OTO KATOLIZM 109786 393

O temacie

Autor Zoom

Zaczęty 24.12.2009 roku

Wyświetleń 109786

Odpowiedzi 393

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
cytaty z wikipedii przytoczone przez ciebie nie obalają mojej tezy, że Sartre się nawrócił
No jasne, bo niezależnie co bym napisał, to i tak możesz skontrować że to nie prawda i Ty masz rację bo tak słyszałeś. Wróć na Ziemię, zajrzyj do rzetelnych źródeł, a nie powtarzaj tego co tu i tam usłyszałeś. Myślisz, że mi w szkole polonistka różnych bzdur nie wtłacza? Jakoś wolę zachować zimną krew i sprawdzić informacje w bardziej rzetelnych źródłach, którym na pewno babka będąca zakonnicą bez habitu nie jest.

Btw, niektórzy z moich nauczycieli wydawali książki i wykładali nawet na uniwerku, więc chyba mogę im zaufać, nie, Kyro?
Podaj mi ich nazwiska, referencje, tytuły książek. Co z tego, że wydawali? Czy każdy z nich jest ekspertem w życiorysie i filozofii Sartre, żeby móc im wierzyć na słowo? Nie bądź śmieszny.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

OTO KATOLIZM
#241 2010-01-01, 23:07(Ostatnia zmiana: 2010-01-01, 23:12)
No jasne, bo niezależnie co bym napisał, to i tak możesz skontrować że to nie prawda i Ty masz rację bo tak słyszałeś. Wróć na Ziemię, zajrzyj do rzetelnych źródeł, a nie powtarzaj tego co tu i tam usłyszałeś. Myślisz, że mi w szkole polonistka różnych bzdur nie wtłacza? Jakoś wolę zachować zimną krew i sprawdzić informacje w bardziej rzetelnych źródłach, którym na pewno babka będąca zakonnicą bez habitu nie jest.

W takim razie ja odwołam ciebie do RZETELNYCH ŹRÓDEŁ - i obawiam się, że niestety nie będzie ci się chcieć tego czytać - tak, proszę o czytanie całych dzieł hurtem i wyciąganie stamtąd wniosków.
I wiesz, Kyro, ja nie wiem do jakiej ty szkoły chodzisz, ale mogę z miejsca praktycznie założyć, że raczej świetna to ona nie jest. Zakonnica bez habitu? Myślę, że z palcem w tyłku by cię położyła. Tym lepiej dla jej palca i dla ciebie, że się nie spotkacie.

Przykłady owych wierzących intelektualistów? Hmm... Proust... Kartezjusz i jego rozprawa o metodzie, gdzie dosyć mętnie dowodzi istnienie Boga... Kant, którzy był przekonany, że istnieje metafizyka i odrzucał totalny empiryzm... przeczytać dzieła krytykanckie...

Podaj mi ich nazwiska, referencje, tytuły książek. Co z tego, że wydawali? Czy każdy z nich jest ekspertem w życiorysie i filozofii Sartre, żeby móc im wierzyć na słowo? Nie bądź śmieszny.
Ok, pierwszy, uczył mnie w 2 gimnazjum przez rok, wtedy i tak już był na ćwierć etatu, to był jego okres przejściowy do emerytury - stary człowiek - Zbigniew Płażewski, jeśli dobrze pamiętam.
O, jeszcze jedno:
Urszula Golnik (polonistka) jest współautorką "Leksykonu sławnych Polaków", współpracowała z Redakcją Filologii Polskiej PWN.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Urszula Golnik (polonistka) jest współautorką "Leksykonu sławnych Polaków", współpracowała z Redakcją Filologii Polskiej PWN.
Sartre nie był Polakiem

