Dark Saga/Mroczna Saga RU 454567 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 454567

Odpowiedzi 970

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Jak zaszantażować Wispa żeby pozwolił zanieść kilofy ?

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
@Luk
Przecież to za każdym razem odejmuje troszkę HP gdy pójdziesz spać bądź wydobywasz rudę, innego wyjścia niema. TRZEBA iść spać jeżeli chce odpocząć i móc np. dalej kopać.
@Tablecoth ... było. Musisz dowieść tego że jest oszustem, wykupuj informacje.

piotek1919

piotek1919

Użytkownicy
posty47
Propsy7
  • Użytkownicy
Co zrobić z tym gregorem koło spalonej chaty są chrząszcze a nie moge wyjść z kopalni póki nie naprawie tego że pomogłem mu uciec

I własnie w takich momentach przydaje się konsola kodów aby np go zespawnować :naughty:

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#683 2012-11-19, 18:25(Ostatnia zmiana: 2012-11-19, 18:25)
@Luk
Przecież to za każdym razem odejmuje troszkę HP gdy pójdziesz spać bądź wydobywasz rudę, innego wyjścia niema. TRZEBA iść spać jeżeli chce odpocząć i móc np. dalej kopać.
@Tablecoth ... było. Musisz dowieść tego że jest oszustem, wykupuj informacje.
Jak się nie znasz, to nie gadaj.
Nie musisz spać. Odczekaj 24h(gothicowe) od ostatniego wydobycia i masz po problemie. Po co marnować cenne HP?.
@Tablecoth
Spoiler
opcja z kapowaniem
gdy dostajesz questa od Lisa pójdź do Ushaka i nie uwierzy. Idź tam gdzie śpi lis i kliknij na zgaszoną świece przy łóżku. Otworzy się przejście i weź wszystko ze skrzyni, ale uważaj bo szybko się przejście zamyka i możesz permanentalnie utknąć. Daj list Ushakowi. Dostaniesz lepszy strój i trochę rudy i tą opcje ci polecam
opcja z zabiciem
nad stanowiskiem pracy jest drewno z rzuć je. Dostaniesz bodajże 5 bryłek.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
@Luk, jak się nie znasz to nie gadaj. Co ma wspólnego Bill i Lis z Wispem i kilofami ?

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Pomyliły mi się posty, ale to wina niedopatrzenia, a nie nie wiedzy, więc się uspokój :ayfkm:

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Przecież jestem spokojny, każdemu może się pomylić.  :wink:  
Swoją drogą, co się bardziej opłaca, zabić Gregora czy może pomóc mu w ucieczce ?

piotek1919

piotek1919

Użytkownicy
posty47
Propsy7
  • Użytkownicy

piotek1919

#687 2012-11-19, 19:28(Ostatnia zmiana: 2012-11-19, 20:43)
Zabić bo gra się może zbugować

PS
Dla każdego kto ma buga z gregorem wystarczy otworzyć drzwi wyjsciowe z kopalni dzwignią i wyjść trzymając delete i biegnąć koło orka  :lol:  pózniej wszystko działa tylko za każdym razem jak chcemy wyjść z kopalni musimy używać tricka delete  :wink:

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

turbocheat

#688 2012-11-19, 19:55(Ostatnia zmiana: 2012-11-19, 20:01)
Można inaczej włączyć kody trzeba napisać True w systemie gry na ustawieniach kodów lub robisz skrót gothica na pulpicie dajesz właściwości i tam gdzie podany jest element docelowy naciskasz spacja i dopisujesz -devmode.
Potem dam edita czy to działa.

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

Patrykowski

Patrykowski

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
kurde zbugowala mi sie dark saga :< nie moge sie dostac do kowala w normalny sposob tylko platforma. gram dalej, dostalem od kowala zadanie znalezenia amuletmu Sama(ktory juz nie zyje). Kto wie cos o tym amulecie ?

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Jeżeli Sam nie żyje przed twoją rozmową z nim o amulecie to wydaje mi się że zadanie możesz sobie odpuścić. Spróbuj jeszcze pogadać z Borysem i Draksem, Wispem i tym niewolnikiem na K co ma dużo informacji oraz może cię nauczyć wydobywania rudy.

