[G2NK] Velaya - Historia Wojowniczki/Velaya - Geschichte einer Kriegerin PL 429627 717

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 29.10.2009 roku

Wyświetleń 429627

Odpowiedzi 717

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Dzięki za opinię.

Głos pod intro i outro podkładał Sentarion.

strzelec
  • Gość

strzelec
Gość

Velaya - historia wojowniczki
#501 2010-08-22, 14:01(Ostatnia zmiana: 2010-08-27, 01:17)
Cytat: Adanos link=topic=7645.msg108003#msg108003#msg108003#msg108003 date=1282463472
Dzięki za opinię.
I nawzajem.  :wink:  

Cytat: Adanos link=topic=7645.msg108003#msg108003#msg108003#msg108003 date=1282463472
Głos pod intro i outro podkładał Sentarion.

No właśnie, wyszło całkiem nieźle, ale mógłby się trochę bardziej postarać. Nietrudno było zrozumieć fabułę, ale w wielu momentach prawie w ogóle go nie słyszałem... :pokerface:  

A poza tym dodam od siebie coś jeszcze. Szczególnie zapamiętałem zadanie z wykonaniem kapliczki Innosa dla Darona.
Od razu skojarzyło mi się z duchownymi Kościoła katolickiego. Ten też nieźle ograbia państwo...

Co więcej, zauważyłem, że kiedy popełni się jakieś przestępstwo lub - co gorsza - morderstwo, Wulfgar zachowuje się co najmniej dziwnie. Mówi nam, że mamy przynieść mu pieniądze, bo w przeciwnym razie zostaniemy "wychłostani. Jednak ustalony czas mija, a Velaya po prostu unika kary!
Tutaj autory coś chyba zepsuli... :roll:  

I w końcu, miałem nadzieję, że wątek z "Szaleńcem" się wyjaśni! Niestety, nawet gdy już pokonałem całe zło, ten nie straszył już mieszkańców w kaplicy Adanosa w Khorinis, ale dalej latał po całej wyspie w poszukiwaniu.....sam nie wiem czego  :)  .

Monstrum

Monstrum

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Gdzie są ci odszczepieńcy?

strzelec
  • Gość
Cytat: Monstrum link=topic=7645.msg110034#msg110034#msg110034#msg110034 date=1283267032
Gdzie są ci odszczepieńcy?

:facepalm:  A poszukać nie łaska?
TO SOLUCJA TEGO MODA.
I na przyszłość pomyśl, zanim napiszesz coś głupiego...

DeMoNon

DeMoNon

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy

42.Broń Hakona
Sara mówi, że Hakon chciałby mieć jakąś specjalną broń. Idziemy do Khaleda, potem do Briana, następnie do Jacka, który daje nam K.A.R.A.B.I.N. Potem idziemy do Hakona.

zrobiłem tak jak jest napisane powyżej i nie dostałem żadnej broni od Jacka. co jest grane?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
domyślam się pewnie, że nawet nie czytasz dialogów, tylko przewijasz.....
gadasz z jackiem i zabierasz z jego skrzyni K.A.R.A.B.I.N. jeśli mi się dobrze wydaje to trzeba dla niego wykonać kilka questów niezależnych

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

DeMoNon

DeMoNon

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
tak się składa że akurat tego nie czytałem  ;p

Mag Saturas

Mag Saturas

Użytkownicy
posty104
Propsy3
  • Użytkownicy
Od jakiego rozdziału można wejść do obozu bandytów ?