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W takim razie ja odwołam ciebie do RZETELNYCH ŹRÓDEŁ
No, dawaj te rzetelne źródła. Nie podałeś żadnego.
I wiesz, Kyro, ja nie wiem do jakiej ty szkoły chodzisz, ale mogę z miejsca praktycznie założyć, że raczej świetna to ona nie jest.
Jedna z lepszych na Lubelszczyźnie, ale faktycznie - do satysfakcjonującego poziomu dużo jej brakuje. Szczególnie pod względem nauczania języka polskiego.
Zakonnica bez habitu? Myślę, że z palcem w tyłku by cię położyła. Tym lepiej dla jej palca i dla ciebie, że się nie spotkacie.
O co chodzi z tym "położeniem"? W gruncie rzeczy, jak sobie to wyobrażę, to wolę żeby faktycznie tak się nie stało. Sugerujesz, że moja polonistka ma jakiś analny fetysz? Kto wie, kto wie...
Ok, pierwszy, uczył mnie w 2 gimnazjum przez rok, wtedy i tak już był na ćwierć etatu, to był jego okres przejściowy do emerytury - stary człowiek - Zbigniew Płażewski, jeśli dobrze pamiętam.
OK - jest, faktycznie ma parę książek na swoim koncie. Ale co z tego? Czy on jest jakimś autorytetem w dziedzinie biografii Sartre? Jakby był profesorem filozofii, to uwierzyłbyś mu tylko dlatego, że jest profesorem filozofii? Są ludzie, którzy poświęcają lata na studiowanie jednego zagadnienia, tutaj: biografii Sartre, piszą książki na ten temat i faktycznie w kwestii rzetelności ich informacji jest różnica między profesorem filozofii skupiającym się na tym jednym człowieku, a jakimkolwiek innym profesorem.

Moja nauczycielka z gimnazjum jest autorką podręcznika do plastyki. Fajnie, nie? Pójdę jej zapytać co ona o tym wszystkim sądzi.

Wydoroślej, człowieku. Nikogo nie obchodzi, kto Cię uczy polskiego. To nie ma znaczenia.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Moja nauczycielka z gimnazjum jest autorką podręcznika do plastyki. Fajnie, nie? Pójdę jej zapytać co ona o tym wszystkim sądzi.

Jedna z moich dawnych nauczycielek katechezy jest autorką podręcznika do tegoż przedmiotu, z wykształcenia jest teologiem. Z pewnością jest ona dobrym autorytetem w sprawie Sartre.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

OTO KATOLIZM
#245 2010-01-01, 23:32(Ostatnia zmiana: 2010-01-01, 23:34)
Twoje ostatnie zdanie to gruby nietakt, prywatna wycieczka, argument aprioryczny, brzydka dygresja, spłycenie poziomu dyskusji, zarżnięcie ducha rozmowy, skaza tej polemiki.
Ogólnie don't be fool, fuck the school.

No, dawaj te rzetelne źródła. Nie podałeś żadnego.
Po co mamy dyskutować o czymś, czego nie przeczytałeś nawet? Chyba, że skrót z wikipedii cię uratuje...

Jedna z lepszych na Lubelszczyźnie, ale faktycznie - do satysfakcjonującego poziomu dużo jej brakuje. Szczególnie pod względem nauczania języka polskiego.
No więc zakładam, że szkoła, która najlepiej napisała matematykę w Warszawie i chyba też w Polsce, a z polskiego leci na ~80% średnio, nie pierdoli głupot i nie ma zakonnic bez habitu.
Jak tak:

O co chodzi z tym "położeniem"? W gruncie rzeczy, jak sobie to wyobrażę, to wolę żeby faktycznie tak się nie stało. Sugerujesz, że moja polonistka ma jakiś analny fetysz? Kto wie, kto wie...
Miałem na myśli moją...

OK - jest, faktycznie ma parę książek na swoim koncie. Ale co z tego? Czy on jest jakimś autorytetem w dziedzinie biografii Sartre? Jakby był profesorem filozofii, to uwierzyłbyś mu tylko dlatego, że jest profesorem filozofii? Są ludzie, którzy poświęcają lata na studiowanie jednego zagadnienia, tutaj: biografii Sartre, piszą książki na ten temat i faktycznie w kwestii rzetelności ich informacji jest różnica między profesorem filozofii skupiającym się na tym jednym człowieku, a jakimkolwiek innym profesorem.

Wiesz, czytając dzieła jakiegoś filozofa, jesteśmy mniej więcej w stanie ocenić, jak jego poglądy są elastyczne.
Papieża nie namówisz teraz do ateizmu, to oczywiste.
Ale agnostyka? Prościzna.
Przemyśl to teraz w drugą stronę.

Wydoroślej, człowieku. Nikogo nie obchodzi, kto Cię uczy polskiego. To nie ma znaczenia.
Do tego już się odniosłem.

