Dark Saga/Mroczna Saga RU 453126 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 453126

Odpowiedzi 970

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Taliasan

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#800 2012-11-22, 18:20(Ostatnia zmiana: 2012-11-22, 18:26)
Gregoriusa mogę tylko spytać czy wszystko w porządku.Mam znaleźć 3 jakieś przedmioty z ducha i perłę.Żeby znaleźć ducha muszę mieć kamień ogniskujący.

Mylisz się, żeby przywołać duchy trzeba odczytać tą notatkę z zaklęciem przy piedestałach, którą dał ci Hart, po przetłumaczeniu jej dla orka szamana, wtedy pojawią się Upiory wojownicy i będziesz mógł je zabić srebrnymi strzałami  lub mieczem.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdy pierwszym razem przyszedłem do Tarsa, to kazał mi zapłacić 200 sztuk złota za zabójstwo jednego z jego ludzi. Orka żadnego nie zabiłem, ale pomyślałem, że to może dlatego, że kropnąłem Kurta w Kopalni. Ale teraz gdy trafiłem do piratów, Rentsgar także kazał mi płacić grzywnę za jakieś zabójstwo  :ayfkm:  O co chodzi?

chesterking

chesterking

Użytkownicy
posty60
Propsy31
  • Użytkownicy
Tak przechodzę tego moda i muszę przyznać, że mnie zadziwia jego ogrom. Tak wiele zadań i dosyć spora wyspa. Czuje, iż będę zajęty przez bardzo wiele dni co niezmiernie mnie cieszy. Gratulację dla Całej ekipy spolszającej modyfikację i wielkie dzięki. Powodzenia w przechodzeniu!

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Gdy pierwszym razem przyszedłem do Tarsa, to kazał mi zapłacić 200 sztuk złota za zabójstwo jednego z jego ludzi. Orka żadnego nie zabiłem, ale pomyślałem, że to może dlatego, że kropnąłem Kurta w Kopalni. Ale teraz gdy trafiłem do piratów, Rentsgar także kazał mi płacić grzywnę za jakieś zabójstwo  :ayfkm:  O co chodzi?
musiałeś coś przeskrobać, chyba że bardzo nietypowy bug

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No nie wiem, chyba, że ta grzywna jest za opędzlowanie skrzyni (chociaż nikt mnie na tym nie nakrył), a ten tekst o morderstwie to jakiś błąd.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak otworzyć tą świątynie do której udajemy sie z paladynem Gromem, dochodze do momentu w którym sa posągi z czyms zielonym na rekach, co dalej ?

Magic

Magic

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy

Magic

#806 2012-11-22, 20:56(Ostatnia zmiana: 2012-11-22, 20:57)
Panowie, mam mały problem, nie wiem czy ja powinienem pchnąć fabułę, czy sama powinna pójść do przodu, zrobiłem generalnie wszystkie zadania jakie były do zrobienia na dole kopalni, mistrz areny, uzdrowiciel itd. Jedyne co mi zostało to "Czarny miecz","Pradawna klątwa","Niewolnik orków" i "Wiadomość dla paladynów", ale ni cholere nie mogę w sztolni znaleźć tego sekretnego przełącznika. I odrazu mi się nasunęła myśl, na górze można było w skrzyni znaleźć kusze, czy to ona i bełty są konieczne do uruchomienia tego przejścia? Jeśli tak to czy jest jeszcze możliwość żeby coś z tym zrobić czy mogę już sobie darować granie?

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nalezy podejsc do jednej z 2 kamiennych głów i uruchomić tajny przełącznik

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy

HellVard

#808 2012-11-22, 21:20(Ostatnia zmiana: 2012-11-22, 21:29)
Jestem w jaskini niedaleko obozu piratów, to chyba ta, do której wysłał nas Hans. Zabiłem gobliny, wziąłem rzeczy od martwego pirata i nie wiem co dalej robić, są tu dwie zamknięte kraty, ale nie widzę żadnego przełącznika.