Wchodźcie i rejestrujcie się Nie żałuj proposa xD

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Najszybciej od przedostatniego. Wiem , że przed tym questem jest misja w której masz śledzić tego gubernatora TAK , żeby tamten się nie zorientował (lepiej zapisz wcześniej grę i postaraj się przed północą wyczyścić teren dookoła północnej bramy khorinis - tej z miką ,bo może się stać tak, że potwory znajdujące się tam zaatakują gubernatora i w tedy nici z questa) po czym musisz wkroczyć do jaskini za wrakiem statku, czyli tej z przybitym na górze trupem (swoją drogą skąd on się tam wziął  oO  i zostaniesz uśpiony ,a obudzisz się właśnie w obozie bandytów z pewną niemiłą niespodzianką  :lol:  . Przed tą niespodzianką można się jednak uchronić ale jak się uchronić powiem tylko w tedy jak przejdziesz tą misję  :D  . Powodzenia.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Mag Saturas

Mag Saturas

Użytkownicy
posty104
Propsy3
  • Użytkownicy
Może masz jakieś save albo gdzie są te kapliczki beliara bo znalazłem tylko trzy nie wiem gdzie jest Vino i Joe i za jaką rezydencją dokładnie gdzie za pomoc dam proposa

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Vino i Joe są niedaleko miasta :] w Winiarni Vino

@down:  Ty się ciesz, że dostałeś taką informację ;] W gothica grałem dawno ( tak naprawdę grałem bo tak to grałem 2 minuty i mi sie znudziło)

Mag Saturas

Mag Saturas

Użytkownicy
posty104
Propsy3
  • Użytkownicy
Niedaleko miasta dużo mi to mówi

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Masz rozpiskę wszystkich kapliczek i parę innych rzeczy :
1 - Wieża Xardasa
2 - Świątynia Beliara (chodzi o tą świątynię w której w podstawce leży pusty kamień runiczny z zadania związanego z próbą ognia)
3 - Kanały Podmiejskie
Jak dostać się do kapliczki Beliara pod Khorinis? Od kogo dostanę klucz do kanałów?
Gdy ukończysz zadanie sieć szpiegowska to Hanna wyśle cię do Cardifa i on da ci klucz
4 - jedna podobno na dużej wysokości
Znajduje się na wzgórzu koło farmy Onara, tam, gdzie kiedyś mieszkał Dexter. Idąc tam, skieruj się na prawo od latarni( czyli głównej wieży), aż dojdziesz do drzwi. Przygotuj się na dość ciężką przeprawę (niestety ostatniej kapliczki strzeże wojownik cienia).
5 - w jaskini poza miastem.
Wychodząc z bramy prowadzącej w stronę gospody, skieruj się w prawo do miejsca gdzie leżą martwi muzycy. Zejdź na samo dno tej "kotlinki" aż trafisz na jaskinię (będą tam Vino i Joe ,a przed jaskinią leży cieniostwór LUB stado wargów pożera truchła). Na samym końcu tej jaskini będzie kapliczka.
Jeśli masz jeszcze jakieś problemy to wal śmiało.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
dlaczego mu pomagacie przecież wszystko znajduje się dokładnie wyjaśnione w solucji

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
mam pytanko, o który płaskowyż chodzi z tą misją o duchach ?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Płaskowyż Bengara, tam gdzie idzie się na przełęcz.

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
gdzie kupić saletry ?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Hej. Wiem , że to już stary temat ale jednak mam pytanko. Czy tutaj są już wypisane WSZYSTKIE misje? Chciałem to wiedzieć z tego powodu, bo mam zamiar zrobić swoją solucję w pdf-ie. Z góry thx za wszelkie odpowiedzi.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Simon Said
Moderator

Solucja Velaya - Historia wojowniczki
#519 2011-01-05, 19:21(Ostatnia zmiana: 2011-01-05, 19:22)
dobra spisałem na kartce wszystkie zadania z moda, bo właśnie przeszedłem i autor solucji nie napisał zadać:
1. Wycieczka na wieś
2. Runy( dopisać tą od klasztoru)
3. Płytki pełzacza dla Matteo
4. Specjalna mikstura Constantino
5. Dwóch strażników na farmę
6. Kusza na kule
7. Raz kopaczem- kopaczem na zawsze
8. Larius
wiesz napisałem to, by ktoś wiedział, że wszystkich nie ma :D
aha i jak już robisz tą solucje, to pododawaj sporo obrazków