Porównywanie autorki podręcznika do plastyki do gimnazjum do kogoś wykładającego kiedyś na Uniwersytecie Warszawskim to epic fail i zatracenie wszelkiej wiarygodności.
Mógłbym teraz używając powyższego zdania popełnić małą analogię, ale nie chcę być taki mega wyluzowany w kosmos jak Thoro, bo to jego działka.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Twoje ostatnie zdanie to gruby nietakt, prywatna wycieczka, argument aprioryczny, brzydka dygresja, spłycenie poziomu dyskusji, zarżnięcie ducha rozmowy, skaza tej polemiki.
Nietakt, prywatna wycieczka, argument aprioryczny, brzydka dygresja, spłycenie poziomu dyskusji, zarżnięcie ducha rozmowy, skaza tej polemiki, ale, kurwa, cały czas prawda! ;)

Po co mamy dyskutować o czymś, czego nie przeczytałeś nawet? Chyba, że skrót z wikipedii cię uratuje...
A Ty przeczytałeś Sartrego, jak rozumiem, i oczywiście w którymś ze swoich dzieł pisze, że na łożu śmierci się nawrócił? :D

No więc zakładam, że szkoła, która najlepiej napisała matematykę w Warszawie i chyba też w Polsce, a z polskiego leci na ~80% średnio
Uważaj żebyś za dwa lata nie zaniżył średniej. Matematyka to matematyka.

nie pierdoli głupot i nie ma zakonnic bez habitu
Są. Możesz informacje o nich znaleźć nawet w Google. Rozumiem, że Twoja polonistka Ci o nich nie mówiła, skoro tak stanowczo zaprzeczasz ich istnieniu?

Miałem na myśli moją...
No OK, ale w czym mnie położy? W wiedzy o Sartre? Zapewne, szczególnie że ona ma wykształcenie wyższe, zapewne polonistyczne, a ja nie mam i nie zamierzam mieć. Czy to jednak znaczy, że ja miałbym jej uwierzyć na słowo, tak jak Ty to robisz? Nie. Cały czas nie.

Papieża nie namówisz teraz do ateizmu, to oczywiste.
Ale agnostyka? Prościzna.
Przemyśl to teraz w drugą stronę.
No. I? :D  Agnostyka można przeciągnąć i w te, i wewte, ale to nadal nie znaczy, że dzieje się tak w każdym przypadku.

Porównywanie autorki podręcznika do plastyki do gimnazjum do kogoś wykładającego kiedyś na Uniwersytecie Warszawskim to epic fail i zatracenie wszelkiej wiarygodności.
Ty już zatraciłeś swoją wiarygodność, porównując kogoś kto napisał "jakąś tam książkę" do kogoś, kto napisał książkę właśnie na omawiany temat.

Shergar, Ty napisałeś Almanach. Co powiesz naszemu drogiemu Koziekowi o Sartre? :D