A i jeszcze jedno, na stronie polonizacji DS w dziale Download jest komunikat, że wkrótce do pobrania  będzie Dark Saga 1.1, a zdaje mi się, że Tyson kiedyś wspominał, że po zainstalowaniu tego patcha grę trzeba będzie rozpocząć od nowa. Dlatego zastanawiam się czy opłaca się teraz grać.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W jaskini jest stara tabliczka jak ją przeczytasz powinieneś wiedzieć co robić
Spoiler
załóż krótki łuk i strzelaj  w 3 wielkie pomniki rycerzy/paladynów gdy uda ci się trafić pojawią się niebieskie światła obok nich

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Informacja o patchu na stronie jest od dawien dawna, nikt nie wie kiedy wyjdzie - możesz grać śmiało

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Założyłem srebrny miecz i nic nie mogę zrobić mimo że stałem na środku, obok, nigdzie nie mogę wymówić zaklęcia :/ Może to dlatego, że oddałem już ten traktat dla orka ? A może trzeba mieć i miecz i strzały ?

Wie ktoś kiedy wyjdzie poradnik ? Bo w ankiecie było że poczekać kilka dni i spolszczenie razem z poradnikiem, czy spolszczenie od razu.Kilka dni wydaje mi się minęło a poradnika jeszcze nie ma.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#812 2012-11-22, 23:52(Ostatnia zmiana: 2012-11-23, 01:58)
Założyłem srebrny miecz i nic nie mogę zrobić mimo że stałem na środku, obok, nigdzie nie mogę wymówić zaklęcia :/ Może to dlatego, że oddałem już ten traktat dla orka ? A może trzeba mieć i miecz i strzały ?

Wie ktoś kiedy wyjdzie poradnik ? Bo w ankiecie było że poczekać kilka dni i spolszczenie razem z poradnikiem, czy spolszczenie od razu.Kilka dni wydaje mi się minęło a poradnika jeszcze nie ma.
jak to oddałeś traktat dla orka? to niemożliwe, wiesz
w ogóle, który #msg1060944list#msg1060944 trzeba czytać z ekwipunku?;
traktat trzeba czytać przy piedestale i wtedy pojawia się
duch, którego trzeba zabić srebrnym mieczem LUB
srebrnymi strzałami

; był wcześniej opisywany problem crashowania/zwiechy podczas wczytywania gry,
otóż ja spotkałem u siebie coś podobnego(tylko podczas gry na pełnym ekranie,
bo podczas betatestów grałem w oknie dla wygody), czego wcześniej nie miałem, otóż:
save mi się wczytywał do 10 minut, a to była wina #msg1060944zbyt nowych#msg1060944 sterowników
do karty graficznej, zainstalowałem starsze i jest ok, tylko wciąż mam ten błąd
z MEM BAD POINTER, jak ktoś się spotkał z czymś podobnym, niech się wypowie tu:
temat z mem bad pointer/smart heap library
będę wdzięczny

@up Kuken mówisz o 1wszej sali? trzeba włożyć w odpowiednie miejsca  te #msg1060944posążki#msg1060944
ze szkieletów czy skrzyń wtedy się otworzą wrota dalej

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Czy przy tłumaczeniu pominięcie wulgarne d wyrazy?

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Pawciow chodziło o drugą sale, ale już sobie jakoś poradziłem, teraz kolejny problem mam tego typowego buga z płyta przy wyjsciu z tej swiatyni z paladynem Gromem, no ale nie mam juz tego notatnika w którym było opisane jak sie go pozbyć, napisał by mi ktoś komendy także na inne bugi i jak uruchomic ta specjalna konsole, w FAQ na stronie TDS nie znalazłem czegoś takiego.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#815 2012-11-23, 10:35(Ostatnia zmiana: 2012-11-23, 19:15)
@Pawciow chodziło o drugą sale, ale już sobie jakoś poradziłem, teraz kolejny problem mam tego typowego buga z płyta przy wyjsciu z tej swiatyni z paladynem Gromem, no ale nie mam juz tego notatnika w którym było opisane jak sie go pozbyć, napisał by mi ktoś komendy także na inne bugi i jak uruchomic ta specjalna konsole, w FAQ na stronie TDS nie znalazłem czegoś takiego.
TDS PL instrukcje

