Dark Saga/Mroczna Saga RU 454362 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 454362

Odpowiedzi 970

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy

TheKubaTM

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#660 2012-11-19, 14:12(Ostatnia zmiana: 2012-11-19, 14:13)
Jeżeli aż tak bardzo Ci się nie chce pobierać to masz link do torrenta podanego strone wcześniej przez jednego z użytkowników.Trudno poszukać nie ? :D
http://www.speedyshare.com/YhqNG/rutracker.org.t3880208.torrent

KacperG2

KacperG2

Użytkownicy
posty30
Propsy1
  • Użytkownicy

KacperG2

#661 2012-11-19, 14:15(Ostatnia zmiana: 2012-11-19, 14:37)
Mam problem bo nie mam nigdzie tego Gregora :/ Przeszukałem całą kopalnie, rozmawiałem z Taliasanem na GG i on mówił to co Tyson90 wyżej w spoilerze, ale w tamtym miejscu go nie ma, jest tam tylko kilka chrząszczy, a nigdzie indziej go nie mogłem znaleźć :/ Mam  buga czy co ? Nie mam save przed tym.

Magic

Magic

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
Tyson, powtórzę pytanie, które już się przewinęło:

Jest możliwość pozbycia się rosyjskiego dubbingu? Jesli tak to które pliki nalezy pozmieniać/pokasować?

Freeze

Freeze

Użytkownicy
posty5
Propsy2
  • Użytkownicy
Kacper moze ten gregor caly zostal zabity przez orkow? Znajdz nastepnych dwoch wiezniow uciekinierow i sprawdz czy zaliczysz quest... jeden z nich jest w jamie gdzie pojawily sie szczury, a drugi przy ochroniarzach juliano.

Ja mam pytanie odnosnie noszenia dwoch mieczy: jak je zalozyc? :P Sprawa moze wydawac sie banalna jednak ja juz probowalem wszystkiego i za cholere nie moge tego zrobic... Kazdy miecz jednoreczny moge zalozyc??? czy tylko te ze zwinnoscia?? :|

KacperG2

KacperG2

Użytkownicy
posty30
Propsy1
  • Użytkownicy

KacperG2

#664 2012-11-19, 14:58(Ostatnia zmiana: 2012-11-19, 15:29)
Freeze
 Chyba został zabity bo obk tej chatki gdzie niby miał być stoi przez cały czas taki nieruchomy ork :D  A na dole nie bło tych 2 uciekinierów, a w jaskini zamiast jednego z nich to było 3 nieruchomych orków. Czy mogę coś z tym bugiem zrobić ?

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Jest możliwość pozbycia się rosyjskiego dubbingu? Jesli tak to które pliki nalezy pozmieniać/pokasować?
Po co? Dubbing dobry i daje klimat

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#666 2012-11-19, 15:36(Ostatnia zmiana: 2012-11-19, 15:41)
Ja mam pytanie odnosnie noszenia dwoch mieczy: jak je zalozyc? :P Sprawa moze wydawac sie banalna jednak ja juz probowalem wszystkiego i za cholere nie moge tego zrobic... Kazdy miecz jednoreczny moge zalozyc??? czy tylko te ze zwinnoscia?? :|
musisz wyuczyć się umiejętności walki 2. mieczami albo u piratów, albo u paladynów; 1wszy założony miecz to jakikolwiek jednoręczny, natomiast 2gi trzeba znaleźć, jest w nim stosowny opis, że jest przeznaczony do tego stylu walki, przykładem jest Dar Śmierci

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Mam problem bo nie mam nigdzie tego Gregora :/ Przeszukałem całą kopalnie, rozmawiałem z Taliasanem na GG i on mówił to co Tyson90 wyżej w spoilerze, ale w tamtym miejscu go nie ma, jest tam tylko kilka chrząszczy, a nigdzie indziej go nie mogłem znaleźć :/ Mam  buga czy co ? Nie mam save przed tym.
No to widać złapałeś buga (to zadanie często łapie różne bugi) i niestety już tego nie odkręcisz. Przez to jesteś parę zadań w plecy, ale nie przejmuj się i graj dalej. A swoją drogą na pszyszłość rób co jakiś czas dodatkowe sejwy - to Ci w przyszłości może uratować kilkadziesiąt godzin grania (rzadko zdarzają się bugi iniemożliwiające postęp fabuły, jednak się zdarzają).

Cóż, rano akurat odinstalowałem TDS, więc Ci dokładnej ich nazwy nie podam. To będą 2 pliki w folderze /Data/ folderu głównego gry, a ich nazwy powinny zawierać coś takiego: "DS_speech" lub "DarkSaga_speech" (to będą dość długie nazwy). Tylko zanim je usuniesz, zrób wcześniej ich kopię zapasową (na wszelki wypadek). Jak się upewnisz, że po ich usunięciu gra chodzi normalnie i nie ma dubbingu - wtedy możesz usunąć kopie. Pamiętaj, że są to DWA pliki. Usunięcie jednego spowoduje usunięcie tylko częsciowo dubbingu.
A swoją drogą dubbing jest w modyfikacji na wysokim poziomie (lepszy niż niektóre profesjonalne dubbingi do różnych gier).