Mark Twain

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

OTO KATOLIZM
#247 2010-01-02, 00:00(Ostatnia zmiana: 2010-01-02, 00:01)
Uch, nie zrozumiałeś mojej myśli.
Nie twierdzę, że Sartre się nie nawrócił albo nawrócił. Chodzi mi o to, że jego poglądy nie były na tyle skrajne, żeby móc powiedzieć 'nie ma mowy'.
Nietakt, prywatna wycieczka, argument aprioryczny, brzydka dygresja, spłycenie poziomu dyskusji, zarżnięcie ducha rozmowy, skaza tej polemiki, ale, kurwa, cały czas prawda!
Że jestem dzieckiem?
Lol.
A Ty przeczytałeś Sartrego, jak rozumiem, i oczywiście w którymś ze swoich dzieł pisze, że na łożu śmierci się nawrócił?
Linkuję to pod elastyczność...
Uważaj żebyś za dwa lata nie zaniżył średniej. Matematyka to matematyka.
Ja jestem w humanie w pierwszej, tegoroczną próbną napisałem na 50%. Myślę, że przez te dwa lata będzie progres. Jestem dobrej myśli.
Są. Możesz informacje o nich znaleźć nawet w Google. Rozumiem, że Twoja polonistka Ci o nich nie mówiła, skoro tak stanowczo zaprzeczasz ich istnieniu?
Kyro, tyle razy podczas naszej poprzedniej dyskusji obalałem twoje argumenty z wiki i googli literaturą nieco bardziej fachową, że weź przestań...
Jesteś taki kozak, dopóki masz Internet pod ręką. Jeszcze weź wikicytaty, pomogą ci w dyskusji.
No OK, ale w czym mnie położy? W wiedzy o Sartre? Zapewne, szczególnie że ona ma wykształcenie wyższe, zapewne polonistyczne, a ja nie mam i nie zamierzam mieć. Czy to jednak znaczy, że ja miałbym jej uwierzyć na słowo, tak jak Ty to robisz? Nie. Cały czas nie.
Ok, jest pojedynek bokserski. Twój przeciwnik Cię zlał, znokautował Cię lewym prostym. Czy to znaczy, że ma lepszy lewy prosty? Tak. Cały czas tak.
No. I? Agnostyka można przeciągnąć i w te, i wewte, ale to nadal nie znaczy, że dzieje się tak w każdym przypadku.
No właśnie, zasady egzystencjalizmu są dość zbliżone do pewnych wykładni chrześcijaństwa, na tyle, że ten dzieli się na teistyczny i ateistyczny. O czym pewnie wiesz z wiki. Sartre nie był oporowym radykałem.
Ale wyciągasz info z wiki, więc masz suche: Sartre - nie wierzył, są plotki, że się nawrócił, ale sporo przesłanek temu przeczy. Przesłanki wewnętrzne jednak, które wymagają lektury, mówią jednak, że nie był takim ateistą jak ty.
Ty już zatraciłeś swoją wiarygodność, porównując kogoś kto napisał "jakąś tam książkę" do kogoś, kto napisał książkę właśnie na omawiany temat.
Ty bardziej: nie wymagasz od siebie takiej ścisłości i lotności oraz empiryzmu, jakiego wymagasz od adwersarzy.
Co powiesz naszemu drogiemu Koziekowi o Sartre?
Sher, sam jako nawrócony, na pewno wie, że... z człowiekiem bywa różnie.
Zabawne, nie napisałem nawet, czy jestem wierzący, od razu tak przyjęto, skoro nie zgadzam się tutejszą argumentacją forumowych spinaczy  ;)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: koziek link=topic=8192.msg76568#msg76568 date=Jan 2 2010, 12:00 AM\'
Chodzi mi o to, że jego poglądy nie były na tyle skrajne, żeby móc powiedzieć #msgote author=koziek link=topic=8192.msg76568#msg76568 date=Jan 2 2010, 12:00 AM\']Chodzi mi o to, że jego poglądy nie były na tyle skrajne, żeby móc powiedzieć nie ma mowy#msgote author=koziek link=topic=8192.msg76568#msg76568 date=Jan 2 2010, 12:00 AM\']Chodzi mi o to, że jego poglądy nie były na tyle skrajne, żeby móc powiedzieć .
I co z tego? "Nie ma mowy" nie oznacza wcale "tak, na pewno tak".
Że jestem dzieckiem?
Lol.
Nie. Że uważasz, że Twoje słowo i słowo Twoich polonistów wystarczy rozmówcom, którzy Cię nigdy nie widzieli ani nie widzieli Twoich nauczycieli. To nie jest podwórkowa bijatyka, tutaj liczą się sensowne argumenty, a argumenty z autorytetu do takich nie należą. Znajdź konkretne informacje świadczące o tym, że Sartre się nawrócił. W innym przypadku uznajemy, że to ja obaliłem Twój argument zwykłym cytatem z Wikipedii.