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Informacja o patchu na stronie jest od dawien dawna, nikt nie wie kiedy wyjdzie - możesz grać śmiało

Od kiedy? W dniu premiery spolszczenia chyba nie było czegoś takiego.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Tyson90- wiesz coś może ma temat tego nowego patcha, który podobno jest w produkcji? Masz może linka do ich foruma, bo ja jakiś tam mam, ale nie działa. Z tego co widzę po kilku postach, to gra naszpikowana jest bugami.
Link mam ten, co wszyscy. Po prostu oni często mają problemy z dostępnością forum - już od około 3-4 dni nie otwiera się strona z forum. Jednak ostatnio nie było żadnych wieści. Cały czas śledzę temat na bieżąco i w razie nowin informuję o tym w newsach na stronie projektu TDS PL.

Co do zadania z amuletem Sama, to najwyraźniej również mam zbugowane, nijak nie mogę posunąć tego do przodu, a rozmawiałem już ze wszystkimi w kopalni.
Może i Ty powinieneś pogadać z Karlo? Pamiętaj, żeby nie żałować rudy na kupowanie informacji - czasem z pozoru nieprzydatna informacja odblokowuje zadanie lub jego część.

wchodze sobie na strone tlumaczenia.. i opis instalacji mnie przeraza.. powiem szczerze odstrasza..
Jeśli dla Ciebie taki opis jest niezrozumiały, możesz przygotować własny, który podeślesz mi na maila: tyson90@op.pl
Jeśli będzie lepszy od mojego - gwarantuję, że umieszcze go na stronie.

Jak ukraść tą tarczę paladyna?
Jest pora dnia, o której nikogo nie ma i można go wziąć.
Spoiler
Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że jest to godz. 19 lub 20, ale mogę się mylić.

1. Gdzie znajdę Gerarda?
2. U którego nauczyciela mogę się nauczyć wycinania smoczego języka? Nie widzę u żadnego myśliwego takiej opcji a ten język potrzebny mi jest do zadania w obozie orków
3. Na cmentarzu przy obozie paladynów obniżyły się moje statystyki we władaniu orężem. W jaki sposób je przywrócić?
1. Spoiler.
Spoiler
Wejście do jaskini Gerarda znajduje się w pobliżu zniszczonej wieży.
2. Języka ognistego jaszczura raczej. Któryś z myśliwych bez wątpienia, ale wydaje mi się, że sam Kar-a-Kam również tego uczy.
3. Spokojnie, te kamienie nie zabierają na stałe statystyk. Po jakimś czasie (nie gothicowym, a prawdziwym, więc spanie nic nie da) wszystko wróci do normy, a poinformuje Cię o tym stosowny komunikat, więc bez obaw :)

Jak oczyściłem tunel z pełzaczy do kogo się zwrócić?
Jeśli zabiłeś wszystkich pełzaczy, to jest dobrze. Co najwyżej ze strażnikiem tunelu pogadaj, ale nie jetem pewien czy to konieczne.

2. Gdzie są ci zbiegli niewolnicy z platformy ?
Szukaj ich na dolnym poziomie kopalni. Jeśli nie masz buga, to po dokładnym zwiedzeniu kopalni na pewno ich znajdziesz. Są podpisani jako Zbiegły niewolnik, więc łatwo ich rozpoznasz. Poza tym nie wydobywają rudy, tylko stoją sobie.

No nie wiem, niech się wypowie ktoś z ekipy spolszczającej czy na konsoli DS można przywołać zgubione postacie.
My znamy tylko 4 komendy do tej konsoli i żadna z nich nie przywołuje postaci.
Jeśli ktoś ma problemy z kontynuacją fabułu w związku z brakiem Gregora wywyłanego bugiem - niech się zgłosi do mnie - mam rozwiązanie na to.