Patrykowski

Patrykowski

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
No to sraczka, lepiej poczekac na wydanie poradnika skoro tak latwo mozna zaciac fabułe.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Macie jakiś trik na tę rudę? Za 5% to walki jednoręczną bronią aż 15 koleś żąda =O

@Down
Na arenie - koleś z pokręconym imieniem na "R", siły też uczy

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
U kogo ty się uczysz walki bronią jednoręczną :O

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U Rumara czy jak on tam miał. Też mam ten problem z amuletem Sama, zabiłem go przed pójściem do kowala i nikt nie jest mi w stanie niczego powiedzieć na ten temat. Jeśli nie mogę już zrobić tego questa, to czy chociaż może ktoś powiedzieć jaką broń dostaje się od tego kowala? Mogę już wykuć rębiczerep, ale jeszcze tego nie zrobiłem, chciałem zobaczyć czy Pard daje nam lepszą kosę. Zostaliście już "zasłużonymi kopaczami"?  :wink:

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
W końcu jestem na powierzchni.. ah, wolność. Wie ktoś jak przemówić do rozsądku orkowi Kkhaladowi ? konkretnie chodzi o zadanie z rudą dla Pakora.
@HellVard
Z tego co pamiętam nasz kowal daje nam zwykły miecz, więc dużo nie tracisz, aczkolwiek PD są ważne. Jeżeli chcesz dobrą broń, (i nawet ją potrzebujesz do jednego zadania) to gdy będziesz najemnikiem orków poproś kowala o Srebrny Miecz, on ci go wykuje od razu, tylko znajdź rudę srebra i użyj kilofa ;)

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Tyson90
Tylko, że bez tego zadania nie da rady ruszyć dalej z fabułą :/ Bo muszę ich znaleźć, żeby wyjść z kopalni.
Jeśli nie możesz przez ten bug wyjść z kopalni, to napisz do mnie na GG, opiszę Ci sposób na pokonanie tego buga (i nie trzeba nic kombinować z żadnymi deletami ani kodami ;) )

co z Billem i Lisem ? jak rozwiązać to zadanie ? wiem że mogę wydać Lisa orkowi, ale czy tak to zadanie powinno właśnie wyglądać ?
Tutaj wybór należy do Ciebie. Fabuła nie ulegnie zmianie.

Jakie mam dokładnie składniki przynieść alchemikowi bo nie zapisało mi tego w kapowniczku
Mam w ekwipunku pełno tego zielska a i tak nie mogę oddać zadania
Składniki do czego? Fajnie byłoby wiedzieć, o którym zadaniu mowa akurat.

Jak zaszantażować Wispa żeby pozwolił zanieść kilofy ?
Rozmawiaj z NPC#msg1060417ami. Nie zapominaj o tych wpływowych.

Swoją drogą, co się bardziej opłaca, zabić Gregora czy może pomóc mu w ucieczce ?
Nie chcę tu spoilerować, bo zepsuję wszystkim zabawę, ale radzę pomóc mu. Ostatecznie jednak decyduj(cie) sami.

Macie jakiś trik na tę rudę? Za 5% to walki jednoręczną bronią aż 15 koleś żąda =O
Wykonywać zadania, obstawiać walki na arenie, wyuczyć się lepszego wydobywania, przeszperać wszystko w poszukiwaniu leżącej jej luzem, szybkie wydostanie się z kopalni, aby już jej tak mocno nie potrzebować - oto moje patenty.

Wie ktoś jak przemówić do rozsądku orkowi Kkhaladowi ? konkretnie chodzi o zadanie z rudą dla Pakora.
Porozmawiaj z domniemanymi dostawcami alkoholu dla niego (pomyśl, kto może mu sprzedać dobry alkohol?). W spoilerze więcej.
Spoiler
A kiedy już ta osoba powie, że nie sprzedaje mu alkoholu, popytaj orków. Najlepiej tych ważniejszych. Na pewno w końcu dojdziesz kto co i komu :)  

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok, dzięki za radę, a do zostania najemnikiem jeszcze trochę mi brakuje. Gram w DS na zmianę z Returningiem, dlatego nie mam wielkich postępów  :)

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Często poruszany jest temat co od utraty życia.Jak inaczej mam dobrnąć do następnego dnia, bez spania ? Stanąć w miejscu i czekać aż minie ? (jak dobrze wiecie, do niektórych zadań trzeba czekać dzień a nawet kilka)

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja po prostu chodzę spać, raz tylko zwiększyłem sobie ilość hp w kapliczce Innosa i nie mam jakichś wielkich problemów z brakiem zdrowia. Oczywiście staram się też ograniczyć "ilość spania", ale nie stoję w miejscu cały gothicowy dzień, gdy na coś czekam.

0 użytkowników
Do góry