Ja jestem w humanie w pierwszej, tegoroczną próbną napisałem na 50%. Myślę, że przez te dwa lata będzie progres. Jestem dobrej myśli.
Również mam taką nadzieję. Niestety nie mam jak porównać tego do siebie, bo u mnie w pierwszej klasie próbnej nie było, jedynie jedna pod koniec drugiej klasy i dwie w trzeciej. Podstawa, tak?
Kyro, tyle razy podczas naszej poprzedniej dyskusji obalałem twoje argumenty z wiki i googli literaturą nieco bardziej fachową, że weź przestań...
W jakiej dyskusji? Tej o fantasy? Przejrzałem ją teraz. Jedyna literatura, jaka wypłynęła wtedy z Twojej strony, to była "kartka z polskiego" oraz "mam pod ręką studium Władysława Witwickiego", ale bez żadnych cytatów. No, i jeszcze dwa linki odnośnie gramatyki, zapewne znalezione w Google.
Ok, jest pojedynek bokserski. Twój przeciwnik Cię zlał, znokautował Cię lewym prostym. Czy to znaczy, że ma lepszy lewy prosty? Tak. Cały czas tak.
Raczej nie udało Ci się to porównanie, a chciałeś zabłysnąć ciętą ripostą, taką, że nawet ludzie z wizaż.pl mogliby ją kopiować :D
Serio, nie potrafię znaleźć odniesienia. Polonistka - zawodowy bokser, obeznany z ciosami i technikami. Ja - no ja, bokserem nie jestem. Lewy prosty - wiedza o Sartre, to jasne że polonistka ma lepszą ode mnie. Polonistka nokautuje mnie swoją wiedzą o Sartre, co jest oczywiste i co sam powiedziałem. Gdzie jest jednak odniesienie do mojego "Czy to jednak znaczy, że ja miałbym jej uwierzyć na słowo, tak jak Ty to robisz?"? O tym zapomniałeś, a więc riposta nietrafiona, bez jakiejkolwiek mocy pociskającej ;)
O czym pewnie wiesz z wiki.
Nie wiem. Nie wiem nic o egzystencjalizmie. Nie wiem nic o Sartre. O filozofii wiem niewiele bo w większości wydaje mi się jałowa. Nie czytałem żadnych wielkich dzieł żadnego filozofa. O Kancie miałem w szkole jedno jedyne zdanie na jednym jedynym tekście źródłowym. O Freudzie czytałem trochę na Wikipedii, w szkole nie było nic. Nietzschego był jeden fragment w podręczniku, ale polonistka jak zwykle przerobiła to tak że wyszło że Nietzsche był teologiem chrześcijańskim. Comte był wymieniony tylko z nazwiska. Inni także, jeśli w ogóle. Filozofia mało mnie interesuje. Interesuje mnie w tej dyskusji jedynie fakt, czy Sartre się nawrócił na łożu śmierci, czy nie, a w celu dowiedzenia się, jak było, zasięgnąłem wiedzy na Wikipedii, gdyż zakładam, że zawarta tam wiedza opiera się na rzetelnych referencjach i była pisana przez kogoś obeznanego z tematem. Jeśli będzie trzeba, to zagłębię się w temat bardziej, tylko po to, by dowiedzieć się, jak było naprawdę. Zrobię to jednak dopiero, gdy Ty zarzucisz mi jakimkolwiek źródłem potwierdzającym Twoją wersję. Podałeś tylko dwa nazwiskami i już. Zacytuj dokładnie, co Twoi poloniści mówili, inaczej możesz sobie ich o kant tyłka obić, nie ważne jak wspaniali by byli. Jeśli nie masz cytatów, to Twoja wersja nie może być w żaden sposób bardziej znacząca niż moja.
Sher, sam jako nawrócony, na pewno wie, że... z człowiekiem bywa różnie.
Jeśli tego nie zauważyłeś, panie Koziek, to już biegnę z wyjaśnieniem. Pytanie do Shergara było retoryczne i miało na celu wyłącznie potwierdzenie tego, że samo napisanie jakiejkolwiek książki nie stawia nikogo na pozycji eksperta w danej dziedzinie. Shergar może być obeznany w "swoich" dziedzinach, tak jak Twoi poloniści w swoich, ale to nie znaczy, że są jednocześnie autorytetami w kwestii biografii Satrego. Moja siostra uczy matmy w gimnazjum, napisała magisterkę (to prawie jak książka) z baz danych Oracle. Mój ojciec napisał magisterkę bodajże z konstrukcji ciężarówek i, czego się wczoraj z przerażeniem dowiedziałem, aspirował do nauczania w technikum. Czy uważasz, że powinienem również ich zapytać o Satrego?