Ze wszystkimi sejwami i rozpoczynaniem nowej gry.
Jedyne, co Ci mogę w takiej sytuacji zaproponować, to reinstal (chyba że popełniłeś inny błąd, np. masz zainstalowane inne mody na tym samym Gothicu - wtedy spróbuj odinstalować je).

Gregoriusa mogę tylko spytać czy wszystko w porządku.
Bo najpierw musisz chyba odnaleźć pozostałych zbiegłych niewolników.

kazał mi płacić grzywnę za jakieś zabójstwo  :ayfkm:  O co chodzi?
Najwyraźniej kogoś zabiłeś.

I odrazu mi się nasunęła myśl, na górze można było w skrzyni znaleźć kusze, czy to ona i bełty są konieczne do uruchomienia tego przejścia?
Nie, to nie jest konieczne. Szczerze powiedziawszy, to nawet...
Spoiler
...samo odnalezienie tajnego przejścia nic fabularnie nie zmienia. Ja pierwszy raz grając nie odnalazłem go i normalnie grałem dalej - wszystko idzie mimo to.

A i jeszcze jedno, na stronie polonizacji DS w dziale Download jest komunikat, że wkrótce do pobrania  będzie Dark Saga 1.1, a zdaje mi się, że Tyson kiedyś wspominał, że po zainstalowaniu tego patcha grę trzeba będzie rozpocząć od nowa. Dlatego zastanawiam się czy opłaca się teraz grać.
Cóż, ten patch będzie zawierał mnóstwo poprawek, więc będzie konieczna gra od nowa. Czy opłaca się teraz grać? To Twoja decyzja. Ten patch powstaje już prawie rok i nie mamy pojęcia, kiedy ostatecznie wyjdzie. Więc możesz czekać nieokreślony czas, lub grać w moda zawierającego błędy: niektóre są bardziej denerwujące, inne mniej, ale mimo ich obecności da się przejść grę.

Może i minęło. Poradnik wyjdzie, kiedy wyjdzie. Jeśli ktoś bez niego nie może dalej grać - niech na razie odłoży TDS PL i zagra w Returning BETA.

Czy przy tłumaczeniu pominięcie wulgarne d wyrazy?
Przy tłumaczeniu zwracaliśmy uwagę na to, by przekazać treść i sens wypowiedzi, a także, żeby dialogi miały odpowiedni klimat. W Gothicu przekleństwa bodajże nie występują, ale na szczęście twórcy Sagi byli świadomi i w całej modyfikacji było raptem parę mocniejszych słów.
Spoiler
Występuje np. sykinsyn - ten wyraz spotkacie w grze.
Podsumowując: tłumaczenie nie cenzurowało wypowiedzi postaci.

jak uruchomic ta specjalna konsole, w FAQ na stronie TDS nie znalazłem czegoś takiego.
Jeśli pobierałeś spolszczenie z oficjalnego źródła, to w paczce był załączony plik tekstowy o nazwie Konsola_TDS_PL, w której masz wszystko opisane.

Od kiedy? W dniu premiery spolszczenia chyba nie było czegoś takiego.
Cały czas było - bodajże od września już. Mogłeś nie zwrócić na to uwagi.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No faktycznie może to przeoczyłem. A co do tej grzywny u piratów, to właśnie nikogo nie zabiłem, z nikim nawet bójki nie miałem.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie wiem,czy się śmiać,czy płakać-po wejściu do lasu od strony piratów,złapałem błąd w grze-nie atakują mnie żadne stworzonka:od wargów przez cieniostwora,gobliny do szkieletów myśliwych po jakimś czasie wróciło wszystko do normy-zaczęła się młócka a raczej...ucieczka! mam nadzieję że konsekwencji nie będzie
A jeszcze jedno czy po złamaniu miecza (w jaskini)i pojawieniu się sług możliwa jest jakakolwiek walka-nawet uciec nie można...

0 użytkowników
Do góry