Do lewej ręki przeznaczone są specjalne miecze. Rozpoznasz ich po tym, że są oddzielnie w ekwipunku w porównaniu do innych mieczy, są skierowane pionowo w dół i w opisie mają podane, iż służą do trzymania w lewej ręce. Jeśli się nauczyłeś walki dwoma mieczami, to nauczyciel powinien był Ci jeden taki mieczyk sprezentować. A włącza się je klawiszem 2 (góra klawiatury - tak jak łuki/kusze). Kiedy masz już założone dwa miecze i jeśli chcesz nimi prawidłowo walczyć, to wyciągaj broń wciskając klawisz 1 (tak jak do zwykłej broni). Jeśli wyciągniesz miecz klawiszem 2, to zamiast walczyć mieczem będziesz strzelać z niego jak z kuszy. Ot, taki sobie drobny bug.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

KacperG2

KacperG2

Użytkownicy
posty30
Propsy1
  • Użytkownicy

KacperG2

#668 2012-11-19, 15:51(Ostatnia zmiana: 2012-11-19, 15:51)
Tyson90
Tylko, że bez tego zadania nie da rady ruszyć dalej z fabułą :/ Bo muszę ich znaleźć, żeby wyjść z kopalni.

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Hm, w końcu zostałem mistrzem areny pokonując tego Marina. Popsułem jedno zadanie, z Samem aby go wyleczyć, a raczej nie zdążyłem heh..
Jak ukraść pierścień Draksa ? To się pojawia w późniejszym etapie gry czy można już teraz ? ale za cholerę nie wiem jak  to zrobić, ktoś wykonał ten kwest ?

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hm, w końcu zostałem mistrzem areny pokonując tego Marina. Popsułem jedno zadanie, z Samem aby go wyleczyć, a raczej nie zdążyłem heh..
Jak ukraść pierścień Draksa ? To się pojawia w późniejszym etapie gry czy można już teraz ? ale za cholerę nie wiem jak  to zrobić, ktoś wykonał ten kwest ?

Kiedy jest na arenie, wtedy możesz  zabrać go z beczki bez konsekwencji i dać Wispowi.

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Dzięki, bardzo mi pomogłeś. A teraz drugie pytanko, co z Billem i Lisem ? jak rozwiązać to zadanie ? wiem że mogę wydać Lisa orkowi, ale czy tak to zadanie powinno właśnie wyglądać ?

KacperG2

KacperG2

Użytkownicy
posty30
Propsy1
  • Użytkownicy
Fletcher
Możesz go wydać, dostaniesz nawet lepszą nagrodę. A jeśli nie to zabij Billa. W spoilerze opisałem Ci co zrobić, żeby go wydać, jeśli oczywiście chcesz zrobić to z pomocą.
Spoiler
Idź do jaskini na lewo od sztolni, obok Artusa. Wciśnij tam którąś z lamp i otworzy Ci się tajne przejście w którym schowana będzie kartka, po której przeczytaniu będziesz mógł ją oddać jako dowód

MidOrIFeed

MidOrIFeed

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Jakie mam dokładnie składniki przynieść alchemikowi bo nie zapisało mi tego w kapowniczku
Mam w ekwipunku pełno tego zielska a i tak nie mogę oddać zadania

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy

Orzeszek

#674 2012-11-19, 16:46(Ostatnia zmiana: 2012-11-19, 16:53)
Wielkie dzięki Kuba dałeś mi torrenta do TDS a nie do spolszczenia, tak trudno sprawdzić  :D , poaztym nie mam zamiaru teraz szczętnie przeglądać stron bo chyba tylko tyson używa tutaj spoilerów.

KacperG2

KacperG2

Użytkownicy
posty30
Propsy1
  • Użytkownicy
Orzeszek
Chyba Ci się z kimś pomyliłem, ja Ci nic nie dawałem.

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Racja, źle spojrzałem, w takim razie publicznie przyznaje się do błędu i zwracam honor :)  i tym samym kończę offtop

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Jak chcę wydobyć dniówkę to mam informację, że jestem zbyt zmęczony, muszę się przespać. Tyle, że sen nic nie daje. Co z tym fantem zrobić?

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Zależy, jeżeli wydobyłeś rudę to musisz odpocząć 1-2h. Jeżeli cały dzień coś robiłeś to idź się połóż spać, czyli do samego rana. Powinno pomóc, jeżeli nie to złapałeś jakiegoś buga.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Nie, nie i jeszcze raz NIE. Nie idź spać. Moja rada, którą dostałem od "tajsona". Gdy idziesz spać, lub pracujesz ponad norme, to przez płuca i powietrze tracisz HP

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

0 użytkowników
Do góry