Mark Twain

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

OTO KATOLIZM
#249 2010-01-02, 00:50(Ostatnia zmiana: 2010-01-02, 00:53)
Śmieję się z ciebie jak Borat, a twojej powadze sto lat.
Twój argument z wikipedii nie daje nam pewności, że Sartre się nie nawrócił.
Tylko to chciałem powiedzieć, czekałem, aż się zaczniesz spinać.
Haha, dobranoc  ;)  

Darwin na Papieża!
Również mam taką nadzieję. Niestety nie mam jak porównać tego do siebie, bo u mnie w pierwszej klasie próbnej nie było, jedynie jedna pod koniec drugiej klasy i dwie w trzeciej. Podstawa, tak?
Podstawa. Nie, po prostu napisałem taką, jaką trzecie klasy.

Nie wiem nic o egzystencjalizmie.
To przeczytaj, zrozumiesz moją spinkę w kwestii tego nurtu a chrześcijaństwa.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Darwin na Papieża!

jestem za

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Reszta jutro, idę spać.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: koziek link=topic=8192.msg76572#msg76572 date=Jan 2 2010, 12:50 AM\'
Twój argument z wikipedii nie daje nam pewności, że Sartre się nie nawrócił.
Wiem że nie daje pewności, że się nie nawrócił, tak jak Twój nie daje pewności, że się nawrócił. Kwestia jest taka, który argument daje większą pewność: moje odniesienie do Wikipedii, czy słowa Twoich polonistów, wypowiedziane nie wiadomo kiedy i przez którego konkretnie (bo tego nie powiedziałeś). Ale skoro uciekasz, to znaczy że jest dokładnie tak jak powiedziałem - nie masz nic na poparcie swojej tezy, nie potrafisz tego znaleźć i próbujesz teraz "dyplomatycznie" zakończyć dyskusję, bez przyznania się do błędu w postaci zbytniej zapędliwości i autorytetonanizmu. Mógłbym rzucić paroma tekstami o drastycznym spadku poziomu dyskusji, ale po co. Nie będzie to brzmiało tak fajnie jak u Ciebie.

Darwin na Papieża!
Niestety, umarł ;)

Podstawa. Nie, po prostu napisałem taką, jaką trzecie klasy.
Zależnie która to była, mogłem mieć z niej 100% lub 98%. Ale nie ma co porównywać, pierwsza klasa to nie trzecia i jeszcze dużo przed Tobą.

To przeczytaj, zrozumiesz moją spinkę w kwestii tego nurtu a chrześcijaństwa.
Ale po co? Interesuje mnie wyłącznie kwestia nawrócenia Sartrego a do czytania mam Asimova i Gombrowicza. Podaj konkretne cytaty, chociażby z Wikipedii, skoroś taki Koziek.

Śpij dobrze kotku.

Mark Twain

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: koziek link=topic=8192.msg76575#msg76575 date=Jan 2 2010, 12:54 AM\'
Reszta jutro, idę spać.

To zdanie nie oznacza z wycofania się z dyskusji, nie byłbym taki pewien w Twojej ocenie Kyro, że Koziek jutro nie wróci. Swoje posty mógłbyś zostawić na jutro wieczór, jeśli Koziek by nie wrócił. Natomiast mając do dyspozycji Wikipedią która mówi Sartre raczej się nie nawrócił i nauczycielkę która mówi, że się nawrócił, jak byśmy nie kombinowali nie dojdziemy do tego, czy Sartre rzeczywiście tego dokonał.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

OTO KATOLIZM
#254 2010-01-02, 01:24(Ostatnia zmiana: 2010-01-02, 01:25)
Ja bym radził odłożyć tę dyskusję na czas, gdy ktoś będzie miał dowody z prawdziwych źródeł.
W tym momencie ani Wikipedia, którą każdy może edytować, nie jest żadnym materiałem, na którym można opierać swoje tezy, a tym bardziej ciężko zaufać zdaniu kogoś tam, którego informacje, jak na razie, też są nieznanego pochodzenia.

Dobranoc moje aniołki.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeśli Koziek jutro postanowi jakieś konkretniejsze źródła przytoczyć, to OK. Miał na to 3 godziny i 39 minut i jakoś tego nie zrobił. Na razie więc wychodzi na moje.

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

OTO KATOLIZM
#256 2010-01-02, 01:27(Ostatnia zmiana: 2010-01-02, 01:27)
W tym momencie ani Wikipedia, którą każdy może edytować, nie jest żadnym materiałem, na którym można opierać swoje tezy

Typowy laicki argument. To, że coś jest dostępne i powszechnie weryfikowalne nie znaczy, że gdy napiszesz tam jakąś bzdurę bądź popełnisz nieścisłość to nie zostanie ona skorygowana, ba w ogóle dopuszczona do użytku innym!

