ma wiedze na temat "Lightingu" czyli oświetleniu to niech mi pomoże . Narazie nie mam kompa ( pisze z lapka ) jest w naprawie bo nie działają na nim słuchawki ( granie w cs na głosnikach to żebada) Jak odbiore kompa to wrzuce w prace 3D zdjęcie i jeżeli ktoś mógłby mi pomóc to niech napisze na forum
Oczywiście jeżeli będzie potrzebował pomocy w jakimś innym aspekcie maxa to chętnie pomoge . Uhh ale sie rozpisałem