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

OTO KATOLIZM
#257 2010-01-02, 10:00(Ostatnia zmiana: 2010-01-02, 10:22)
Typowy laicki argument. To, że coś jest dostępne i powszechnie weryfikowalne nie znaczy, że gdy napiszesz tam jakąś bzdurę bądź popełnisz nieścisłość to nie zostanie ona skorygowana, ba w ogóle dopuszczona do użytku innym!
Twój argument jest słaby. Jeden z moich wykładowców, Zdzisław Płoski, mówi, że w wikipedii jest pełno kłamstw, bzdur (ale są też dobre artykuły). Oczywiście wg niego są dobrzy i źli wikipedyści. Morał jest taki, że trzeba szukać także innych źródeł, a nie tylko opierać się na wikipedii.

Przykład: pierwsze zdanie dotyczące maszyny wirtualnej http://pl.wikipedia.org/wiki/Maszyna_wirtualna

Jak chcecie sprawdzić, czy ktoś z naukowców jest wierzący lub nie?

Sartre nie jest dla mnie żadnym naukowcem.

EDIT
Naukowiec, który wierzył w Boga? To na pewno Newton ;)
EDIT2
Znalazłem jeszcze za wikipedią Eulera :D
http://pl.wikipedia.org/wiki/Leonhard_Eule...zne_i_religijne
EDIT3
W pierwszym edicie chodziło mi o Pascala, a napisałem Newtona. Ale i tak dobrze :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

OTO KATOLIZM
#258 2010-01-02, 10:24(Ostatnia zmiana: 2010-01-02, 10:29)
A kto powiedział, że mowa o polskiej wikipedii? Kłamstw jest dużo, ale są one szybko weryfikowalne przez gro osób, nie rzadko ze stopniem naukowym i autorytetem na życiorysie. Poza tym wikipedia posiada odnośniki do źródeł przez co wszystkie fantastyczne informacje możesz sobie zweryfikować co najmniej w kilku niezależnych miejscach. Ja rozumiem, że niektórzy mają tu parcie na stolec i by najchętniej wzajemnie wszystkich dyskutantów odwołali do stert literatury, ku rzekomej "swojej racji" ale nie popadajmy w skrajności. To nie te progi a my nie jesteśmy na uniwerku tylko na forum theModders. Ja rozumiem, że fajno się polansować strzelając z armaty jakimiś nazwiskami i tytułami książek a następnie prowokować rozmówcę jakimiś docinkami o wikicytatach ale to jest popierdolone. Jeśli ktoś sądzi, że inne osoby na rzecz dyskusji NA FORUM KURWA INTERNETOWYM zaczną studiować konkretne zagadnienie to się chyba wychował w rodzinie gdzie matka zna skład chemiczny patelni i termostatu, bez urazy no.

Fajnie się lansować, udawać oczytanych znawców filozofów z pierwszej klasy liceum, ale kurwa idzcie sobie na spacer bo to nawet mądre nie jest. Już tu było kilku takich co się uważali za wielce oczytanych, mądrych, błyskotliwych ubersupernadludzi na każdym kroku próbujących udowodnić swą rzekomą wyższość i już ich nie ma. Zabił ich Ryk.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Adanos link=topic=8192.msg76590#msg76590 date=Jan 2 2010, 10:00 AM\'
Zdzisław Płoski, mówi, że w wikipedii jest pełno kłamstw, bzdur
Jeśli mówi, że są bzdury i potrafi je wyłapać na pierwszy rzut oka, to niech siądzie i poprawi, a nie pozwala, by inni natknęli się na błąd i go przyjęli. :)
Przykład: pierwsze zdanie dotyczące maszyny wirtualnej http://pl.wikipedia.org/wiki/Maszyna_wirtualna
Ten artykuł akurat nie ma żadnych referencji. Założeniem Wikipedii jest wyszukiwanie referencji i bibliografii, jeśli nie są podane, i w miarę możliwości uzupełnianie ich. A można znaleźć i takie, które mają po sto i więcej odnośników do różnych źródeł (szczególnie w przypadku biografii).
Newton [...] Euler [...] Pascal
Nie wątpię.

Cytat: Miś Krzyś link=topic=8192.msg76595#msg76590 date=Jan 2 2010, 10:24 AM\'
to się chyba wychował w rodzinie gdzie matka zna skład chemiczny patelni i termostatu, bez urazy no.
Moja matka jest chemiczką :lol2:

Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry